Találatok a következő kifejezésre: Mi az ovulációs teszt (34 db)

Mi az ovulációs teszt lényege?

Eddig nem mertem venni, mert nem tudom, hogy kell használni. Ahhoz meg egy kicsit drága, hogy elrontsam... azt is egyszer lehet használni, mint a terhestesztet? Vagy többször is? És hónapokig, vagy csak egy hónapig? Bocsánat, ha nagyon bénát kérdeztem... :)

Legjobb válasz: Szia! Én Intex-Ovu tesztet vettem ebben a hónapban 4200 ft-ért. Öt darab teszt kazetta van egy dobozban. Ugyanúgy néz ki mint a terhességi teszt, csak ez az Lh szintet méri, nem a Hcg hormont, mint a terhességnél. Ha mondjuk 28 napos a ciklusod, akkor a 11. napon kell az elsõ tesztet megcsinálni,-vizelet cseppentõs teszt-, utána a 12.en, 13.on és így addig amíg el nem fogy az 5 kazetta. Látni fogod, hogy a T-csík ha halványabb a C-nél, akkor még negatív a teszt, ami azt jelenti, hogy nincsen peteérés. Ha viszont erõsebb a T a C-nél, vagy egyforma erõsségû, akkor 24-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció. És pozitív teszt esetén és utána napon nagyon érdemes együtt lenni, hogy baba legyen. Én is most ebben a helyzetben vagyok. Három napja történt meg az ovulációm, a teszt alapján tudtam meg. Hát...várom, hogy mi lesz.. :) Sok sikert Neked is!! Szerintem érdemes venni ovu-tesztet, próbáld ki. Aztán lesz ami lesz. Drukkolok.!

Szia! Én Intex-Ovu tesztet vettem ebben a hónapban 4200 ft-ért. Öt darab teszt kazetta van egy dobozban. Ugyanúgy néz ki mint a terhességi teszt, csak ez az Lh szintet méri, nem a Hcg hormont, mint a terhességnél. Ha mondjuk 28 napos a ciklusod, akkor a 11. napon kell az elsõ tesztet megcsinálni, -vizelet cseppentõs teszt-, utána a 12.en, 13.on és így addig amíg el nem fogy az 5 kazetta. Látni fogod, hogy a T-csík ha halványabb a C-nél, akkor még negatív a teszt, ami azt jelenti, hogy nincsen peteérés. Ha viszont erõsebb a T a C-nél, vagy egyforma erõsségû, akkor 24-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció. És pozitív teszt esetén és utána napon nagyon érdemes együtt lenni, hogy baba legyen. Én is most ebben a helyzetben vagyok. Három napja történt meg az ovulációm, a teszt alapján tudtam meg. Hát...várom, hogy mi lesz.. :) Sok sikert Neked is!! Szerintem érdemes venni ovu-tesztet, próbáld ki. Aztán lesz ami lesz. Drukkolok.!
Szia! Én Rossmannban vettem, nem tudom, mi volt a neve sajna, de az csík volt, és félbe lehetett vágni. Így dupla annyi lett :o) és ugyanúgy mûködött. Van két eredménye: éppen alszanak. Sok sikert! :o)
annyiszor használod ahányszor akarod akár napontatöbbször is!el rontani nem tudod a papirt amit mellé adnak pedig minden le van irva!én is nem rég vettem egyet!ebböl csak azt tudod meg hogy mikor van peteérésed tehát melyik napokon állsz készen a baba gyártáshoz!!!!
4.válaszolo vagyok!nyállal vagy hüvely válladékkal kell be kenni várni6-8 percet és már tudod is hogy mi a helyzet!csak le ne pisild!:-)sok szerencsét!ja amugy a nyál is ugyan olyan hatásos mint a hüvely válladék!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!

Mi az az ovulációs teszt, és hogyan működik?

Legjobb válasz: az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed

az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed
Valóban olyan mint a terhességi teszt. Viszont az ovu tesztet délután vagy este kell használni. Elõtte kb 1, 5-2 órával már nem szabad sok folyadékot fogyasztani. A tájékoztatóban benne van, hogy hány napos ciklus esetén hányadik napon kell elkezdeni a tesztelést.

Mit jelenthet az, ha az ovulációs teszt már több mint 2 hete pozitívat mutat?

Legjobb válasz: Van, hogy nekem is egész hónapban 2 csíkos, DE! az ovulációs teszt akkor számít pozitívnak, ha mindkét csík pontosan ugyanolyan erõs, vagy a teszt csík még erõsebb is a kontroll csíknál. Ha ez nálad így van, tehát a csíkok ugyanolyanok, szerintem menj orvoshoz, mert lehet hogy valami peteérési rendellenességed van. Jó egészséget, és sok sikert egy babához:)

Van, hogy nekem is egész hónapban 2 csíkos, DE! az ovulációs teszt akkor számít pozitívnak, ha mindkét csík pontosan ugyanolyan erõs, vagy a teszt csík még erõsebb is a kontroll csíknál. Ha ez nálad így van, tehát a csíkok ugyanolyanok, szerintem menj orvoshoz, mert lehet hogy valami peteérési rendellenességed van. Jó egészséget, és sok sikert egy babához:)

Mi az az ovulácios teszt?

Mi az az ovulációs teszt ajánlották hogy vegyek és csináljak de nemtudom az mire jo teherbe szeretnék esni 1.5 éve de nem sikerül tegnap a doki aztmondta lát a bal oldalon egy 16mm es tüsz?t

Legjobb válasz: Itt mindent megtudhatsz róla, hogy kell használni, mikor pozitív, hol kapni, stb. http://www.babatakarok.hu/ovulacios-teszt

Itt mindent megtudhatsz róla, hogy kell használni, mikor pozitív, hol kapni, stb. http://www.babatakarok.hu/ovulacios-teszt
A kérdező hozzászólása: köszönöm elsõ válaszoló megfogom nézni

Szeretném ha leírná vki az ovulációs teszt használatát, hogy mennyibe kerülhet? Ha megveszem és használom már tudni fogom mikor van ovulációm, vagy ezt is bizonyos napon kell elvégezni?

Többször is lehet használni, vagy ez is egy alkalomra szól? Ha megvan mikor van ovulációm akkor a legalkalmasabb az együttlét? Még kezd? vagyok e témában.

Legjobb válasz: Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp,és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi,és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!

Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp, és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi, és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!
Én ovulációs mikroszkópot használok. Ezt egyszer kell megvenni (kb. 2600 Ft) és gyakorlatilag korlátlan ideig használható, ha nem sérül meg, v. nem törik el. Ezt is a számított peteérés elõtt néhány nappal kell elkezdeni használni. Reggel nyálat, vagy méhnyakváladékot kell tenni a tárgylemezre, megszáradni hagyni, és attól függõen, hogy köröcskéket, v. páfrányokat látsz, tudhatod, hogy termékeny napjaid vannak-e. Az elsõ napokban bizonytalan voltam, de a második peteérésemnél már nagyon egyértelmûek voltak a páfrány alakzatok. Picit gyakorolni kell, hogy nézd, milyen fénynél, milyen távolságból, de nagyon egyszerû, praktikus és gazdaságos a használata, ha már megszoktad.

Mikor kell az ovulációs teszttel tesztelni? Ha leesik a hőm? Vagy akkor már késő?

Legjobb válasz: Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!

Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ! :) Csak az a baj, hogy 25-60 napos ciklusaim vannak, így elég kiszámíthatalan. Görbe alapján meg nem mindig egyértelmû, hogy volt-e peteérésem. Szedek gyógyszert, úgy tûnik, hogy lassan normalizálódik is a helyzet, de még messze vagyok a szabályos ciklustól. Akkor végig kéne tesztelnem? Vagy felesleges a tesztelés? Tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szóval ezért érdekelne, hogy ha leesik a hõm, akkor ovu-teszttel tudom-e igazolni az ovulációt vagy pedig akkor már késõ?
Szia!Én is így voltam, mint Te!Igaz nekem nem ilyen hosszúak a ciklusaim (max 40 nap)!Én mivel nem tudtam és nem is éreztem mikor van peteérésem ezért Én egy teljes hónapot végigteszteltem és akkor jöttem rá, hogy kb hányadik napon van peteérésem!Vateráról rendelj, olcsó és jó!Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi neked is! :) Hú, nem is tudtam, hogy a vaterán a bolti ár töredékéért tudok venni tesztet! Akkor berendelek egy nagyobb adagot és végigtesztelem a hónapot. Köszi még egyszer mindkettõtöknek!

Mit jelent, ha az ovulációs teszt reggel páfrányt (fogamzóképességet mutat), este pedig már "köröket" vagyis nem fogamzóképes állapotot? Teherbe eséshez nem kellene több napig folyamatosan "páfrányt" látni?

Ez így normális egy napon belül? Ez esetben mikor lehet nagy eséllyel teherbe esni? El?tte nap nem csináltam tesztet, 2 nappal el?tte szintén csak körök voltak. Vagyis "páfrány" csak alig több mint fél napig volt. :(

Legjobb válasz: szia! Szerintem vegyél Lh tesztet, igaz drágább, de megbízhatóbb is! Nekem pl az Lh teszt pozitív volt, a hõm felment, viszont a mikroszkópon akkor sem láttam páfrányt! És a dokim is azt mondta, hogy õ nem becsüli semmire! Szóval szerintam az Lh teszt biztosabb (99%). Sok sikert!

szia! Szerintem vegyél Lh tesztet, igaz drágább, de megbízhatóbb is! Nekem pl az Lh teszt pozitív volt, a hõm felment, viszont a mikroszkópon akkor sem láttam páfrányt! És a dokim is azt mondta, hogy õ nem becsüli semmire! Szóval szerintam az Lh teszt biztosabb (99%). Sok sikert!

Mit mutat az ovulációs teszt ha babát várok?

15-én volt PÉ-m a hét végére NEM várom. A terhességi teszt negatív.. :( Az LH teszt halvány pozitív. Reménykedhetek?

Legjobb válasz: Köszi, hogy írtál. Anyira izgulok. Úgy szeretnénk már a második babát. Szerinted mikor lesz pozitív a terhes teszt is?

A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Anyira izgulok. Úgy szeretnénk már a második babát. Szerinted mikor lesz pozitív a terhes teszt is?
pozi lett az lh tezst?hanyadik napon:?
Szia! Kétszer használtam az ovutesztet terhesség megállapitására. Az elsõ esetben a mensi elõtt két nappal pozitiv lett az ovu teszt, rá 4 napra a terhességi teszt is. A második esetben megint csak 2 nappal a mensi elõtt pozitiv az ovuteszt. Sajnos mégsem voltam terhes, megjött. Szóval 50 % az esély, hogy terhes vagy. Nem akartalak elkeseriteni, de készülj fel erre a lehetõségre is.
Szia ! Tudomásom szerint az LH-Tesztek (ez esetben reggeli vizelettel nézve) érzékenyebbek, mint a terhességi tesztek. Így még minden lehetséges!!! Szorítok neked!
Én ugy tudom az LH tesztek peteérésre valók! A terhességre terhességi teszteket kell venni! Azért mindekettõ mást mutat! Sztem vegyél egy terheségi tesztet, és menzid napján tesztelj! Még az elõzõ korai volt, még nem mutatná a pozitívat! Az LH azért volt pozitiv mert volt peteérésed, ez nem a terhességet mutatja! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: :( Bizakodtam, hogy a pozitív LH teszt is jót jelent. Szorítsatok!
A kérdező hozzászólása: Utolsó menstruációm nov.1 PÉ-m 15-én volt. Ma Ovu. teszteltem és pozitív lett. péntek és vasárnap között NEM várom.

Ha az ovulációs teszt 17-én és 18-án volt pozitív, akkor mikor kellene elvileg megjönnie? Ma délutáni tesztem sajnos negatív.

Legjobb válasz: kb. ma vagy holnap, de az is lehet, hogy neked nem 14 nap a luteális szakaszod (ciklus 2. fele), hanem 16, vagy akár 12. Az, hogy negatív a teszt, semmit nem jelent, de próbáld meg nem beleélni magad, én már koppantam... sokszor. Én szombatra nem várom :) Nagyon szurkolok neked, de próbáld meg valamivel elfoglalni magad és ha mondjuk hétvégén sem jön meg, akkor hétfõn tesztelj újra!

kb. ma vagy holnap, de az is lehet, hogy neked nem 14 nap a luteális szakaszod (ciklus 2. fele), hanem 16, vagy akár 12. Az, hogy negatív a teszt, semmit nem jelent, de próbáld meg nem beleélni magad, én már koppantam... sokszor. Én szombatra nem várom :) Nagyon szurkolok neked, de próbáld meg valamivel elfoglalni magad és ha mondjuk hétvégén sem jön meg, akkor hétfõn tesztelj újra!
a ciklus második fele- a luteális szakasz mindig 14 nap, legalábbis normális esetben (12-16 nap átlag) Ezért van az, hogy az ovut is a köv mensi elsõ napjától visszafelé a 14. napra határozzuk meg. Szóval ismerni kéne az elõzõ ciklusaidat a pontos válaszhoz. De kb ma v holnap.

Fogamzásgátló mellett mit jelent ha az ovulációs teszt pozitív a következő ciklus előtti napokban?

Legjobb válasz: Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....

Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....
Akkor jól tudom, h nem lehet peteérésem fog.gátló mellet.. nekem mégis volt peteérõs tünetem középidõben...tehát, akk ez nem normális...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!