Találatok a következő kifejezésre: Mi az súlyhatár, (3 db)

Mi az a súlyhatár, ahol már biztos, hogy császároznak?

Pénteken leszek 39 hetes kismami. A keddi ultrahang alapján a doki szerint 4.100 g-os a baba, a legutóbbi uh után heti 380 g-okat hízik a pici, ha ez így marad 5 kg körüli lesz! (még semmi fájás,a szülésnek semmi jele)Mi az a súlyhatár,ahol már biztos,hogy császároznak? (a doki 5 kg körüli babákat már nem enged természetes úton megszületetni)

Legjobb válasz: Szia. 4 kg fölötti babáknál van általában császár, de ez nagyon orvosfüggõ. Aki császárral szült azt mondja, hogy inkább természetesen szült volna, de ha az orvos azt javasolja, hogy legyen császár hallgass rá.

Szia. 4 kg fölötti babáknál van általában császár, de ez nagyon orvosfüggõ. Aki császárral szült azt mondja, hogy inkább természetesen szült volna, de ha az orvos azt javasolja, hogy legyen császár hallgass rá.
Szia! Szerintem meg csak akkor egyezz bele a császárba, ha tényleg indokolt, és valamelyikõtök életét kell menteni. Van aki könnyen megszül egy 5kg-os babát is, van akinek a 3kg-os is nehezen megy.Ez teljesen egyénfüggõ.De ha semmi gond, akkor a természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek. Én az elsõt simán szültem, a másodikkal meg kellett császározni, mert rosszak voltak a szívhangok. Most, hogy a harmadikat várom, már megbeszéltem a dokimmal, ha semmi komplikáció nem lesz, akkor nem akarok semmilyen beavatkozást.A természetes szülésem egy életre szóló gyönyörû élmény, viszont a császáros egy szörnyû rossz emlék. És 1 év alatt sem jöttem rendbe teljesen. Ne akarj feltétlen mûtétet, mert nem biztos, hogy jó megoldás.Természetes, hogy félsz, de hidd el 100x jobb simán szülni. Könnyû szülést, boldog babázást neked.
én azt olvastam valahol 3500g-os babától van császár. írd be a googléba hogy császármetszés, biztos sok mindent találsz további szép heteket, és jó babázást
Ez nem súlytól ahnem medence és csípõ széltõl függ.A tesóm 4750gros babát simán szült.Én a 2850grosat császárral mert nagyon keskeny a csípõm.
Egy ismerõsöm is nemrég szült meg egy 5 kilós babát.Nem igazán császároznak, hál' istennek, hisz minek mûteni, hogyha természetesen is kijöhet.4 vagy 5 kiló már mindegy, mert a fejének kell, hogy kijöjjön a többi része "kicsúszik".A 2.5 kg-os babáknak ugye annyira pici a feje, hogy azt azért könnyû, nem a súlya miatt.Amúgy meg a kg saccolás UH alapján nem igazán pontos, Nagyon sok félresaccolás van.Éppen ezért sok orvos nem is teszi, csak kb-ra.Könnyû szülést kívánok :oD

Ha jól tudom reptéri utazás során van egy bizonyos súlyhatár amíg az utasok ingyenesen vihetik fel a gépre a poggyászaikat. Mi van ha nem férek bele a limitbe? Mennyit kell pluszba fizetnem hogy hozzam a csomagot?

Legjobb válasz: Meg kéne nézned a repülõtársaság honlapját ebben az ügyben.Ha fapadossal akarsz repülni akkor a megengedett kézipoggyász súlyhatár 10 kg. A nagy bõröndnél 32 kg. HA több akkor vagy kipakoltatják veled,vagy ki kell fizetned a többletsúlyt. (de az már messze nem fogja megérni) Ezért érdemes 1-2 kilóval kevesebbet pakolni..

Meg kéne nézned a repülõtársaság honlapját ebben az ügyben.Ha fapadossal akarsz repülni akkor a megengedett kézipoggyász súlyhatár 10 kg. A nagy bõröndnél 32 kg. HA több akkor vagy kipakoltatják veled, vagy ki kell fizetned a többletsúlyt. (de az már messze nem fogja megérni) Ezért érdemes 1-2 kilóval kevesebbet pakolni..
De ha elõre jelzed feléjük, hogy nagyobb súlyú lesz a csomagod, mint a limit, és befizeted (a honlapjukon ott kell lennie annak is, hogy mennyit és hova), úgy már megéri. Az igazoló levelet kinyomtatod, ott bemutatod, és kész.
Ezt LÉGITÁRSASÁGA válogatja. Wizzair esetén nincs lehetõség túlsúlydíjat fizetni, a csomag 32 kg lehet, és passz. E felett nem vesznek fel csomagot. Malév esetén 21 kg a csomaghatár, ott ha többlet van, akkor kilónként pár EUR a túlsúlydíj. A többi fapados esetén 15-20 kg a súlyhatár, és az, hogy túlsúlydíjat kell-e fizetni vagy újabb csomagot feladni, ezt tényleg csak a légitársaság honlapjáról tudod meg - legyen fapados vagy normál.
Az elsõ válaszadónál lévõ súlyok csak a wizzairre igazak. De amúgy eleve úgy veszed a jegyet (legalábbis amelyik társasággal én jöttem), hogy be kellett jellnöm, hogy mennyi csomagot viszek, Alapból nálam 22kiló volt a nagy (bõven elég) és 10 kiló a kézi. De amúgy csak a legszükségesebbeket pakold, semmi olyat amit ott ahova mész ott is meg tudsz venni fillérekért (pl halottam olyat aki könyveket meg lisztet, cukrot, ilyeneket cipelt). Én nõként belefértem a 22 kilóba, pedig minden [email protected] bepakoltam, de pl nem hoztam magammal csak 1 "otthoni" gatyót meg semi olyat, aminél nem fontos, hogy hogy néz ki. Magyarán a kedvenc ruháimat pakoltam be, 1-2 alkalmibbat és azokat, amiket a leggyakrabban hordok és tényleg nem tudnám nélkülözni. Bõven elég...
ahogy írták légitársaság válogatja. malévnál 23 kg az ingyenes és 10euro/kg a plusz súly. menj fel a légitásaságod honlapjára ott biztos megtalálod az infót.

Aki iskolaérettségi vizsgálaton nem éri el a min. Súlyhatárt (20kg asszem? ) azzal mi lesz? !

Legjobb válasz: Ma már nincs ilyen kritérium. Az általános biológiai érettséget nézik.

Ma már nincs ilyen kritérium. Az általános biológiai érettséget nézik.
Elõzõ vagyok, pontosítok: nyilván van egy alsó határ, olyan 18 kiló körül, de szerintem ha csak 17, 5 kg a gyerek, jó általános erõnléti állapotban, és a többi feltételnek megfelel, akkor nem fognak kekeckedni.
A kérdező hozzászólása: de ha sokkal kevesebb súlyra, mondjuk 20 helyett 16 kiló akkor mi van? (védõnõ mondta, hogy iskolérettségnél van min. elérendõ súly)
A kérdező hozzászólása: megfelelõ testi fejlettség elérése (kb. 110cm és 18 kg.) fogváltás, az elsõ tejfogak kihullanak, megjelennek a maradandó fogak jó fizikai erõnlét, ami az iskolatáska cipelése és az egyhelyben ülés miatt fontos jobb illetve balkezesség egyértelmû felismerhetõség
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a fogváltás elég fura követelmény. Nekem 7 évesen kezdtek potyogni a fogaim, mégis 6 évesen már az iskolapadban ültem:)
A lányomnak 7 és fél évesen kezdett el potyogni a foga. Korához képest átlagos magasságú kislány, és mivel novemberi születésû majdnem 7 évesen kezdte az iskolát. Viszont van olyan kisgyerek, akinek alig 5 évesen kipottyant az elsõ foga, mégis viselkedését tekintve teljesen iskolaéretlen még. A fogváltás szerintem nem mérvadó az iskolaérettség tekintetében. A súly már az lehet, de ez sem a végtelenségig. TEhát legkésõbb 8 évesen (december 31-ig betölti a 8 évet, annak az ezt megelõzõ szeptemberben)meg kell kezdeni az iskolát annak is, aki nincs 18 kg. Ha egyébként meg kimagasló képességû a gyermek, akinek büntetés lenne még egy év óvoda, mert annyira érett, érdeklõdõ, ügyes, de még csak 16 kg, az miért ne mehetne 6 évesen suliba?
Az én lányom sem akarja elérni már a 17 kilót, pedig õsszel megy suliba. Emellett 113 centi, tehát elég látványosan vékony. De az óvónõ megnyugtatott, hogy a szûlõk testalkatát is figyelembe szokták venni, kis szülõktõl nem lehet elvárni nagy gyereket. A védõnõhöz meg mindig a legvastagabb ruhájában, hótaposóban viszem (ruhában történik a mérés), éppen csak nem teszek a zsebébe vasakat, így a "hivatalos" súlya meghaladja a 17 kilót... És még van hátra néhány hónap...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!