Találatok a következő kifejezésre: Mi az semlegesíti (7 db)

Mi az a technika amely semlegesíti az érzelmi megrázó hatású emlékeket?

Legjobb válasz: Megértés ,elfogadás és megbocsájtás. Elõször tisztáznod kell magadban õszintén hogy miért kerültél olyan élethelyzetbe ahol megtörténhetett veled az az esemény a második hogy mit tanultál belõle illetve hogy megtanultad-e a leckét mert ha nem akkor újból megismétlõdik majd.Aztán jön az elengedés az érzelmi elengedés a megbocsájtással mert a fejedbõl a gondolataidból nem tudod kitörölni de az nem is baj hiszen az mindig emlékeztet Téged h ne menj arra az útra megint ami oda elvezetett.A lényeg hogy a szívedbõl a megértés és a megbocsájtás által tudod semlegesíteni a megrázó emlékeidet.

Megértés , elfogadás és megbocsájtás. Elõször tisztáznod kell magadban õszintén hogy miért kerültél olyan élethelyzetbe ahol megtörténhetett veled az az esemény a második hogy mit tanultál belõle illetve hogy megtanultad-e a leckét mert ha nem akkor újból megismétlõdik majd.Aztán jön az elengedés az érzelmi elengedés a megbocsájtással mert a fejedbõl a gondolataidból nem tudod kitörölni de az nem is baj hiszen az mindig emlékeztet Téged h ne menj arra az útra megint ami oda elvezetett.A lényeg hogy a szívedbõl a megértés és a megbocsájtás által tudod semlegesíteni a megrázó emlékeidet.
Elfogadas! EGy emleket elfogadni lehet, aztan eltemetni azt, es tullepni rajta, de semlegesiteni nem tudod. Fogadd el, hogy nincsennek veletlenek, tehat minden ember eleteben vannak hullamhegyek, hullamvolgyek, amiket tudni kell kezelned. Legyen onbizalmad, es barmilyen rossz esemeny tortenik, mindig figyeld meg, hogy mit tanultal abbol az esemenybol, hiszen a sajat tapasztalataink azok, amik lelkileg fejlesztenek minden szemelyiseget.
A felejtés lehetetlen. Az érzelem semlegesítésben az idõ segít, de csak kicsit. Évek kellenek ahhoz, hogy közömbössé váljon egy rossz emlék, esetleg erõssé tehet maga az emléke. Lehet, hogy 10-20 év múlva te jársz utána, ( amennyiben lehetséges ) és megoldod, szemebe nézel vele, lezárod....
feldolgozás. sokat elmélkedj rajta, de ne vidd túlzásba. ha nem dolgozod fel, álmodni fogsz róla, és gátlásos leszel..
Egy még nagyobb negatív impulzus biztosan semlegesíti, bár szerintem azt te nem akarod.
Élj a jelenben, légy önmagad, ne gondolkozz! Nekem bevált a radikális változás. Igaz hónapokba tellett.
Auditalas.
Felejteni lehetetlen.. széttép a múltad vmi plusz nélkül. Nem rosszból mondom .. : füvezz
igyál sok páleszt...
Na azt nem szabad... felejteni akar nem meghalni -.-"

Mi az ami semlegesíti a kutyapisi szagát?

Illetve érdekelne hogy hogyan lehetne bizonyos helyekt?l távol tartani ?ket mindenféle elektromos dolog nélkül. Szóval minden reggel folyik a pisi a teraszomon és már nagyon idegesít.

Legjobb válasz: Szagtalanító spray csodákra képes. Amugy ha panelházban laksz gyakrabban vidd ki a kutyádat sétálni és tudni fogja hogy nem a lakásban kell elvégeznie a dolgát,ha kertes házban laksz akkor hagyd az udvaron.

Szagtalanító spray csodákra képes. Amugy ha panelházban laksz gyakrabban vidd ki a kutyádat sétálni és tudni fogja hogy nem a lakásban kell elvégeznie a dolgát, ha kertes házban laksz akkor hagyd az udvaron.
Ne engedd a kutyát a teraszra, igen nehéz leszoktatni rola ha már régota oda pisil. Hipós vízzel mosd fel, aztán fújd be valamivel aminek jó erõs szaga van.
A kutyaszar mindenbizonnyal
Gondolok itt eb-fekáliára

Anyósom nagyon sokat iszik fiatalasszonyként (40 éves) főleg tabis bort. Mit lehet tenni ezellen? Esetleg hogy ne annyira rugjon be nem lehet valamit rakni a borba ami semlegesíti az alkoholt? Gondolok itt pl. :cukor vagy valakinek valami ötlet?

40 éves a férje még fiatalon meghalt egyedül nevelte fel a két gyereket. De nem állapot hogy ennyire tönkre teszi magát és senkire nem hallgat és fel sem vállalja hane letagadja!!És anyagilag se állunk jól de ő magának megveszi napi szinten a 2l bort.Valami tanács?? Mindent szívesen fogadok mert ez nem állapot!!! előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Az anyósod alkoholista. Ennek megfelelõen iszik, tagadja, nem fogadja el a segítséget, a szokásos forgatókönyv. Orvosi segítség kellene neki, de ha õ maga nem akar változtatni, akkor nem lehet rákényszeríteni.

Az anyósod alkoholista. Ennek megfelelõen iszik, tagadja, nem fogadja el a segítséget, a szokásos forgatókönyv. Orvosi segítség kellene neki, de ha õ maga nem akar változtatni, akkor nem lehet rákényszeríteni.
1. mondatot olvastad?
Idõvel egyre kevesebb pia kell a berúgáshoz. Jó alkoholisták már egy pohár bortól is berugnak. Ha még cigizik is, akkor kb 60 éves koráig húzza, de az utolsó idõben már eléggé nyûgös lesz.
Higíccsa fel kólával, így csak napi 200ft-ot vesz el az életetekbõl. 40 éves, mégis mit akartok tenni? Azért iszik, hogy berúgjon.
Após?
Anyósod 40 éves? És te mennyi vagy? :) Nagyon unod magad a nyári szünetben? :) Nem tehetsz semmit, max. annyit, hogy kirúgod a lakásból és igyon hajléktalanként, amíg él. Ha ezt nem mered megtenni, akkor sajnos végig kell asszisztálni a meccset egészen a májzsugorig és a többi végstádiumbeli borzalomig. Beleérteve azt is, hogy ezt a gyerekeid szeme láttára teszi, és elõlük veszi el a borra-piára valót. A te dolgod.
A kérdező hozzászólása: Anyósod 40 éves? És te mennyi vagy? :) Nagyon unod magad a nyári szünetben? :) 20 vagyok a barátom 19 és nem unom magam ha csak egy hétig lennél a helyemben nem tudom te hogy reagálnál... én már 2 éve ezt nézem...
A kérdező hozzászólása: És sajnos tehetetlenül!!!
A kérdező hozzászólása: Nem fogja felhígítani épp ez a baj és be se ismeri így lehetetlen rajta segíteni.annyiszor beszéltem már vele de mintha csak a falnak beszélnék.
Nagyon kemény dolog az alkoholizmus. Ha saját maga nem akarja abba hagyni vagy leszokni, akkor a többiek nem tehetnek semmit.


Nemreg vettunk egy kocsit es vagy kiontottek valamit az ullesre vagy nemtudom minek lehet nagyon budos szaga! Valami praktika ami eltunteti vagy semlegesiti a rossz szagokat? A sikalason mar tul vagyok!

Legjobb válasz: Egyik haverom volt így, amikor megvette a gépet. Valami fura szag volt benne, hiába sikált át mindent. Napi több órára nyitva hagyta az ajtókat szellõzni, és így is csak hetek után szûnt meg a fura szag.

Egyik haverom volt így, amikor megvette a gépet. Valami fura szag volt benne, hiába sikált át mindent. Napi több órára nyitva hagyta az ajtókat szellõzni, és így is csak hetek után szûnt meg a fura szag.
Attól függ melyik ülés. Kárpitos megoldja.
A kérdező hozzászólása: Mi is arra gondoltunk hogy elmegyunk karpitoshoz( ha onnan jon a szag), valamit kiontottek az elso 2 ullesre!😞 Koszi😃

Mi semlegesíti az alkoholt? =)

Legjobb válasz: a paprikás krumpli

a paprikás krumpli
de ettõl még a májad ugyanúgy totál tönkremegy azon nem segít se a víz sem az olaj sem az étkezés.... De igen sok igazság van az elõttem elhangzott módszerekben kivétel a tojás a nyers tojásos rész az t tökéletesen kizártnak tartom hogy ilyen hatása lenen bármire is...
A zsír bontja az alkoholt. Tehát ha otthon betolsz egy bödön zsírt, és ráiszol, akkor nem lesz bajod, legalábbis a piától. Másik dolog meg a felszívódás késleltetése. Ha éhgyomorra iszol, nagyon gyorsan szívódik fel és berugsz. Ha eszel elõtte, vagy közben, akkor lassabban szívódik fel (ez a fentebb említett orosz módszer). Én sosem eszem buli elõtt, mert akkor többet kell piára költeni. Szal éhesen elmenni, jól berúgni, hazamenni, kajálni, és éjjel meginni minimum 2 liter vizet. Akkor semmi bajod nem lesz. Nem mellesleg az agysejt pusztulást az agy dehidratációja okozza. Magyarul amikor fáj a fejed másnaposan, akkor pusztul az agyad. Ha a buli után, közben elég sok vizet iszol meg (annyit, amennyit az elfogyasztott alkohol kivon a szervezetedbõl), akkor nem lesz másnap semmi bajod, és az agysejtjeid sem pusztulnak.
Én olyat hallottam, hogy a srác megivott egy pohár étolajat minden mulatozás elõtt, utána meg betolt minden alkalommal két üveg konyakot, meg valami erõset és annyi sört amennyi beléfért. Hát nem tudom mennyi igaz belõle, de el tudom képzelni róla. Szóval õ az olajra esküdött. De kinek van gusztusa hozzá...
Hát aki azt mind össze eszi amit itt leírtak és még iszik is, csoda, hogy nem kerül orvoshoz..... De legalábbis nem kap gyomorgörcsöt, hasmenést.....
Sok víz és gyulandás csökkentõ tableták.
A máj (szerv)
a bolgárok is vedelnek rendesen, de sosem részegek.mindig, de mindig eszik utána a sopszkát, ecetes nyers hagymát, jó nagy tökös savanyú uborkákat, szóval mindig lenyomatják valamivel. a lehelletük viszont borzalmas...
Ja, még valami. Toltam már simán savanyú ubival vodkát, hát mennyit mondjak, bõ kétszeresét bírtam, mint amit szoktam. És másnap semmi bajom nem volt, pedig addig ittam, amíg bírtam...:)
Olvastam egy helyen egy módszert (nem komolytalan helyen, szóval elvileg igaznak kéne lennie), hogy az oroszoknak szokása olyan kombó, amivel egy üveg vodkát letolnak gond nélkül. Én még csak tervezem, de ha érdekel valakit, elõtte a pálya:P a bulival egy óra elõtt: 1. megeszel pár fõtt krumplit 2. kiiszol 1 vagy 2 nyers tojást (ez fontos, bár ugye ettõl bajod is lehet, de majd a vodka fertõtlenít:PP) 3. 1 vagy 2 evõkanál oliva- vagy napraforgóolaj Az egy üveges immunitást csak akkor ígérik, ha minden feles után letolsz két szelet citromot, aztán egy falat sósat (pl uborkát, kaviárt, paradicsomot), aztán egy falat olajosat (pl hering), majd valami majonézes salátát. A lényeg ivás közben: sav(anyú dolgok), só, nyers tojás, olaj. Ha valakinek bevált, szóljon:D
Semmi. De lebontja a máj. Egy sört kb. 4 óra alatt, aztán a lebontási idõ a mennyiségétõl függõen sokszorozódik. Nyílvánvaló, hogy a töményebb italhoz több idõre van szükség, ez esetben is függ a mennyiségtõl is.
A kérdező hozzászólása: nah, és még azt mondja meg vlki, h melyik igaz ezekbõl! :)
-.- mért nem tudtok normálisan válaszolni? am a hidrogén-klorid (HCL) a kovalens kötése és a nagy fotonszáma miatt
A Zsíros tej, meg a tejszín, vagy a hashajtó!
az idõ
én! :-)
Az anyagcsere.... :)
Ivás elõtt egy kanál zsír, vagy étolaj. Persze ez sem csodaszer, de látványos a hatása.

Mi semlegesíti az alkohol szagát?

hogy lehetne elkerülni, hogy a fogyasztott alkohol után ne érz?djön az alkoholos lehelet?

Legjobb válasz: A szagát sok víz, fogmosás, rágó, egyéb. A lehellet viszont mindenképp alkoholos marad, amíg ki nem tisztulsz.

A szagát sok víz, fogmosás, rágó, egyéb. A lehellet viszont mindenképp alkoholos marad, amíg ki nem tisztulsz.
Tej esetleg.
az Aldiban lehet kapni három csomag van egybe, rendkívül erõs mentolos keménycukrot. a pénztárnál sorbaállás közben fedeztem fel.csíkos papírtasakokban van. az olyan intenzív, hogy szerintem teljesen elfedi a szesz szagát. a friss petrezselyem rágcsálása is hatékony.
hihi, errõl a munkahelyi takarítónõnk jut eszembe. Õ elrágcsál a reggeli szesz után egy fej vöröshagymát. Senkinek nincs kedve szeszszag után szimatolni :)
Én is a hagymát mondanám tutira. Mûködnie kell:)
zöld friss petrezselyem
az utolsonak: igen ez tenyleg hatasos, nem lesz eros de az ize megmarad! jah es mikroban is ugyanilyen jo! par masodperc eleg is a szeletelt hagymanak. ami nekem igazan hasznal, a csoki! egy kokcka keserucsoki fogmosassal sajnos nem lehet elmulasztani a hagymaszagot.
Borókabogyó, de a legfrankóbb a fogmosás! :)
Szerintem is petrezselyem(vagy valami klorofilltartalmú dolog)és fogmosás.Bár én már próbálom a kevésbé megmaradós ízû hagymákat választani:)
Hát nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a fogmosás semmit sem ér, pedig nem 2 percig mosom... :S
Ha szereted a hagymát de nem akarod hogy utána a leheleteden érezni lehessen, akkor szeleteld fel vékonyan. Tegyél fel forrni vizet és ha felforrt tedd bele a hagymát pár pillanatra. Utána öblits le hidegvízzel, sózd vagy ahogy akarod. Jó étvágyat!
de jobb, mint a semmi
Ütvefúró
fokhagyma
Igyal tejet.
Ha másra nem is, erre jó a cigi meg a pia. (A pia még a büfögéskor visszaköszönõt is elnyomja, 1 fél korty bõven elég vmi töménybõl.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!