Találatok a következő kifejezésre: Mi az szélcső (2 db)

Mi az a szélcső és hogyan kell használni?

Olvastam a kérdések között és érdekelne mert hasfájós a babám.

Legjobb válasz: Kérdés: A szélcsõ használatáról szeretnék tájékozódni: - Ajánlott vagy nem? Miért igen, miért nem? - Hogyan kell helyesen használni (szélgörcsök esetén)? - Milyen gyakran lehet használni? - Használat után kell-e fertõtleníteni (ha igen, hogyan)? - Mi a szakemberek véleménye a szélcsõ használatáról? Válasz: Én otthoni használatra szélcsövet két esetben ajánlok. Egyrészt ki lehet váltani vele a hõmérõt, amikor a csecsemõ nagyon nehezen, vagy ritkán ürít székletet. Ez puhább, kíméletesebb, mint a kemény hõmérõ. Ebben az esetben azt ajánljuk, hogy a szülõk a második nap délutánján próbálják meg a szélcsövet kb. 1.5-2.0 cm-re felhelyezni, és kissé mozgatni, ezzel székelési ingert keltve. Ha ez nem segít, másnap reggel újra próbálják, ha ez is eredménytelen, akkor már kúpot (glicerin) kell használni. Persze még ideálisabb, ha kamillateával, széklethajtó gyümölcslével oldjuk meg a székrekedést. Másrészt meg lehet próbálni a babáknál hasi görcsök, hasfájás esetén is. Azonban hatékonyabb, és jobb megoldás a megfelelõ görcsoldó cseppek használata, a baba pocakjának alapos masszírozása. Nem minden hasfájás oka a fokozott gázképzõdés, ezekben az esetekben a szélcsõ hatástalan. Én otthoni használat esetén nem szeretem, ha a szülõ a szélcsövet magasra helyezi, bár ezt nem is nagyon teszik. Használat elõtt a szélcsõ végét szükséges babaolajjal, popsi kenõccsel bekenni, a baba lábait felemelni, hasa felé hajlítani, és a szélcsövet kb. 2-3 cm-re felhelyezni. Otthon magasabbra ne! Ezután lehet kicsit forgatni. A használat gyakorisága nem korlátozott. Használat után elegendõ szappanos vízzel elmosni, amennyiben csak egy gyereknél használják. Még egyszer hangsúlyozom, inkább ajánljuk az anyatej táplálást, a puffasztó ételektõl mentes menüt a puffadós csecsemõknek, ill. a görcsoldó folyadékok használatát, mint a szélcsövet. Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés: A szélcsõ használatáról szeretnék tájékozódni: - Ajánlott vagy nem? Miért igen, miért nem? - Hogyan kell helyesen használni (szélgörcsök esetén)? - Milyen gyakran lehet használni? - Használat után kell-e fertõtleníteni (ha igen, hogyan)? - Mi a szakemberek véleménye a szélcsõ használatáról? Válasz: Én otthoni használatra szélcsövet két esetben ajánlok. Egyrészt ki lehet váltani vele a hõmérõt, amikor a csecsemõ nagyon nehezen, vagy ritkán ürít székletet. Ez puhább, kíméletesebb, mint a kemény hõmérõ. Ebben az esetben azt ajánljuk, hogy a szülõk a második nap délutánján próbálják meg a szélcsövet kb. 1.5-2.0 cm-re felhelyezni, és kissé mozgatni, ezzel székelési ingert keltve. Ha ez nem segít, másnap reggel újra próbálják, ha ez is eredménytelen, akkor már kúpot (glicerin) kell használni. Persze még ideálisabb, ha kamillateával, széklethajtó gyümölcslével oldjuk meg a székrekedést. Másrészt meg lehet próbálni a babáknál hasi görcsök, hasfájás esetén is. Azonban hatékonyabb, és jobb megoldás a megfelelõ görcsoldó cseppek használata, a baba pocakjának alapos masszírozása. Nem minden hasfájás oka a fokozott gázképzõdés, ezekben az esetekben a szélcsõ hatástalan. Én otthoni használat esetén nem szeretem, ha a szülõ a szélcsövet magasra helyezi, bár ezt nem is nagyon teszik. Használat elõtt a szélcsõ végét szükséges babaolajjal, popsi kenõccsel bekenni, a baba lábait felemelni, hasa felé hajlítani, és a szélcsövet kb. 2-3 cm-re felhelyezni. Otthon magasabbra ne! Ezután lehet kicsit forgatni. A használat gyakorisága nem korlátozott. Használat után elegendõ szappanos vízzel elmosni, amennyiben csak egy gyereknél használják. Még egyszer hangsúlyozom, inkább ajánljuk az anyatej táplálást, a puffasztó ételektõl mentes menüt a puffadós csecsemõknek, ill. a görcsoldó folyadékok használatát, mint a szélcsövet. Dr. Gömöri Ágnes
Vékony szilikon, vagy gumi csõ. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni. Ugyanazt a célt szolgálja, mint amikor lázmérõvel segítesz kakilni a babának. A segédeszköz boltban kérdezz rá nyugodtan, elmondanak mindent! Remélem, segít majd! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Doktornõ! Köszönöm a széleskörû tájékoztatást! Egy Anyuka

Mi az a szélcső? Hol lehet beszerezni?

Több kérdésben is felmerül a babák pukizásának nehézsége.Az én babámnál is nehezen megy.Rngeteget kinlódik annak ellenére hogy masszírozom a pociját, tornáztatom.Nekem az infacol nem jött be.Espumizan cseppeket adok neki mert hasfájós is,de ugye azt nem lehet minden étkezés után adni.Akkor meg szenved szegényem.A szélcsőről még nem hallottam.(Lehet tájékozatlan vagyok emiatt).Gyógyszertárban be lehet szerezni?

Legjobb válasz: Az Espumisan cseppeket étkezés elõtt kell adni, és igenis adhatod minden étkezés elõtt. Nekem ezt a védõnõ mondta. A szélcsõ pedig egy flexibilis, rugalmas gumicsõ. A baba végbélnyílásába kell kicsit feltolni, és megmozgatni. Általában a székrekedéses babáknál alkalmazzák. Gyógyszertárban lehet venni, kb. 2000 Ft.

Az Espumisan cseppeket étkezés elõtt kell adni, és igenis adhatod minden étkezés elõtt. Nekem ezt a védõnõ mondta. A szélcsõ pedig egy flexibilis, rugalmas gumicsõ. A baba végbélnyílásába kell kicsit feltolni, és megmozgatni. Általában a székrekedéses babáknál alkalmazzák. Gyógyszertárban lehet venni, kb. 2000 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod.Nekem a dokim mondta hogy adhatom minden étkezés elõtt, de a védõnõ és a tájékoztató sem javasolja minden étkezés elõtt.Ezért nem mertem adni olyan sûrûn.
Nekem is minden alkalommal kellett adnom, sõt, a doktornõ mondta.
Szia! Mi a szélcsövet 1000 ft-ért vettük patikában (tavasszal). Nem csak székrekedéses babáknak, hisz' pont az a lényeg, hogy a szeleket távoztatja! :) Nyilván lesz kísérõje is a pukiknak... :) Nekünk SOS mindig bevált, de az Infacol is nagy segítség volt.
Az espumisant tényleg lehet adni minden alkalommal, mert az nem szívódik fel, hanem a sok kis buborékot egy naggyá formálja a baba pocijában ami késöbb vagy puki vagy büfi formájában távozik...erre való az infacol is...viszont a tejcukor nehéz emésztésére (ami leginkább hasfájást okoz a babáknál)...van egy Colief nevezetû termék...amit nagyon tudok ajánlani mert az tényleg jó...igaz hogy az ára is nagyon "jó"...de nekem megérte mert a kisfiamnál látványosan segített...3700.- és ha minden kaja elött adod neki akkor kb 5-6 napig elég... A szélcsõ is egy nagyon hasznos dolog aza másik fiamnál vált be 100%-osan mert õ csak a szelekkel küzdött és nehezen kakilt...na erre a legkiválóbb dolog a szélcsõ mert egyszer kell megvenni és nem gyógyszer...és egybõl segít a babádon...én 1500 forintért vettem gyógyászati segédeszköz boltban...mostani fiamnál is tartok egyet itthon, de neki inkább a tejcukor emésztés nem megy, így nem sûrûn használjuk viszont a colief az tökéletes:) Szép napot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!