Találatok a következő kifejezésre: Mi az shader (24 db)

Amikor el szeretném indítani a Beijing 2008 játékot azt írja ki hogy kell ez a mittudomén mi: Vertex Shader 3. 0 honnan tudom ezt letölteni?

Legjobb válasz: Nézd meg itt: http://www.brothersoft.com/downloads/vertex-shader-3.0.html De lehet,hogy a videokártyád nem támogatja a shader model 3.0-át.

Nézd meg itt: http://www.brothersoft.com/downloads/vertex-shader-3.0.html De lehet, hogy a videokártyád nem támogatja a shader model 3.0-át.
Szerintem vertex shader 3.0-át nem tudsz letölteni, hanem azt vagy tudja a videokártyád, vagy nem. A Te esetedben valszeg nem. Milyen kártyád van?

Mi az a shader órajel és a játékok terén mivel jobb ha nagyobb?

Mi az a shader órajel és a játékok terén mivel jobb ha nagyobb?Miben rosszab ha kisseb és jobb ha nagyobb?

Legjobb válasz: A videokártyán van shader feldolgozó egység, ez azt hiszem, színrétegeket számít ki. Természetesen minél nagyobb ennek az egységnek az órajele, annál jobb.

A videokártyán van shader feldolgozó egység, ez azt hiszem, színrétegeket számít ki. Természetesen minél nagyobb ennek az egységnek az órajele, annál jobb.

Mi az a Pixel Shader Verzió? Egy csomó játéknál azt írja hogy pixel shader verzió kicsi.

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönom a vállaszokat de lenne mégeggy kérdésem az enyém mien? ATI Randeon X550 256 mb os vidi.És még eggy kérdés az enyémen elfut az Assasin's Creed 2 4 gb ram 256 os vidi 4 cpu 3.00 Ghz ???

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönom a vállaszokat de lenne mégeggy kérdésem az enyém mien? ATI Randeon X550 256 mb os vidi.És még eggy kérdés az enyémen elfut az Assasin's Creed 2 4 gb ram 256 os vidi 4 cpu 3.00 Ghz ???
Akkor leírom magyarul, jó? A directx 7-ben jelent meg a T&L (transformation & lightning) ami egyszerûen fogalmazva annyit jelentett, hogy a processzor helyett a grafikus kártya processzora számolt bizonyos mûveleteket. (Az ezt megelõzõ verziókban még a cpu számolt szinte mindent, a grafikus kártya processzora csak a legutolsó lépésben vett részt) A dx8-as verziójával debütált a Microsoft-féle pixel/vertex shader. A vertex shader a háromdimenziós térben lévõ pontokra alkalmazható programokat jelenti, azaz a fejlesztõk elkészítik a modelek drótvázát, amelyeket a programozók a VS segítségével a program futási idejében változtathatnak meg. Ebben az az újítás, hogy mindezen programokat a grafikus kártya futtatja és nem a cpu. A pixel shader (képpont árnyaló) a képalkotási eljárás végén kap szerepet, amikor a képernyõre ténylegesen kikerülõ képpontokra lehet a fentihez hasonlóan programokat készíteni. DX8-ban a PS1.0 és PS1.1 jelent meg, Dx9-ben pedig a 2.0 , 2.0a , 2.0b és 3.0. (dx9 , dx9a, dx9b, dx9c) A felsõbb Dx verziók pedig még újabb shader szinteket hoznak be.


Mi az a shader és mi a driver?

Legjobb válasz: Vannak vertex shaderek és pixel shederek. Ezek a grafikus processzorok részegységei, amelyek meghatározott matematikai mûveleteket végeznek a 3D képalkotás folyamatában. Ajánlom a prohardver következõ cikkét: http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagya..

Vannak vertex shaderek és pixel shederek. Ezek a grafikus processzorok részegységei, amelyek meghatározott matematikai mûveleteket végeznek a 3D képalkotás folyamatában. Ajánlom a prohardver következõ cikkét: http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagya..

Mi az a Pixel Shader 2. a?

Egy adott játék, minimum rendszerkövetelménye Shaders 2.0. Azonban ha elindítom, kiírja hogy a gépemben 2.0 Pixel Shader van, és 2.a kell. Ilyenről még életemben nem hallottam, ez mi?

Legjobb válasz: Köszi a választ, igazából csak azt nem értem, hogy ha egy játék minimum rendszerkvetelménye: Pixel Shader 2.0!!! Akkor miért követel 2.A-t... Azért köszi, teljes képet nem tudtam alkotni ezelõtt róla :)

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igazából csak azt nem értem, hogy ha egy játék minimum rendszerkvetelménye: Pixel Shader 2.0!!! Akkor miért követel 2.A-t... Azért köszi, teljes képet nem tudtam alkotni ezelõtt róla :)

Mi az a Pixel Shader verzió? Az MSI 7850 2GB DDR5 Twin Frozr-nak mekkora ez a verzió?

El?re is köszönöm!:)

Legjobb válasz: Pixel Shader 5 DX11

Pixel Shader 5 DX11
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És mit jelent?
http://en.wikipedia.org/wiki/Shader keresgélni kéne neten Árnyaló magyarúl ez teszi a sima texturákat tébelivé talán legegyszerüben igy lehet leirni vagy közérthetöbben ettöl lesz valósághü a kép és nem "gépies"
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm.:)
*térbeli http://www.lockonfiles.com/modules/Downloads/imageuploads/Tr.. képeket se akarok keresgélni:P azért iylen vacakot linkelek csak de persze ez a Shader "bonyolultabb" ettöl hisz rengeteg midnenre használják

Mi az a Pixel shader?

Pl egy gépigényes oldalon azt írja ki, hogy: A Videókártyád Pixel shader verziója túl kicsi a gépigényben megadottnál. Ezért a játék nem fog elindulni a gépeden!

Legjobb válasz: Azt a gyártó honlapján. A videokártya álltal támogatott Pixel Shader (PS) verzió nem szoftveres, hanem hardveres támogatottságot igényel, tehát ha az adott kártya nem tudja, akkor kénytelen leszel újat venni, mert semmi mást nem tudsz tenni, hogy támogassa. Vagyis annyit, hogy a PS mûveleteket elvégezteted a CPU-val: de akkor egy teljesen élvezhetetlen játékot fogsz kapni, ugyanis a CPU-t nem erre találták ki, és nem képes ilyen számításokat gyorsan végezni (persze, meg tudja csinálni, csak pár ezerszer lassabban, míg a GPU erre van kitalálva.)

Azt a gyártó honlapján. A videokártya álltal támogatott Pixel Shader (PS) verzió nem szoftveres, hanem hardveres támogatottságot igényel, tehát ha az adott kártya nem tudja, akkor kénytelen leszel újat venni, mert semmi mást nem tudsz tenni, hogy támogassa. Vagyis annyit, hogy a PS mûveleteket elvégezteted a CPU-val: de akkor egy teljesen élvezhetetlen játékot fogsz kapni, ugyanis a CPU-t nem erre találták ki, és nem képes ilyen számításokat gyorsan végezni (persze, meg tudja csinálni, csak pár ezerszer lassabban, míg a GPU erre van kitalálva.)
A kérdező hozzászólása: http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=sikN0jmrkCWmk1oD&conte.. Errõl a kártyáról lenne szó, de még mindig nem találom a PS számot :) Ennyire vak lennék ? :D
Nem annyira, de: Full support for Microsoft DirectX10.1 and Shader Model 4.1 enables stunning and complex special effects. A shader model fedi azt :) http://www.meetgadget.com/gadget/27519/ASUS+EAH4350+SILENT-D.. Ezt pedig a google dobta ki, a kártyádra rákeresve: Pixel shader version: 4.1 De mi a fenét akarsz futtatni, ami ezen a kártyán nem fut, ha szabad kérdeznem? :) Valósidejû univerzum szimulációt, vagy mit? :)
Full support for Microsoft DirectX10.1 and Shader Model 4.1 enables stunning and complex special effects Ott van az overview menuben
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettél, köszönöm a segítséget még egyszer. Egyébként internetezésre, meg egy két játék futtatására használom :)
Pixel Shader segítségével a 3 dimenziós számítások végeztével, a 2 dimenziós síkra (azaz a képernyõre) kerülõ képpontokhoz lehet programokat írni. Ilyen lehet például az ATI kártyák által használt élsimítás, amit szoftveresen oldanak meg, ps-el.
nekem mindig azt írja ki , , de mégis ment eddig minden játék a gépemen

Mi az a shader?

azt tudom hogy vidikártyának valami teljesítmény az enyém pl mhz-ben van és nem tudom az hova tenni gt630 as vidikarim van a magyar neve kellene mert a google fordíto nem forditja le..

Legjobb válasz: http://nyelvek.inf.elte.hu/leirasok/GLSL/index.php?chapter=1

A kérdező hozzászólása: és ezt most user nyelven??? nem kocka nyelven csak a magyar nevére vagyok kíváncsi. xd
Ha nagyon tágan fogalmazunk Élsimításnak is hívhatjuk. Szebb képet kapsz leegyszerûsítve.

Mi az a pixel shader verzió és ennek mennyi/milyen :Gigabyte ATi Radeon HD 6670 1GB DDR3?

Legjobb válasz: Röviden: kiszámítja a megjelenítendõ pixelek tulajdonságait(szín, árnyalat stb...). A HD6670-nek Pixel Sahder 5.0 van.

Röviden: kiszámítja a megjelenítendõ pixelek tulajdonságait(szín, árnyalat stb...). A HD6670-nek Pixel Sahder 5.0 van.
*Shader


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!