Találatok a következő kifejezésre: Mi az szocpol és (10 db)

1 gyerekre lehet igényelni szocpolt? Mik az elvárások és mire adják meg? Pl ház felujitásra?

Legjobb válasz: A mostani szocpolra gondolsz, vagy ami régen volt? Mi 2006-ban vettük az új építésû házunkat, de nem kértünk megelõlegezõ szocpolt. 2009 szeptemberében született meg a kisfiunk, és most visszamenõleg megkaptuk utána a szocpolt, amit a hitelünk tõketartozásából vonnak le (otp-s hitelünk van).

A mostani szocpolra gondolsz, vagy ami régen volt? Mi 2006-ban vettük az új építésû házunkat, de nem kértünk megelõlegezõ szocpolt. 2009 szeptemberében született meg a kisfiunk, és most visszamenõleg megkaptuk utána a szocpolt, amit a hitelünk tõketartozásából vonnak le (otp-s hitelünk van).
Szia! Mi január közepén voltunk egy bankál ott azt a felvilágosítát kaptunk hogy csak 2 gyerekre jár és csak építésre vagy kivitelezõtõl vásárolt új lakásra vagy házra és négyzetméterhez is van kötve tehát akkor kapod meg a teljes összeget ami 2 gyerek esetén mindössze 1, 3 m ha 90 négyzetmternél nagyobb. Ja és a néyzetméter ár 350 e ft alatt legyen Nem eyszerû :)
A kérdező hozzászólása: azért köszi :)
Nem, mivel a párod nevén már van ingatlan.
Nem
Én úgy tudom: amennyiben a párod öröklés útján jutott az ingatlanhoz, ami haszonélvezettel terhelt és a haszonélvezõ bent lakik, akkor igen! Mindenképpen kérdezzétek meg bankban, a pontos körülményeket ismertetve, fognak tudni segiteni!

Tájékoztatást szertnék azzal kapcsolatban, hogy jelen pillanatban mennyi szocpolt kapnék ha 2 gyerekre venném fel és hozzáépítésre? Mi a menete és mi kell hozzá?

szocpol

Legjobb válasz: jelenleg új lakás vásárlására és építésére lehet kapni. Hozzáépítésre nem tudtommal... Bõvebben itt olvashatsz róla például: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/Kiegeszito-termeke..

jelenleg új lakás vásárlására és építésére lehet kapni. Hozzáépítésre nem tudtommal... Bõvebben itt olvashatsz róla például: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/Kiegeszito-termeke..


Mi az a szocpol és mire adják?

Legjobb válasz: http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71-ez az oldal talán segít..

államigazgatási családsegítõ program amely gyerekenként 1 100 000ft kb.3 gyerekig.és ezt az összeget új ház építésére vagy uj lakás építésére adja az állam.

Hány éves korig lehet igénybevenni a szocpol támogatást? Mik a feltételek és mennyi ez az összeg?

Legjobb válasz: 40.éves korig a többit most hirtelen nem nagyon tudom.De utána nézek

40.éves korig a többit most hirtelen nem nagyon tudom.De utána nézek
Egyedûlállók igénybe vehetik?
a linkben benne van, de azért bemásolom :) Ki igényelhet? A szocpolt lakásépítéshez vagy új lakás vásárlásához azok a személyek (házastársak, élettársak, egyedülállók) vehetik igénybe, akik legalább 2 gyermeket nevelnek, nincs lakástulajdonuk, köztartozásmentes adózók és legalább az egyik szülõ bejelentett – legalább fél éve fennálló – munkaviszonnyal rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor használt lakásra nem lehet igénybevenni? Kú[email protected] sokat segít az állam már nem azért...
sajnos nem.Ezért nem tudjuk igénybe venni mi sem. :(
az lemaradt, hogy szivesen. :)
A kormány tavaly már tárgyalt a "félszocpol"-ról, amit még nem vezettek be, most nincs is szó róla, de nagyon remélem, hogy még képbe kerül, amikor lakást kell vennem, mert azt használt lakásra is lehetne használni, igaz az összeg kevesebb.
Akkor nem kell az összeget visszafizetni, ha a kikötött idõn belül megszülettek a gyerekek akikre a szocpolt felvettétek.
Vissza kell fizetni ebben az esetben, ha teljesült, ha nem, mivel a lakás eladásra került és a szocpollal 10 évig terhelik a lakást. Tulajdoni lapon szerepel.

A szocpol-t igénybe lehet venni két gyerekre ha még csak most fog jönni az elsö baba. Én 24 éves vagyok a párom 27. Hány éves korig igényelhető, és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: ha vetted volna a fáradtságot és használod az oldalon a keresõt, akkor kiderült volna, hogy tele az oldal szocpol kérdésekkel... de mindegy. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Igen, igénybe tudjátok így is venni, de bármelyik bankba bemész-ahol foglalkoznak szoc. pol.-lal és mindent elmondanak "tövirõl-hegyire"...
Azért szerintem, mert nem azt olvashatja v.ki, amit akar, hanem az igazat. Meg aztán, hiába jogszabály, ha már pl. a köszönéshez sincs szókincse....
Új építésû lakásra vagy házra lehet igénybevenni szocpolt. meg nem született gyermekekre is. Ezt megelõlegezõ szocpolnak hívják, és az igényelt hitel felett az állam elõre "odaadja" nektek.Ez azt jelenti, hogy ha 10 mill. hitelt vesztek fel és igénylitek a szocpolt, akkor 12, 4 milliót fogtok kapni. Ha még egy gyermeket bevállaltok, akkor további 900.000 ft.-ot igényelhettek. Ehhez mindenképp házastársi kapcsolat kell, a korhatár 40 év, és egykõtök nevén sem lehet ingatlan, valamint 2 gyermek esetén min. 3 szobának kell lenni az ingatlanban. Szobának 12.01 négyzemétertõl 30 négyzetméterig számít egy helyiség. Az igényléshez még szükséges a lakóhelyeteken illetékes jegyzõtõl egy igazolás, hogy jogosultak vagytok rá. Remélem minsent leírtam, és tudtam segíteni.
arra azért baromi kiváncsi lennék, hogy ha belinkelem nektek az összes olyan szocpol linket, ami érinthet titeket, akkor az miért 0% hasznos?
A kérdező hozzászólása: figyi tudja vallaki hogy új lakásnál mennyi a felsõ határ amig még felvehetö a szocpol???
azért ha lessz pénzed vegyél különórákat nyelvtanból(vellem, otta)
Ha te neveled a gyereket, akkor semmi papír nem kell az apától. Nincs felsõ határ a szocpolhoz.

Ha elválok, és lemond a férjem a lakás feléröl a gyerektartás fejében, lefoglalhatja-e a biróság egy másik ügyböl kifolyolag? Átiratni nem tudom a lakást, mivel szocpol van rajta, azt meg vissza kellene fizetni.

Legjobb válasz: A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

Hogy mûködik és mi is az a SZOCPOL?

Szeptemberben született meg az elsõ kislányunk, és még nem ismerem, hogy mi az a Szocpol, csak annyit hallottam, hogy igényelhetõ és a lakás hitelt finanszírozhatjuk belõle. Hogyan mûködik ez, hol lehet igényelni, valaki leírná értelmesen és részletesen?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!