Találatok a következő kifejezésre: Mi az neve (3760 db)

Mi az neve az angol gyakorikérdéseknek?

Ha van akkor mi a neve az angol gyakorikérdéseknek?

Legjobb válasz: Konkrétan nem tudom milyen gyakorira gondolsz, de ez hasznos szokott lenni sok esetben: http://answers.yahoo.com/

Konkrétan nem tudom milyen gyakorira gondolsz, de ez hasznos szokott lenni sok esetben: http://answers.yahoo.com/
f.a.q - frequently asked questions, de amúgy ott tényleg a yahoo kérdések azok.

Mi az neve a kajának?

Azt szeretném megkérdezni,hogy mi az a menzás kajának a neve, amelyben van az a meggyszósz,a pirított gríz,meg marha/csirke hús?Fontos lenne!

Legjobb válasz: "Marika néni receptfüzetében összeragadt két lap" :)

"Marika néni receptfüzetében összeragadt két lap" :)
2. meg 3. is én voltam. szval gyümölcsmártás, de sztem tuti h sertéshus ami van hozzá (én legalábbis több helyen igy ettem, az ország több pontján) a gríz meg pirított dara, zsemlemorzsa gondolom, de rákeresel h menza gyümölcsmártás kiadja a receptet a google, tutira :)
Fõtt hús meggymártással, pirított darával
meggyszószos pirított gríz marha vagy csirke hússal.
elsõ :D:D
gyümölcsmártás
7/9 (asszem) 21:11! jólvanna, tudom-tudom, de nem ugrott be, de már elõttem van ízre is :D csak valami morzsás cuccra emlékeztem (képileg) közben utánanéztem, tényleg marhahúst adnak hozzá, levesben fõttet. én erre is teljesen sertésre emlékeztem. elnézést a morzsáért, no. de mivel belinkeltem, látszik (azaz le van írva) azért hogy mi is az :)
OFF Elõzõ, a zsemlemorzsa a zsemlemorzsa, a dara meg dara. A kettõ nem = egymással: http://www.kislexikon.hu/dara.html ON
fõtt krumpli+fõtt sertéshús+meggyszósz meggyszósz piritott grízzel, fõtt marhahússal
én ezt csináltam meg a családnak, csak marhahússal: http://lujza24.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1090204 Nagyon finom :)

Jehova tanúi, miért veszitek hiába szátokra az Úr nevét RENDSZERESEN? Én max akkor ejtem ki az Õ nevét amikor nagyon muszáj, de akkor is kb. úgy, hogy majd össze t#jom magam, mivel annyira félem Õt.

@napi Jehova tanúi kérdés

Legjobb válasz: Bocsánat azt lehagytam, a Hiába szájra venni Jehova nevét nem azt jelenti, hogy nem mondhatjuk ki, Hanem akkor ne mondjuk ki vagy emlegessük, amikor a szentségét mocskolnánk vele Mit jelent pontosan Isten nevét „méltatlanul” a szájunkra venni? A The JPS Torah Commentary címû kiadvány, melyet az amerikai Zsidó Kiadó Társulat adott ki, elmagyarázza, hogy a las·saw’′ héber kifejezés, amelyet az elõzõekben a „méltatlanul” kifejezéssel adtunk vissza, a következõket jelentheti: ’helytelenül’ vagy ’hasztalanul, hiába’. Ugyanez a kézikönyv így folytatja: „Félreérthetõsége miatt [ezt a héber kifejezést] úgy is lehet érteni, hogy egy bírósági perben tiltott a peres felek hamis tanúzása, hamis eskütétele, valamint az isteni név szükségtelen, illetve tisztességtelen használata.” Ez a zsidó szövegmagyarázat helyesen kihangsúlyozza, hogy ’Isten nevét méltatlanul felvenni’ azt jelenti, hogy helytelenül használjuk azt a nevet. De vajon jogosan minõsíthetjük szükségtelennek vagy tisztességtelennek azt, ha kimondjuk Isten nevét, mikor róla tanítunk másokat, vagy amikor égi Atyánkhoz fordulunk imában? Jehova a Zsoltárok 91:14-ben kifejezésre juttatja nézetét, mikor ezt mondja: „Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom õt, felmagasztalom õt, mert ismeri az én nevemet!” Katy Weaver

Bocsánat azt lehagytam, a Hiába szájra venni Jehova nevét nem azt jelenti, hogy nem mondhatjuk ki, Hanem akkor ne mondjuk ki vagy emlegessük, amikor a szentségét mocskolnánk vele Mit jelent pontosan Isten nevét „méltatlanul” a szájunkra venni? A The JPS Torah Commentary címû kiadvány, melyet az amerikai Zsidó Kiadó Társulat adott ki, elmagyarázza, hogy a las·saw’′ héber kifejezés, amelyet az elõzõekben a „méltatlanul” kifejezéssel adtunk vissza, a következõket jelentheti: ’helytelenül’ vagy ’hasztalanul, hiába’. Ugyanez a kézikönyv így folytatja: „Félreérthetõsége miatt [ezt a héber kifejezést] úgy is lehet érteni, hogy egy bírósági perben tiltott a peres felek hamis tanúzása, hamis eskütétele, valamint az isteni név szükségtelen, illetve tisztességtelen használata.” Ez a zsidó szövegmagyarázat helyesen kihangsúlyozza, hogy ’Isten nevét méltatlanul felvenni’ azt jelenti, hogy helytelenül használjuk azt a nevet. De vajon jogosan minõsíthetjük szükségtelennek vagy tisztességtelennek azt, ha kimondjuk Isten nevét, mikor róla tanítunk másokat, vagy amikor égi Atyánkhoz fordulunk imában? Jehova a Zsoltárok 91:14-ben kifejezésre juttatja nézetét, mikor ezt mondja: „Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom õt, felmagasztalom õt, mert ismeri az én nevemet!” Katy Weaver
"Egyyébként nem kell emlegetni a nevét. De nem azért, mert olyan okkult rettenetes kimondani, hanem mert nem az a lényege." Isten a nevét örökre szánta, ezért használnunk kell, nem pedig kiírtani a szentírásból. Ettõl nem kell betegesen félni, hiszen azért ada, hogy használjuk.
Értem, testvérem:) Amúgy azért is írogatják, hogy Jehova, hogy hangsúlyozva legyen mindig, hogy Jézus nem Isten.
Miért félsz atyádtól? Egyébként nem kell emlegetni a nevét. De nem azért, mert olyan okkult rettenetes kimondani, hanem mert nem az a lényege.
A kérdező hozzászólása: Alig vártad már, hogy belinkelhesd mi? Amúgy köszi nevettem egy jót :D
A kérdező hozzászólása: Jaj kedves Kárhozottak még jó, hogy nem félek tõle :) Én úgy értem a "félem" szót, hogy mélyen tisztelem és szeretem Õt és semmivel sem szeretném Õt megbántani. Tehát ilyen értelemben nagyon is félem Õt.

Az lenne a problémám hogy nem tudom mi a neve egy módnak? Mi a neve vagy melyik modba van (minecraft) hogy szerveren te tudj adni jogot pl manuadd név mi pl admin?

Legjobb válasz: Ez nem mod hanem plugin, de ez csak Bukkit-os szerveren megy. A neve pedig Essentials (ha jól tudom :D) http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/essentials/

Ez nem mod hanem plugin, de ez csak Bukkit-os szerveren megy. A neve pedig Essentials (ha jól tudom :D) http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/essentials/
OP-t adsz neki , azt akármilyen szerveren tudsz adni egy játékosnak , pluginok nélkül ! Azonnali admin jogok (kreatív mód , add, idõjárás/napszak állítás , stb ...) Chatbe : /op név És win :)

Az Éjjel-nappal Budapest szereplőinek mi az igazi nevük?

Legjobb válasz: Miért ne lenne igazi a nevük? Igazi. Hát a saját nevükkel jelentkeztek a mûsorba... Most ha x a neved akkor y névvel fogsz jelentkezni? És ha forgató könyvel lenne akkor kicserélik a neveket.

Miért ne lenne igazi a nevük? Igazi. Hát a saját nevükkel jelentkeztek a mûsorba... Most ha x a neved akkor y névvel fogsz jelentkezni? És ha forgató könyvel lenne akkor kicserélik a neveket.
Lesd meg az utolsó linkjét, közben én is kiegészítettem egy névvel azt a kérdést... azt hiszem mindenki meg lett válaszolva, hogy ki-kicsoda.

Koreában az embereknek, 3 nevük van. Melyik mi? Melyik a keresztnév/családnév, és mi az a harmadik név? Azt is mi okból kapja?

Jang Gun Suk Pl itt a egy híres koreai színész/énekes. És a nevét leelemezve melyik a családnév, stb..

Legjobb válasz: Nem!!!! >< Koreában az embereknek egytagú családnevük, és leggyakrabban kéttagú keresztnevük van. Jang Geun Suk neve helyesebben nem három részre van osztva, hanem csak kettõre, így: Jang Geunsuk. Tehát a Jang a családnév, a Geunsuk a keresztnév. Az, hogy hogy írod, már csak formalitás, szerintem elhanyagolható, Koreában úgyis a koreai írásjeleket használják a nevek leírására. :) [Ha mondjuk megnézel egy Music Core-t, ott az idoloknak a mikrofonjára rá van írva a keresztneve. Mondjuk, Kim Tae Yeon esetében Taeyeon van ott, tehát az a keresztneve.^^]

Nem!!!! >< Koreában az embereknek egytagú családnevük, és leggyakrabban kéttagú keresztnevük van. Jang Geun Suk neve helyesebben nem három részre van osztva, hanem csak kettõre, így: Jang Geunsuk. Tehát a Jang a családnév, a Geunsuk a keresztnév. Az, hogy hogy írod, már csak formalitás, szerintem elhanyagolható, Koreában úgyis a koreai írásjeleket használják a nevek leírására. :) [Ha mondjuk megnézel egy Music Core-t, ott az idoloknak a mikrofonjára rá van írva a keresztneve. Mondjuk, Kim Tae Yeon esetében Taeyeon van ott, tehát az a keresztneve.^^]
A Wikipedia szerint a Jang és Gun is családnév. Akkor a Suk csak a keresztneve lehet. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Korean_family_names
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek, már értem :) )

Mi az eredete a Mikola és Mikula neveknek?

Az etimológiája érdekel.

Legjobb válasz: Egy kis kiegészítés, nyomoztam még. A név eredete: A görög Nikolaosz ( tévedtem egy betût, bocs!!!, a Nikolaus forma latin, illetve lengyel) név szláv formájából származik. Jelentése: gyõzelem, nép - kb.: gyõztes nép . Rokon nevek: Mike , Mikes , Mikó , Miksa , Nikolasz.

Egy kis kiegészítés, nyomoztam még. A név eredete: A görög Nikolaosz ( tévedtem egy betût, bocs!!!, a Nikolaus forma latin, illetve lengyel) név szláv formájából származik. Jelentése: gyõzelem, nép - kb.: gyõztes nép . Rokon nevek: Mike , Mikes , Mikó , Miksa , Nikolasz.
Már elküldtem privátban, de most még egyszer. A név a görög Nicolausból ( ejtsd: Nikolausz)ered. Ebbõl lett az angol Nick, a francia Nicolas / Nicola, az olasz Niccola, az orosz Nyikolaj, a magyar Miklós, és a MIKULÁS - aminek közvetlen erdete a szlovák MIKOLA, illetve annak magyar-szlovák, vagyis "tót" változata, a Mikula.

Mik azok a magyar nevek, amiket sose adnál a gyerekednek? Miért?

fiú és lánynevek is

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, mit rtesz magyar nevek alatt. Például a bibliai nevek (Eszter, János, Judit) magyar neveknek számítanak? De ha magyar neveknél tartunk, semmiképp nem adnám ezt: Kötöny. Jelentése: lóra termett fenék :))) Nem vicc!

Na ez de jó mert nekem meg pont a Kolos az egyik kedvenc nevem, sosem szólítanám Koloskának egyébként...vagy Koli vagy Koló vagy Kolos de semmiképp sem Koloska. Nekem azok nem tetszenek már amiket így hirtelen most felkaptak és egy pár éve lett nagyon gyakori Zalán Zétény Hunor Nimród Bendegúz Csenge Boglárka. Szóval ezeket a gyakoriságuk miatt nem adnám de ezt a Töhötöm Örs, Kond Kerecsen stb. vonalat se mert ez meg már annyira távol áll szerintem becézhetetlenek is.
Nem tudom pontosan, mit rtesz magyar nevek alatt. Például a bibliai nevek (Eszter, János, Judit) magyar neveknek számítanak? De ha magyar neveknél tartunk, semmiképp nem adnám ezt: Kötöny. Jelentése: lóra termett fenék :) )) Nem vicc!
Örs, Bulcsú, Vajk, Hunor, Csenge, Kincsõ, Emõke, hirtelen ennyi és azért mert abszolút nem tetszenek. Ja és még a Koppány, ez sem tetszik, de ha tetszene sem adnám, mert unokaöcsémet így hívják.
Egyik ilyen mostanában felkapott, magyarkodós nevet sem adnám soha, mint pl Koppány, Vajk, Hunor stb. Egyrészt mert nem tetszik a hangzásuk, másrészt meg nekem ez egy kicsit olyan "hú de nemzeti öntudatos magyarok vagyunk" érzetû, és jellemzõen egy bizonyos politikai nézet követõi adnak ilyen neveket a gyerekeiknek, ami tõlem nagyon távol áll, ráadásul úgy gondolom, hogy nagyon nem helyes a gyerekünk nevével is politizálni.
Ezeket biztosan nem adnám (amúgy vannak olyan magyar nevek is, amik nagyon tetszenek): Fiú: Vazul, Vata, Kerecsen, Töhötöm, Ajándok, Álmos, Bökény, Döme/Dömötör, Ede, Elek, Elõd, Fajsz, Géza, Béla, Gyõzõ, Huba, Jenõ, Kálmán Lány: Gyopár, Emõke, Kincsõ, Zselyke, Csenge, Szederke, Szüvellõ, Rózsa, Etelka, Orsolya, Nimfa, Luca, Jolán, Hunóra, Galamb Cs betûs nevet semmiképpen nem adnék, fiút és lányt sem. Azért leírom azokat is, amik tetszenek a magyar nevek közül: Fiú: Bercel, Detre, Tas, Kenese, Keve, Buda, Zaránd, Timur, Torda Lány: Száva, Villõ, Zille, Hajnal(ka), Bíbor, Zengõ, Viola, Szirka, Szellõ, Lelle
Evelin, Lujza, Emília, Verokina nem magyar eredetû nevek
Azokat a neveket nem adnám a gyermekemnek, amikhez negatív élmények fûzõdnek.
Szüvelõõõõõ :D:D:D:D:D ez vicc?
Nekem sok magyar eredetû név tetszik! Amelyik nem: Keve, Zselyke, Kende, Kolos, Mónika
a Mónika is mitõl magyar?
Evelint semmi keppen!utalom az Evelineket:) ) persze akiket ismerek, azokat egytol egyig!:D
A Lujzától és az Emõkétõl kiráz a hideg, de a Bendegúz és az Emíliától is hideg futkos a hátamon. A Veronika sem jön be nekem annyira
Béla
Olyan nevet adnék csak, amirõl mindenki tudja, hogy ez egy név, nem valami más, és amit meg lehet elsõre érteni, nem kell mindenkinek mindig megmagyarázni meg túlartikulálni, meg amitõl a beszélgetõpartner nem érzi magát kellemetlenül, próbálván leplezni a döbbenetét.
Jujj, elõkeresem mik voltak azok a magyar nevek, amiktõl lesápadt az anyósom, mikor soroltuk, "mit adnánk a gyereknek", utána nem kérdezgették mi lesz a kicsi neve... Csegõ; Csenger; Gibárt...:) jah ezek fiú nevek.
Nekem nem tetszenek a túl beszédes nevek: Farkas, Alma, Bátor, Hajnal, Táltos, ... Nem szeretem a -ka, -ke végzõdésû neveket sem: Bíborka, Boróka, Hajnalka, ... Gyermekeim magyar neveket kaptak, de aránylag könnyû volt választani, mert sok gyönyörû magyar név van.
Még egy eszembe jutott: egy Kolost mindig úgy szokott szólongatni a játszón az anyukája, hogy Koloska. Elsõ hallásra poloskának hangzott, eléggé lemerevedtem tõle. Amúgy nem adnék túl fura, magyarkodó nevet. Csenge, Attila, Kinga, Tünde, Árpi, Botond, Villõ, Anikó, Gyöngyi, Virág, Ákos tökletesen eléggé magyar nekem. És a legszebb: Réka. m.
Vajk, Töhötöm, Gyöngyi, Gyöngyvér
A kérdező hozzászólása: magyar eredetûre gondoltam, mint a Kötöny :D
Magyarországon használatos nevekbõl (a vállalhatóakból) nem adnám, mert utálok egy ilyen nevû személyt: Bíborka, Kata, Nikolett. Ezeket semmiképpen. Sok név van, ami nem tetszik, de azokra lehet, hogy rá lehetne beszélni. Ezekre nem. Kedvencem az Eszter:)

Apaságival kapcsolatban mi az ügymenet? Kicsit problémás a helyzet: papíron még férjnel voltam mikor fogant a baba, de az új párom az apuka, szeretnénk ha az ő nevére kerülne.

Mi van ha szülésig nincs új házassági anyakönyvi kivonat, akkor hogy zajlik a dolog?

Legjobb válasz: Mivel nem telt el pontosan nem tudom hány hónap a fogantatás és a válás között így automatikusan a volt férjed nevére kerül a gyerek szüléskor. Majd utána kérvényezni kell, hogy mondjon le róla és az apa nevére kerülhet.

Mivel nem telt el pontosan nem tudom hány hónap a fogantatás és a válás között így automatikusan a volt férjed nevére kerül a gyerek szüléskor. Majd utána kérvényezni kell, hogy mondjon le róla és az apa nevére kerülhet.
Utolso! A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ, mind a két határnap hozzászámításával. Bizonyítani lehet azonban, hogy a gyermek fogamzása a vélelmezett fogamzási idõ elõtt vagy után történt. A ket honap a valas utan edeskeves....
Azt írod, hogy akkor voltál férjnél, mikor fogant. Mikor váltatok el, Mert ha rá 2 hónapon belül elváltatok, akkor minden ok, akkor több, mint 180 nap telik el a szülés és a válás közt
En igy jartam. Menet: kervenyt kell beadni miutan mar megszuletett a bebi, ezt elmondja az anyakonyvezeto majd pontosan a korhazban hova mit. A ferjednek a parodbak es neked egyszerre kell megjeleni. Kb masfel ev az atfutasa sajnos. 3targyalaa kb szukseges.. Ha megtudjatok oldani h addig kimondjak a valast es az uj paroddak osszehazasodjatok egyszerubb lenne..
Apasag vélelmenek megdöntése iránti keresetet kell beadni. Itt a beadvány minta: http://www.hortobagy.hu/wp-content/uploads/2011/05/apasag_ve..
Szülés után a volt férjed nevére kerül a gyerek. Utána az ex lemond róla, az apuka pedig a nevére veszi. Ha nem mond le róla önként, akkor dns vizsgálat, és utána. Eltart egy ideig, és azt hiszem fizetni is kell illetéket, de ez nem tuti.
Az anyakönyvvezetõnek is van telefonszáma, és munkaidõben fel tudod hívni
A kérdező hozzászólása: De azanyakönyvezetõvel csak a kórházban talizok szülés után. Honnan tudhatom meg már most h mi hogy lenne, HA nem lesz esküvõ?
Az anykönyvvezetõhöz kell fordulni, és õ elmondja, hogy onnan hogyan tovább
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket már nagyjából tudtam. A kérdés most, hogy ha nincs házasság a szülésig, volt férjem nevére kerül, akkor UTÁNA mi a teendõ, ügymenet? Hol mikor mit kell beadni?
utolsó vagyok májusban váltam , júniusban összeházasodtunk és rá 2 hétre szültem .
Ha a szülés a válás után 180 napon belül történik akkor a volt férj nevére kerül a baba . Egy módja van ezt kivédeni , ha a válás után ti összeházasodtok .
Igen sajnos ez így van, a vállás utá 300 napnak kell eltelnie a Születéséig akkor már nem az ö nevére kerül de ha nem telik el akkor igen, én is ebben a cipõben voltam, de meghaladtuk vagy 20 nappal szerencsénkre, és nem kell uj házassági anyakönyvi kivonat, elég egy sima apasági nyilatkozat, nálunk a jegyzö csinálta, kb.20 perc volt az egész!!! Ezt kell vinni a korházba is. Sajnos elég sz.... törvény, olyan hihetetlen...
Ez így igaz, nálunk is ez lett volna, mivel a volt férjem még rá is tett egy lapáttal januárra voltam kiírva augusztusban lett volna a tárgyalás, de nem jött el, utána novemberben végre bírói felszólításra megjelent, de közölte Õ aztán nem ír alá semmit majd marad a nevén a gyerek, na már csak ez kellett volna DNS meg mindenféle....így mi decemberben összeházasodtunk. Ezért probléma nélkül a valódi apuka nevére anyakönyvezték a gyereket. Szerintem sokkal jobban jártok, ha összeházasodtok. Utána akár évekig is tarthat mire átírják a nevét.
A vélelmezett fogamzási idõ A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ, mind a két határnap hozzászámításával. Bizonyítani lehet azonban, hogy a gyermek fogamzása a vélelmezett fogamzási idõ elõtt vagy után történt. Ha a nõ házasságának megszunése után újból házasságot kötött, az újabb házassága alatt alatt született gyermeke apjának akkor is az újabb férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszunése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Ha azonban ez a vélelem megdõl, a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni. Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak egy része alatt nem állott házassági kötelékben, a gyermek apjának kell tekinteni Tehát 300 nap kell, ha ennél kevesebb telt el akkor a volt férj az apa, kivéve, ha összeházasodtok http://www.ugyved.hu/csaladjog.php#38

Mi az arzén szlovák és latin neve? Mi a platina latin neve?

Mi a króm latin neve? Mi a bór latin neve? Mi a bróm latin és szlovák neve? Mi a neon latin neve? Mi az argon latin neve? Mi a kripton latin neve? Mi a xenon latin neve? Mi a berillium latin neve?

Legjobb válasz: Én szótárral próbálkoznék a helyedben. Vagy wikipédián az adott címszónál átváltasz másik nyelvre és megtudod, mi az idegen neve.

Én szótárral próbálkoznék a helyedben. Vagy wikipédián az adott címszónál átváltasz másik nyelvre és megtudod, mi az idegen neve.
Illetve van külön házifeladat kategória is, ott érdemes megpróbálni.
Bocs, hogy egy klasszikust idézek: nézd meg a Wikipédiában. Ugyan nem szótár, de lehet akként is használni.
magyar - latin - szlovák arzén - arsenicum - arzén platina - platinum - platina króm - chromium - chróm bór - borium - bór bróm - bromum - bróm neon - neon - neón argon - argon - argón kripton - krypton - kryptón xenon - xenon - xenón berillium - beryllium - berýlium Legközelebb a Házi feladatok kategóriába rakd a hasonló jellegû kérdéseidet. Ja és nehogy bárki is azt higgye, kikerestem a Wikipédián... Ezzel kezdtük a kémiát általánosban. :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!