Találatok a következő kifejezésre: Mi az számnak (4133 db)

Mi az szám az Így jártam anyátokkal 5 évadában, amikor Ted bunyózik a kecskével?

Egy metál szám.

Legjobb válasz: Köszi.Mikor a kérdést feltettem ezt nem mutatta mert itt csak a kérdés kifejtésében írta,hogy a keresett részbõl kell neki a dal.

A kérdező hozzászólása: Köszi.Mikor a kérdést feltettem ezt nem mutatta mert itt csak a kérdés kifejtésében írta, hogy a keresett részbõl kell neki a dal.
A kérdező hozzászólása: És nem is 5. évad.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényhez születtek azóta (1998 óta) módosító rendelkezések? Ha igen, mikor és mi azok száma?

Ezen kívül érdekelne minden, ami az 1998. évi XXVIII. törvényhez kapcsolódóan vagy annak kiegészítésére született.

Legjobb válasz: Elvileg ebben a módosításban benne van, hogy MAJD kidolgozzák a kedvtelésbõl tartott állatokkal való kereskedés, szaporítá részletes szabályait. De erre még várni kell.

Elvileg ebben a módosításban benne van, hogy MAJD kidolgozzák a kedvtelésbõl tartott állatokkal való kereskedés, szaporítá részletes szabályait. De erre még várni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Meg tudnád adni ennek a módosításnak a számát (évszám, sorszám)? Én eddig csak egy 2002-es módosítást találtam (2002. évi LXVII. tv.), de az ezeket nem tartalmazza.

Mi az számodra ami a szürke napokba színeket varázsol és szebbé teszi õket?

Legjobb válasz: Egy férfi (kolléga), akibe reménytelenül szerelmes vagyok. Reggelente együtt kávézunk, beszélgetünk. Nagyon pozitív az életszemlélete, de hurráoptimizmus nélkül, olyan bölcs, rengeteg mindent tanultam tõle, egész más szemmel nézem a világot, mióta ismerem, és sokkal jobb ember lettem általa. Tisztában van vele, hogy szeretem, de azt is tudja, hogy legalább annyira tisztelem is, és nagyon jól kezeli ezt a bonyolult helyzetet, törõdik velem, pedig sokkal egyszerûbb lenne kerülnie engem.

Egy férfi (kolléga), akibe reménytelenül szerelmes vagyok. Reggelente együtt kávézunk, beszélgetünk. Nagyon pozitív az életszemlélete, de hurráoptimizmus nélkül, olyan bölcs, rengeteg mindent tanultam tõle, egész más szemmel nézem a világot, mióta ismerem, és sokkal jobb ember lettem általa. Tisztában van vele, hogy szeretem, de azt is tudja, hogy legalább annyira tisztelem is, és nagyon jól kezeli ezt a bonyolult helyzetet, törõdik velem, pedig sokkal egyszerûbb lenne kerülnie engem.


Mi aza szám ami régebbi és oh oh van benne?

Legjobb válasz: 1000 ilyen van, de erre gondoltam Lumidee - Never Leave You

1000 ilyen van, de erre gondoltam Lumidee - Never Leave You
A kérdező hozzászólása: nem ez :(

Mi az szám címe ez alatt a videó alatt 2:18 nál?

http://www.youtube.com/watch?v=ciNH3tm7yiU

Legjobb válasz: Mass effect 3 Soundtrack

Mass effect 3 Soundtrack

Egy kétjegyű szám számjegyeinek különbsége 2. Az eredeti szám és a számjegyeinek felcserélésével kapott szám összege 176. Mi az eredeti kétjegyű szám?

Legjobb válasz: Ha egy kétjegyû szám összege 10, akkor az a szám csak a 10 lehet, de az meg a többi feltételt nem teljesíti. Ha azt akartad írni, hogy a számjegyeinek összege tíz, akkor javaslom az elsõ válaszoló gondolat menetét. (Amúgy az ilyen feladatokra az az általános módszer, csak most úgy örültem, hogy eszembe jutott egy „szép” megoldás…) Szóval legyen az eredeti szám elsõ számjegye A a második B. Ekkor a szám nem más, mint 10*A + B. A számjegyeinek összege 10: A + B = 10 A másik feltételt is felírjuk számtannyelven: (10*B + A) = 2*(10*A + B) - 1 S akkor megoldod az egyenletrendszert A-ra, B-re. Másik megoldás: A szám duplája páros, az ennél eggyel kisebb szám páratlan, így a szám elsõ jegyének páratlannak kell lennie. Másrészt a szám duplája legfeljebb 100, mivel az ennél eggyel kisebb szám lehet csak kétjegyû, így a számunk legfeljebb 50. Páratlan számjeggyel kezdõdõ 51-nél kisebb kétjegyû számból, ami jegyeinek összege 10 pedig már nincsen sok. Ezeket kell kipróbálni. Amúgy errõl jut eszembe Sheldon találós kérdése: Mi a legjobb szám?

Ha egy kétjegyû szám összege 10, akkor az a szám csak a 10 lehet, de az meg a többi feltételt nem teljesíti. Ha azt akartad írni, hogy a számjegyeinek összege tíz, akkor javaslom az elsõ válaszoló gondolat menetét. (Amúgy az ilyen feladatokra az az általános módszer, csak most úgy örültem, hogy eszembe jutott egy „szép” megoldás…) Szóval legyen az eredeti szám elsõ számjegye A a második B. Ekkor a szám nem más, mint 10*A + B. A számjegyeinek összege 10: A + B = 10 A másik feltételt is felírjuk számtannyelven: (10*B + A) = 2*(10*A + B) - 1 S akkor megoldod az egyenletrendszert A-ra, B-re. Másik megoldás: A szám duplája páros, az ennél eggyel kisebb szám páratlan, így a szám elsõ jegyének páratlannak kell lennie. Másrészt a szám duplája legfeljebb 100, mivel az ennél eggyel kisebb szám lehet csak kétjegyû, így a számunk legfeljebb 50. Páratlan számjeggyel kezdõdõ 51-nél kisebb kétjegyû számból, ami jegyeinek összege 10 pedig már nincsen sok. Ezeket kell kipróbálni. Amúgy errõl jut eszembe Sheldon találós kérdése: Mi a legjobb szám?
a - b = 2 10 a + b + 10b + a = 176 Az elsöböl kifejezed valamelyiket, a másodikba behelyettesited és megkapod az értékét.
Mivel 176/2 = 88, és mivel két szám összege a számtani közepük kétszerese, ezért legalább az egyik szám nagyobb, mint 88. A 88-nál nagyobb kétjegyû számok közül csak a … számjegyeinek különbsége 2. Így a két szám közül az egyik csak a … lehet. Ha ezt választjuk eredetinek, akkor erre teljesül a feladat feltétele. Viszont jegyezzük meg, hogy két megoldás is van, mert ez a számjegyeinek felcserélésével kapott számra is teljesül.
Azon filózom, hogy bár a különbség képzés nem kommutatív, a feladatban nem mondták meg, hogy az elsõ számjegybõl kell-e kivonni a másodikat, vagy a másodikból az elsõt… Így szerintem a 22:23-as válasz csak félmegoldást ad. (Meg nem mondta meg, micsoda a és b, de ezen csak matematikusok szoktak kiakadni…)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a vàlaszokat, ki is jött a megoldàs. Viszont a következõre nem tudom alkazmazni: Egy kètjegyû szàm összege 10. Ha a szàmjegyeket felcseréljük, akkor az eredeti szàm duplàjànàl 1-el kisebbet szàmot kapunk. Mi az eredeti szàm? Ebben tudnàtok mèg segíteni?

Mi a szam stilusa? Valamit az egyuttesrol? Plusz egy kis angol .

http://www.youtube.com/watch? V=X_I4wtNPv5w

Legjobb válasz: You Make My Dreams egy 1980-as szám a Hall & Oates-tól,a Voices címû albumról. A szám 5. helyezéstért el a Billboard Hot 100 listán 1981-ben. Benne volt pár televiziós show-ban többek között a King of the Hill-ben, a Glee-ben, a The office-ban és a Cupid-ban is szerepelt,azokon kívól pár filmben is: My Date With Drew, Dumb and Dumberer és The Wedding Singer. A szám 2009-ben visszatért,az által,hogy szerepelt az indiai Sundance filmben,Days of Summer és a Private Practice címû drámában. Egy amerikai pop-rock banda,Mêlée, feldolgozta a számot a Devils & Angels albumukon(2007). A szám közrejátszott egy ausztráliai televíziós show-ban is,amit 2010-ben játszottak le. Nos ennyit értettem belõle,lehet nem tökéletes a fordítás,de a lényeg remélem megvan :)

You Make My Dreams egy 1980-as szám a Hall & Oates-tól, a Voices címû albumról. A szám 5. helyezéstért el a Billboard Hot 100 listán 1981-ben. Benne volt pár televiziós show-ban többek között a King of the Hill-ben, a Glee-ben, a The office-ban és a Cupid-ban is szerepelt, azokon kívól pár filmben is: My Date With Drew, Dumb and Dumberer és The Wedding Singer. A szám 2009-ben visszatért, az által, hogy szerepelt az indiai Sundance filmben, Days of Summer és a Private Practice címû drámában. Egy amerikai pop-rock banda, Mêlée, feldolgozta a számot a Devils & Angels albumukon(2007). A szám közrejátszott egy ausztráliai televíziós show-ban is, amit 2010-ben játszottak le. Nos ennyit értettem belõle, lehet nem tökéletes a fordítás, de a lényeg remélem megvan :)
A kérdező hozzászólása: Nagy segitseg volt ez is :D nagyon szepen koszonom:)

Két szabványos dobókockával dobunk. Mi az esélye annak, hogy legalább az egyik kockán 2-nél nagyobb szám van felül?

Elég az eredmény is, de jobb lenne ha azt is leírná a válaszoló, hogy hogyan kell kiszámolni.

Legjobb válasz: Mindkét kockával 1-tõl 6-ig lehet dobni. Ez 6 lehetõség és mivel 2 kocka van, ez összesen 6x6=36 lehetõség. Tehát az összes eset 36. Meg kell nézni, hogy mennyi a kedvezõ esetek száma, vagyis ahol legalább az egyik kockán 2-nél nagyobb szám van felül. A jó esetek: 13,14,15,16; 23,24,25,26; 31,32,33,34,35,36; 41,42,43,44,45,56; 51,52,53,54,55,56; 61,62,63,63,65,66 Ez összesen 32 lehetõség, tehát 32 a kedvezõ esetek száma. Az esély: kedvezõ esetek osztva az összessel, tehát 32/36=8/9=88,89%

Mindkét kockával 1-tõl 6-ig lehet dobni. Ez 6 lehetõség és mivel 2 kocka van, ez összesen 6x6=36 lehetõség. Tehát az összes eset 36. Meg kell nézni, hogy mennyi a kedvezõ esetek száma, vagyis ahol legalább az egyik kockán 2-nél nagyobb szám van felül. A jó esetek: 13, 14, 15, 16; 23, 24, 25, 26; 31, 32, 33, 34, 35, 36; 41, 42, 43, 44, 45, 56; 51, 52, 53, 54, 55, 56; 61, 62, 63, 63, 65, 66 Ez összesen 32 lehetõség, tehát 32 a kedvezõ esetek száma. Az esély: kedvezõ esetek osztva az összessel, tehát 32/36=8/9=88, 89%
Bocs, de mostanában napi három kombinatorikás kérdést olvasok. Miért nem keresítek fel egymást, és tanultok együtt?
elõzõ vagyok. Némely esetekben, például itt is, egyszerûbb ha kivonod a kedvezõtlen esetek számét az összesbõl. Itt egyszerûbb felírni a kedvezõtlen eseteket, mert sokkal kevesebb van belõlük. Kedvezõtlen, ha a legnagyobb szám maximum 2. Ilyen van: 11, 12, 21, 22. Tehát a kedvezõtlen esetek száma 4. Ezt kivonva az összes esetbõl kapjuk a kedvezõ eseteket. 36-4=32 és ugyanott vagyunk mint fent, csak kevesebb munkával.
Egy egyszerûbb megoldás: ha elég hogy az egyik legyen kettõnél nagyobb akkor a másik gyakorlatilag tök mindegy hogy mi lett. Tehát elég 1 kockát vizsgálni. Az eredmény: kedvezõ/összes, azaz 4/6 = 66, 67% az esély.
2. és 3. vagyok A 2.-nál a nagy sietségben elírtam az 5. sort. Helyesen: 13, 14, 15, 16; 23, 24, 25, 26; 31, 32, 33, 34, 35, 36; 41, 42, 43, 44, 45, 46; 51, 52, 53, 54, 55, 56; 61, 62, 63, 64, 65, 66 Értelemszerûen az elsõ számjegy az esõ kockával dobott számot mutatja, a második pedig a második kockával dobottat.
A 4. válaszoló hülyeséget írt. Meg kell különböztetni a kockákat és mindkettõt vizsgálni kell. Csak egy példa: A vizsgált kockán 2 lett, ezért ezt õ rossz esetnek titulálja. De lehet, hogy a másik kocka 6-os lett. Ez valójában kedvezõ eset, de mivel õ csak az egyik kockát nézte, ezért ezt õ kedvezõtlennek nézte. Ezért teljesen hibás a 4. válaszoló gondolatmenete. (és jó az enyém...)
Valóban hibás a 66%-os válasz!!! Az elõtte levõ a jó!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!