Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyugdíjbiztosítási alap (1 db)

Mi az a nyugdíjbiztosítási alap és miért 20000 forint havonta, amikor már fizetek a magánnyuudíjpénztáramnak havi 6000 forintot?

Legjobb válasz: aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9,5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1,5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.

aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9, 5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1, 5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.
Nagyjából jól leírta a korábbi kommentáló. Érthetõbben: fizetsz egy adagot azért, hogy fedezd szüleid, nagyszüleid nyugdíját, és képzel egy biztonsági tartalékot a Te nyugdíjaséveidre. Erre azért van szükség, mert a TB rendszer nem fogja elbírni az összes nyugdíjas teljes eltartását, és hogy ne a gyerekeid tartsanak el, képzel ey kis tartalékot.
Illetve az államiba beszáll a munkáltatód is 24% járulékkal.
Illetve a munkáltatód is fizeti az államit 24% járulék formájában.
hello! 13 éves vagyok de még eszembe se jutott a cigi stb. pedig az összes haverom elöttem dohányzik és vaan mikor isznak is de kibirom h én nem!!!
És ez kit érdekel? :-D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kb. fél éve nem fizetem a TB-t mert nincs munkahelyem, mennyibe fog kerülni az utólagos ára?

12

Kotelezo a TB-t fizetni, ha kulfoldon tartozkodsz egy evre? Ugy hogy kulfoldon nem fizetek egeszsegugyi biztositast.

Au-pairkent dolgozom amsterdamban, es most jutott eszembe hogy lehet hogy MO-n kene TB-t fizetni.
olvasgattam jogszabalyokat es ezt talaltam:

Szünetel a biztosítás:
a.) a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, kivéve
– ha a fizetés nélküli szabadság idejére gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra.

– a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe..
b.) az igazolatlan távollét időtartama alatt,
c.) a munkavégzési (szolgálatteljesítési) kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt, kivéve ha a munkavégzés alóli mentesítés idejére a munkaviszonyra vonatkozó szabály szerint átlagkereset jár, vagy munkabér (illetmény), átlagkereset (távolléti díj), táppénzfizetés történt,
d.) az előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartama alatt, kivéve, ha a letartóztatottat az ellene emelt vád alól jogerősen felmentették, vagy a büntetőeljárást megszüntették, továbbá, ha az elítéltet utóbb a bíróság jogerősen felmentette,

e.) az ügyvéd, a közjegyző, a szabadalmi ügyvivő kamarai tagságának szüneteltetése alatt,

f.) az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésének ideje alatt.

itt:

2

Hol van az életbiztosításotok? És milyen érvek szólnak mellette?

Csak mert két hete lejárt a Groupama Zrt.-nél, egy férfi hívott fel, hogy szeretnénk e meghosszabbítani, mondtuk, persze, nem szeretnénk egy napot sem eltölteni életbiztosítás nélkül. És azóta is jön. KÉT HETE!!!!
Pedig címet, időpontot egyeztettünk.
Hát köszönöm szépen, de ilyen felelőtlen emberekből, üzletkötőkből nem kérünk.

4

Műszaki anyagi kárt okoztak mit csináljak?

Egyik ismerősöm leöntötte a laptopomat borral. A szervíz a laptop árának kétszeresében határozta meg a javítási költséget ( 220 ezer FT ). A károkozó letétbe helyezte a laptopját ( ami nem ér fel az én laptopommal ). Írjunk egy letéti szerződést, kölcsönadási szerződést? Mit csináljak ez esetben? Hogy jól jöjjek ki a dologból. Úgy egyeztünk meg, hogy addig nálam marad amíg nem fizet.
Szeretnék írni egy szerződést, kölcsönadást (letéti szerződést), tudnátok segíteni PDF, WORD fájlt küldeni ( privátban v. itt ).
Mit csináltok ez esetben? Hogy jól jöjjetek ki?

7

A gépjármű kötelező biztosítási kárügyében a káridőponti forgalmi érték ellen fellebbezhetek?

A károkozó biztosítójánál vagy csak magánperes eljárásban?

3

Kölcsönadási szerződés LAPTOP (műszaki cikk), Károkozás, Rongálás (pénzbüntetésbeli) szerződés?

Egyik ismerősöm leöntötte a laptopomat borral. Letétbe nálam hagyta a laptopját addig az ideig amíg ő nem fizeti ki a laptop javítását. A szervíz a laptop árának a 2x határozta meg ( 220 ezer FT ). Szeretnénk írni egy kölcsönadási szerződést, hogy a laptopja nálam van, valamint olyan szerződésre lenne szükségem, hogy ha nem fizet abban az esetben eladhatom a laptopot ( egyfajta átruházási szerződés műszaki cikkhez ).

Tudnátok segíteni: Privátban esetleg ( weboldal ), PDF, WORD fájlban. Nagyon fontos lenne.

2

Van tb-m, ha kapom az aktiv koruak ellatasat?

Mult honaptol kapom az aktiv koruak ellatasat,viszont az orvosnal pirosat jelzett a tb szamom.Most akkor nem jar az aktiv koruak ellatasahoz a betegbiztositas?

1

Kinek milyen tapasztalata van a MetLife-al kapcsolatban?

Engem a napokban kerestek meg és mielőtt bármit kötnék velük szeretnék róluk többet tudni. Köszi!

6

Két más biztosító is jár nekünk a kárösszeg? Részlet lent.

Fenti lakó csőtörése volt, és beázott a lakásom plafonja, nekünk van lakásbiztosításunk, a mi biztosítónk felmérte a kárt, megadta az összeget stb...
A háztömb biztosítás is van nekünk, ami a közös költségben fizetem,háztömb biztosítója is felmérte a kárt stb..
Tehát az a kérdésem, hogy mindkettő ( más-más biztosító) is kifizetheti-e az összeget nekem?
Vagy megbüntetnek?
Csak az egyiket igényelhetem?

4

Miért ilyen elutasító a Groupama Garanciabiztosító?

Van egy mentőöv biztosításom és csak azért utasították el a kárigényemet, mert az utolsó munkaviszonyom próbaidő alatt szűnt meg. Mibe szoktak még ezenkívül belekötni? Igaz devizahitelem is van, szerződést nem kaptam a banktól csak egy közjegyzői okiratom van, ami tartalmazza azokat a dolgokat ami elvileg a szerződésben benne lenne.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!