Találatok a következő kifejezésre: Mi az ovuláció és (46 db)

Mi az ovulácio és mi a peteérés? Mármint mi jellemzi őket?

Legjobb válasz: Ovuláció=peteérés. Elég sok minden jellemzi õket a szemmel látható különbségektõl a génexpreszió-változásokig. Mire vagy kíváncsi?

Ovuláció=peteérés. Elég sok minden jellemzi õket a szemmel látható különbségektõl a génexpreszió-változásokig. Mire vagy kíváncsi?
Nekem peteéréskor nagyon élesen szokott szúrni a z egyik petefészkem és van, hogy enyhe menstruációs fájdalom is jelentkezik. De mindez elmúlik hamar, 10-15 perc. Legtöbbször két egymást követõ napon érzem ezt. Nálam más jele nincs amúgy. Ovulációs teszttel tudom még követni, amit a hasszúrás abszolút alá is támaszt.

Mi az ovuláció és a termékenység?

Menstruációs naptárban mit jelent az ovuláció, és a termékenység?

Legjobb válasz: ahogy wikipedia a barátnõd.

ahogy wikipedia a barátnõd.
Google a barátod.
ovuláció a peteérés. a termékeny egyértelmû
Az ovuláció magyarul peteérés, az érett petesejt kilökõdése a petefészekbõl. Az embernél a menstruációs ciklus közepén, általában a 14. napja körül történik. Ha egyszer az ovuláció megtörtént, a petének 24 órán belül meg kell termékenyülnie, sõt egyes tanulmányok szerint a sikeres megtermékenyítéshez 12 órán belül.
ha eddig nem magyarázták el, akkor ne ideírj, hanem 1! igaza van, tudod a netrõl lehet tanulni is, ha van eszed N
A kérdező hozzászólása: Ha ennyi energiát fektettél bele Drága, hogy leolts, akkor már igazán válaszolhattál volna a kérdésre is. :) puszcsi :* 4., köszönöm! ^^
És még le is pontoz a kis gyökér... Áhhh, teszek rá.

Hogy van ez a teherbeesés? Mi az az ovuláció és társai?

Nem tudom mikor szabad és mikor nem szabad szeretkezni,hogy ne legyen esély a teherbe esésbe, hallottam,hogy bármikor teherbe eshet egy lány,de akkor hogy van ez a peteérés és miért ovulációkor szeretkeznek,ha kölköt akarnak?

Legjobb válasz: Egy nõnek egy méhe van és két petefészke. A petefészkekben vannak a peték. A peteérést hormonok segítik elõ. Az átlagos, papírforma szerinti nõi ciklus 28 napos és statisztikailag a leggyakrabban félidõben van peteérés. A peteérés azt jelenti, hogy a petefészekben figyelõ pete körüli burok elkezd megduzzadni. Az ovuláció pedig az, mikor ez a burok kiszakad és kiszabadul a petesejt. Ekkor megtermékenyíthetõ 1-2 napig. Ha nem történik ez meg, akkor rá kb. 2 hétre menstruálni fog. Erre a napra utaznak, akik "kölköt" akarnak. Na most. Egyetlen ember sem mûködik úgy, ahogy a könyvekben írják. EZt is minden befolyásolhatja, a fáradtságtól, az idõjárásig sokminden. Ezért a gyakorlatban egy nõ a ciklusa bármely napján megtörténhet a peteérés és ovuláció, nem annyira ritka ez akár a korábbi menstruáció alatt sem. Szóval, ha nem akarsz kockáztatni, minden közösüléskor védekezned kell. A biosz oktatás szerintem is tragédia, már ami ezt a részt érinti. Jobb kérdezni, mint utólag bánkódni! Csak így tovább! L27 További info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g

Egy nõnek egy méhe van és két petefészke. A petefészkekben vannak a peték. A peteérést hormonok segítik elõ. Az átlagos, papírforma szerinti nõi ciklus 28 napos és statisztikailag a leggyakrabban félidõben van peteérés. A peteérés azt jelenti, hogy a petefészekben figyelõ pete körüli burok elkezd megduzzadni. Az ovuláció pedig az, mikor ez a burok kiszakad és kiszabadul a petesejt. Ekkor megtermékenyíthetõ 1-2 napig. Ha nem történik ez meg, akkor rá kb. 2 hétre menstruálni fog. Erre a napra utaznak, akik "kölköt" akarnak. Na most. Egyetlen ember sem mûködik úgy, ahogy a könyvekben írják. EZt is minden befolyásolhatja, a fáradtságtól, az idõjárásig sokminden. Ezért a gyakorlatban egy nõ a ciklusa bármely napján megtörténhet a peteérés és ovuláció, nem annyira ritka ez akár a korábbi menstruáció alatt sem. Szóval, ha nem akarsz kockáztatni, minden közösüléskor védekezned kell. A biosz oktatás szerintem is tragédia, már ami ezt a részt érinti. Jobb kérdezni, mint utólag bánkódni! Csak így tovább! L27 További info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g
Hát, remélem nem baj, ha egy pasitól tudod meg ezeket a dolgokat :) Ovulációnak azt nevezzük, amikor a petesejt a petefészekbõl kilökõdik a hasüregbe. Azért ilyenkor próbálkoznak, hogy összehozzák a "kölköt", ahogy írtad, mert ilyenkor a legnagyobb az esélye a teherbe esésnek. Az ovulációnak is van elõjele, hogy úgy mondjam. itt többet olvashatsz ezekrõl a jelekrõl: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=az_ovulacio_5_jele-793 Magáról a nõi ciklusról pedig itt találsz információt: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/html/18184065/render/peteer.. Szerintem is nagyszerû dolog lenne, ha a mai ifjúság kapna némi felvilágosítást, így csökkenne a lányanyák az abortuszok és a nemi betegségek száma.
Egy-két érdekesség még a fentiekhez: - általában 1 petesejt érik meg havonta egy nõben... de elõfordulhat olyan is, hogy indukált érés. Egy jól sikerült aktus után, még éppen idõben. - elõfordulhat olyan is, hogy pont a vérzés közepén fogansz meg. Ilyenkor egy kis darabon nem lökõdik le a méhnyálkahártya, és ott szépen megtapad a zigóta. - elõfordul néha a terhesség alatt is havi vérzés. Bár az nem ugyanúgy mûködik, de hasonlóan néz ki. - elõfordulhat terhesség sértetlen szûzhártyával is: olyankor vagy elég ruglmas az a hártya, vagy nem dugtak be semmit, csak "belõttek". Végül: a megszakított közösülés NEM jó védekezés: úgy nagyon könnyen teherbe lehet esni.
Lényeg a lényeg, ha elkezded majd a szexuális életedet, mindig védekezz, akár gumival, de ha hosszabb párkapcsolatban élsz, és a lány szed fogamzásgátlót, az is megfelelõ.Mindig védekezz, hidd el, sokkal nyugodtabb lesz az életed

Mit jelent pontosan az ovuláció? és mikor van az, valamint a peteéréshez mi köze van?

Legjobb válasz: Az ovuláció, pontosan a peteérést jelenti.

Az ovuláció, pontosan a peteérést jelenti.
menstruáció után 14. napon van akkor kezdd el újra beérni a petesejt
És utána kell óvatosnak lenni pár napig az ágyban. :)
A kérdező hozzászólása: akkor nekem most az van? mert pár napja folyásom van kicsit darabos néha
Elõzõ vagyok. Tévedtem, mert az ovuláció pontos jelentése tüszõrepedés.

Szerintetek ez mi lehet? Már kb.4-5 napja túl vagyok az ovuláción és most érzem a peteérés tüneteit, fájdalmait.

Még előtte meg is lepődtem hogy semmit nem érzek. Tegnap még elviselhető volt, de ma már annyira fáj az egész hasam alja, és a bal petefészkem, sugárzik át a vesémhez, ver a hideg verejték, hányingerem is van, alig bírok ülni, menni, és nagyon fáj a fenekem is. Kellett innom már egy Flektort is.Ez a mostani hőgörbém amin látszik mikor volt pé.:

Legjobb válasz: Nem ment még fel a hõd, tehát vszínûleg nem volt ovud 14. napon (gondolom arra gondoltál, hogy akkor volt).

Nem ment még fel a hõd, tehát vszínûleg nem volt ovud 14. napon (gondolom arra gondoltál, hogy akkor volt).
Szia! Én még csak ovu utani 6. napon vagyok, jövö szombatra nem varom, korai lenne még tesztelnem.
Szia Kérdezõ! Mi újság Veled? Hogy alakult a ciklusod?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi az érdeklõdést, sajnos ma reggel megjött... :-( 3 napot késett, ma reggel akartam tesztelni, de hát nem kellett sajnos... :-( Nálad?Írj mindenképp amikor teszteltél, nagyon izgulok érted!!!Remélem neked szerencséd lesz!:-)))
Szia! Nagyon sajnálom, hogy megjött. :( De tudod egyszer csak sikerül. :) Nálam annyi van, hogy tegnap meg elõtte este volt egy pici rózsaszínes-barnás folyás, meg tegnap eléggé fájt a hasam, meg a cicim, azt gondoltam tegnapra biztosan megjön. De már estére elmúlt minden, most picit érzékeny a cicm, de a hasam már nem fáj, és barna sincs. Nem tudom ez mi volt. Elvileg ma vagyok ovu után a 11. napon. Nem merek már semmire sem gondolni, de azért reménykedek.
A kérdező hozzászólása: Szerintem beágyazódás miatt volt!!! :-) Mikor teszelsz?Kapsz valami progeszteron segítséget?
Nem akarok tesztelni, mert úgyis csak csalódnék.Mindig ez van. :( Semmit nem szedek. Csak vitamint. Ma is volt egy pici barna maszatolás. És a hasam már nem fáj, pedig tegnap úgy jöttem haza a munkából, h majd leszakadt a hasam és a derekam. Azon a napon, amikor elõször megjelent a rózsaszín folyás a reggeli hõm 36.5-re lement, viszont azután már másnap 36.8 lett és ma is annyi volt. Nem tudom.. majd meglátjuk.
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/3e8d1f/">My Ovulation Chart</a> Megpróbálom becsatolni a görbémet.
Mi a véleményetek róla?
A kérdező hozzászólása: szerintem nagyon biztató!A mai mennyi volt?Emelkedett még?
Kedves vagy.De a mai höm 1 tizeddel kevesebb, mint a tegnapi. Teljesen nem értem a testemet. 2-szer is olyan szép volt a ciklusom, nem volt a végén barnázás, csak reggel, de az estére meg is jött szépen.Most meg mar ez a 4.nap, h van minden nap egy pecsétnyi. Néha érzem a hasamat fájdogálni. Biztosan menzesz lesz belöle. :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, de addig van még remény, hátha sikerül... Én még várom ezt a ciklust, ha most sem jön, decemberbe Closty.Mi március óta probálkozunk.A kisfiam fogamzásgátló mellett sikerült, most meg nem akar.Pedig rendben vagyunk a férjemmel. :-( Szeretném veled a továbbiakban is tartani a kapcsolatot, jó hogy valakivel tudok ezekrõl beszélni.Most elkezdtem szedni barátcserjét homeopátiás golyókba, remélem használ majd.
Szia! Akkor a többit priviben. :) Du-án írok, mert most dolgozom. Szép napot!
Sziasztok Lányok! Ma reggel megjött, a hõm is lement 36, 3-ra. :( Majd legközelebb..
A kérdező hozzászólása: :-((((( Nagyon sajnálom!!!Remélem idén karácsonyra megkapjuk a két csíkot!!!! :-)))
A kérdező hozzászólása: Szia.Nálam még semmi...holnapra nem várom.Te teszteltél már?
Szia! Mi újság Veled? Van már valami fejlemény?
Szia! Köszönöm szépen!Nagyon aranyos vagy! Jövö szombatra nem varom. Te hogy vagy? Üdv
A kérdező hozzászólása: Igen, arra.Köszönöm.Nem értem hogy miért...a múlt havi jó volt, és máskor nem is kínlódok ennyit..kíváncsi vagyok hogy fog alakulni... Ez az elõzõ hõgörbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9ea537cb5e295902157d74..
OFF: Úgy olvastam netbookon, hogy túl vagy az EVOLÚCIÓN... :D ON:
Az elõzõ görbéden is csak a 17. napon volt ovud szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ha a 17. napon volt az ovum és 27 napos a ciklusom akkor az nem gond a beágyazódásnál?
A kérdező hozzászólása: Már a 20. napon vagyok, és még mindig nem emelkedik a hõm...27-28 naposak a ciklusaim!:-(
Hát a 10 napos luteális szakasz tényleg nem túl izmos. Méregesd mér pár hónapig, egy görbébõl még nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni:)
Szia! Nekem is ilyen jellegû éles fájdalom szokott lenni a vesébe terjedve.Ez az igazi ovu. Olvastam is róla, illetve nekem is szokott így lenni, hogy az ovu után nem rögtön megy fel a hõm, de az a lényeg, hogy ovu utáni 5 napban felmenjen. Attól még nem rövidül a luteális fázis.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Nagyon szépen köszönöm, ez igazán megnyugtató! :-)
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki ma hajnalba megvolt a tüszõrepedés... http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9ea537cb5e295902157d74.. Van valakinek ötlete hogy hogyan tudnám rendezni a ciklusom, hogy pé.-t elõrébb hozzam?
Szia! Igen, tényleg túl vagy az ovun. Úgy látom, hogy a 20. napon vagy ma. Én a 19.-en, és már 3-4 napja vannak fájdalmaim, de az az igazi nagy még nem volt, és a reggeli hõm is 36, 3 vagy 36, 2 általában. Ma is ennyi volt, remélem ha ma még együtt leszünk nem lesz késõ, mert tegnap nem tudtunk. :/ Szerinted? Van még esély? Mert utoljára 3 napja voltunk együtt. Ne haragudj, hogy magamról írtam. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Semmi dond!:-)Van görbéd?Küld el, akkor jobban látnám, és meg rudnám mondani.
Nincs görbém, már belefáradtam, nem vezetem egy ideje, csak a hõmet mérem, az valamennyire iránymutató merre tartok a ciklusban.
Szia! Mi újság Veled? Én ma voltam dokinál, megvolt az ovulációm, sikeresen megrepedt a tüszõm. Méhnyálkahártya vastagsága 14 mm. Várjuk, hogy ne jöjjön meg. :)
A kérdező hozzászólása: Szorítok érted, írj majd hogy mi lett!! :-) Mikorra nem várod?
Az lenne életem legszebb Karácsonyi ajándéka. De szerintem Neked is. :) Úgy legyen!
A peteérés.
AZ ovuláció tüszõrepedést jelent. Van egy ún. menstruációs ciklus, amely a menstruációs vérzéssel kezdõdik, ez kb. 4-6 napig tart. A ciklus 14. napján a megért petesejt kiszakad a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petefészekbõl. Ez a szakasz a termékeny szakasz, ekkor történhet megtermékenyítés. A számok átlagosak, van akinek teljesen máshogy mûködik a ciklusa.
Google.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mi az az ovuláció és a vazelin?

el?re is köszi

Legjobb válasz: Vazelin= síkositó

Vazelin= síkositó
Ovuláció, magyarul peteérés, az a folyamat, amelynek során egy (ritkán több) érett petesejt kiszabadul a petefészekbõl. Ez rendszerint a két menszesz közötti ún. középidõben történik. Peteérés, az érett petesejt kilökõdése a petefészekbõl. A menstuációs ciklus 14. napja körül történik.
Az ovuláci az olyan mint az orális szex csak térden pörögve kell a vazelin meg olyan minta a benzin könnyen gyullado anyag

Mi a libidó és az ovuláció pontosan? Lehet ezeket mérni, vagy valahol feljegyezni?

normális válaszokat, köszi!

Legjobb válasz: libidó: szexuális vágy, szexuális aktusra való hajlandóság, ezt nem tudom annyira megmagyarázni. ovuláció: tüszõrepedés, amikor a nõi petefészekben a pete megérik, kiszabadul a tüszõjébõl, és elindul a méh felé. ekkor történhet meg a megtermékenyítés, az ovuláció környéki napokban. általában a 28 napos menstruációs ciklus közepén, a 14 napon következik be, de nagyon nagy egyéni eltérések lehetnek.

libidó: szexuális vágy, szexuális aktusra való hajlandóság, ezt nem tudom annyira megmagyarázni. ovuláció: tüszõrepedés, amikor a nõi petefészekben a pete megérik, kiszabadul a tüszõjébõl, és elindul a méh felé. ekkor történhet meg a megtermékenyítés, az ovuláció környéki napokban. általában a 28 napos menstruációs ciklus közepén, a 14 napon következik be, de nagyon nagy egyéni eltérések lehetnek.
Libidó a szexuális vágy, ovuláció a peteérés.
oviláció mérése: minden reggel mérd meg a celsius fokot még takaró alatt a nem szervedben, amikor az ovuláció van, akkor pár tized fok eltéréssel nagyobb hõmérséklet mérhetõ, ovuláció után a pete 48 óriág termékenyíthetõ meg.

Ha 28-34 napos ciklusaim vannak, akkor mikor kellene megtörténnie az ovulációnak? Mert én a 14-20 nap között gondoltam, de csináltam ovutesztet a 9. napon és pozitív lett.

Legjobb válasz: A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.

A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elolvastam a használati utasítást, csak meglepõdtem, azt hittem ilyen korán még egyértelmû negatív eredményt kapok. Arról pedig nem ír a tájékoztató, hogy napokig mutathat pozitívat. Végül is a lényeg, hogy mostanában valószínûleg lesz ovu. Támpontnak már jó. Köszi a segítséget.

Mi az a peteérés hány éves korban és mikor van? És az ovuláció?

Legjobb válasz: A peteérés az jelenti hogy a nõknél a serdülõkortól kezdõdõen nagyjából havonta a méhbõl kijut egy érett petesejt ami képes megtermékenyítõdni, tehát ebben az idõszakban tudnak a nõk teherbe esni ha pedig nem történik meg a megtermékenyítés akkor jön a menstruáció. Napjainkban a lányok egyre hamarabb serdülnek (11 - 13 év) de ez emberrõl emberre változik. Az ovuláció gyakorlatilag ugyanazt jelenti mint a peteérés .

A peteérés az jelenti hogy a nõknél a serdülõkortól kezdõdõen nagyjából havonta a méhbõl kijut egy érett petesejt ami képes megtermékenyítõdni, tehát ebben az idõszakban tudnak a nõk teherbe esni ha pedig nem történik meg a megtermékenyítés akkor jön a menstruáció. Napjainkban a lányok egyre hamarabb serdülnek (11 - 13 év) de ez emberrõl emberre változik. Az ovuláció gyakorlatilag ugyanazt jelenti mint a peteérés .
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!