Találatok a következő kifejezésre: Mi az szamovár (1 db)

Mi az a szamovár?

Legjobb válasz: A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.

A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.
igen ahogy elöttem leírták. van elektromos és hagyományos (azt hiszem olaj tüzelésü) na most a hagyományos müködö (ami nem csak disz) az mütárgynak számít és igen sokba kerül, tilos oroszországbol kivinni csak úgy lehet mint egy mütárgyat papirokkal. nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: ez furcsa mert pl az express.hu(NEM REKLÁM) láttam egy pár ilyen és mûködõképesek is voltak és csak ilyan 5-8 ezer forintért voltak...
"a szamovár, ugyanis nem teafözõ, hanem vízforraló." Idézet innen: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/csaja.html Van amelyik értékes mûtárgy, de sok a gagyi is. Nos azok az olcsók!
itt az igazi szamovárra gondoltam, az elektromos és hamisitványok más országban készültek nem mütárgyak, de ez jelképe oroszországnak és ezért az eredetik védettek.
Elsõ válaszhoz: nem fõzik, áztatják benne a teát. Csak vizet forralnak benne, és egy edényben tea-sûrítményt készítenek. Ezt szokták aztán a szamovár tetején lévõ "koronában" melegen tartani, teakészítéskor meg a pohárba egy kis sûrítmény + a forró víz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elektromos kandallót vagy hősugárzót érdemes venni?

Panelban lakom, nagyon hideg van nem elég a fűtés ezért gondoltam fűtéskiegészitőt veszek külömben megfagyok de még nem tudom pontosan melyik jobb melyik fogyaszt kevesebb áramot (ami még elviselhető) tapasztalatokat kérek kinek melyik vált be. köszönöm

0

Ötvös, ékszerész, órás, nagyon ügyes és vállalkozó szellemű van Budapesten?

Van egy órám hiányzó láncszemmel. Ki kéne venni azt a sort, vagy esetleg pótolni valahogy.

0

Mit jelent a 9-es típusú ember?

Az egyik osztálytársam elvileg egy médium, és kiszámolta, hogy hányas fajta ember vagyok. Az a születési dátumom számait összeadogatta stb..(az lényegtelen) csak az jött ki, hogy 9-es vagyok. Azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálok. Igaz ez?

3

14 éves leszek. Szeretnék segíteni beteg vagy rossz körülmények között élő gyerekeknek. Hol tudnám odaadni nekik pl a plüssöket? Lesz rendezvény?

1

Mindenkinek jár a 20nap szabadság?

2

A league of legends - ben hogy lehet olyan linket csinálni hogyha arra regiznek és kihúzzák pl 10 szintre akk kapsz valami jutalmat?

1

1. Milyen gázok találhatók a levegőben? 2. Miért feszül a felfújt focilabda? 3. Hogyan változik a Földet körülvevő levegőburok gáztartalma a földfelszíntől távolodva? 4. Hogyan változik a légnyomás a földfelszíntől távolodva?

1

Dm-ben, Rossmann-ban kereskedelmi végzettség nélkül, sima érettségivel is adnak munkát?

Napi 4 vagy 6 óra munkáért mennyi fizetés jár? (Mi számít előnynek az önéletrajzban?)

4

Ez pontos fordítása a mondatnak? ( angol)

Nyelvtanilag helyes ez a fordítás?

2

Tudnátok mondani véres szerelmi animéket? Leírásban bővebben?

olyat keresek ami véres vagy szerelmes vagy mindkettő, jó lenne a vámpíros de nem muszály annak lennie!

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!