Találatok a következő kifejezésre: Mi az mükénéi és (1 db)

Mi az a mükénéi és krétai kultúra, mi a különbség köztük?

Legjobb válasz: A mükénéi az õsi pelaszg kultúra folytatása, míg a krétai egészen egyedülálló, bikatiszteletre épülõ mûveltség. Mindkettõ ismerte az írást, fémmegmunkálást, palotákat építettek, hajóztak, kereskedtek. A különbségek közül mi érdekel? Mûvészet, hadsereg, hajók?

A mükénéi az õsi pelaszg kultúra folytatása, míg a krétai egészen egyedülálló, bikatiszteletre épülõ mûveltség. Mindkettõ ismerte az írást, fémmegmunkálást, palotákat építettek, hajóztak, kereskedtek. A különbségek közül mi érdekel? Mûvészet, hadsereg, hajók?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. O. S Hogyan oldjam meg a feladatot? Egy anya 51 éves, lányai 18 és 24 évesek. Hány évvel ezelőtt volta az anya életkora éppen annyi, mint a lányok életkora együtt?

9

Mi a baktériumok ökológiai jelentősége?

1

Sürgös! MATEK/INFO Zsenik segítségét várom! Többi lent?

1. gytk-s lány matekból/infoból várja a jelentkezését,a fennt említett zseniknek :D matekb: függvény jellemzését kellene magyaárzni,konvexitás,inflexiós pont..ilyen táblázatot is csináltunk órán,de eléggé rossz gyakvezetőt fogtam ki és nem értem. :/ info: gytk-s excel. adatbevitel,vmi regresszió.van feladatsorom csak elkkellene magyarázni,mert ezeket setudom igazán. remélem még ma vagy holnap d.e. vkit találok. és előre is köszönöm szépen aki szán rám időt és segít!! :))

0

Segítség kellene egy végtelen mértani sor összegének megoldásában?

http://kepfeltoltes.hu/131019/m_rtani_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszönöm :)

0

9. -es matek feladat! |1-x-1| . Az x-1 gyök alatt van, csak nem tudom kiírni. Szoval ezt fel lehet bontani úgy hogy elhagyon az abszolútérték jelet?

Köszönöm a választ

2

Hogyan kell bebizonyítani, hogy a gyök 7 irracionális? Vagy a gyök alatt 7 +1 irracionális?

Ha tudjátok, lszi szavakkal is magyarázzátok el, ne csak levezetéssel, mert nem értem.

0

Valaki matekosok?

Attila 250 000 Ft-ért vásárolt egy új motort, a motor egy év alatt 10%-ot veszít az értékéből. Mennyi lesz az értéka egy év, ill. három év múlva?

2

1. Mi az alapvető különbség a két okmány rendelkezése között? 2. Hogyan járhat el a bolt vezetője, ha a megrendelés és a szállítás között eltérést tapasztal?

Ha a másodikra nem is pontosabban, az elsőre nagyon fontos lenne a 'jó' válasz! Előre is köszönöm nektek!

2

Ön szerint lehetséges-e az emberi tudás összességének egybegyűjtése és tárolása? Ezt még is hogyan?

Sziasztok!
Ez a házi feladatom!
Bővebben:

Ön szerint lehetséges-e az emberi tudás összességének egybegyűjtése és tárolása? Érvelésében térjen ki a tudás, tudomány és a bölcsesség viszonyára, a felvilágosodás eredményeire, a XXI. század technikai újításaira is!

terjedelem: 3 kézzel írt A4-es oldal.
követelmény: 3-as tagolás.

(plussz egy részlet:
"Nem szorul bizonyításra, hogy a tudást az emberiség mindig erősen becsülte. Õsidők óta tanítványok járták az utakat, és mestereket kerestek, hogy azok beavassák őket a világ, a természet titkaiba, a lét értelmébe, és helyes Isten-ismeretre, üdvösségre vezessék őket. Egyetlen szóval talán bölcsességnek nevezhetjük azt a tudást, amit meg akartak szerezni. Ma könyveket olvasunk, egyetemre járunk, az interneten száguldozva gyűjtjük az infót. A modern tudás az Isten nélkül elképzelt természetre vonatkozik, az élet értelmét és az üdvösség kérdését nem firtatja. Ezzel a korlátozással bámulatos eredményeket ért el, és korunk első hatalmává nőtte ki magát." (Czakó Gábor)

Szerintetek hogyan fogjak hozzá? Vagy egyáltalán mit raknátok bele?
Előre is köszönöm!

(illetve egy példa munkát is közzé tett:

0

Fizikából kaptam a következő házit: hogyan és mekkora elektromos áramot állítanak elő a különféle elektromos állatok?

ármilyen információval tudnátok szolgálni erről, az jó lenne!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!