Találatok a következő kifejezésre: Mi az szamovár (1 db)

Mi az a szamovár?

Legjobb válasz: A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.

A szamovár az oroszok teafõzõ eszköze. Egy nagy díszes ballon szerû szerkezet, amelyben a fizet forralják fel és áztatják benne a teafüvet. Egy kis csap segítségével lehet kinyerni belõle az italt.
igen ahogy elöttem leírták. van elektromos és hagyományos (azt hiszem olaj tüzelésü) na most a hagyományos müködö (ami nem csak disz) az mütárgynak számít és igen sokba kerül, tilos oroszországbol kivinni csak úgy lehet mint egy mütárgyat papirokkal. nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: ez furcsa mert pl az express.hu(NEM REKLÁM) láttam egy pár ilyen és mûködõképesek is voltak és csak ilyan 5-8 ezer forintért voltak...
"a szamovár, ugyanis nem teafözõ, hanem vízforraló." Idézet innen: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/csaja.html Van amelyik értékes mûtárgy, de sok a gagyi is. Nos azok az olcsók!
itt az igazi szamovárra gondoltam, az elektromos és hamisitványok más országban készültek nem mütárgyak, de ez jelképe oroszországnak és ezért az eredetik védettek.
Elsõ válaszhoz: nem fõzik, áztatják benne a teát. Csak vizet forralnak benne, és egy edényben tea-sûrítményt készítenek. Ezt szokták aztán a szamovár tetején lévõ "koronában" melegen tartani, teakészítéskor meg a pohárba egy kis sûrítmény + a forró víz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vasárnap megharapott egy kutya. Tudom kié volt. De nem kértem semmi papírt tőle hogy bevan-e oltva. Egyből mentünk ügyeletre kaptam tetanuszt. Ezen kívül még kell veszettség ellen is vagy mi kell még?

2

Milyen hasonló játékok vannak a minecraft hoz?

olyan mint a minecraft csak androidra kellene

1

Ezen az oldalon ha valaki az általam feltett kérdésre válaszol, hogy lehet neki üzenetet küldeni?

1

Mi a teendő akkor ha nagymamánk hangosan magában beszél, szitkozódik, elfelejt dolgokat, nappal aluszékony, este nem tud aludni, beleköt sokszor mindenbe, követi az embert a lakásban és néha még képzelődik is? Mit tudok ilyenkor tenni?

1

Hová vigyem el? Ti mit csináltok szilveszterkor?

Szeretném szilveszterkor a barátomat elvinni valami nagyon tuti helyre, gondoltam már a hegyekre is, ahol kisfaházakban lenne a szállásunk, kis kandalóval, de már nincs hely.

1

Vélemények Sberbankról?

Aki volt Volksbankos, vagy újonnan nyitott náluk számlát. Mi a véleményük Sberbankról a váltás óta?

0

Budapest pesti oldalán melyik kerületben van családiházás nagyobb kertes kietlen övezet, erdő közeli?

2

Miert nem segitettek az emberek?

5

Cegléden a 4-es főúton mikor nyitnak a MOL töltőállomások és ki fogja üzemeltetni?

0

Milyen dolog az, hogy az óvodánkban mikuláskor nem lehet bemenni fényképezni mert zárt?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!