Találatok a következő kifejezésre: Mi az mióma (9 db)

Mi az a mióma?

Legjobb válasz: Látszik, hogy nem tudod, mivel rossz kategóriába írtad!

Látszik, hogy nem tudod, mivel rossz kategóriába írtad!
Elmondom: google.hu --> mióma katt az elsõ 5 linkre és megtudod.
Jóindulatú daganat a méhben. Ha rászánsz egy kis idõt, és bepötyögöd a keresõbe, nagyon sok mindent megtudhatsz róla. Anyukámat 8 éve, 46 évesen mûtötték ilyennel, a hegek miatt azóta se tud pl farmert viselni, annyira irritálja.
Jóindulatú méhizom daganat.

Miómának és a cisztának mi az elõjelei?

Legjobb válasz: Nem tudom, talán vérzés menstruáción kívül is. Vagy pont a mensi nem jön meg.

Nem tudom, talán vérzés menstruáción kívül is. Vagy pont a mensi nem jön meg.
Erõsebb vérzés vagy erõsebb görcs menzi alatt
Erõs vérzés és lehet darabos is (alvadt vér), alhasi fájdalom, elhúzódó menstruáció, két menstruáció közt pecsételõ vérzés.

Mi az a mióma és a ciszta pontosan? Milyen vizsgalatok kellenek hozzájuk és mennyi ideig halaszthatom az orvost?

2 hónapja nem jott meg.Nemi életet most nem élek,viszont nem tudom mitol van.Fogyózok,nem sokat adtam le de gyanakszom erre is.Felfázásom nincsen.Idegesség az csak hétkoznapi de nem gyomorideg.Nem irhatnám hogy stresszes vagyok.Ha julliusig nem tudok komolyabb vizsgálatokra menni nagy baj?

Legjobb válasz: Szerintem a fogyókúra is okozhatja, nem kell mindig a legrosszabra gondolni. A ciszta olyan ki gennyel telt csomó szerû dolog ami növekedhet is, és nem mindegy hol van. Elõször szerintem menj el gyorsan nõdokihoz és õ alaposan kikérdez, csinál rákszûrést gondolom, meg lehet vért és vizeletet is vesz és ezekbõl már sokminden kitalálható. Nem komoly vizsgálatok, egy délután csak ráérsz a saját egészségedre. Ha csak júliusba mész és addig nem jön meg az már fél év, és az nem egészséges egyáltalán. Gondolom akarsz majd gyereket? Szóval irány a doki! Egy nap szabit csak ki tudsz venni ha máshogy nem megy, meg a suliból is lehet egyett hiányozni.

Szerintem a fogyókúra is okozhatja, nem kell mindig a legrosszabra gondolni. A ciszta olyan ki gennyel telt csomó szerû dolog ami növekedhet is, és nem mindegy hol van. Elõször szerintem menj el gyorsan nõdokihoz és õ alaposan kikérdez, csinál rákszûrést gondolom, meg lehet vért és vizeletet is vesz és ezekbõl már sokminden kitalálható. Nem komoly vizsgálatok, egy délután csak ráérsz a saját egészségedre. Ha csak júliusba mész és addig nem jön meg az már fél év, és az nem egészséges egyáltalán. Gondolom akarsz majd gyereket? Szóval irány a doki! Egy nap szabit csak ki tudsz venni ha máshogy nem megy, meg a suliból is lehet egyett hiányozni.
Én csak annyit tudok hogy anyukámnak miómája vagyis jóindulatú daganat volt a méhében amikor terhes volt velem, és miután abbahagyta a szoptatásomat, akkor mûtéttel el kellett távolítani az egész méhét...akkor már 40 éves volt (2 évig szoptatott:D) Most pedig, 52 évesen petefészekcisztája van...De ezzel nem csinálnak semmit, nyilván ez is jóindulatú. A vizsgálatokról sajnos nem tudok semmit. De a tüneteidbõl én nem vonnék le ilyen következtetéseket...

Mit csinálnak azzal a miomával, amelyik vérzik?

Legjobb válasz: Fejtsd ki bövebben, mert ha én jol tudom mioma a hason vagy a méhen belül van, honnan tudod, hogy vérzik, vagy egyátalán, hogy miomád van ?

Fejtsd ki bövebben, mert ha én jol tudom mioma a hason vagy a méhen belül van, honnan tudod, hogy vérzik, vagy egyátalán, hogy miomád van ?
A kérdező hozzászólása: Méh miomájára gondolok, terhesség alatt vették észre, de a dokim szerint nem kell vele foglalkozni. 6 hónapja szültem, és már rég nem szoptatok, de össze-vissza vérzek, a közti vérzés elég erõs, most lindinettét szedek.Az orvosom szerint beáll majd, de én félek nehogy a mioma vérezzen, a doki szerint csak hormonzavar. Megköszönöm ha van ötleted, tanácsod.

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Terhesség alatti mióma esetén nektek mit javasolt az orvos?

Múlt héten derült ki a 12 hetes UH-n , hogy 3 cm-es miómám van, ott ahol a lepény tapad és befelé n?. Volt ilyen valakinek? Hogy végz?dött a terhesség? A fekvés használhat?

Legjobb válasz: Anyukàmnak van miomája, igaz õ nem terhes, de ha menstruál nagyon vérzik, és közte is bevérzik. 2 éve van neki, de még két barátnõjének is. Néha fáj neki, kaparásra kéne elmennie de nem mer, halogatja. A mioma is nõ mindig 1-1 centit, de gondolom elfér mellette bõven majd a baba, és szülés után belül kitisztítanak, gondolom azt is kikaparják!

Anyukàmnak van miomája, igaz õ nem terhes, de ha menstruál nagyon vérzik, és közte is bevérzik. 2 éve van neki, de még két barátnõjének is. Néha fáj neki, kaparásra kéne elmennie de nem mer, halogatja. A mioma is nõ mindig 1-1 centit, de gondolom elfér mellette bõven majd a baba, és szülés után belül kitisztítanak, gondolom azt is kikaparják!
Szia! Nekem már az elsõ UH-on észrevette az orvosom, hogy van egy 2, 5 cm-es miómám. Nekem nem a lepénynél volt, de nekem is befele nõtt. Szerencsére nem nagyobbodott tovább, már nem is találja a doki. Mondta, hogy valószínû a terhesség hozta ki (hormonváltozás), nincs vele teendõ, szülés után vissza fog húzódni, de ha nem, akkor se kell bántani. Nekem vérzést se okozott, bár mondta, hogy ne ijedjek meg ha lesz, mert az attól van, de nem volt, remélem a hátralevõ pár hétbe meg már nem okoz problémát. szia 35+3 hetes km.
Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt negatív, akkor biztosra veheti, hogy a változókorba lépett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt negatív, akkor biztosra veheti, hogy a változókorba lépett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!