Találatok a következő kifejezésre: Mi az számítógépes féreg (1 db)

Mi az a számítógépes féreg?

Legjobb válasz: Olyan káros program, ami az operációs rendszer vagy egy program valamely sebezhetõségét kihasználva hatol be a számítógépbe, majd a felhasználó beavatkozása nélkül telepszik, és igyekszik megfertõzni más támadható gépeket. Gyakran egyéb káros programokat is hoz magával, mint pl. a gép távoli elérését lehetõvé tevõ hátsó ajtók (backdoor), vagy a billentyûzeten beírt jelszavakat figyelõ és azokat továbbító programokat (keylogger).

Olyan káros program, ami az operációs rendszer vagy egy program valamely sebezhetõségét kihasználva hatol be a számítógépbe, majd a felhasználó beavatkozása nélkül telepszik, és igyekszik megfertõzni más támadható gépeket. Gyakran egyéb káros programokat is hoz magával, mint pl. a gép távoli elérését lehetõvé tevõ hátsó ajtók (backdoor), vagy a billentyûzeten beírt jelszavakat figyelõ és azokat továbbító programokat (keylogger).
...és abban különbözik a vírustól, hogy az csak akkor terjed, ha valaki viszi (pl. levélben - és le kell futtatni) - míg a féreg önállóan mászkál.
rgy mondat ba tönkre veri a pc -ét xd

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek, gond lehet?

Több email fiòkom is meg volt nyitva fontos infok vannak benne es munka közben leàllt a gépem, azòta sem tudom ùjraindìtani. Ha holnap elkerül szerelőhöz ő nem làt mere a mailekbe azok automatikusan kilepnek?

2

Segítség! Milyen vírusírtót/tűzfalat telepítsek?

Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de a lényeg, hogy vírus támadta meg a gépemet. Sikerült letörölnöm a vírust és a Malwarebytes Anti-Malware vírusírtó próbaverziójával 7 napig védve volt a gépem. De most lejárt, és valami ingyen vírusszűrőt vagy mit (a nevét sem tudom) kéne letöltenem. Mit ajánlotok? Vagy nem érthetően magyaráztam el?

7

SOS SEGÍTSÉG! Mit tegyek?

letöltöttem véletlenül egy pornóalkalmazást és utána jött egy üzenet hogy 2000 ft volt 14 éves vagyok nagyon be vagyok szarva olyan cucc van a telómom hogy fel kell tölteni a kártyára (mindíg elfelejtem a nevét) már letöröltem az alkalmazást így le fog-e vonni? Ha igen számlában küldik el?

5

A Pirate Bay mennyire vírusos?

Halottam már róla sok rosszat néha szoktam használni és volt már vírusos a gépem nektek mi a tapasztalatotok róla?

4

A Google Drive-n mennyire vannak biztonságban a fájlok?

Néhány fontos dokumentum csak itt található meg, és nem szeretném ha elvesznének. Mennyi az esélye annak, hogy ezek törlődnek? A Google milyen garanciát vállal az adatok sértetlenségére?

2

Ha az avast nem nyújt már védelmet, akkor netre csatlakozva feltörhetik a gépem? Mert délelött kikapcsoltam, most este ültem le megint és már át volt állítva a kezdőoldal

Mert délelött kikapcsoltam, most este ültem le megint és már át volt állítva a kezdőoldal-- ez nem először van már.
A másik meg, hogy FB-on olyan írogat, aki év elején írt és sokat kérdez, olyat is ami nem tartozik rá. Végül pedig egyes üzenetek sikertelen üzenetnek lesznek jelezve. Mit kéne tennem? Avasthoz hol van codec és hogy telepítsem?

4

Hogyan tudnám törölni a rólam szóló össz információt a googl-ról?

5

3-4 napja annak, hogy sem youtube videokat, sem online tv-t nem tudok nezni, mert a kepernyo zoldre valt. Hang van, csak kep nincs. Mi lehet a baj? Koszi elore is a segitsegeteket!

1

Miért tartalmaz az Adobe Acrobat 30 napos próbaverziója fertőzött toolbart?

Nekem csak űrlapok kitöltéshez kell, a pluginjait letiltottam. A Chrome-ban is (ott pirossal jelzi a védelem). Az Eset Smart Security6 webvédelem és a HTTP szűrő ezt találta: Win32/Toolbar Widgi. A gyártó honlapjáról töltöttem le, regisztráció után.

3

Adott egy vadi új laptop, egy telepített win8-al. ( telepítő lemez nélkül) Hogyan tudok az oprendszerről egy telepítőlemezt készíteni, hogy a későbbiekben meglegyen? A gépre win7-et akarok telepíteni.

A gépre win7-et akarok telepíteni.
Valami egyszerű megoldás, ha létezik.

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!