Találatok a következő kifejezésre: Mi az ovulációs (126 db)

A kérdező hozzászólása: ja és sokszor kell pisilnem is!
Akkor 21.én..az már a tuti...a korai teszteléssel, csak stresszelsz ha negativ...és akkoris ha csak épphogy hunyoritva látod...... És csak egy tanács ne görcsölj rá ennyire......spontán is szexeljetek ne csak akk mikkr "kötelezõ"....
Én 21-én tesztelnék, mert elõfordul, hogy késik a mensi! 19-én kell megjönnie? Akkor ha 20-án sem jön meg, akkor 21-én reggeli elsõ pisibõl tesztelj! ;) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok! akkor türelmesen várok 21.ig!aztán majd meglátjuk! :)
A kérdező hozzászólása: szerintetek ez mi lehet? ezen a héten 19.-re nem várom, de tegnap este volt egy pár csepp vérzésem és ennyi, ma reggelre semmi!azt hittem meg fog jönni de semmi!nincs görcsöm, a mellem még mindig érzékeny, de nem nagyon!

Nemregiben tortent egy kis baleset velem, a baratommal le akartunk fekudni de mivel nem volt nala ovszer es mivel az ovulacios idoszakban voltam csak kezzel csinaltuk. A baratom ondoja a vaginamra folyt de ettol ugy-e meg nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Dehogynem lehetsz terhes! Ha egyszer is kinyitottad volna a biológia könyvet, tudnád, hogy a spermiumok igenis képesek mozogni, sõt sokszor versenyt is rendeznek, ki ér hamarabb "célba". A tehetõsebbeknek NIKE cipõjük is van, de népszerû az ADIDAS vagy a PUMA márka is.

Dehogynem lehetsz terhes! Ha egyszer is kinyitottad volna a biológia könyvet, tudnád, hogy a spermiumok igenis képesek mozogni, sõt sokszor versenyt is rendeznek, ki ér hamarabb "célba". A tehetõsebbeknek NIKE cipõjük is van, de népszerû az ADIDAS vagy a PUMA márka is.
Minden okozhatja! Akár egy front is!
A kérdező hozzászólása: es mitol keshet a menszesz mert eddig mindig napra pontosan jott meg de mar reggelre meg kellet volna jojon. a stressz meg az aggodalom okozhatja
2hét múlva tesztelsz és kiderül, hogy felkúsztak a kis smármárcskák.
A kérdező hozzászólása: akkor ahogy a sperma a levegovel erintkezik meghal?
Ez hülyeség.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam hogy mig csepfolyos addig a spermak elnek
nem :)
a Spermium a levegõben megdöglik!!Biológia 7.osztály!!
attól h lehetnél terhes h a barátod az ujjával simogatja a vaginádat?????? :)
A kérdező hozzászólása: A stressz meg az izgalom okozhatja a menszesz keseset? Mi okozhat meg menszesz kesest?
Nem.
A kérdező hozzászólása: Sajnos mar nem emlekszem pontosan hogy mi is tortent meg de ha a baratom az ujjaval simogatta a vaginam akkor sem lehetek az?
Nem.
A nagyajkaidról egészen a petefészkedig kellene elvánszorogniuk. Általában egy pénisznyi elõnyük, és 45m/h indulási sebességük van, és így se sikerül mindig. sõt. Ráadásul ahhoz, hogy a petesejtbe egy hímivarsejt betörjön, kell a többi millió társának a szupportja. Amin stresszelsz kb lehetetlen. Nyisd ki a tizedikes bioszkönyvet, mielõtt ilyesmiken pánikolni kezdesz.

Mi az ovulációs teszt lényege?

Eddig nem mertem venni, mert nem tudom, hogy kell használni. Ahhoz meg egy kicsit drága, hogy elrontsam... azt is egyszer lehet használni, mint a terhestesztet? Vagy többször is? És hónapokig, vagy csak egy hónapig? Bocsánat, ha nagyon bénát kérdeztem... :)

Legjobb válasz: Szia! Én Intex-Ovu tesztet vettem ebben a hónapban 4200 ft-ért. Öt darab teszt kazetta van egy dobozban. Ugyanúgy néz ki mint a terhességi teszt, csak ez az Lh szintet méri, nem a Hcg hormont, mint a terhességnél. Ha mondjuk 28 napos a ciklusod, akkor a 11. napon kell az elsõ tesztet megcsinálni,-vizelet cseppentõs teszt-, utána a 12.en, 13.on és így addig amíg el nem fogy az 5 kazetta. Látni fogod, hogy a T-csík ha halványabb a C-nél, akkor még negatív a teszt, ami azt jelenti, hogy nincsen peteérés. Ha viszont erõsebb a T a C-nél, vagy egyforma erõsségû, akkor 24-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció. És pozitív teszt esetén és utána napon nagyon érdemes együtt lenni, hogy baba legyen. Én is most ebben a helyzetben vagyok. Három napja történt meg az ovulációm, a teszt alapján tudtam meg. Hát...várom, hogy mi lesz.. :) Sok sikert Neked is!! Szerintem érdemes venni ovu-tesztet, próbáld ki. Aztán lesz ami lesz. Drukkolok.!

Szia! Én Intex-Ovu tesztet vettem ebben a hónapban 4200 ft-ért. Öt darab teszt kazetta van egy dobozban. Ugyanúgy néz ki mint a terhességi teszt, csak ez az Lh szintet méri, nem a Hcg hormont, mint a terhességnél. Ha mondjuk 28 napos a ciklusod, akkor a 11. napon kell az elsõ tesztet megcsinálni, -vizelet cseppentõs teszt-, utána a 12.en, 13.on és így addig amíg el nem fogy az 5 kazetta. Látni fogod, hogy a T-csík ha halványabb a C-nél, akkor még negatív a teszt, ami azt jelenti, hogy nincsen peteérés. Ha viszont erõsebb a T a C-nél, vagy egyforma erõsségû, akkor 24-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció. És pozitív teszt esetén és utána napon nagyon érdemes együtt lenni, hogy baba legyen. Én is most ebben a helyzetben vagyok. Három napja történt meg az ovulációm, a teszt alapján tudtam meg. Hát...várom, hogy mi lesz.. :) Sok sikert Neked is!! Szerintem érdemes venni ovu-tesztet, próbáld ki. Aztán lesz ami lesz. Drukkolok.!
Szia! Én Rossmannban vettem, nem tudom, mi volt a neve sajna, de az csík volt, és félbe lehetett vágni. Így dupla annyi lett :o) és ugyanúgy mûködött. Van két eredménye: éppen alszanak. Sok sikert! :o)
annyiszor használod ahányszor akarod akár napontatöbbször is!el rontani nem tudod a papirt amit mellé adnak pedig minden le van irva!én is nem rég vettem egyet!ebböl csak azt tudod meg hogy mikor van peteérésed tehát melyik napokon állsz készen a baba gyártáshoz!!!!
4.válaszolo vagyok!nyállal vagy hüvely válladékkal kell be kenni várni6-8 percet és már tudod is hogy mi a helyzet!csak le ne pisild!:-)sok szerencsét!ja amugy a nyál is ugyan olyan hatásos mint a hüvely válladék!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!

Tulajdonképpen mi az ovulációs fájdalom? A tüszőrepedést érezni?

Ebben a hónapban volt rendesen peteérésem, a h?m és az ovu teszt is egyértelm?en mutatta. Majd 24 órán kersztül kisebb-nagyobb alhasi görcseim voltak. Mi lehetett?

Legjobb válasz: szerintem peteeresed volt

szerintem peteeresed volt

Mi az az ovulácios teszt?

Mi az az ovulációs teszt ajánlották hogy vegyek és csináljak de nemtudom az mire jo teherbe szeretnék esni 1.5 éve de nem sikerül tegnap a doki aztmondta lát a bal oldalon egy 16mm es tüsz?t

Legjobb válasz: Itt mindent megtudhatsz róla, hogy kell használni, mikor pozitív, hol kapni, stb. http://www.babatakarok.hu/ovulacios-teszt

Itt mindent megtudhatsz róla, hogy kell használni, mikor pozitív, hol kapni, stb. http://www.babatakarok.hu/ovulacios-teszt
A kérdező hozzászólása: köszönöm elsõ válaszoló megfogom nézni

Mi az az ovulációs teszt, és hogyan működik?

Legjobb válasz: az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed

az ovulácios teszt ugyan olyan mint egy terhességi teszt csak az azt mutatja meg mikor van peteérésed
Valóban olyan mint a terhességi teszt. Viszont az ovu tesztet délután vagy este kell használni. Elõtte kb 1, 5-2 órával már nem szabad sok folyadékot fogyasztani. A tájékoztatóban benne van, hogy hány napos ciklus esetén hányadik napon kell elkezdeni a tesztelést.
A kérdező hozzászólása: Vagy ilyenkor nem is lehet teherbe esni, mert nincsen ovulációs nap?
Valószínûleg kimaradt ez az ovulációd.
A kérdező hozzászólása: Vagyis akkor hiába próbálkozunk? Azt mondta az orvos, hogy 7 mm vastag a nyálkahártya ami azt jelzi, hogy nemsokára megbetegszem, viszont semmilyen elõjelét nem érzem.

Miben különbözik az ovulációs fájdalom a menstruációs fájdalomtól? Honnan tudja, hogy ez most az-e?

Legjobb válasz: Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából,hogyha tudod,hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe,tompa minimális fájásocskát érezhetsz,de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni,hogy ovu-d van,hogy tojásfehérjés a nyákod!

Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából, hogyha tudod, hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe, tompa minimális fájásocskát érezhetsz, de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni, hogy ovu-d van, hogy tojásfehérjés a nyákod!
általában lehet érezni egy kis enyhe feszülést, de nem fájdalmat, azért 3 centis tüszõ, egy folyadékkal telt hólyag nõ minden hónapban bennünk, abból szakad ki a pete, ezt azért nemcsak beképzelve lehet érezni. azzal egyetértek, hogy kevésbé fájdalom, mint inkább feszítõ érzés, de lehet, hogy semmi, elvégra van aki a mensit sem érzi, és van olyan is, hogy valaki egyszer érzi máskor nem. ez inkább egy kis szubjektív kapaszkodó, de érzet alapján sem biztosan kizárni, sem bizonyítani nem lehet a peteérést.
Nem mindenkinek van ovus fájdalma. Nekem pl az elmúlt 20 évben csak egyetlen egyszer volt. A menstruációs fájdalom az alhasra koncentrálódik és tompa. Az ovus fájdalom azonban feljebb van, élesebb, és csak az egyik oldalon érzed.
Én általában megérzem, a petefészkem szokott szurkálni ovulációm körül. Legutóbb viszont elég rendesen szúrt a jobb oldali petefészkem , annyira hogy össze is görnyedtem kb egy percig tartott. Ez nálam igen ritka.

Tegnap este pozitív lett az ovulációs tesztem, sőt ma reggel is ugyanolyan erős pozitív csík jelent meg. Akkor most mikor van/volt/lesz a peteérésem?

Ma vagyok a ciklusom 16. napján.

Legjobb válasz: Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt

Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt
Rajta van a használatin, de általában a pozitív után 24-36 órán belül megreped a tüszõ. Legyetek együtt ma is és holnap is. Meg utána is és így nem késtek le semmit.

Mi is pontosan az ovulációs fájdalom? Részletesen ha lehet.

Legjobb válasz: Ovulációs fájdalom, a petefészeknél érzett szúró érzés, nyilalás. Amikor ez megtörténik, akkor közel van az ember az ovulációhoz. Valaki konrétan azon a napon érzi hogy szúr neki, amikor megtörténik az ovuláció. Valaki már azt megelõzõen is érzi. Illetve érezhet az ember peteérés után. Olyankor már a sárgatest irritálja a petevezetéket. A tapasztalatok alapján ilyenkor nem szúró, hanem inkább nyomást éreznek a petefészek tájékán. És van akinél ez a fájdalom babát jelez, több nappal a peteérés után.

Ovulációs fájdalom, a petefészeknél érzett szúró érzés, nyilalás. Amikor ez megtörténik, akkor közel van az ember az ovulációhoz. Valaki konrétan azon a napon érzi hogy szúr neki, amikor megtörténik az ovuláció. Valaki már azt megelõzõen is érzi. Illetve érezhet az ember peteérés után. Olyankor már a sárgatest irritálja a petevezetéket. A tapasztalatok alapján ilyenkor nem szúró, hanem inkább nyomást éreznek a petefészek tájékán. És van akinél ez a fájdalom babát jelez, több nappal a peteérés után.
Nekem olyan volt az ovulációt megelõzõ este, mintha egy nagy teniszlabdát préseltek volna bele a petefészkembe. Tüsszentésnél, köhgésnél végig azt hittem megreped. Elõtte és utána se fájt semmim.
Szia! Nekem mensikor sosincs fájdalmam. annál inkább az ovulációkor. Elõször szúró fájdalom, én kicsit puffadok is ilyenkor, majd feszítõ érzést érzek az alhasamban. Ilyenkor a tüsszentés, a lépés, de még sokszor egy székre leülés is fájdalmas. Nekem pl.most volt ilyen péntekrõl-szombatra virradó éjszaka, reggel kellett mennem uh-ra, ahol a szerdán még meglévõ tüszõmbõl egyértelmûen szombatra ovuláció lett, mert az uh.on már csak a helyét látta a doki. remélem tudtam segíteni.
Én is érzem a szúró, nyilaló, feszítõ érzést kb. 1 hétig, most ovu teszttel is követtem és érdekes, hogy amikor azt gondoltam, hogy már megvolt az ovuláció, mert már nem az a szúró érzésem volt, hanem egy megkönnyebbülés és valami fura petefészek fájdalom, de aznap este az ovu teszt még mindig + volt és csak másnap lett -. Ez így nézett ki: Elsõ + ovus nap, hõ: 36, 3, szúrós fájdalom Második + ovus nap, hõ: 36, 5 fura petefészek fájdalom Elsõ - ovus nap, hõ: 36, 8 már nem érzek semmit Szóval nem tudom, konkrétan melyik nap volt az ovulációm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!