Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyugdijas (37 db)

Mi az a nyugdíjas igazolvány?

Én 9 éve vagyok nyugdíjas, de én még olyat nem láttam. Lehet, hogy csak én nem kaptam? Eddig ezt még soha senki nem kérte tőlem. Ennyire tudatlan lennék?

Legjobb válasz: Valamivel kisebb mint egy gép papír fele. Rajta a személyes adataid (név, cím, születési adatok, adóazonosító számot és taj-számod) és a nyugdíjas törzsszámod. Valamikor akkor kaptad (keresd meg), amikor kiküldték a Nyugdíjintézettõl a határozatot, hogy x. idõpontttól kezdve nyugdíjas vagy! Nézd meg, lehet hogy benne hagytad a borítékba. Keresd meg, mert az utazási igazolványod, amit évenként kiküldenek, az is csak azzal együtt érvényes. Ha nem találod, akkor kérni kell egy újat (a régi elveszett) a Nyugdíjbiztosítási Intézet Bp. Guszev u. 10. (irányító-számot fejbõl nem tudok, de a net-en megtalálod)

Valamivel kisebb mint egy gép papír fele. Rajta a személyes adataid (név, cím, születési adatok, adóazonosító számot és taj-számod) és a nyugdíjas törzsszámod. Valamikor akkor kaptad (keresd meg), amikor kiküldték a Nyugdíjintézettõl a határozatot, hogy x. idõpontttól kezdve nyugdíjas vagy! Nézd meg, lehet hogy benne hagytad a borítékba. Keresd meg, mert az utazási igazolványod, amit évenként kiküldenek, az is csak azzal együtt érvényes. Ha nem találod, akkor kérni kell egy újat (a régi elveszett) a Nyugdíjbiztosítási Intézet Bp. Guszev u. 10. (irányító-számot fejbõl nem tudok, de a net-en megtalálod)
A kérdező hozzászólása: Köszi de minden papírom megvan, ilyen nincs közte és nem is emlékszem, hogy ilyet kaptam volna. Csak azért kérdeztem, mert most hallom a TV-ben, hogy a nyugdíjasoknak ingyen hangverseny lesz a zeneakadémián csupán a nyugdíjas igazolványt kell felmutatni. Lehet, hogy azért nem kaptam, mert pikkelnek rám? :) ) Azért kellemes ünnepet!
Azt írod, 9 éve vagy nyugdíjas! Kotord elõ a nyugdíjmegállapító határozatot, amit 9 évvel ezelõtt kaptál, mert vagy azzal együtt küldték ki, vagy akkor hozta a postás, amikor a legelsõ nyugdíjat, és az értesítõt, hogy az adott évben melyik hónapban, hanyadikán fogod a nyugdíjadat megkapni. Nagyon régen volt az már, ezért is írtam, ha nem találod, akkor kérj levélben tõlük másikat! Egyébként gondolj bele, hány nyugdíjas van az országban, szerinted valóban pikkelhetnek rád? Azt sem tudják, hogy a világon vagyunk. Nekik mi csak egy-egy elintézendõ ügyirat vagyunk, semmi több!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, írtam a nyugdíjfolyósítónak, de még válaszra sem méltattak. Kérdeztem hogy mi az a nyugdíjas igazolvány, nekem nincs és kaphatok-e, de választ azóta sem kaptam.
Szia! A nyugdíjügyintézõ nekem azt mondta, mikor én is vártam az igazolványt, hogy az a régi nyugdíjas igazolvány már 7-8 éve megszûnt. Jelenleg a zöld színnel kitöltött kártya érvényes a nyugdíjas állapot igazolására.
Az a zöld színnel kitöltött lap, az a nyugdíjas igazolvány....ne valóban régi értelemben vett igazolványt keressenek, hanem ezt a kis lapot, ami zöld színnel van kitöltve, az adatokkal és a nyugdíja störzsszámmal

Akkor, mikor pár nyugdíjas azt kiabálja az egyetemista/középiskolás tüntetőknek, hogy a "mi pénzünkön tanultok" akkor mégis ezt hogy gondolják?

A nyugdíjasok tudomásom szerint nem adóznak. A szülői réteg "pénzén" tanul a mai ifjúság, nem? Amellett pedig ők fizetik a most hőbörgő nyuggerek havi apanázsát.

Legjobb válasz: Visszakérdezek: Miért maradjak itthon, ha nincs munka? Közmunkára pedig diplomával nem megyek, ha már lesz lehetõségem külföldön rendes munkát kapni. Tessék munkát teremteni, és akkor maradok.

Visszakérdezek: Miért maradjak itthon, ha nincs munka? Közmunkára pedig diplomával nem megyek, ha már lesz lehetõségem külföldön rendes munkát kapni. Tessék munkát teremteni, és akkor maradok.
adj nekik munkát a mekin kívül és ledolgozzák itthon!!!
A nyugdíjas inkább ne hõbörögjön, mikor ingyen utazhat, és õ dönti el a választások sorsát...könnyû úgy véleményt formálni, hogy 4 évente kapnak egy kis jutalmat az aktuális maffiapárttól, és lényegében meg is oldódott ezzel minden problémájuk.
Azt gondolják, sokkal jobb, ha az egyetemisták apja-anyja befizetett adóját inkább az õ nyugdíjukra költik, és nem oktatásra.
"A nyugdíjasok tudomásom szerint nem adóznak." Ezt a mondatot hadd javítsam ki. A nyugdíjasok EGYETLEN adó alól mentesülnek, ez pedig a jövedelemadó, DE adóznak: - Általános forgalmi adó ( amit minden általuk megvásárolt termék és szolgáltatás után fizetnek ) - Tranzakciós illeték (amit ugyanúgy, minden banki tranzakció után fizetnek) - Bankadó (amit a bankok áthárítanak minden ügyfélre, a nyugdíjasokra is) - Jövedéki adó ( alkoholtermékek, üzemagyag, dohányárú, kávé stb... után) - Ingatlanadó - Távközlési adó - Biztosítási adó - Különbözõ illetékek 2013 elõírányzott bevételek: Jövedelemadó: 1 540, 3 milliárd forint Általános forgalmi adó: 2 826, 4 milliárd forint Tranzakciós illeték: 283 milliárd forint Távközlési adó:44 milliárd forint Bankadó: 72 milliárd forint Jövedéki adó:913, 1 milliárd forint Illetékek: 110, 4 milliárd forint Amint látod a nyugdíjasok egyedül a 1 540, 3 milliárd forint jövedelemadóhoz nem járulnak hozzá, a többi összesen 4 359 milliárd forintnyi (azaz kb. 70%) egyéb állami bevételhez ugyanolyan mértékben, mint mindenki más az országban.
Nem õk fizetik az általad "nyuggerek"-nek nevezett idõsebb korosztályt. Az idõsebb korosztály már befizette maga után, vagyis legalább papíron mint, ahogy Biszku csinálta. Teljesen igazuk van aki itt tanult az vagy kifizeti a tanulmányait vagy ledolgozza. Errõl kár vitatkozni mert ez így igazságos. Amúgy a nyugdíjasok is fizetnek sok mindent amikor vesz egy kiló kenyeret utána adózik, és nézd meg rengeteg milliomos nyugdíjas van akik cég vezetõk és a cégük után tisztességesen leadóznak több millió forintot.
A nyugdíjasnak igaza van, az egyetemistáknak tudomásul kell venniük , hogy a köz pénzén tanulhatnak mert ingyen nincs semmi.A közösségnek tartoznak annyival, hogy itthon is hasznosítsák a tudásukat.A szüleik nagyszüleik nyugdíját nekik kell megtermelniük.
A kérdező hozzászólása: Minden diplomás ember legalább huszonnyolcszorosát fizeti vissza adóban a tandíjának, ha a röghöz kötéssel kikényszerített 20 évet itthon tölti. Tehát akkor csak annyit lenne köteles a nyugdíjasok és egyéb hõzöngõk logikája szerint visszafizetni, hogy egál legyen? Vagy minden adófizetõ egy forintját 28x-os áron kell megtéríteni? Amúgy ha szigorúan vesszük, akkor a mai nyugdíjas korosztály a most középkorúaknak fizette a tandíját, aki a mai fiatalságét állja ÉS a nyudíjakat. Én még egy tüntetést sem láttam a nyugdíjemelés ellen. Pedif leginkább az apasztja ki az államkasszát, hiszen õk már semmilyen körülmények között nem fognak GDP-t termelni.
ugyan olyan mértékben járul hozzá. haha télleg, aki havonta kap 60at, ugyan olyan mértékben adózik mint aki havonta 200at?? na nemár...
Most ki is kap 60-at és ki is 200-at? Ha a nyugdíjas sok nyugdíjat kap, akkor az a baj, mert sokat fizet neki az állam, ha keveset, akkor meg dögöljön meg azért, mert kevesebbet vásárol, így kevesebb forgalmi és egyéb adót fizet be a közösbe? Ez tipikusan a nyuszika meg a sapka esetét veti fel.
A nyugdíjasokat szembeállítani a fiatalokkal, egy újabb gazemberség! Fõleg azoktól, akik megszüntették az öngondoskodás egyik lehetõségét, államosítva a magánnyugdíjpénztárakat. A nyugdíjas, az egyébként nem egy kaszt, nem lehet rá azt mondani, hogy egyik, vagy másik párthoz húz, ugyan úgy megvan a saját véleménye, pártja, gyermekei, unokái, akiket támogat. Az az õszhajú ürge, aki az egyetemistáknak ugrott, csak az egyik FIDESZ által feltüzelt zombi harcos volt. Örült a szívem, amikor láttam a fiatalembert, hogy milyen méltósággal tûrte!
" Nem az õ nyugdíjukból vonják le, hanem a dolgozók fizetésébõl." Lásd a 10-es választ !
A kérdező hozzászólása: Ez milyen demagóg hozzáállás már! Ne nevezzük adózásnak azt, amikor valamilyen szolgáltatás vagy árucikk árába bele van kalkulálva az állam felé befizetendõ összeg. Jó, hogy nem azt mondod, hogy a nyugdíjasok még a 10-es hozzászólásban leírt dolgoktól is mentesüljenek. A jövedelemadót és a jövedési-, bankadót, stb. ne vegyük egy kalap alá.

Mi az a nyugdijas kártya, mire szerveződött és ki a gazdája?

Legjobb válasz: Arra gondolsz, hogy a sok öreg különbözõ ingyen dolgokhoz jut?

Arra gondolsz, hogy a sok öreg különbözõ ingyen dolgokhoz jut?

Egy nyugdíjas, botos, idõs bácsi kisétált az autó elé a tilosban, és elütöttük. (bõvebben lent) mi az illem ilyenkor?

Egy nyugdíjas, botos, idõs bácsi kisétált az autó elé a tilosban, és elütöttük. Sajnos nem élte túl. Kb 90 éves volt, Nem a zebrán ment át, ráadásul a zebra is piros lett volna. A hibás egyértelmûen Õ volt. Ilyenkor illik felkeresni a családot? A Temetésre elmenni? A rendõrség nem adott információt a bácsiról, de én találtam címet, telefonszámot... továbbá, a biztosító is azt mondta, hogy ÉN keressem fel a családot, hogy volt-e biztosítása a bácsinak (80 ezres kár lett az autóban? Azért nem mindegy, mert babát várunk, és minden forint számít. (egy hete történt a beleset) Fikázódó, beszólós hozzászólásokból nem kérek, köszi!

Legjobb válasz: hát ha az a 80 forint számít annyira, akkor keresd fel, de készülj fel, h téged fognak hibáztatni, és nem lesznek barátságosak, megértõek, sõt.....

hát ha az a 80 forint számít annyira, akkor keresd fel, de készülj fel, h téged fognak hibáztatni, és nem lesznek barátságosak, megértõek, sõt.....
"hogy amikor elkezdtem olvasni a kérdés magyarázatát, kalapot emeltem, hogy végre valaki, akinek szíve van, emberi érzései stb. Aztán amikor a pénzre terelõdött a szó, gyorsan visszatettem a fejemre." +1 Ugyanígy voltam én is...
Erre keresek megoldást, biztosítónál vagy valami. De milyen biztosítás? Kötelezõ? Vagy mi? EMBERREL ütköztél nem autóval....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A biztosítást valószínûleg egészségbiztosításra értette, ha meg az nincs akkor a lakás biztosítás állja, ha az sincs akkor az állam. És ezt sajnos tapasztalatból tudom, mivel voltam azon az oldalon, akit elütöttek, szintén rossz helyen mentem át, én voltam a hibás. Az illetõ még aznap felkereste a szüleimet, hogy van-e biztosításunk. Az nem volt gerinctelenség? Kedves Öszödi Feri: már meg ne haragudj, de megállapították, hogy nem õ volt a hibás, mivel ha õ lett volna nem kapta volna vissza a jogsiját sõt tovább megyek még aznap be is vitték volna. De egyiket sem tették meg. Megnézném akkor is ezt mondanátok-e ha veletek történt volna meg, én átéltem mind a két oldalt. Én ültem mellette amikor a bácsit elütöttük és engem is ütöttek már el. És pontosan jól tudom, hogy ahol gyerek van ott kell a pénz és az a 80 ezer forint igenis sokat számít, 5 gyermekes családból származom. Majd akkor ítélkezzetek, ha átéltétek legalább az egyik oldalt. (Kívánom, hogy ne éljétek meg soha.)
Én téged védtelek, és baloldali szavazó vagyok. Értem, hogy Õszödi Ferenc keverte ide a politikát a tuskó válaszában, de ettõl még neked is szól, hogy nem szabad politikai nézet alapján megítélni az embereket, nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb ember, hogy kire szavaz. Ami a biztosítást illeti, azt hiszem balesetbiztosításnak van ilyen felelõsségbiztosítás része, de nem valószínû, hogy a bácsinak lett volna.
öszödi feri, és mégis miért kéne arra számítani, hogy egy idõs bácsi kilép a kocsi elé? látszik, hogy kommunista vagy
A biztosítást valószínûleg egészségbiztosításra értette, a tb fizeti az autó javítását?
Mint mondtam engem is ütöttek el, ha nem az egészségbiztosítás akkor a baleset biztosítás, ha az nincs akkor az állam. Nálam így volt. És szintén én mentem át rossz helyen rosszkor.
A kérdező hozzászólása: Nem a bácsitól várok biztosítási pénzt, de úgy tudom az állam fizet ilyen esetben. Meg van olyan lakásbiztosítás is ami erre is fizet. Pontosan nem tudom, ezért érdeklõdtem. De nem a pénzrõl szól a dolog. A babától vesszük el ezt a pénzt. Ennyi a bajom. Lenne egy csomó befizetni való a terhesség alatt is. Ez a 80 ezer a baba egészségét is szolgálná, ezt megértheti mindenki. A bácsi egyébként körbe sem nézett, sok ember közül indult el, és elég ütemesen, nem "lassacskán". nem tudom ilyenkor illik, vagy nem felkereni a családott de érdekel... ennyit. Nem kell ebbõl többet kihozni :) Politikát nem akarom ide keverni, nem is én kezdtem, az én családomat ugyan a baloldal teljességben tönkre tette de ez most teljesen más sztori...
Menj el hozzájuk, az ügyvéd vagy a levél olyan személytelen, meglátod milyenek lesznek, lehet több pénzt is adnak amiért éltetted a nagypapát láb alól..buta vicc bocsánat miatta Egyébként lehet, hogy még meg is értik, lehet szegény kis öregnek volt már hasonló esete.Mi egyszer elütöttünk egy részeg biciklist, hazavittük, azt mondta a felesége mi voltunk a harmadikok abban a hónapban.
" A bácsi egyébként körbe sem nézett, sok ember közül indult el, és elég ütemesen, nem "lassacskán". nem tudom " Fék: [link] Autóban is van ilyen! Nem is értem hogy kaphattál jogosítványt, ha ezt sem tudod, nem használod! Ha neked volt idõd arra, hogy megfigyeld a sok ember közül azt, hogy a bácsi körbe sem néz, majd elindul, akkor garantált, hogy lett volna lehetõséged arra, hogy vészfékezzél, és ne a gázt nyomjad, csak mert neked van zöld.
27: Mert gondolod, hogy nem fékezett a kérdezõ, ugye? Vagy talán ott voltál? Az, hogy azt írja, körbe sem nézett, az nem azt jelenti, hogy elõtte látta volna, hogy le fog lépni az úttestre, hiszen azt is írja, hogy tömegbõl lépett ki. Azt, hogy körbe sem nézett, gondolom akkor látta, mikor már lelépett, és már hiába fékezett, nem tudta elkerülni a gázolást. Vicces, hogy úgy beszélsz, mint aki ott volt, és kétségbe vonod azt, amit a kérdezõ írt. Igazi troll vagy. Kérdezõ: OFF: A balos és a kommunista nem ugyanazt jelenti, sõt manapság nálunk az úgynevezett "jobboldal" államosít és tesz vele tönkre embereket.
Azt értem, hogy minden fillér számít. Egy családnak is a nagyapó. Kilencvenévesen is. Nekem az a megdöbbentõ, hogy amikor elkezdtem olvasni a kérdés magyarázatát, kalapot emeltem, hogy végre valaki, akinek szíve van, emberi érzései stb. Aztán amikor a pénzre terelõdött a szó, gyorsan visszatettem a fejemre.
"egyrészt baleset volt, másrészt nem õ volt a hibás" Azt majd a rendõrségi vizsgálat eldönti, ki volt a hibás. Bemondásnak nem hiszünk. Mellesleg ismerõs ez a mondat? Nem olvasták még sehol? Kár. Nagy kár. " A jármû sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezetõ jármûvét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály elõtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."
milyen biztosítása a bácsinak? kötött-e magára szerencsétlen ember kötelezõt vagy mire gondolsz?
Szerintem keresd fel õket, legfeljebb elzavarnak, de ha normálisak inkább értékelni fogják, hogy odamész és részvétet nyilvánítasz.Ha bolondok, akkor meg otthagyod õket és kész.
Irj egy részvétlevelet, de a biztositást felejtsd el ekkora tételrõl kicsit visszás a szitu.Nem elég hogy véletlenül meghalt a bácsi de hogy még 80k-t behajtatni rajtuk a kocsi miatt gáz.Forditott helyzetben mit tennél ha te apukádat ütötték volna el?Elküldenéd öket a búsba tuti...
Inkabb ügyvéddel írass egy levelet.
Elütöttél egy embert, aki meghalt, és ezek után még képes lennél pénzt behajtani a családján??? Azt hiszem itt nem illem kérdésrõl van szó... Persze, keresd csak fel a családot. Aztán majd ha megszületik a gyereked és úgy 3 évesen véletlen kiszalad az úttestre, ahol a szabályosan közlekedõ autós halálra gázolja, akkor el ne felejtsd megkérdezni a szerencsétlen sofõrt, hogy keletkezett-e kár az autójában!
ma 07:09-es: nem 80, hanem 80-EZER FT-ról van szó, tanulj meg figyelmesen olvasni. De ettöl függetlenül nem szórakoznék ezzel, mert a meghlat bácsi után a biztosító eleve nem fizet, mert nincs ügyfele.
szerintem zsákutca, én nem látok esélyt rá, hogy a család ebben segíteni fog, de lehet a bácsinak biztosítás se volt gazdálkodjátok ki a pénzt valahogy, és ne menjetek bele ebbe a kínos szituba, mert felesleges
Egy nagyon lassan mozgó bácsi nemigen szokott hirtelen kilépni az autó elé. Hogyan történt, s mennyivel mentetek? Részvéttáviratot küldjetek, de pénzt ne akarjatok sem a családtól, sem a biztosítótól. Akkor sem, ha a vizsgálat eredménye szerint sem terhel semmi felelõsség.
Részvétet nyilváníthatsz, bár jobb ha inkább levélben, de pénzt ne kérj.
Megölsz egy embert, és még követelõznél is a gyászoló családon. Nem vagy te fideszes?
Elsõzör várd meg a határozatot vagy az ítéletet, hogy nem ti vagytok a hibásak. Majd azután mondj valamit is.
Õszödi Ferenc : Pénzt szerintem sem kellene kérni, viszont azt azért értsd meg, hogy a kérdezõ nem ölt meg senkit, mert egyrészt baleset volt, másrészt nem õ volt a hibás.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 25 (09:41) Mibõl gondolod, hogy nem fékeztem, és miért írsz ilyen förtelmes baromságokat? Hidd el, szívesen cserélnék most veled, de ha ennyire hülye vagy akkor inkább maradj csendben. Több kárt okozol, mint hasznot. Az ilyen ostoba lipótmezeiek miatt kezdett minõségi romlásba ez az oldal. EGYÉBKÉNT: Találkoztunk a családdal a minap, kiderítettem a címet, oda mentünk, hogy van-e kint fekete zászló (ilyenkor szokás felénk kirakni a házra) és egy nõ kérdezte kit keresünk? Elmondtuk... mondta hogy Õ a lánya... Megkérdezte, hogyan történt a baleset, mert neki már 2-3 variációt mondtak. Elmondtuk, megköszönték, hogy oda mentünk... Ennyi. Normálisak voltak Õk is, Mi is, így aztán az itt lévõ sok rosszindulatú hernyónak kívánom, hogy soha ne legyen boldogabb, mint amikor beszól, és rosszat feltételezget másról, mert nyilván itt mindenki hibátlan, és makulátlan.

Nektek mennyi van hátra a nyugdíjig, elkezdtetek már félretenni vagy az államtól várjátok a csodát? Aggódtok, hogy mi ha nyugdíjasok lesztek?

Ha egyáltalán lesz aki befizet a kasszába, mert látva a sok minimálbérest, komoly kétségeim vannak.

Legjobb válasz: nekem még 30 év 1973-as vagyok

nekem még 30 év 1973-as vagyok
Hogy mennyi van hátra azt senki nem tudja mivel lehet 10-20év múlva emelik a nyugdíjkorhatárt. Félrerakni fölösleges (legalábbis fizetésbõl biztos), mert rohadtul elértéktelenedig a pénz addigra. Az államtól nem várok semmit, nem szocializmusban élünk hogy Az tartson el engem. És hogy hogy lesz lóvém akkor? Vagy értékpapírokba fektetem, vagy ingatlanba vagy vmi olyanba ami nem értéktelenedik/inflálódik(pl arany, nemesfém). A másik pedig hogy kiépítek egy vállalkozást ami jól megy és sokat tudok kiszedni belõle majd a pénzt késõbb már csak forgatom. Befektetem és még több pénzem lesz. Így a nyugdíjt kb [email protected] Az arra lenne elég hogy pont ne halljak éhen.

Hogy néz ki a nyugdíjas igazolvány, és mi az a nyugdíj szelvény?

A nyugdíjas igazolvány száma ugye nem egyezik a folyósítás törzsszámával? Az igazolványt automatikusan adják mindenkinek vagy igényelni kell?

Ha nyugdíjas leszek, mit kell majd mondanom, hogy "az én időmben. "?

SSzoktam hallani a nyugdíjasoktól, hogy "az én id?mben elverték a gyereket, és tudta mi az a tisztelet, meg fegyelem..." Akkor ha én nyugdíjas leszek, mit fogjak majd mondani? Hogy "az én id?mben leszidták a gyereket, és tudta mit szabad, és mit nbm..."?

Legjobb válasz: Kedves 19:55-ös! Lehet, hogy egyszerû véletlen volt, hogy a válaszodban a nyugdíjasok és a "semmittevõk" egy szövegkörnyezetbe kerültek. Kérlek, gondolj utána: SEMMITTEVÕK-e a nyugdíjasok? A zömük rengeteget dolgozik, különösen vidéken: nagyon idõsen is mûvelik a kertjüket (bár mostanában a termést leszüretelõ - valódi - SEMMITTEVÕK, a putris-cigányok, feleslegessé teszik az erõfeszítésüket..:-( ) ellátják a háztartásukat, igen sok segítséget adnak a gyerekeknek-unokáknak (anyagit is! - a szánalmasan kevés nyugdíjukból összekuporgatva) - arról nem is szólva, hogy a legtöbb kétszeresen is végiggürizte az életét - a munkahelyén és a gyereknevelésben. Tudom, hogy semmi rossz szándékod nem volt - de nem tudtam megállni, hogy elmondjam ezt.

Kedves 19:55-ös! Lehet, hogy egyszerû véletlen volt, hogy a válaszodban a nyugdíjasok és a "semmittevõk" egy szövegkörnyezetbe kerültek. Kérlek, gondolj utána: SEMMITTEVÕK-e a nyugdíjasok? A zömük rengeteget dolgozik, különösen vidéken: nagyon idõsen is mûvelik a kertjüket (bár mostanában a termést leszüretelõ - valódi - SEMMITTEVÕK, a putris-cigányok, feleslegessé teszik az erõfeszítésüket..:-( ) ellátják a háztartásukat, igen sok segítséget adnak a gyerekeknek-unokáknak (anyagit is! - a szánalmasan kevés nyugdíjukból összekuporgatva) - arról nem is szólva, hogy a legtöbb kétszeresen is végiggürizte az életét - a munkahelyén és a gyereknevelésben. Tudom, hogy semmi rossz szándékod nem volt - de nem tudtam megállni, hogy elmondjam ezt.
Hidd el joval elobb mint nyugdijaskor fogod majd mondani hogy "az en idomben". A vilag/elet rohamosan valtozik.
"Az én idõmben indult el az a folyamat, amely az ország felszámolásához vezetett, és vérfarkassá tette a magyar társadalom jelentõs hányadát.."
igen, ezt, de ha mindenképp fontoskodó okostojás nyugdíjas akarsz lenni, akkor állandóan panaszkodj az anyagi helyzetedre is, mindig szidd az aktuális kormányt, és mindenkinek meséld el a betegségeidet úton-útfélen:)
1., )Ilyen nincs, hogy mit fogjak majd mondani. Helyette: Mit mondjak majd? 2., ) Nem tudom hány éves vagy, de a trend jelenleg a nyugdíjkorhatár emelése.Tehát amíg ez így lesz, a ma 20, 30 évesei jobb, ha egyelõre még csak nem is dédelgetnek olyan álmokat, hogy majd egyszer lesznek semmittevõk is, vagyis nyugdíjasok. Ami pedig a dolog anyagi részét illeti, szerintem ilyen 20 év munkaviszonnyal nem is éri meg elmenni ma már.A nagyanyám 35 évesen kezdett dolgozni(addig falun volt egy egyszerü paraszt lánya, paraszti dolgokat csinált, tehenet fejt, földet mûvelt).Aztán elvette egy vasutas, bevitte a városba, ott egy presszóba lett pincér(az 50-es években ez még csak úgy ment, nem kellett elõtanulmány, gyakorlati tapasztalat), aztán nem egész 20 év mulva 54 évesen elment nyugdíjba. Ma már ezt a mi életidõtartalmunk vonatkozásában(és valószinüleg az utódainkéra is, meg még jó néhány generációéra) el kell felejteni.
Nem kell ahhoz nyugdíjaskor, de még öregkor sem. Rendszeresen járok demotiválóra röhögni, hogy a nálam is fiatalabbak, 15-16 éves kölykök nyervákolnak, hogy "mi volt az õ idejükben", amikor a kábeltévén még nem Ben 10 volt, hanem Spongyabob:D

Mit tehetnek a nyugdíjasok az alacsony nyugdíjak ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a nyugdíjasnak?

Legjobb válasz: VISSZAKÉRDEZNÉK: Mit tehetnek a kismamák az alacsony gyes, családi pótlék ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a kismamáknak?

A kérdező hozzászólása: Tisztelt Hozzászóló! Apropó! Nem hiszem, hogy a homokozóban együtt játszottunk volna!? Vagy talán irigyli, hogy nyugdíjas vagyok?
VISSZAKÉRDEZNÉK: Mit tehetnek a kismamák az alacsony gyes, családi pótlék ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a kismamáknak?
Tudják, kedves nyugdíjasok, és utolsó válaszoló, pályakezdõként nem jókedvemben állok a munkaügyi kirendeltség elõtt hajnalban fagyoskodva, mert a beküldött önéletrajzomat a munkahelyek 99%-áról vagy visszautasítják, mert pályakezdõ vagyok, vagy válaszra se méltatnak. Most kaptam egy munkát, de oda is csak februárban tudok beállni, de ez se referencia értékû, mert nem a szakmámban kaptam munkát. Pedig értek a szakmámhoz, amit tanultam. De el kellett vállalni valamit, mert nem akarok segélybõl élni. De mit tehetnék én és a hozzám hasonló tisztességes pályakezdõk, hogy tanulmányainknak megfelelõ munkát kapjunk? Majd ha állambácsi képes lesz megváltoztatni errõl a cégek gondolkodásmódját, és értékelik végre a pályakezdõt is, akkor majd érdekel azok panasza is, akik ilyen problémával nem kell, hogy küszködjenek.
Ebben az országban az nyeri meg a választást, aki megnyeri a nyugdíjasok támogatását. Ha valamelyik párt bekiabálja a választás elõtti utolsó percben, hogy "1%-kal emelem a nyugdíjakat(VISSZAMENÕLEG AZ EGÉSZ ÉVRE)", akkor az a párt megnyeri a választást. Szóval, ha a nyugdíjasok egy kicsit tovább látnának az orruknál, nem csak magukra gondolnának(az a pár év amig én élek ez is jó lesz) és válalnának egy kis önfeláldozást, akkor idõvel a nyugdijak is magasabbak lennének. Ne felejtsük el, hogy a mostani nyugdijasok juttatták ide az országot is az aktív korukban hozott döntéseikkel, belenyugvásukkal, meghunyászkodásukkal. PL.1956-ban, ha mindenki ellenáll és nem félti a tyúkszaros életét, valószínû, hogy másként alakul az ország jövõje. Egy országot nem lehet megdönteni, ha az csak a lakosság teljes kiírtásával mûködik.
A nyugdíjasoknak mint választópolgároknak jelentõs része van a "nagyok" megválasztásába. Sajnos az ország növesztett a seggére egy nagyokból álló szemölcsöt, és senki sem tudja, hogy hogyan lehetne eltávolítani. Mi magyarok egy dologhoz értünk. Nagyon tudunk sírni, panaszkodni, és sajnáltatni magunkat. Ha a franciáknak nem tetszik valami, kimennek az utcára, és Párizsban megtöltik a sugárutakat. Ha Budapesten 20 ember kimegy az utcára a kereskedelmi tv-k már tömegdemonstrációról beszélnek, és felrendelik a vidéki rendõröket pestre erõsítésnek. Vicc az egész. Szóval kedves nyugdíjasok. Valamikor Önök is aktív munkavállalók voltak. Akkor kellett volna a sarkukra állni és olyan "nagyokat" választani, akik most biztosítanák Önöknek a megfelelõ nyugdíjat.
Ne haragudjon senki, az utóbbiakban említett magyar jó tulajdonságokkal válaszolt mindenki. Kivéve talán a piacon árulós bácsika nénike valász tetszett. Miért? Mert ez az egy pozitív. Nyugdíjasokat okoljátok mert ilyen államvezetést választottak? Miért Te jobbat választasz a "választékból"? Amíg nincs olyan választáls, hogy az egészet le lehet válatni addig maradunk itt ahol vagyunk, még mélyebbre süllyedünk és a DEFLÁCIÓ örökre ismeretlen fogalom lesz. Mit tehetnek a nyugdik az alacsony nyugdíjak ellen? Az ellen semmit, de azért hogy legyen plusz pénzük egy kisebb réteg tényleg tud tenni, hogy kimegy árulni a piacra, kimegy külföldre bár ez 10000bõl 1 köbö. Úgy érzem a kérdezõ azt a választ akarja hallani hogy semmit. Hát tessék: Semmit nem tehet az ellen hogy több legyen a nyugdíj.
A nyugdíjasok igenis rengeteget tehetnek azért, hogy több pénzük legyen, pl. visszamehetnek dolgozni, vagy valamilyen kisvállalkozásba kezdenek. A metróaluljárókban virágot áruló nénik, vagy a piacon kis zöldséget, mézet áruló bácsik szerintem nagyon jól csinálják.
1. Semmit. :( 2. Éhenhalnának! :)
Kedves kérdezõ és válaszolók! Én meg azt szeretném tudni, hogy rendesen, becsületesen (nem minimálbéren bejelentett) dolgozó magyar állapolgár, a hozzám hasonló 1, 2 millióval együtt (mert ennyien vagyunk összesen), mit tehetnék, hogy ne én fizessem, a sok nyugdíjas, évekig gyesen/gyeden lévõ, minimálbéres vállalkozó, feketén dolgozó, munkanélküli stb. segéylét, egészségügyi ellátását stb. Mit tegyek, hogy ha november közepén kimegy a derekam, hogy nem tudok felállni és csak január 21-re kapok idõpontot az ortopédiára? Erre tessék nekem válaszolni, aztám majd érdekel bárki siráma is...
Tudják, mit tehetnek még? Hogy olyanokat támogatnak választásokkor, aki a fentebb leírt hátrányos helyzetû munkavállalók munkavállalását segíti, hogy õk is találjanak munkát, hogy ne kelljen az anyukának a kisgyerekeit szégyellni állásinterjún, hogy ne kelljen egy fiatal nõnek szégyellni, hogy szeretne õ is gyereket valamikor, vagy ha már teherbe esett, ne kelljen letagadnia, hogy ne kelljen a pályakezdõknek folyamatosan olyan akadályba ütközni, hogy referencia hiányában nem õket veszik fel, hogy ne kelljen a 40 fölöttieknek olyan akadályba ütközni, hogy a kora miatt nem szívesen alkalmazzák. Igen, én is lecserélném az egész bagázst, csak az én ismeretségi körömben nincs olyan, akit indítani tudnánk, ha valakinek a körében van, akkor megteheti az elsõ lépést afelé, hogy a következõ körben már legyen egy kiépített bázisa. Mindent meg lehet oldani, nekem van ötletem, parancsoljanak, Önöknek már csak az a dolga, hogy embert keresnek rá. És ha több lesz a keresõ (mert ma Magyarország úgy néz ki, hogy a kevesebb ember tartja el a többet, ha legalább egyensúlyba hozzuk, már jobb lenne), akkor több lehetne az Önök nyugdíja is. Tudják, nekünk se segély kell, hanem munkahely. Szóval ne a támogatásokat bõvítsék, hanem teremtsenek munkahelyet, és vegyenek fel oda dolgozni, és lesz Önöknek is több nyugdíja.
Itt fentebb azért olyan munkajavaslat is elhangzott, amivel nem vennék el mások munkáját. Pl. saját földön termelni, tudom, ha nem õk adják el, töredékéért veszik meg a termelõtõl, de valamennyi mégis befolyik, de ha õk adják el (pl. kimennek egy piacra, megkérnek egy rokont, aki kisteherrel elviszi), akkor meg teljesen jó. Itt a környékünkön lévõ vásárcsarnokban is vannak idõs nyugdíjas nénikék, ruhát meg saját terményeket árulnak, tojást, kiülnek, nem otthon ülnek egész nap, elbeszélgetnek egymással, meg a vevõvel, a környezõ településekrõl járnak be Pestre. Nem okoz nekik problémát. Nem sok fiatal csinálja, nem hiszem, hogy azért, mert elveszik elõlük, hely lenne, szabad asztalok még vannak így is. Nagynéni aki kiment külföldre, õ családnál ápolt elõször egy idõs bácsit, utána meg szintén családnál felügyelt a kicsi gyerekre, meg ellátta a háztartást, végülis nanny szerepkör, a családok meg tudták fizetni, biztos itt Magyarországon is van olyan tehetõs család, aki megteheti, és nem akarja mondjuk a magát már ellátni képtelen nagypapát-nagymamát... otthonba dugni, vagy annyira elfoglaltak, hogy a gyerkõcre nincs idõ, hirdetnek pár helyen, biztos van olyan életerõs nyugdíjas, aki tudna ilyet vállalni. Ezen a területen se sok a fiatal, esetleg a gyerekeknél, de idõseknél nem nagyon. Láttam hirdetéseket interneten erre. Csak tényleg az van, hogy ha mindig a nyugdíjasokat kell támogatni, és feledésbe merülnek a fentebb már írt hátrányos helyzetû munkavállalók (álláskeresõk), hát akkor az lesz, hogy amit már most is meg lehet figyelni, kimegyünk külföldre munkát vállalni, és nem lesz itthon, aki megkeresse a pénzt, amibõl a majdnem fele elmegy adóba, amibõl mennek a segélyek, a TB, a támogatások, meg a nyudíj. Mert végülis ebbõl megy, valamit be is kell adni a közös kasszába, hogy legyen mibõl adni. Ha csökken a közös kassza, a semmibõl adni csak semmit lehet. Ha ezt mindenki megértené, nem zúgolódások lennének, hanem végre cselekedne mindenki, aki segíthet a helyzeten.
Nyugdijas vagyok.Rokkantnyugdijas.45 évesen.Agyvérzés féloldali bénulással.Szivinfarktus.38500ft nyugdij.Kell még több?Nem mond ez eleget?Boldog karácsonyi ajándék, hogy megengedte a Titász részletekben fizessem a 800.000ft villanyszámlát.Mert õk 5éven át elnézték a leolvasást..havi 21ezerft részlet, plusz a rendes 14ezer.És ez csak a villanyszámla..Boldog uj évet..boldogujj, ahogy tucc!
A kérdező hozzászólása: Könnyen el tudnák küldeni a nyugdíjast dolgozni, de hová? A nyugdíjas tehet arról, hogy a befizetett adóját nem megfelelõen forgatták? A nyugdíjastól mégis el lehet venni, mert valós a jövedelmi. De mi van a feketézõkkel? A tv-ben szinte csak "fiatalokat" lehet látni vásárolni. MIBÕL?
Az apám 72 éves korában elment a húsipari vállalathoz portásnak 3 müszakban, elötte óvodában dolgozott gondnokként (ún. mindenes volt). A kérdésedre választova: EZT TETTE hogy több legyen a jövedelme, és nem szakadt bele. Ha mindenki akarna dolgozni ebben az orszában, akkor nem az államtól várnák az ilyen segélyt, meg az olyan támogatást. Sokan vannak ebben az országban akiknek büdös a munka, tisztelet a kivételnek. Ha tetszik, ha nem !!! Le lehet szavazni, de akkor is igazam van !
Ne várjunk már mindent az államtól, kérem! Ez nem a Kádár-korszak. A cél az lenne, hogy az emberek felelõsséget érezzenek a saját sorsuk iránt, és gondolkodjanak elõre. A szomorú az, hogy ma is van egy csomó ember, akikrõl lehet elõre tudni, hogy csórók lesznek öregkorukban, mert nem fizetnek nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztárról meg még nem is hallottak!
A kérdező hozzászólása: Még egyetlen javaslatot sem olvastam. A SEMMI az nem javaslat.

Miért mondják, hogy a mai nyugdíjasok keményen végigdolgozták az életüket, mikor a többség a legszebb, leglazább kádári évtizedekben dolgozott aktívként?

Aktívak is akkor voltak, amikor legkönnyebb volt az élet, meg most nyugdíjasként is minden létezõ kedvezményt, állandó nyugdíjemelést is megkapnak, merthogy "õk már végigdolgozták az életüket". Csak én érzek itt igazságtalanságot meg ellentmondást? Már bocsi, nem akarok bántani senkit, de mégis fura szerintem ez az érvelés.

Legjobb válasz: Még is mit kéne tenni szerinted?Agyon kéne ütni egy lapáttal aki meg éli a nyugdíjas kort:).Én nem sajnálom tõlük azt a 80,90ezer forintot.Az a baj hogy a mai aktív dolgozók is a legtöbb ennyit kap és ennyibõl csak tengõdni lehet.

Még is mit kéne tenni szerinted?Agyon kéne ütni egy lapáttal aki meg éli a nyugdíjas kort:) .Én nem sajnálom tõlük azt a 80, 90ezer forintot.Az a baj hogy a mai aktív dolgozók is a legtöbb ennyit kap és ennyibõl csak tengõdni lehet.
Kíváncsi lennék hogy a kérdezõ mit dolgozik..: ) Már ha egyáltalán dolgozik már, és még nem iskolapadból akarja megmagyarázni az életet.. És ezt a kifejezést nem hiszem hogy szószerint kellene venni. Aki ledolgozott 40 évet - teljesen mindegy hogy mit, de dolgozott, és ha naponta csak 10 csomag szeget is, de termelt - , az megérdemli szerintem hogy munkájához mérten nyugdíjat kapjon, és ha már 40 éven át használta a tömegközlekedés, fizette az adót, tett ezt azt az állami kasszába, akkor had használja ingyen a tömegközlekedést... Az állandó nyugdíjemelésrõl meg csak annyit, hogy amennyivel emelik általában, annyival gyengül a forint, tehát nem élnek jobban sokkal..
Azért mégis az adójukból ilyen okos embereket neveltek mint te kérdezõ.
Kérdezõ, inkább arra válaszolj, hogy mi a te becsületes munkád, ami után megérdemeltnek fogod tartani a nyugdíjat?: ))
Mondjuk én arra is kíváncsi lennék, hogy ha lecsökkentenék a nyugdíjat a kérdezõ kívánsága szerint akkor a kérdezõ mibõl tartaná el a szüleit? Mert ugye az a gyerek kötelessége alaptörvényben is benne van.
Kérdezõ! Pillanatnyilag mi hasznos dolgot mûvelsz???
# 8/9 Ma emberek többsége sem dolgozik becsületesen bejelentve 8 órába.
Mondjuk azt hogy nekik végig volt munkaviszonyuk, de munkának nem nevezném amit sokan csináltak.
A kérdező hozzászólása: Jajj de viccesek vagytok :) Dolgozom és adót, járulékot fizetek rendesen, egyébként pedig nem tartok majd igényt semmiféle nyugdíjra, ennyit közölhetek. Nem fogom elvenni az ételt a gyerekeim, unokáim tányérjáról, toporzékolva, hogy nekem jár, jár jár, jár!!!!
Zoli, szerintem a kérdezõ olyan 16 éves lehet, akit dühít hogy a nyugdíjasok miatt nem tud leülni a villamoson arra a 3 megállóra, amíg hazaér.
Hát akkor mi a becsületes munkád, amibõl leszólod egy egész generáció munkáját?: ))
"nem fogom elvenni...stb" ja, majd inkább éhezel mi? Gondold át még egyszer-kétszer!
Te ezzel szórakozol, hogy a nyugdíjasok ellen uszítasz? Fizetnek érte? A legszebb kádári években valóban senki nem dolgozott, az embereknek a sült galamb a szájukba esett, valamint idepotyogott az Ikarusz, a Videoton, Bábolna, a Globus, a magyar mezõgazdaság (igen, volt ilyen) világhírû volt, hihetetlen termésátlagokkal. De ehhez a mosti nyugdíjasoknak semmi közük nem volt. Ahogy ahhoz sem, hogy a tanulmányi világversenyeken Japán és még valami ázsiai ország után harmadikként a magyarok jöttek a természettudományos tárgyakban, hogy magyar zenészekért külföldrõl jöttek, és még valaki ránkejtett egy atomerõmûvet is. Szóval, éltünk ebben a jó világban, most meg elvárjuk, hogy a fent említett, mára eltûnt dolgokért nyugdíjat kapjanak az idõsek? YEEEES, we do.
Utolsó válaszoló! Minden tiszteletem a Tiéd, édesanyám is boltos volt hasonló körülmények között.(falusi "bót") A " kedveskérdezõnek" viszont mintha nem lenne mondandója. Pedig többen faggattuk...
Lehet, hogy te azt látod a szüleidtõl, vagy a kornyezetedben, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért, de mi bizony mindegy milyen rendszer volt nem csak a 8 orát dolgoztunk a munkahalyünkön. Pl. a boltokban elõször azzal kezdtük a napot, hogy a kályhába begyujtottunk, majd kézzel rakodtunk, majd zárás után nekünk kellett a boltot kitakaritani és köves ut hiányában a tejesládát, kenyeret stb.kézben hordtuk több 100 mééterrõl, ahol a kocsi lepakolt.Igen 41 év szolg. idö után most lettem nyugdijas havi 58.000.ftal.Te ezt kiváncsi lennék mennyiért csinálnád végig!!! Tudod az én gyerekeim nem sokallják a nyugdijamat. IGEN VÉGIGDOLGOZTUK és dolgozzuk az életünket!!!
Teljesen mindegy, hogy sokat vagy keveset dolgoztak-e (nyilván is-is), a lényeg az, hogy ma Magyarország jóval többet költ nyugdíjra annál, mint amennyi telne rá. Ez pedig csak a jövõ ismételt felélése és az ország lerohasztása árán megy. Dehát a szavazatvásárlás az mindennél fontosabb szempont az éppen regnáló 'gyurcsánykormányok' számára. Kit érdekel, mi lesz 20 év múlva? :(
Nem kell az öregeket szidni ma is van aki csak bejár dolgozni felveszi a pénzt és alig csinál valamit. Többek között én is.
Tudod mondjuk mi az a fusizás? És miért alakult ki?
A kérdező hozzászólása: 18:35 "Aki ledolgozott 40 évet -..." A mai nyugdíjasok többsége nem dolgozott itt le 40 évet :)
A kérdező hozzászólása: Többek között én is épp erre gondoltam.
Érdekes, hogy ahányszor szóba kerül a kérdezõ munkája, mindig eltûnik napokra!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!