Találatok a következő kifejezésre: Mi az sárgatest (13 db)

Mi az a sárgatest? Ha valakinek ez elégtelen nem eshet teherbe?

Legjobb válasz: köszönöm a válszt!kedves 2. milyen homeopátiás gyógyszert szettél? én palástfûvet isszok a ciklus 2. feléttõl

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszt!kedves 2. milyen homeopátiás gyógyszert szettél? én palástfûvet isszok a ciklus 2. feléttõl
ha rákeresel rengeteg infót találsz róla: http://www.hellobaby.hu/index.php/28-nap/item/142-egy-fontos..
Nekem kevés volt a sárgatest hormon, ezért folyamatosan elvetéltem. Kaptam rá hormontablettákat, ami nem sokat segített, de a gyógyszerészem ajánlott egy homeos készítményt, amit egy hónapig szedtem, és most itt feszeng a pocakomban egy 33 hetes kisfiú!
Amikor az érett petesejt kilökõdik a tüszõbõl, akkor az a tüszõ átalakul sárgatestté, és progeszteront termel, mely elõsegíti a megtemékenyített petesejt beágyazódását és megmaradását a terhesség 12 hetéig, onnantól a méhlepény veszi át ezt a szerepet. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor a sárgatest elsorvad, abbamarad a progeszteron termelés, és megjön a menzesz. Ha valakinek sárgatest elégtelensége van, akkor bizony nagyon valószínû, hogy ha sikerült is a megtermékenyülés, nem tud beágyazódni. De ezen tudnak segíteni progeszteronpótlással.
Mastodynon csepp! Nagy nehezen eszembe jutott a neve! Egy próbát meg ér, nálam bevált! :) ))
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mi az a sárgatest?

Mi a szerepe?

Legjobb válasz: http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&..

Mi az oka a sok barna folyásnak? Lehet attól, hogy a sárgatest hormonom alacsony? Ha igen milyen mód van rá hogy jó legyen és helyre álljon rendesen?

Van mikor sok barna van de néha kevés szokott lenni és egy teljes hónapon át csak barna.Néha el?fordul sárga folyás néha rózsaszín.Össze vissza.Rendszertelen a menzim és járok endokrinra de nem kezelik csak annyit mondott a doki,hogy diétázzak.Tartom is a diétát eddig 9kg adtam le.De az nagyon rossz nekem hogy más is ilyen helyzetben van mint én és mégis teherbe esik én nem tudok pedig nagyon szeretnék babát.Nincs valami mód rá?Ja trombózisom volt és nem szedhetek hormonális szereket.Ez a nagy gond nálam.Amúgy már rég kaptam volna fogamzásgátlót de nem lehet.Segitsetek!Mit tegyek ami kicsit gyorsítja a fogyást és ami segít helyre tenni a hormont?

Legjobb válasz: Szia,én 28 kg-ot fogytam,nem tudom,Neked mennyit kellene! Orvosi segítség nélkül sikerült,csak akarat kell hozzá! Ne egyél szénhidrátot,csak gyümölcs,zöldség, tejtermékek! Sok ásványvíz! Napi 1200 kalóriánál többet ne egyél! A szénhidrát a leghízlalóbb,de úgyis tudod! Most 22 hetes kismama vagyok! Híztam is rendesen,eddig 12 kilót,de most nem érdekel! üdv.

Szia, én 28 kg-ot fogytam, nem tudom, Neked mennyit kellene! Orvosi segítség nélkül sikerült, csak akarat kell hozzá! Ne egyél szénhidrátot, csak gyümölcs, zöldség, tejtermékek! Sok ásványvíz! Napi 1200 kalóriánál többet ne egyél! A szénhidrát a leghízlalóbb, de úgyis tudod! Most 22 hetes kismama vagyok! Híztam is rendesen, eddig 12 kilót, de most nem érdekel! üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nekem 40kilót kéne leadnom és eddig 9kiló sikerült.De nagyon lassan megy le.

Mi az a sárgatest ciszta? Ettől még lehetséges a terhesség?

Legjobb válasz: szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet,vagy még csak tervezed.

szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet, vagy még csak tervezed.
én írtam az elõzõ választ.ezzel még kiegészíteném:A tüszõrepedést követõen a tüszõbõl kialakuló hormontermelõ sárgatest erõs bevérzése is cisztát eredményezhet. Ezek általában 5-6 cm átmérõjû, sima felszínû, cisztaszerû képletek, amelyek az esetek többségében beavatkozást nem igényelnek, spontán felszívódnak. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Èn voltam a kèrdezö. Nagyon köszönöm Neked a vàlaszt, sokat segitettèl!! Köszönöm!!!

A sárgatest ha magas a terhesség első hónapjában és kifakadhat az mit jelent? Mit lehet tenni ellene? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Mi fakadhat ki???? A sárgatest hormon segíti a méhnyálakahártya kellõ megvastagodását ezáltal a baba beágyazódását, valamint táplálja a babát a 12. hétig. Az nem baj ha magas, az a baj, ha nincs belõle elég. Ne izgulj, szerintem nincs mitõl félned!!!! Vigyázz magatokra. :))

Mi fakadhat ki???? A sárgatest hormon segíti a méhnyálakahártya kellõ megvastagodását ezáltal a baba beágyazódását, valamint táplálja a babát a 12. hétig. Az nem baj ha magas, az a baj, ha nincs belõle elég. Ne izgulj, szerintem nincs mitõl félned!!!! Vigyázz magatokra. :) )
Kifakadásról még nem hallottam, csak arról hogy kevés sárgatest hormon az vetélést okozhat.
Az sajnos azt jelenti hogy elfogsz vetélni.Ha csak az orvos nem ad magzat megtartó gyógyszert!!! Ugyanis ha a sárgatest kifakad, nincs ami a babát életben tartja. Magyarul elsorvad. Beszélj az orvosoddal. Egy szülésznõ barátnõmtõl kérdeztem rá. Szurkolok hogy megmaradjon a baba!

Sárgatest elégtelenséget állapított meg a dokim, de azt mondta hogy nem vészes a helyzet. Ez mit jelent? Részletek bennt.

HOrmonvizsgálat megállapította hogy van pém, de nem annyira "izmosak" a sárgatestek, csak 8,4 volt az érték (állítólag 10 körül van a normál). Mondta a dokim hogy menjek be, és ad receptet, szednem kell gyógyszert.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy ha ovu után nem emelkedik a hõ, akkor beszélnek sárgatest hiányról, vagy elégtelenségrõl, s nem termelõdik progeszteron, ami szükséges lenne, hogy a baba meg tudjon maradni. Ezt szokták gyógyszeresen kezelni.

Úgy tudom, hogy ha ovu után nem emelkedik a hõ, akkor beszélnek sárgatest hiányról, vagy elégtelenségrõl, s nem termelõdik progeszteron, ami szükséges lenne, hogy a baba meg tudjon maradni. Ezt szokták gyógyszeresen kezelni.
Ha a sárgatested nem termel elég sárgatest-hormont, azaz progeszteront, akkor egy progeszteron-tartalmú gyógyszerrel pótolni tudják (Utrogestan vagy Duphaston). A progeszteron egy terhességmegtartó hormon, ez vastagítja meg annyira a méhnyálkahártyát, hogy a baba be tudjon ágyazódni (azaz ez a hormon készíti fel a méhet a terhességre), és ez a hormon az, ami fenn is tartja ezt, nehogy leválkjon és menszesz vagy vetélés legyen belõle. A méhlepény a 10-12. hétre átveszi a sárgatesttõl a progeszteron-termelés szerepét, és a progeszteronszint innentõl egészen a szülés elõttig nem is esik le.
Nekem ezért volt 2 vetélésem.6, 5 volt az eredmény, mire az akkori dokim mondta, hogy csak kicsit alacsonyabb.Késõbb megtudtam 12 a jó(én ezt találtam a neten).Az új dokim az 5 héttõl adott Utrogestant(progeszteron) és minden ok lett.Már 2 éves a kisfiam.
Nálam detto, ahogy volt szivhang duphastonnt kaptam, kislányom 14 hónapos.

6 hetes terhes vagyok. Mivel már volt egy korai vetélésem, az orvosom a biztonság kedvéért sárgatest hormon tablattát írt fel nekem. Ezzel nem ártok a babának?

Mi van akkor ha így túl sok lesz a sárgatest? A vetéléskor nem derült ki,hogy azt a sárgatest hiánya okozta volna. Nem az orvosomban kételkedek,de félek az újbóli csalódástól!!! Ha valaki tud segítsen! Vagy ha valaki szedett már ilyent... Köszönöm.

Legjobb válasz: szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :))

szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :) )
Én is elvetéltem áprilisban és amikor szeptemberben kiderült hogy babát várok akkor én kaptam az Utrogestant, de sajnos ismét nincsen babám, nekem megtörtént az amit nem gondoltam volna hogy megismétlõdik...
Nekem is volt egy vetélésem, és most én is szedem az Utrogestant. Már 10, 5 hétnél járunk. Szerintem szedjed bátran, így legalább a magad részérõl mindent megteszel a piciért. Bízzál benne, hogy sikerülni fog!
Szia! Nekem is volt egy vetélésem tavaly és a mostani második terhességem elsõ három hónapjára nekem is felírta az orvosom az Utrogestan nevû gyógyszert. Ez egy terhességvédõ gyógyszer, semmi baj, nem lesz belõle, ha szeded. Bár nem tudom, hogy neked mit írtak fel. Most a 37. hétben vagyok és minden rendben. Az orvos tudja mit miért csinál. Sok sikert!
Tényleg nem éltem át, valószínûleg túl sem élném. Ha elõfordulna velem, biztos nem a tabletták hiányát okolnám, fõleg, hogy nagy részük többet árt, mint használ. Nem ragoznám a gyógyszeripar szemétségeit. Pont, hogy nem vagyok könnyelmû, megnézem mit szedek be, és mit kenek magamra. Fõleg most. Elnézést, ha bárkit is megbántottam, az meg pláne távol állt tõlem, hogy bárkit is nevetségesnek állítsak be. Kívánok mindenkinek boldog és laza babavárást, és sok sikert!
Biztos hogy nem ártasz vele és segiteni fog a baba megtartásában.Én is kaptam a vetélésem után.Most van egy lányom és egy fiam.A 23 hetes kismama biztos nem élte át a vetélést azért ilyen könnyelmû és szinte nevetségesnek állitja be a kérdezõt.Az ilyen inkább ne válaszoljon!
Szia! Akinek meg kell születni, az meg is fog. Nem hinném, hogy egy-két bogyón múlna. Persze, ha megnyugtat szedd! Üdv, egy 23 hetes kismama
én is kaptam, ha az Utrogestanra gondoltok
Én is kaptam, mert elkezdtem vérezni (kétszer két kis folt volt-de az orvos jobbanak látta így) Semmi baj nem lesz tõle-segíti a méhlepényt a tapadásban.
Sziasztok! Nekem is volt 1 vetélésem, és egy elhalt terhességem.Én is kaptam Utrogestant, mégis elhalt a terhességem.Persze lehet nem attól, mai napig nem derült ki. Most 6 hetes terhes vagyok, tegnp voltam Uh-n, és 7mm-es volt z embrióm.Ugy örülök, hiszen a 3.terhességem, és nagyon szeretném ha minden rendben menne. Szurkolok minden kismamának :)

Mikor lehetett a peteérésem? Voltam dokinál és azt mondta, hogy látja jobb oldalon egy szép nagy tüsző helyét. Ez a sárgatest lehet?

Folyadékot már nem láthatott. Meddig látszik a folt, azaz a tüsz? helye?

Legjobb válasz: Azt nem tudom meddig látszik, de nekem is hasonló volt. Mondjuk annyi, hogy én "éreztem", hogy mikor volt. Rá 4-5 napra mentem, akkor már csak az összeesett tüszõt látta (nekem is jobb oldalon), de folyadék már nálam sem volt. Azt mondta,hogy valszeg már felszívódott. Tehát lehet, hogy neked is uh elõtt 4-5 nappal lehetett ovud!

Azt nem tudom meddig látszik, de nekem is hasonló volt. Mondjuk annyi, hogy én "éreztem", hogy mikor volt. Rá 4-5 napra mentem, akkor már csak az összeesett tüszõt látta (nekem is jobb oldalon), de folyadék már nálam sem volt. Azt mondta, hogy valszeg már felszívódott. Tehát lehet, hogy neked is uh elõtt 4-5 nappal lehetett ovud!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, talán akkor még lehet esélyem, mert egy héttel azelõtt voltunk együtt mikor a doki ezt mondta..de lehet, hogy lemaradtunk..
Nincs mit! Elvileg van rá esély, hogy összejött!:) De ha elfogadsz egy tanácsot, az a legbiztosabb, ha kb. a 10. naptól két naponta együtt vagytok!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak pont elõtte egy héttel voltam dokinál, és azt mondta nem lát semmit, minden ok, és emiatt nem izgattam magam. Amúgy igyekszünk:-)
A kérdező hozzászólása: Szóval nem látott érésben levõ tüszõt, erre egy héttel késõbb elmentem, hogy mi van és akkor másik géppel nézte és mondta, hogy nemrég volt peteérésem. Nem is értem.
Lehet, hogy az elsõ gép nem volt annyira érzékeny, és mivel elõtt egy héttel voltál, azzal még valóban nem látott semmit! Ne görcsölj! Nyugi! Mi jövõhónapban állnánk neki élesben, és én más miatt mentem uh-ra, de ha már ott voltam, megnézettem. Megnyugtatott, hogy volt és mondta, hogy na ezt itt zárjuk is le!:) Ennél többet ne foglalkozzak vele, majd visszatérünk rá (remélem nem), ha kb. 4 hónap után sem jön össze. Normális doki, meg elég sokat fizetek neki, hogy 4 hónap után már foglalkozzon a dologgal!:) Szóval meg volt a pé-d, figyeljetek a következõ hónapban és össze fog jönni! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, igazad van. Néha jön rám csak a görcsölés, végülis az a lényeg, h volt peteérés, gyanítom, h lemaradtunk róla, de nem baj. Sok sikert nektek is!

Mit jelent az hogy "barnázás" pontosan? Azt olvastam, hogy a mensi előtti több napi barnázás sárgatest elégtelenségre utal. Tualjdonképpen vér?

Barna, nem pedig piros? Mennyisége ugyanannyi mint pl ammikor megjön? (els? napok), vagy talán csak egy halvány foltocska a tisztaságin, vagy sötétebb foltocska?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell ezt így túlreagálni, nekem pl menszi után szokott ilyen lenni, amikor már alig van meg csak ilyen barna kis váladék jön. Illetve mikor elõször jött meg akkor csak ilyen barna valami jött belõlem. Szóval nem kell hipohondernek lenni, meg hát te ismered a saját tested.

Szerintem nem kell ezt így túlreagálni, nekem pl menszi után szokott ilyen lenni, amikor már alig van meg csak ilyen barna kis váladék jön. Illetve mikor elõször jött meg akkor csak ilyen barna valami jött belõlem. Szóval nem kell hipohondernek lenni, meg hát te ismered a saját tested.
"A menstruáció elõtt és után észlelt barnás folyás nagyon egyszerû jelenség, ez is vérzés, csak olyan kis mennyiségû, hogy a vérfesték a hüvely savas vegyhatásától így átszínezõdik."

Mit tehetek hogy ne legyen pecsételő vérzésem? Ezt a sárgatest rendellenességet (már ha az okozza) lehet befolyásolni valamivel?

Legjobb válasz: Azt hiszem, hogy van rá gyógyszer, de szerintem menj el nõgyógyászhoz, õ talán többet tud mondani. Mi van, ha nem az okozza? Szerintem más hormonális rendellenesség miatt is lehet, sõt még fertõzés miatt is.

Azt hiszem, hogy van rá gyógyszer, de szerintem menj el nõgyógyászhoz, õ talán többet tud mondani. Mi van, ha nem az okozza? Szerintem más hormonális rendellenesség miatt is lehet, sõt még fertõzés miatt is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!