Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyugdíjbiztosítási alap és (1 db)

Mi az a nyugdíjbiztosítási alap és miért 20000 forint havonta, amikor már fizetek a magánnyuudíjpénztáramnak havi 6000 forintot?

Legjobb válasz: aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9,5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1,5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.

aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9, 5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1, 5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.
Nagyjából jól leírta a korábbi kommentáló. Érthetõbben: fizetsz egy adagot azért, hogy fedezd szüleid, nagyszüleid nyugdíját, és képzel egy biztonsági tartalékot a Te nyugdíjaséveidre. Erre azért van szükség, mert a TB rendszer nem fogja elbírni az összes nyugdíjas teljes eltartását, és hogy ne a gyerekeid tartsanak el, képzel ey kis tartalékot.
Illetve az államiba beszáll a munkáltatód is 24% járulékkal.
Illetve a munkáltatód is fizeti az államit 24% járulék formájában.
hello! 13 éves vagyok de még eszembe se jutott a cigi stb. pedig az összes haverom elöttem dohányzik és vaan mikor isznak is de kibirom h én nem!!!
És ez kit érdekel? :-D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Azt írták az egyik válaszban, hogy a diákigazolvány lejárta utáni 45 napban még passzív jogon jogosult az ember a természetbeni egyészségügyi ellátásokra. Ez akkor is így van, ha levelezős vagyok?

Köszi a válaszokat!

2

Érdemes-e életbiztosítást kötni? És vajon milyet, hány évre és melyik biztosítónál?

8

Szerintetek is csak reklám az egész? Vagy érdemes lenne elmennem?

Tegnap felhívtak a Groupama biztosítótól, hogy menjek be az irodájukba 13.00-ra , mert tájékoztatni szeretnének a nyugdíj ügyekr?l. Szerintem csak reklám az egész, hogy lépjek be hozzájuk önkéntes nyugdíjpénztári tagnak. Különben miért pont a Groupama-tól kerestek volna meg?

4

Lehet egyszerre két baleset biztosítása egy embernek? Ha történik valami, akkor mindkettő fizet?

4

Külföldről kocsira biztosítás?

Angliában él rokonom az ? nevére szeretnék venni kocsit amit itthon használnék. Biztosítás hogy oldható meg? Olyat szeretnék ,hogy itthon kötök rá ha lehetséges.

4

Kifizethetem a netes autóbiztositásomat (ami az én nevemre szól) más bankkártyájával?

Allianznál kötöttem,még most küldtek számlát.De most derült ki,hogy sajáttal nem tudok fizetni.Fizethetem a barátn?mével?(persze az ? tudtával)

1

Ki tudja mi lett a Credit Suisse pensions önkéntes és magánnyugdíjpénztárral? Hol lehet meg tudni h mibe olvadt bele?

Koszi a segítsegeket.

1

Életbe lép a törlesztési biztosításom?

Elvesztettem a munkám, van személyi kölcsönöm az otp-nél. Szerencsére van rajta törlesztési biztosítás. Ha látják, hogy álláskeresési támogatást kapok, életbe lép a biztosítás, vagy kérelmeznem kell? Ha érkezik pénz a számlámra a törlesztés esedékessége és a hónap utolsó napja között, akkor automatikusan levonják a törlesztést?

1

Molyen bűntetést kaphat az aki a robogójára nem kötött kötelező biztosítást?

2

Varrónő által készített ruhára meddig van garancia?

Szalagavatóra csináltattunk ruhát, de az nem lett jó, egyik része sem, akkor felhívtuk a varrón?t-illetve csak próbáltunk, mert egyszer sem vette fel. Most jelentkezett, 2 hónap után, hogy fizessük ki. Ilyenkor mit lehet tenni? Vissza akarom adni a ruhát, ha akkora nem csinálta meg rendesen, nem lehetett elérni... Most kifizettetheti?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!