Találatok a következő kifejezésre: Mi az szamovár (1 db)

Mi az a szamovár?

Legjobb válasz: A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.

A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.
igen ahogy elöttem leírták. van elektromos és hagyományos (azt hiszem olaj tüzelésü) na most a hagyományos müködö (ami nem csak disz) az mütárgynak számít és igen sokba kerül, tilos oroszországbol kivinni csak úgy lehet mint egy mütárgyat papirokkal. nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: ez furcsa mert pl az express.hu(NEM REKLÁM) láttam egy pár ilyen és mûködõképesek is voltak és csak ilyan 5-8 ezer forintért voltak...
"a szamovár, ugyanis nem teafözõ, hanem vízforraló." Idézet innen: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/csaja.html Van amelyik értékes mûtárgy, de sok a gagyi is. Nos azok az olcsók!
itt az igazi szamovárra gondoltam, az elektromos és hamisitványok más országban készültek nem mütárgyak, de ez jelképe oroszországnak és ezért az eredetik védettek.
Elsõ válaszhoz: nem fõzik, áztatják benne a teát. Csak vizet forralnak benne, és egy edényben tea-sûrítményt készítenek. Ezt szokták aztán a szamovár tetején lévõ "koronában" melegen tartani, teakészítéskor meg a pohárba egy kis sûrítmény + a forró víz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pou játékhoz segítség?

Elkezdtem játszani a kakidarabbal vagy mi ez, és nem akarja vissza mondani a hangokat, valami megoldás?

3

Vett már valaki a gyerekének poharas Túró Rudit? Milyen a pohár?

4

Szeretném törölni magam facebookról, de hogy tartsam utána a kapcsolatot bizonyos ismerősökkel?

Szóval vannak bizonyos emberek akikkel könnyebb így beszélni minthogy felhívod de rám nagyon káros volt a sok facezés és nem akarok amiatt aggódni hogy hányan likeolják a dolgaimat, meg az interneten máshogy viselkednek az emberek, mit ajánlotok?

4

Miert van az hogy bizonyos oldalak megnyitásakor a gépem ugy tesz mintha nem lenne netem?

ez azóta van amióta win 7 van a gépemen!

0

Vajon büszke lenne-e az a kisgyermek, aki voltál, a felnőttre, akivé lettél?

3

Mikor tv sorozatot forgatnak, a zenei hatásokat hallják a színészek, vagy csak utólag szerkesztik össze?

Egy jelenetben még ha vágások is vannak,sokszor nem könnyű megállapítani.Néha felvetődik ez bennem,és hol egyiket,hol másikat gondolom helyes válasznak erre.Szerintetek?

2

Milyen/hányas buszok közlekednek?

A Gloriett lakótelep írányában?vagy leszálni

0

Ennek a nyalókának mi a neve?

Erről lenne szó, remélem meg lehet nézni a képet.

5

Szegeden kamu ajak piercing-et hol lehet venni?

1

Mi a véleményetek a floyd rose tremoloról és hogy érdemes-e megvenni egy Jackson js32Q Dinky-t? Vagy mit ajánlanátok 110000ft-ig a Floyd rose tremolos? Ezt venném meg:

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!