Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyugdíjbiztosítási (3 db)

Mi az a nyugdíjbiztosítási alap és miért 20000 forint havonta, amikor már fizetek a magánnyuudíjpénztáramnak havi 6000 forintot?

Legjobb válasz: aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9,5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1,5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.

aszem nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal. A nyugdíjbiztosítási alap nem lehet x összeg havonta mert ilyen nincs. Szóval van Magyarországon a társadalombiztosítási rendszer, akinek mindenki tagja. Leegyszerûsítve a munkaviszony létesítésével belépssz a tbrendszerbe és járulékokat kell fizetned. A TBrendszer Egészségbiztosítási és Nyugdíjbiztosítási alapból áll amelyek különbözõ juttatásokat nyújtanak neked és ezeket valamibõl fedezni kell, pl a járulékokból. A TB rendszert egészíti ki a magánnyugdíjpénztár, hogy az öngondoskodásra, takarékoskodásra ösztönözzön, mert a mai helyzet elég rossz, sok a nyugdíjjas és az õ nyugdíjuk a mai dolgozók járulékaiból van fedezve, de õk meg kevesen vannak ezért találták ki a magánnyugdíjpénztárakat. Szóval egy mai dolgozó ember, összesen 9, 5% nyugdíjjárulékot fizet, amibõl 1, 5% megy a TBrendszerbe (nyugdíjbiztosítási alap) és 8% a magánnyugdíjpénztárhoz.
Nagyjából jól leírta a korábbi kommentáló. Érthetõbben: fizetsz egy adagot azért, hogy fedezd szüleid, nagyszüleid nyugdíját, és képzel egy biztonsági tartalékot a Te nyugdíjaséveidre. Erre azért van szükség, mert a TB rendszer nem fogja elbírni az összes nyugdíjas teljes eltartását, és hogy ne a gyerekeid tartsanak el, képzel ey kis tartalékot.
Illetve az államiba beszáll a munkáltatód is 24% járulékkal.
Illetve a munkáltatód is fizeti az államit 24% járulék formájában.
hello! 13 éves vagyok de még eszembe se jutott a cigi stb. pedig az összes haverom elöttem dohányzik és vaan mikor isznak is de kibirom h én nem!!!
És ez kit érdekel? :-D

Mit csináljak a nyugdijbiztosításommal, ha nem értek egyet a kormányal döntésével? ! .. Van megoldás . Ha segít az idő!

Legjobb válasz: http://vdsz.hu/dokumentumok/ Magánnyugdíjpénztár NEM ENGEDJÜK A LENYÚLÁST! - nyilatkozat a jogfenntartásról. és más dokumentumok Jogfenntartási nyilatkozat (mnyp_nyilatkozat.pdf) A nyilatkozatokat leadók összesítõ listája. Kérjük ezzel eljuttatni a VDSZ-hez (ugyvedi_letet.pdf)

A kérdező hozzászólása: http://vdsz.hu/dokumentumok/ Magánnyugdíjpénztár NEM ENGEDJÜK A LENYÚLÁST! - nyilatkozat a jogfenntartásról. és más dokumentumok Jogfenntartási nyilatkozat (mnyp_nyilatkozat.pdf) A nyilatkozatokat leadók összesítõ listája. Kérjük ezzel eljuttatni a VDSZ-hez (ugyvedi_letet.pdf)
Maradj a MNYP-ben nyilatkozz te is az már más kérdés hogy az eddigi 30000 ember aki nyilatkozott édeskevés kíváncsi vagyok hogy fogják fentartani magukat az MNYPak eddig is több volt a mûködési költségük a hozamuknál
"eddig is több volt a mûködési költségük a hozamuknál" Akkor hogy csináltak nekem 466.000 Ft REÁLhozamot? Mintha kissé csúsztatnál...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!