Találatok a következő kifejezésre: Mi az szocpol (28 db)

1 gyerekre lehet igényelni szocpolt? Mik az elvárások és mire adják meg? Pl ház felujitásra?

Legjobb válasz: A mostani szocpolra gondolsz, vagy ami régen volt? Mi 2006-ban vettük az új építésû házunkat, de nem kértünk megelõlegezõ szocpolt. 2009 szeptemberében született meg a kisfiunk, és most visszamenõleg megkaptuk utána a szocpolt, amit a hitelünk tõketartozásából vonnak le (otp-s hitelünk van).

A mostani szocpolra gondolsz, vagy ami régen volt? Mi 2006-ban vettük az új építésû házunkat, de nem kértünk megelõlegezõ szocpolt. 2009 szeptemberében született meg a kisfiunk, és most visszamenõleg megkaptuk utána a szocpolt, amit a hitelünk tõketartozásából vonnak le (otp-s hitelünk van).
Szia! Mi január közepén voltunk egy bankál ott azt a felvilágosítát kaptunk hogy csak 2 gyerekre jár és csak építésre vagy kivitelezõtõl vásárolt új lakásra vagy házra és négyzetméterhez is van kötve tehát akkor kapod meg a teljes összeget ami 2 gyerek esetén mindössze 1, 3 m ha 90 négyzetmternél nagyobb. Ja és a néyzetméter ár 350 e ft alatt legyen Nem eyszerû :)
A kérdező hozzászólása: azért köszi :)

Ha a szocpollal felvett hitelünk még nem járt le de lecserélnénk a lakást mi az eljárás?

20évre vettünk fel hitelt,két gyerekre szocpol is benne van és új lakás volt.De 5-10éven belül valószín? elköltöznénk.

Legjobb válasz: Ha eladod a lakást, amin szocpol van, akkor vissza kell fizetned a szocpolt. Ez csak akkor kerülhetõ el, ha új lakást vásárolsz és kéred, hogy a szocpolt terheljék át az új ingatlanra.

Ha eladod a lakást, amin szocpol van, akkor vissza kell fizetned a szocpolt. Ez csak akkor kerülhetõ el, ha új lakást vásárolsz és kéred, hogy a szocpolt terheljék át az új ingatlanra.

Mi az a megelőlegező szocpol?

Mi idén házasodtunk, várandós vagyok az els? babánkkal és jó lenne nagyobb lakást venni (szocpol igénybevételével). A párom 38, én 32 éves vagyok.

Legjobb válasz: bal oldalon van egy menü. alatta egy gomb "Keress!" felirattal. próbáld meg beírni a mellette lévõ mezõbe, hogy szocpol és megnyomni a gombot.

bal oldalon van egy menü. alatta egy gomb "Keress!" felirattal. próbáld meg beírni a mellette lévõ mezõbe, hogy szocpol és megnyomni a gombot.
a megelölegezö szocpol a még megnem született gyerekere lehet felvenni 2 gyermekre, ha még nincs gyerek. pl ha nincs még egy gyerek sem de házasok vagytok akkor két gyerekre lehet megelölegezö szocpolt felvenni. ha már van egy gyerek akkor csak a meglévöre leghet felvenni. terheség nem számít gyereknek, míg kinem bújik addig nem gyerek. így míg terhes vagy megelölegezöt vehettek fel 2 gyerekre ha meglesz a baba akkor arra a meglévöre lehet felvenni. de a szocpol korhatáros, van egy max korhatár a szülöknél. na azt nem tudom, de a neten megtalálod.
Én úgy tudom már csak akkor adnak szcpolt ha legalább 1 gyerek meg van és a másodikra lehet kérni a megelõlegezett szocpolt.Mi is most vettünk lakást, nincs gyerekünk és nem lehetet igénybe venni a szocpolt.
35 éves korig lehet kérni megelõlegezõ szocpolt.


Szocpolt szeretném felvenni hitel nélkül, a feltételek megvannak, hová kell beadni ez igénylésem, mi az első lépés?

Legjobb válasz: Szia, a férjem ezzel /is/ foglalkozik, és sajna azt kell mondjam, hogy a szocpolt hitel vállalása nélkül nem lehet felvenni és jelzálog bejegyzésre kerül.

Szia, a férjem ezzel /is/ foglalkozik, és sajna azt kell mondjam, hogy a szocpolt hitel vállalása nélkül nem lehet felvenni és jelzálog bejegyzésre kerül.
ez így nem teljesen igaz. fel lehet venni hitel vállalása nélkül is, de elõre kézpénzben NEM kaphatja meg az ember, csak szerzõdéssel vagy számla ellenében. Ezért az ügylet hitelintézeteken kerszetül zajlik, de nem kell hitelt felvenni. Ha elõre kell a pénz, akkor megelõlegezõ kölcsönt kell felvenni. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Mi az a szocpol és mire adják?

Legjobb válasz: http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71-ez az oldal talán segít..

államigazgatási családsegítõ program amely gyerekenként 1 100 000ft kb.3 gyerekig.és ezt az összeget új ház építésére vagy uj lakás építésére adja az állam.

Mi az új szocpol törvény most? 2 gyerek után mennyi pénz járna régi ház vásárlásra?

Legjobb válasz: kimegy egy szakértõ -és f-el-méri- az-- energetikai b-eso-ro-l-ás-t, stb... pl vályog házra 0 ft-ot adnak

kimegy egy szakértõ -és f-el-méri- az-- energetikai b-eso-ro-l-ás-t, stb... pl vályog házra 0 ft-ot adnak
A kérdező hozzászólása: tehát akkor minnél újabb és jobb állapotban van a ház amit "kinéztünk" annál több támogatást kapunk?
Mivel nem lett megszabazva az új szocpol, ezért változatlan. Régi házra egyelõre nem jár, a neten csak a terveket találod meg, amiket elvileg áprilistól vezettek be, gyakorlatilag pedig nem. Nekünk is nagyon kéne, januárban veszünk házat.
elsõ vagyok, augusztustól igényelhetõ újra a szocpol, decemberig, utána megint nem lesz, a nõvérem bankfiókot vezet, tehát elsõ kézbõl értesültem.

Szocpol ügyileg most mi az aktuális álláspont?

Hallottatok már valami fejleményt?

Legjobb válasz: Még elvileg nincs semmi.. Igaz április elejére ígértek változást...

Még elvileg nincs semmi.. Igaz április elejére ígértek változást...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Nagyon megülik a dolgot...
Hát rendes szocpol az van, de tervezik uye a félszocpolt is, amivel kapcsolatban még nincs döntés.
Minél közelebb a választás annál jobbat találnak ki. Lehet nem is baj, ha csúszik pár hónapot:)
1. vagyok, Semmilyen szocpol nincs!!! Majd ha igaz most lesz szocpol meg félszocpol is! De ha neked adnak megyünk mi is!!! :D
Utolsó, hogy ne lenne szocpol, legalább 2. éve van megint.
Nézz utána.. most semmilyen sincs!

Mi most az "élő" szocpol törvény?

Legjobb válasz: hasznos: http://informaciok.eu/index.php/szocpol/1723-szocpol-2014-fe..

A szocpolon kívül még mit tudnék behajtani az államtól?

Elváltam és egyedül nevelem a gyerekemet aki 2 éves! Szeretnék minden pénzügyi lehet?séget megragadni hogy saját kis lakhelyem legyen. kérlek titeket segítsetek!!!

Legjobb válasz: Szocpol megszünt, csak allami kamattámogatott hitelhez juthatsz. de mivel szigorodtak a hitelezi feltételek nehéz hitelhez jutni. Egyedül pláne nehéz.

Szocpol megszünt, csak allami kamattámogatott hitelhez juthatsz. de mivel szigorodtak a hitelezi feltételek nehéz hitelhez jutni. Egyedül pláne nehéz.
Te "behajtani" az államtól nem sok mindent tudsz. A szocpol már régen megszünt, visszamenõlegesen sem adnak már. Amúgy egymillió forinttal nem mentél volna túl sokra. A gyereket próbáld beadni bölcsibe, menj dolgozni, az apától meg kérj segítséget. Esetleg, ha vannak szüleid, nekik is szólhatsz... Az állam nemigen ad már semmilyen támogatást a családi pótlékon kívül. A bankok neked úgysem adnak hitelt, úgyhogy ez kilõve.
A kérdező hozzászólása: És az önkormányzati lakások?? Ha pályáznék rá sikerûlne??
beépíthetõséget a helyi önkormányzattól kérdezd. szocpolt új építésû lakóházra adnak. könnyûszerkezetesnél is ugyanaz minden.
üdv ! Vigyázzunk nem minden zártkert beépíthetõ ! Van olyan amelyik építési korlátozás alá esik és semmit sem lehet rá építeni, de általában 3%.Gazdasági éület építhetõ.Erre a Szoc.polt, hitelt NEM lehet igénybe venni.És ezt késõbb sem lehet átnínõsíteni lakóházzá.A könnyüszerkezetes házra természetesen jár a Szocpol...csak költségvetésnél alacsonyabb értékként lehet elszámolni mint egy azonos téglaépületet! Könnyítés nincs !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!