Találatok a következő kifejezésre: Mi az ovuláció (150 db)

Mi az ovulacio? Valaki magyarazza el

ovulacio,megmagyarazasa

Legjobb válasz: A petefészekbõl a petesejt kilökõdése, a menstruációs ciklus felénél (28 napos ciklus esetén 14. nap) következik be. Az ovulációt megelõzõ és követõ 3 napban, valamint az ovuláció napján a legnagyobb a teherbeesés kockázata.

A petefészekbõl a petesejt kilökõdése, a menstruációs ciklus felénél (28 napos ciklus esetén 14. nap) következik be. Az ovulációt megelõzõ és követõ 3 napban, valamint az ovuláció napján a legnagyobb a teherbeesés kockázata.
peteérés
a lány petefészkében születéskor több milló pete van. ezek közül több elhal, majd a pubertától egészen a menstruációs ciklusok végéig minden hónapban beérik egy. mikor az elõzõ vérzésed megszûnt, a petefészkekben (jobb vagy bal) elkezdõdik a következõ pete beérése. ez több napig tart, kifejlõdik a tüszõ, amiben felhalmozódik egy kis folyadék, ami megrepeszti a tüszõ falát. a tüszõrepedést követõen a petesejt a petevezetéken keresztül a méhbe vándorol.ez a repedés tulajdonképpen az ovuláció. amíg a pete úton van a méhbe, addig képes a megtermékenyülésre, tehát a petevezetékben.

Mi az ovulácio és mi a peteérés? Mármint mi jellemzi őket?

Legjobb válasz: Ovuláció=peteérés. Elég sok minden jellemzi õket a szemmel látható különbségektõl a génexpreszió-változásokig. Mire vagy kíváncsi?

Ovuláció=peteérés. Elég sok minden jellemzi õket a szemmel látható különbségektõl a génexpreszió-változásokig. Mire vagy kíváncsi?
Nekem peteéréskor nagyon élesen szokott szúrni a z egyik petefészkem és van, hogy enyhe menstruációs fájdalom is jelentkezik. De mindez elmúlik hamar, 10-15 perc. Legtöbbször két egymást követõ napon érzem ezt. Nálam más jele nincs amúgy. Ovulációs teszttel tudom még követni, amit a hasszúrás abszolút alá is támaszt.

Mik az ovuláció jelei? Ovuláció után meddig vagyok nagyon termékeny, meddig van nagyobb esély a babára?

Legjobb válasz: Általában tojásfehérjés nyák, a hõ leesik ov elõtt, majd emelkedni fog. Ovu elõtt 2-3 nap, az ovu napja és utánna 24 óra amikor a terhesség bekövetkezhet, mivel a hímivarsejtek több napig is életben maradhatnak bennekd, s várják az érett petesejtet.

Általában tojásfehérjés nyák, a hõ leesik ov elõtt, majd emelkedni fog. Ovu elõtt 2-3 nap, az ovu napja és utánna 24 óra amikor a terhesség bekövetkezhet, mivel a hímivarsejtek több napig is életben maradhatnak bennekd, s várják az érett petesejtet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget

Mi az ovuláció és a termékenység?

Menstruációs naptárban mit jelent az ovuláció, és a termékenység?

Legjobb válasz: ahogy wikipedia a barátnõd.

ahogy wikipedia a barátnõd.
Google a barátod.
ovuláció a peteérés. a termékeny egyértelmû
Az ovuláció magyarul peteérés, az érett petesejt kilökõdése a petefészekbõl. Az embernél a menstruációs ciklus közepén, általában a 14. napja körül történik. Ha egyszer az ovuláció megtörtént, a petének 24 órán belül meg kell termékenyülnie, sõt egyes tanulmányok szerint a sikeres megtermékenyítéshez 12 órán belül.
ha eddig nem magyarázták el, akkor ne ideírj, hanem 1! igaza van, tudod a netrõl lehet tanulni is, ha van eszed N
A kérdező hozzászólása: Ha ennyi energiát fektettél bele Drága, hogy leolts, akkor már igazán válaszolhattál volna a kérdésre is. :) puszcsi :* 4., köszönöm! ^^
És még le is pontoz a kis gyökér... Áhhh, teszek rá.
A peteérés.
AZ ovuláció tüszõrepedést jelent. Van egy ún. menstruációs ciklus, amely a menstruációs vérzéssel kezdõdik, ez kb. 4-6 napig tart. A ciklus 14. napján a megért petesejt kiszakad a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petefészekbõl. Ez a szakasz a termékeny szakasz, ekkor történhet megtermékenyítés. A számok átlagosak, van akinek teljesen máshogy mûködik a ciklusa.
Google.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mi az ovuláció?

Legjobb válasz: peteérés, termékeny idõszak, ekkor szexelni, ha babát aharsz és nagyon kerülni a védekezés nélküli együttlétet, ha nem...

peteérés, termékeny idõszak, ekkor szexelni, ha babát aharsz és nagyon kerülni a védekezés nélküli együttlétet, ha nem...
Pontosítanám az elõttem szólót. A peteérés egy folyamat, az ovuláció az, amikor az érett pete kiszabadul.

Mi az ovuláció?

Legjobb válasz: peteérés

peteérés
Az érett petesejt kilökõdése a petefészekbõl.

Mikor az ovuláció megtörténik, akkor lesz a folyás tojásszínű, nyúlós?

Legjobb válasz: Amikor megkezdõdik a peteérésed!

Amikor megkezdõdik a peteérésed!

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!