Találatok a következő kifejezésre: Mi az nyaki redő (3 db)

Mi az a nyaki redő vizsgálat?

Én már szültem, de nem emlékszem rá, hogy csináltak volna ilyen vizsgálatot.

Legjobb válasz: A redõ vastagságából állapítják meg (ultrahangon) az esetleges Down szindrómát.

A redõ vastagságából állapítják meg (ultrahangon) az esetleges Down szindrómát.
A 11-12. héten hüvelyi UH-val (nálam így volt), nézik a nyaki redõ vastagságát. 3 mm-ig oké, ha ennél vastagabb, akkor további vizsgálat javasolt, de még akkor sem biztos, hogy baj van. Boldog babavárást!
Nekem a 12. héten néztek hasi UH-t, majd a magas 5, 3as érték miatt lepénybiopsziát csináltak, aminek az eredménye sajnos az lett, hogy sziv fejlõdési rendellenesség, és down szindróma. Nem tarthattam meg a kislányt, a 14. héten mûtöttek.

13 hetes 4 napos terhes voltam mikor 2.6 nyaki redőt mértek a babámnak. Szerintetek z menyire elfogadható? Az orvos kombinált tesztet rendelt el.

Legjobb válasz: Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2,6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2,5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2, 6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2, 5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

Mi lehet az a sárga folt a red cherry-m "nyakán"?

Legjobb válasz: Nyeregnek hívják, az a petefészke.

Nyeregnek hívják, az a petefészke.
A kérdező hozzászólása: És hogy hogy sárga? Eddig nem volt ilyen... :D
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi... köszi a választ ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!