Találatok a következő kifejezésre: Mi az lumpenréteg Mit neveznek annak (1 db)

Mi az a lumpenréteg? Mit neveznek annak?

Legjobb válasz: A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.

A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.
tudtommal a lumpenek az olyan nemtörõdöm emberek, akik nem vállalják a felelõsséget a tetteikért
Továbbá az ókorra vonatkoztatva a szintén marxitsa Lukács György a lumpenproletariátust olyan rétegként határozza meg, ahol a fogyasztási érdek elszakadt a termelésitõl. Gondoljunk pl. az antik római lumpenproletariátusra, amely abból élt, hogy gazdag politikusoknak eladta a szavazatait. Azt hiszem, ma is van ilyen réteg...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A magyarországi börtönökben is szokás különböző börtöntetoválásokat varratni az elítéltekre?

Gondolok itt a könnycseppekre a szem alatt, pöttyök a kézfejen stb
Elnézést ha rossz kategóriába tettem de azt hiszem talán ez a legmegfelelőbb rá

1

írnátok ehhez hasonló indulatos zenéket?

http://www.youtube.com/watch?v=tqU2XjaylNQ

9

Egyetemen vagyok és sokszor azon gondolkodom, hogy egyesek, hogy tudnak ilyen okosak lenni, hogy fejleszteték ki magukat ilyen jòra és szinte tökéletesek? én töröm össze magam és alig jutok "előre"

2

Tudnátok írni ijesztő (színvonalasabb) horror filmeket?

Színvonalas alatt a jó történetet, effekteket értem. Újabb filmek érdekelnének mondjuk 2010-től.
Pl tetszett az Evil dead

1

A szabadkőművesek jó vagy rossz emberek?

Indoklást is kérek!

7

A XI. kerület és szomszédai mely részén lakik a legtöbb roma?

Puszta érdeklődésből írom a kérdést, mert fogalmam sincs, nem tudok rájönni. Elvileg a közmunkásokat a kerületek a helyi lakosok közül veszik fel. Rengeteg roma van köztük, a múltkor olyanokkal találkoztam akik mégcsak nem is magyarul beszélnek. Hol lakhatnak ők? A Buszgarázs, Kelenföldi p.u. körül? Azt is hallottam hogy a Budaörs felöli részeken is élnek, igaz ez?

1

Utáljátok ti is az ünnepeket?

Holnap okt 23, semmi sem lesz nyitva, utálom. A karácsony meg az iszonyatos pénzköltésről szól, ha meg nincs miből akkor az kellemetlen, a húsvét sem jobb.

10

Mi a különbség a mártír és a vértanú között?

Ha valaki tud megbízható és használható definíciót adni, annak is örülnék... :)

3

A magyar posta hány óráig hozhat csomagot?

0

Miert van az, hogy az intelligens embereket itt teljesen lepontozzak?

Megfigyeltem, hogy minel ertelmesebb es szakszerübb valaszokat ad valaki, annal kevesebb a szazaleka. Itt nem(csak) magamrol beszelek. A kritikat sem türik, azert is lepontozas jar. Sokan csak "pontgyüjtes miatt" jarnak fel ide valaszolni, jo nyalas, benyalos üzeneteket irva, mintha nem lenne mindegy, hogy kinek mennyi % van az ANONYM kontoja mellett.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!