Találatok a következő kifejezésre: Mi az magyarul (1570 db)

Ha egy filmnek csak az angol címét tudom, akkor hol tudom megnézni, hogy mi az magyarul?

Már több helyen is kerestem, és nem találtam sehol... (a címe: Taking 5)

Legjobb válasz: Ennek a filmnek (még) nincs magyar címe. Egyébként port.hu vagy feliratok.hu.

Ennek a filmnek (még) nincs magyar címe. Egyébként port.hu vagy feliratok.hu.
http://www.filmkatalogus.hu akárhány címe van egy filmnek itt mindet leírják, akkor is ha pl.több magyar címe is van..

Mi az magyarul h 'stop bugging me'?

Legjobb válasz: 'Ne csesztess már.' (Ill. ennek összes variánsa.)

'Ne csesztess már.' (Ill. ennek összes variánsa.)
A kérdező hozzászólása: kõszi :)
és a cigányok nagy részét :)
Magamat nagyon érdemes lenne.
és a Sport szelet
Túró Rudi magyar paradicsomból, paprikából, hagymából készült lecsó (üveges), rajta esetleg az elkészítés számos módjával Isteni finom magyar szörpök Pilóta keksz és vaníliás karika talán a Néger csók is magyar :)
Semmit, mert már szinte minden echte magyar terméket lehet kint kapni ( Tokaji Pick és stb ) Bár mondjuk, a "hogyan lopják szét az országot 20 év alatt" címû tevékenységet lehetne..:D
Nem tudom, de ha rájössz nem mondd el senkinek, és gazdagodj meg belõle.
Túró Rudi? :-)
Magyarországi, csak itt elõállítható, egyedülálló termékeket. pl. tokaji bor, egri bikavér, zsinórra kötve piros paprika és fokhagyma(mennyien veszik turisták!!!). Biztos van még sok más is, élbõl most csak ezek jutottak eszembe.
pálinkát!
erõs pistát és mûbrokikat esetleg a szocikat azok nagyon egyediek nálunk


Szerintetek mi az amiért "már megérte magyarnak születni"?

olyanra értem amire ha gondolsz büszkeséggel tölt el hogy magyar vagy, vagy csak jó rá gondolni.

Legjobb válasz: Hát a magyaroknak a magyar történelem. A magyar föld. A magyar szokások, hagyományok. A németeknek meg a német történelem, a német föld, és a német szokások, hagyományok miatt éri meg németnek lenni. Az olaszoknak meg az olasz föld... A franciáknak meg a francia ... Minden nemzetnek a sajátja. Mert egyik sem különb a másiknál, és egyik se alávalóbb a másiknál. Csak mind más, mind a másik. És így van jól. Micsoda unalom lenne, ha miután megismertük a magunkét, nem lenne érdemes máshová menni, mert ott is ugyanaz van.

Hát a magyaroknak a magyar történelem. A magyar föld. A magyar szokások, hagyományok. A németeknek meg a német történelem, a német föld, és a német szokások, hagyományok miatt éri meg németnek lenni. Az olaszoknak meg az olasz föld... A franciáknak meg a francia ... Minden nemzetnek a sajátja. Mert egyik sem különb a másiknál, és egyik se alávalóbb a másiknál. Csak mind más, mind a másik. És így van jól. Micsoda unalom lenne, ha miután megismertük a magunkét, nem lenne érdemes máshová menni, mert ott is ugyanaz van.
A kérdező hozzászólása: nem ilyenekre gondoltam... az amit leírtál egy akármilyen embernél alapnak kéne lennie. egy kicsit elvonatkoztatva más dolgokra is lehet így gondolni :)
A magyar nyelv miatt. Egyszerûen csodálatos miként lehet teljesen új szavakat kombinálni úgy, hogy mindenki számára érthetõ legyen. Szinte játszani lehet a szavakkal. Ezt pedig úgy tehetjük, hogy nincsenek fölösleges igeidõk vagy nemek.
Az igeidõk és nemek hiánya miatt rengeteg humortól vágjuk el magunkat. Legalábbis én ezt találom a legnagyobb hátrányának. Meg hogy monoton és szürke. Nekem például semmi elõnyöm nem származik abból, hogy magyarnak születtem, sõt. Errõl a kérdésrõl csak ez a hülye vicc jutott eszembe, ami kb. tökéletesen felvázolja a kérdésre a válaszomat. - Miért jó a csigának? - ??? - Nem is jó a csigának.
A kérdező hozzászólása: kedves uccsó, ha csak bajod van , minek írsz??
Hát igen...az utolsó válaszoló pedig az amiért "nem érte meg magyarnak születni". Pontosabban látni a semmittevõ, panaszkodó viszont magas igényekkel ellátott, követelõdzõ embereket. Mi hasznuk van a nemeknek? Miért jó ha tegyük fel az asztal hímnemû? Miért jó ha a múltat többféleképpen is ki tudod fejezni? Miért kell a jóban is a rosszat látni?
Elég az, hogy piros-fehér-zöld?! Open your eyes ;-)
A kérdező hozzászólása: 6os, köszönöm hogy kifejtetted :) 7es, teljesen egyetértek :D

Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erőszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?

Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?

Legjobb válasz: "Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?

"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?
A látszat csal. Azok ugyanis, akiknek értelmes példaképei vannak, nem szokták magukra aggatni azoknak a fotóit. Ennélfogva õket észre sem veszed...
A nem megfelelõ utánajárás és az egyoldalú nézõpont! remélem érted mit akartam mondani ezzel :)
Miért kellene egy magyar gyereknek példaképül állítani egy AMERIKAI NÉGER polgárjogi harcost? Akkor már miért nem Széchenyit? Miért Obamát? Nála képmutatóbb politikus kevés van a világon. Millió alkalmasabb példakép van egy magyar serdülõ számára, mint King, vagy Obama. Mi szükségünk van import példaképekre?
Nekem Szinópéi Diogenész a példaképem. (Che Guevara se volt rossz arc, de mégis Diogenész volt a legjobb fej az egész történelemben) (Egy tini)
Ugyes vagy, a magyar gyereknek feketek legyenek a peldakepei.
Nekem che Guevara :D :D ezért b*szták be majdnem a fejemet as zkinhedtojások a fezen klubba mert commande Che Guevara szám ment én meg hangosan Commanda Che Guevara :D am kifejtsem , hogy miért ?
"Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?" M. L. Kinget minden értelmes ember ünnepelheti akinek az emberi jog valamit is számít!Nemre korra felekezetre és bõrszínre tekintet nélkül.
Marthin Luther King: Rasszista néger, John Lennon: Egy drogos, homokos hippi, Barack Obama: no comment. Ezeknél talán még a fenti kettõ is jobb. De eleve ott megbukott az állításod, hogy sok fiatalnak lennének ezek a példaképei. Mert nem.
Nézzük csak, hányan is kedvelik a fenti személyeket a Facebook-on: Adolf Hitler: 127 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/Adolf-Hitler-World-War-II-C.. Che Guevara: 179.208 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/E-Che-Guevara/16720058205 Martin Luther King: 802.679 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/King-Martin-Luther-Jr/23676.. John Lennon: 1.130.338 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/johnlennon Barack Obama: 16.557.245 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/barackobama Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. "No comment."
CHE GUAVARA  CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA 
Úgy érted GuEvara?
úgy XP
Üdv Azt tapasztaltam hogy a 90%-nak semmi fogalma nincs, dolog politikai sem a történelmi hátterérõl. De tisztelet a kivételnek, találkoztam már néhány punk bulin, néhány fazonnal akik pontosan képen voltak.(én nem vagyok meggyõzve egyik politikai szélsõség igazáról sem, semelyik nem mondhatja hogy kevesebb ember haláláért felelõs.)
Bar mar regen nem irt senki erre a kerdesre, nem tudom megallni, hogy le ne irjam, engem erdekelne hogy Adolf Hitlert, aki millokat oletett meg faji alapon, miert is hasonlitod Che Guevara-hoz?En nem mondom, hogy Che egy annyira nagyon jo ember lett volna, de a fuhrerhez megse hasonlitsuk mar!Ja, es amugy en is "csak egy tini" vagyok, ebbol kifolyolag nyilvan(barmennyire is ertelmes a hozzaszolasom) eretlennek es gyerekes gondolkodasmodunak tartasz majd, de a velemenyemet ettol fuggetlenul le szerettem volna irni.Egyepkent nem Che Guevara a peldakepem, es tavol alljon tolem, hogy kompenzalni probaljam a tetteit. Udv, egy 14 eves magyar srac.
Bocs, az egyebkent akart lenni.
Nekem Gandhi a példaképem, csak nem hordom a pólómon.
Mert? Miért ne lenne alkalmas egy ember, aki a szabadságért, és egyenlõségért küzdött? O.o Mert fekete? Éééés? Igazi emberi jogokért küzdött. Szerintem lazán lehetne példakép, inkább, mint egy drogbotrányokról, meg "enyém a világ szarok rád" kategóriás "zenész" akirõl azt sem lehet hitelt érdemlõen megállapítani, hogy tud-e egyáltalán énekelni... Dehát, ízlések és pofonok ügye...
Nekem meg Rozsomák a példaképem, meg Ûrdongó a Transformers-bõl.
ma 07:37 Nem azt mondtam, hogy alábbvaló, hanem, hogy nem alkalmas példakép egy magyar gyereknek.
Én csak azt várom ebben az egész vitában, hogy majd jön valaki, aki értelmes érvekkel elmagyarázza, hogy attól, mert valakinek fekete a bõre, miért lenne alábbvaló (Pláne Luther King) mint azok a spórák akik attól tartják nagyra magukat, mert a közeli rokonságban nincsenek afrikaiak. Valaki magyarázza már el nekem! Egyszerûen nem értem.
Nekem meg Till Lindemann a példaképem, na? :D 15/l (és magyar is vagyok)
Nekem Dr.House a példaképem, tudom, hogy kitalált, de nem érdekel.
"Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. " De azok mind korcsok.
"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erõszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara? Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?" Mert õk nem irtották az orkot.
Hitler nem csak gyilkos! Sok jót is tett és nagyon okos ember volt! Nekem is a példaképem.

Mi az a Magyar Nemzeti Gárda? (kép)

http://barikad.hu/index.php?q=img_assist/popup/56747

Legjobb válasz: Ez a volt Magyar Gárda helyett alakult, mivel annak mûködését teljes mértékben ellehetetlenítették. A képviselõkön pedig azért volt ez a póló, mert a Magyar Nemzeti Gárda elsõ avatása elõtt kb 10 órával valami hihetetlen felderítõakcióval a Vám és Pénzügyõrség lefoglalta a pólókat (olyanokat amiket mint a képviselõk viselnek a képen) arra hivatkozva, hogy nincs mögöttük számla. Az avatás közben és után mintegy száz Magyar Nemzeti Gárdistát hurcoltak el jogtalanul a rendõrök, és vetkõztették õket félmeztelenre az õrsön. Egyiküket brutálisan megverték, az õrsrõl kórházba kellett szállítani. Egyszóval a jogtalan kézi-vezérlésû rendõri intézkedések ellen demonstráltak így a jobbikos képviselõk.

Ez a volt Magyar Gárda helyett alakult, mivel annak mûködését teljes mértékben ellehetetlenítették. A képviselõkön pedig azért volt ez a póló, mert a Magyar Nemzeti Gárda elsõ avatása elõtt kb 10 órával valami hihetetlen felderítõakcióval a Vám és Pénzügyõrség lefoglalta a pólókat (olyanokat amiket mint a képviselõk viselnek a képen) arra hivatkozva, hogy nincs mögöttük számla. Az avatás közben és után mintegy száz Magyar Nemzeti Gárdistát hurcoltak el jogtalanul a rendõrök, és vetkõztették õket félmeztelenre az õrsön. Egyiküket brutálisan megverték, az õrsrõl kórházba kellett szállítani. Egyszóval a jogtalan kézi-vezérlésû rendõri intézkedések ellen demonstráltak így a jobbikos képviselõk.
"Ez a volt Magyar Gárda helyett alakult, mivel annak mûködését teljes mértékben ellehetetlenítették" Ó szent emberi együgyûség! Ha az elsõt betiltotta a bíróság akkor milyen emberke az aki megismétli? Örüljenek hogy nem az USA-ban vannak!
Van az USA-ban is Nemzeti Gárda ami felett az elnök rendelkezik mint az USA fõparancsnoka.Namármost ha valakinek az a képtelen ötlete támadna hogy bármilyen gárdát hozna létre az USA bármelyik államában mivel arra csak a kongresszusnak lenne joga, nem vinnék azt biony bíróság elé hanem az elnök kivezényelné a Nemzeti Gárdát és úgy szétvernék õket mint tornádó a termést.Ugyanis karhtalmat csak az államnak van joga létrehozni. 3 hete tüntettek az USA-ban hogy a Kongresszus szígorította a bevándorlást, Obama kivezényelte a Nemzeti Gárdát és azok megrakták õket mint a rossz gyereket, elõbb ütöttek aztán mondták van még kérdés? Nem volt. Ugyanis karhatalmat demokráciákban csak az állam hozhat létre.
Terepnadrág és ez a zöld ing volt rajuk. Ebbe mi a jogsértõ? Ezek az emberek soha többet nem lehetnek együtt, vagy mi? Egyem ezt a fenenagy polgári demokráciát.
Úristen! Te hol éltél eddig, a Marson?
a MNG az újjáalakult MG. (mert ugye a "demokratikus" bíróság betiltotta a fekete-fehér, gárdaszerû ruhákat)
Egyébként Amerikában ilyen nem fordult volna elõ, mert ott van Nemzeti Gárda. :) Ezek az emberek és a Jobbik is egy ilyet szeretne, csak ugye OV sem akarja...
"száz Magyar Nemzeti Gárdistát hurcoltak el jogtalanul a rendõrök" Minek nevezzelek? Bíróság által betiltott bandát állítottak elõ, ezt jogtalanságnak nevezni vicc!
A kérdező hozzászólása: mit keresnek a jobbikosok között??
A kérdező hozzászólása: van Nemzeti Gárda és van Magyar Gárda. akkor most ez mi?
Nem baj, hogy van MNG, bár jobban örülnék, ha az emberek többsége inkább az MNA felé orientálódna. A többi pacifista meg morogjon magában.
"Amerikában ilyen nem fordult volna elõ, mert ott van Nemzeti Gárda" Az állam tartja!!
Az államnak olyan helyzetet kell teremnteni, hogy ne jusson eszébe az embereknek alulról szervezõdött "karhatalmi erõt" létrehozni! Legyen anyagi és személyi biztonság az országban. Más kérdés, hogy szervezeteket zaklatni, vagy betiltani, amiket a hatályos magyar törvények szerint hoznak létre, törvénytelen, csak azért, mert tagságát egy elõzõleg már betiltottszervezet tagságából verbuválták!
Errõl van szó, ha lenne MO-n olyan dolog, hogy rendfenntartó erõ, akkor senkinek eszébe sem jutna bármilyen szervezetet alapítani. Most viszont csak engem igazoltató erõ van, miközben az utca túloldalán tömegverekednek a taxisok meg cigányok, persze a két egyenruhás úr arról már nem akar tudomást venni.

Mik azok a magyar nevek, amiket sose adnál a gyerekednek? Miért?

fiú és lánynevek is

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, mit rtesz magyar nevek alatt. Például a bibliai nevek (Eszter, János, Judit) magyar neveknek számítanak? De ha magyar neveknél tartunk, semmiképp nem adnám ezt: Kötöny. Jelentése: lóra termett fenék :))) Nem vicc!

Na ez de jó mert nekem meg pont a Kolos az egyik kedvenc nevem, sosem szólítanám Koloskának egyébként...vagy Koli vagy Koló vagy Kolos de semmiképp sem Koloska. Nekem azok nem tetszenek már amiket így hirtelen most felkaptak és egy pár éve lett nagyon gyakori Zalán Zétény Hunor Nimród Bendegúz Csenge Boglárka. Szóval ezeket a gyakoriságuk miatt nem adnám de ezt a Töhötöm Örs, Kond Kerecsen stb. vonalat se mert ez meg már annyira távol áll szerintem becézhetetlenek is.
Nem tudom pontosan, mit rtesz magyar nevek alatt. Például a bibliai nevek (Eszter, János, Judit) magyar neveknek számítanak? De ha magyar neveknél tartunk, semmiképp nem adnám ezt: Kötöny. Jelentése: lóra termett fenék :) )) Nem vicc!
Örs, Bulcsú, Vajk, Hunor, Csenge, Kincsõ, Emõke, hirtelen ennyi és azért mert abszolút nem tetszenek. Ja és még a Koppány, ez sem tetszik, de ha tetszene sem adnám, mert unokaöcsémet így hívják.
Egyik ilyen mostanában felkapott, magyarkodós nevet sem adnám soha, mint pl Koppány, Vajk, Hunor stb. Egyrészt mert nem tetszik a hangzásuk, másrészt meg nekem ez egy kicsit olyan "hú de nemzeti öntudatos magyarok vagyunk" érzetû, és jellemzõen egy bizonyos politikai nézet követõi adnak ilyen neveket a gyerekeiknek, ami tõlem nagyon távol áll, ráadásul úgy gondolom, hogy nagyon nem helyes a gyerekünk nevével is politizálni.
Ezeket biztosan nem adnám (amúgy vannak olyan magyar nevek is, amik nagyon tetszenek): Fiú: Vazul, Vata, Kerecsen, Töhötöm, Ajándok, Álmos, Bökény, Döme/Dömötör, Ede, Elek, Elõd, Fajsz, Géza, Béla, Gyõzõ, Huba, Jenõ, Kálmán Lány: Gyopár, Emõke, Kincsõ, Zselyke, Csenge, Szederke, Szüvellõ, Rózsa, Etelka, Orsolya, Nimfa, Luca, Jolán, Hunóra, Galamb Cs betûs nevet semmiképpen nem adnék, fiút és lányt sem. Azért leírom azokat is, amik tetszenek a magyar nevek közül: Fiú: Bercel, Detre, Tas, Kenese, Keve, Buda, Zaránd, Timur, Torda Lány: Száva, Villõ, Zille, Hajnal(ka), Bíbor, Zengõ, Viola, Szirka, Szellõ, Lelle
Evelin, Lujza, Emília, Verokina nem magyar eredetû nevek
Azokat a neveket nem adnám a gyermekemnek, amikhez negatív élmények fûzõdnek.
Szüvelõõõõõ :D:D:D:D:D ez vicc?
Nekem sok magyar eredetû név tetszik! Amelyik nem: Keve, Zselyke, Kende, Kolos, Mónika
a Mónika is mitõl magyar?
Evelint semmi keppen!utalom az Evelineket:) ) persze akiket ismerek, azokat egytol egyig!:D
A Lujzától és az Emõkétõl kiráz a hideg, de a Bendegúz és az Emíliától is hideg futkos a hátamon. A Veronika sem jön be nekem annyira
Béla
Olyan nevet adnék csak, amirõl mindenki tudja, hogy ez egy név, nem valami más, és amit meg lehet elsõre érteni, nem kell mindenkinek mindig megmagyarázni meg túlartikulálni, meg amitõl a beszélgetõpartner nem érzi magát kellemetlenül, próbálván leplezni a döbbenetét.
Jujj, elõkeresem mik voltak azok a magyar nevek, amiktõl lesápadt az anyósom, mikor soroltuk, "mit adnánk a gyereknek", utána nem kérdezgették mi lesz a kicsi neve... Csegõ; Csenger; Gibárt...:) jah ezek fiú nevek.
Nekem nem tetszenek a túl beszédes nevek: Farkas, Alma, Bátor, Hajnal, Táltos, ... Nem szeretem a -ka, -ke végzõdésû neveket sem: Bíborka, Boróka, Hajnalka, ... Gyermekeim magyar neveket kaptak, de aránylag könnyû volt választani, mert sok gyönyörû magyar név van.
Még egy eszembe jutott: egy Kolost mindig úgy szokott szólongatni a játszón az anyukája, hogy Koloska. Elsõ hallásra poloskának hangzott, eléggé lemerevedtem tõle. Amúgy nem adnék túl fura, magyarkodó nevet. Csenge, Attila, Kinga, Tünde, Árpi, Botond, Villõ, Anikó, Gyöngyi, Virág, Ákos tökletesen eléggé magyar nekem. És a legszebb: Réka. m.
Vajk, Töhötöm, Gyöngyi, Gyöngyvér
A kérdező hozzászólása: magyar eredetûre gondoltam, mint a Kötöny :D
Magyarországon használatos nevekbõl (a vállalhatóakból) nem adnám, mert utálok egy ilyen nevû személyt: Bíborka, Kata, Nikolett. Ezeket semmiképpen. Sok név van, ami nem tetszik, de azokra lehet, hogy rá lehetne beszélni. Ezekre nem. Kedvencem az Eszter:)

Mi a különbség a magyar és a külföldi tyúk között? (meről lehet felismerni, hogy a csirke az magyar) Van egyáltalán magyar tyúk?

Legjobb válasz: nincs olyan hogy magyar tyúk :D magyar tojás van, amint a HU szerepel a pecséten

nincs olyan hogy magyar tyúk :D magyar tojás van, amint a HU szerepel a pecséten
Igen, van magyar tyúk, úgy hívják, hogy Magyar tyúk: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_tyúk
Itt is találsz bõséggel infót: http://www.mgegodollo.hu/

Londonban szeretnék elhelyezkedni grafikusként. Magyar referenciákkal, viszont angol képesítés hiányában mennyi esélyem van? Mik az elvárások?

Magyarországon 6 évig dolgoztam grafikusként, így elég nagy tapasztalatom van a témában. Nem tudom, hogy a jó angoltudáson és a képzettségen kívül mik a követelmények Angliában, ha ezen a területen szeretnék elhelyezkedni.

Legjobb válasz: Apukám, magyar egyetemmel, magyar referenciákkal, magyar munkatapasztalatokkal kapott egy London közeli állást, ráadásul elég kellemes fizetéssel:)) próbáld csak meg!!

Apukám, magyar egyetemmel, magyar referenciákkal, magyar munkatapasztalatokkal kapott egy London közeli állást, ráadásul elég kellemes fizetéssel:) ) próbáld csak meg!!
megmutatod a referenciáid?
én is hatodik éve tolom, elég komoly tapasztalattal...itthon siralmas a bérezés. 130 netto :(((((( pedig illusztrációkat, kézi rajzokat, digit festményeket is csinálok és ezekkel turbózom fel a dolgokat...valójában külföldön is profi színvonalon...itt nem becsülik meg
A grafikus szakma az egy olyan , hogy senkit nem érdekel , hogy van e papírod róla vagy nincs ha tudsz teljesíteni akkor kapsz állást ha meg nem akkor lehetsz akár diplomás is :) ennyi olyan , mint a nyelv :)

Mit jelent magyarul szószerint az, hogy Easy A?

(könny? n?cske eredeti címe, csak kéne azis hogy mit jelent szószerint)

Legjobb válasz: Ugyebár az amcsiknál az osztályzás nem számokkal van, hanem betûkkel. Az A a legjobb, az ötösnek felel meg magyarul. Az Easy A egy olyan osztályzat, amit szexuális szolgáltatásért cserébe kap a csaj a suliban. Magyarul lefekszik a tanárával a jobb jegyért. A magyar egyetemeken is keringenek ilyen legendák.

Ugyebár az amcsiknál az osztályzás nem számokkal van, hanem betûkkel. Az A a legjobb, az ötösnek felel meg magyarul. Az Easy A egy olyan osztályzat, amit szexuális szolgáltatásért cserébe kap a csaj a suliban. Magyarul lefekszik a tanárával a jobb jegyért. A magyar egyetemeken is keringenek ilyen legendák.
A kérdező hozzászólása: oké, és ezt hogyan írjam le magyarul két szóval? mondjuk könnyû 5ös??:D
Igen, a könnyû ötös oké, de a lényeg nem megy át.
A kérdező hozzászólása: aha értem.. akkor ezt nem is nagyon lehet leforditani magayrra.. mindegy azért köszi:) )
Könnyû eset, préda, áru...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!