Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyugdíjbiztosítási alap és miért (1 db)

Mi az a nyugdíjbiztosítási alap és miért 20000 forint havonta, amikor már fizetek a magánnyuudíjpénztáramnak havi 6000 forintot?

Legjobb válasz: aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9,5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1,5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.

aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9, 5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1, 5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.
Nagyjából jól leírta a korábbi kommentáló. Érthetõbben: fizetsz egy adagot azért, hogy fedezd szüleid, nagyszüleid nyugdíját, és képzel egy biztonsági tartalékot a Te nyugdíjaséveidre. Erre azért van szükség, mert a TB rendszer nem fogja elbírni az összes nyugdíjas teljes eltartását, és hogy ne a gyerekeid tartsanak el, képzel ey kis tartalékot.
Illetve az államiba beszáll a munkáltatód is 24% járulékkal.
Illetve a munkáltatód is fizeti az államit 24% járulék formájában.
hello! 13 éves vagyok de még eszembe se jutott a cigi stb. pedig az összes haverom elöttem dohányzik és vaan mikor isznak is de kibirom h én nem!!!
És ez kit érdekel? :-D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen igazolásokat vigyek magammal ha kérvényezni akarom, hogy fizessék helyettem a TB-t?

1

Állítólag nem tudom most lemondani a lakásbiztosításomat, de mi van, ha nem fizetem a díját?

Januártól akartam lemondani, de ehhez állítólag novemberben kellett volna elkezdeni. Nem akarom fizetni, és nem akarok várni 2012 novemberig. Lehet valami káros következménye, ha egyszerűen nem fizetem be?

29

A helyi önkormányzattól lehet kérni, kérvényezni, hogy fizessék a TB-met mert nincs munkám?

10

Biztosításközvetítők! Hogy tudtok, milyen módszerrel kötni életbiztosítást?

6

Mik a feladatai egy biztosítási tanácsadónak? Akinek van ilyen jellegű munkatapasztalata, kérem, ossza meg!

Előre is köszönöm!

13

A férj fizetheti a feleségének a TB-jét az APEH felé?

3

Várjam ki ezt a négy hónapot a lejáratig?

Az Aegon életpálya programját kötöttem meg, lassan tíz éve. Azt a portfoliót választottam, ami legkevésbé kockázatos, azaz a pénzem kizárólag állampapírokba fektették be. A mostani zavaros időben én egyszerűen nem ismerem ki magam, amúgy sem vagyok eg született közgazdász. Mit lehet tenni? Ha idő előtt kiveszem, vissza kell fizetni az adójóváírásokat.

12

Mikor fog látni engem a társadalombiztosítás a rendszerben?

A TB-nél mikor leszek nyilvántartva? Amikor megkapom az első fizetésem az új munkahelyemről, vagy miután megkötöttük a munkaszerződést és bejelenntettek? Vagy van még plussz adminisztrációs csúszás. Fontos lenne tudnom, mert mennem kellene fogorvoshoz.
Egyébként több milliót fizettemm már (illetve vontak le) a TB-nek és csak az elhanyagolható töredékét vettem igénybe. Ennek ellenére POTYAUTAS vagyok, mert most huzamosabb ideig nem volt munkahelyem. Ki vagyok akadva.

8

Most akinek 2 évig nem volt munkája, annak arra a 2 évre utólag ki kell fizetni a TB-t az APEH-nek a huszonnégyszer 5 ezer forintot vagy sem?

2

Ha nincs munkám, de van férjem akkor az ő fizetéséből vonhatják le az én TB-met ami havi 5000 forint?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!