Találatok a következő kifejezésre: Mi az nst vizsgálat (14 db)

Mit jelent az nst vizsgálat?

asszem erre kell majd jövöre mennem. 34 hetes a baba most.

Legjobb válasz: NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.

NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.
Ez az úgynevezett magzati szívhangvizsgálat. Feltesznek egy gumis-textil övet a pocakodra, amin egy szenzoros érzékelõ van, azzal megkeresik a baba szívhangját, ami kihangosítva nagyon jól hallható.Körülbelül 20-30 percig kell nyugodtan ülnöd, és minden mozgásra, amit a baba követ el, meg kell nyomnod egy kezedbe helyezett kapcsolót.Ezt egy ekg-hoz hasonló készülék papírszalagon regisztrálja, amin a cgén meg lehet állapítani, hogy milyen sûrûek a mozgások, mennyire kell figyelni a közelgõ fájásokra, szóval a doki nagyon sok infót szerez róla. A terhesség vége felé, már majdnem napra pontosan, de legalábbis nagyon megközelítõleg megmondják, mikor várható a szülés, mert ahogy a fájások erõsödnek, úgy leng ki a regisztermutató, és jelzi, hogy már nincs sok idõd vissza a nagy találkozásig. :-)

Mi az az nst vizsgálat? Nekem mikor kell mennem, ha 16 hetes vagyok? Hogy vizsgálnak meg?

Legjobb válasz: Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.

Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.
NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követõ szívmûködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. Általában 36.terhességi héttõl végzik hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A pocakodra tesznek egy kis tappancsot, érzékelõt, s azzal figyelik és rögzítik a baba szívmûködését. Te is hallod a kis szívét, nagyon jó élmény!
Nagyjából és magyarul úgy néz ki, hogy rádszíjaznak egy érzékelõt, ami a baba szívhangját, pontosabban a pulzusát méri. Minden mozgásnál megnõ a pulzusszáma. Ennyi a lényege. És tényleg nagyon jó élmény. Nálunk már a 34. héttõl végzik. Neked addig még bõven van idõd, de egy jó tanácsot tudok adni: tapasztald ki, hogy mire "figyel fel" a leginkább a babád, mire mozog intenzíven. Velem mindig ott van a párom, mert a mi kisfiunk csak az õ hangjára és kérésére hajlandó azt csinálni, amit kell. :) 38 hetes kismama

Mi az az Nst vizsgálat? Hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Tesznek a pocakodra egy szerkentyût a baba szívét megkeresve, és hallani fogod, ahogy dobog a kicsi szíve! Jaj, de jó érzés az!! A baba mozgását jelezned kell egy gomb megnyomásával. Közben a gép görbét rajzol egy papírra a szívhangról és a méhmozgásokról. Ebbõl tudják, hogy rendben van a baba, figyelik, hogy mikor mozog, felmegy-e a szívverése stb. És azt is látják, hogy közeleg-e már a szülés, vannak-e már méhösszehúzódások.

Tesznek a pocakodra egy szerkentyût a baba szívét megkeresve, és hallani fogod, ahogy dobog a kicsi szíve! Jaj, de jó érzés az!! A baba mozgását jelezned kell egy gomb megnyomásával. Közben a gép görbét rajzol egy papírra a szívhangról és a méhmozgásokról. Ebbõl tudják, hogy rendben van a baba, figyelik, hogy mikor mozog, felmegy-e a szívverése stb. És azt is látják, hogy közeleg-e már a szülés, vannak-e már méhösszehúzódások.


Mi az az NST vizsgálat?

Hétf? megyek el?ször. Mivel a kórházban nem túl közlékenyek, szeretém tudni, hogy mit kell figyelnem, hogy esetleg megtudjak valamit. Mit mutat ez a gép, fontos-e, hogy a baba ébren legyen?

Legjobb válasz: Igen, fontos, hogy ébren legyen a baba, de ezt nemigen tudod befolyásolni. Érzékelõket raknak a hasadra, meg egy nyomógombot a kezedbe, és amikor megmozdul a baba, akkor meg kell nyomnod a gombot. Hát, ha alszik a baba, akkor beletelhet 1 órába is, normálisan kb. 20 perc az egész.

Igen, fontos, hogy ébren legyen a baba, de ezt nemigen tudod befolyásolni. Érzékelõket raknak a hasadra, meg egy nyomógombot a kezedbe, és amikor megmozdul a baba, akkor meg kell nyomnod a gombot. Hát, ha alszik a baba, akkor beletelhet 1 órába is, normálisan kb. 20 perc az egész.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ihatok elõtte egy kávét (egyébként is szoktam reggel) vagy épp, hogy nem , mert ez befolyásolja a babó pulzusát stb is?
Igen fontos, hogy mozogjon a baba.Sokaktól hallottam, hogy csokit kell enni a vizsgálat elött és attól beindulnak a babócák :-) egy próbát megér, sok sikert!
Elõtte egy fincsi tábla csokit egyél meg, már ha nem vagy cukorbeteg. Ettõl a kicsi felébred, éber lesz. Vagy a gyümölcs is jól jöhet, ha csokit nem ehetsz. Egy gépet fognak a pocakodra kötni, amin azt figyelik, normális-e a kicsi szívhangja és vannak egy fájások. Ha vannak, akkor éppúgy, mint az EKG-nál kis csúcsokat fogsz látni. Minél nagyobb a csúcs, minél szabélyosabb idõközönként jelentkezik, anál nagyobb az esély, hogy már ki sem engednek a kórházból.
Szia! Tegnap mi a szokásostól eltérõen nagyon rossz NST-t produkáltunk. Orvosi utasításra el kellett mennem coláért (mert cukros és élénkítõ), meg kellett innom és egy csokit is kellett ennem. Utána meg kellett ismételni a vizsgálatot. Némi noszogatással, de a kisasszony csak felébredt. Persze elõzõ este a hasam olyan volt, mint a hullámzó Balaton, rendesen kiütötte magát másnap reggelre:)

Mi van akkor ha a baba alszik majd az NST vizsgálat közben?

Még nem voltam, jöv?héten kell mennem el?ször.

Legjobb válasz: Ha nagyon lassú lessz,kicsit "megmozgatják"felébresztik a babád.

Ha nagyon lassú lessz, kicsit "megmozgatják"felébresztik a babád.
Szia! Ha alszik a baba, akkor az NST nem megfelelõ. Ezért fel fogjátok ébreszteni- lépcsõztetnek vagy bicikliztetnek egy gépen.Mozgásod hatására a baba is aktívvá válik. NST alkalmával EKG szerûen rögzítik a baba szívmûködését mozgása közben.
Szia! Az én hasamat finoman rázogatták, vagy besípoltak a fiamnak - persze ezek nem mûködtek! Ami bevált: NST elõtt ettem egy csokit - na annak nagyon örülnek a babák, beindulnak tõle, próbáld ki!!! Amúgy ha alszik, hát alszik, engem emiatt ottfogtak plusz félórára, megvárták, míg produkált valamit a pici.
Szia! Kb. fél órával a vizsgálat elõtt egyél vagy igyál valami édeset. Nem igazán kellemes ha nyomkodással megy rázoggatással ébresztik fel a babát. Üdv: 36 hetes kismami

Mi az az nst vizsgálat?

Legjobb válasz: A magzat szívhangját, mozgásait vizsgálják, illetve a méhösszehúzódásokat.

A magzat szívhangját, mozgásait vizsgálják, illetve a méhösszehúzódásokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.....Nem tudtam de most már tudom :)

36 hetes nst-re megyek holnap. A székesfehérvári ambulancián az nst kimutatja a fájásokat ha vannak? És ha vannak akkor haza engednek? Mi az amiért nem engednek haza? Ilyenkor vizsgálat is van?

Legjobb válasz: Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!

Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!
szülés elõtt 4 órával nekem SEMMILYEN fájást nem mutatott a CTG, (NST), pedig 2 perces fájásaim voltak már akkor. Legközelebbi terhességemnél nem is vagyok hajlandó a ctgvel idegesíteni magamat.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi a gyors választ.Nem bánom ha nem engednek haza, mert már azt mondta a dokim hogy akármikor meg lehet a baba.A méhlepény eléggé el van öregedve és a méhszájam is 2 hete volt 2110.Fel is van puhulva.Érzek is néha fájásokat de rendszertelenek, és remélem a gép is látja majd holnap.

Mit jelent az NST és a BSH vizsgálat?

Legjobb válasz: Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.

Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.
BSH:hüvelybõl vagy a méhszájból tenyésztésre vett kenet
A kérdező hozzászólása: A CTG lemaradt! Arról is írjatok lécci, lécci!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a felhomályosítást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!