Találatok a következő kifejezésre: Mi az szamovár (1 db)

Mi az a szamovár?

Legjobb válasz: A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.

A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.
igen ahogy elöttem leírták. van elektromos és hagyományos (azt hiszem olaj tüzelésü) na most a hagyományos müködö (ami nem csak disz) az mütárgynak számít és igen sokba kerül, tilos oroszországbol kivinni csak úgy lehet mint egy mütárgyat papirokkal. nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: ez furcsa mert pl az express.hu(NEM REKLÁM) láttam egy pár ilyen és mûködõképesek is voltak és csak ilyan 5-8 ezer forintért voltak...
"a szamovár, ugyanis nem teafözõ, hanem vízforraló." Idézet innen: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/csaja.html Van amelyik értékes mûtárgy, de sok a gagyi is. Nos azok az olcsók!
itt az igazi szamovárra gondoltam, az elektromos és hamisitványok más országban készültek nem mütárgyak, de ez jelképe oroszországnak és ezért az eredetik védettek.
Elsõ válaszhoz: nem fõzik, áztatják benne a teát. Csak vizet forralnak benne, és egy edényben tea-sûrítményt készítenek. Ezt szokták aztán a szamovár tetején lévõ "koronában" melegen tartani, teakészítéskor meg a pohárba egy kis sûrítmény + a forró víz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

EXTRA SÜRGÕS! Debrecenben melyik boltban kaphatók azok a pici, csillogós matricák, amiknek a közepében vannak színes kövecskék?

0

Hol élnek a jakutok? , melyik afrikai ország nevében van egy állat értékes testrésze?

3

Budapesten hol tudok barátnőnek ajándékot venni?

Mikulásra, szülinapra és karácsonyra is kell vennem valamit, szülinapra parfüm meg csoki lesz, többit még nem tudom, szóval sok ötletet kérlek titeket :)

3

Tudtok olyan animét mondani ami olyan mit a (z) Ino x Boku SS?

Inu x boku ,anime. Mágikus meg szerelem van benne (fiú

3

Szeretnék a Motoromra csíkokat festeni! és ehhez mik kellenek. Megpróbáltam maszkoló csíkkal de a csik szélei befolytak alá ill mellé. Mik a legjobb eszközök amik kellenek ehhez?

1

Sehogy se tudok a nyomára bukkanni egy a 90-es évek közepén futó videó klipre. Valaki esetleg?

Halovány emlékeim vannak a klipről. Animált volt, erősen rajzolt, és az egésznek a lényege az volt, hogy Rambo karaktere ment végig és hívta össze a szuper hősőket valamilyen célból...

2

Hogyan tudnám kicserélni a csizmámon a műanyag sarkat?

1

Hol találok jó kuponokat?

Lehetőleg ne legyen messze a 3. kerülettől. És csak olyas valaki válaszoljon aki tényleg tud valamit nem csal löki a sódert!

1

Milyen zene van az alkonyatba mikor ossze házasodnak szam cime?

0

Tudja vki mi annak a boltnak a neve a Westendben amiben nagyrészt csak FCB-s cuccok kaphatóak?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!