Találatok a következő kifejezésre: Mi az lumpenréteg Mit neveznek (1 db)

Mi az a lumpenréteg? Mit neveznek annak?

Legjobb válasz: A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.

A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.
tudtommal a lumpenek az olyan nemtörõdöm emberek, akik nem vállalják a felelõsséget a tetteikért
Továbbá az ókorra vonatkoztatva a szintén marxitsa Lukács György a lumpenproletariátust olyan rétegként határozza meg, ahol a fogyasztási érdek elszakadt a termelésitõl. Gondoljunk pl. az antik római lumpenproletariátusra, amely abból élt, hogy gazdag politikusoknak eladta a szavazatait. Azt hiszem, ma is van ilyen réteg...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Love Revolution mit jelent?

Van egy szervezet, és ez a szlogenje. De ez mit takar pontosan? Vagy hol lehet róla magyarul olvasni?

4

Szórakozóhelyi "balhéknál" mi történik ha nincs elég kidobó?

sosem jártam ilyen helyekre de tudom hogy minden éjszakai szórakozóhelyen vannak kidobók többnyire többen is akik ilyen kétajtós szekrény kategóiában penderítik ki a durvulókat verekedőket rosszalkodókat egykettőre erőszakosan. mi van olyankor ha népesebb a társaság és olyan ingerültek vagy annyival többen vannak hogy ezeket a masszívabb embereket is mind lenyomják mert egy társukat kirakták vagy valami miatt megorroltak és kialakul a nagy "harc"?

5

Mi az amit minden ember szeret nemtől, etnikai hovatartozástól, vallástól, mindentől függetlenül?

5

A "Hatóságilag Tilos" Punkzenekar milyen politikai beállítottságú?

4

Iskola rádió zene?

Sziasztok, iskolarádióba szünetekben szól a zene.. és aki jóban van a szerkesztőkkel az kérhet magának számot pl. névnapjára... velem is ez a helyzet... és mondták hogy addigra válasszak számot és akkor bemondják hogy ez nekem szól... de tárágár nem kehet... szólt már Mr.Busta meg Essemm a rádióban de azok szomorúak voltak... erre gondoltam szerintetek ez még elmegy? :

2

40-50 évesek, ti észreveszitek, hogy 1 millióval kevesebben vannak Magyarországon?

Tehát 1981-ben volt a csúcs 10,8 millió ember élt itt. Most kb. 1M-val kevesebb. Nektek feltűnt, hogy a lakóhelyeteken kevesebb ember él, ritkábban vannak mint korábban?

7

Szerintetek melyik könyv jobb? :A kelyhesek titkos temploma, Az elveszett ereklye

2

Miért ilyen rasszisták a magyarok?

Elegem van hogy állandóan ok nélkül mindenféle nációt jelzökkel illetnek. Például román-magyar meccsen megállás nélkül megy a zsidózás! Mi köze a románoknak a zsidókhoz??? Vagy bármilyen nemzet, azonnal: cigány! zsidó! náci! Ettől nektek jobb lessz? Nem azt mondom szeressük a cigányokat én is utálom őket, de mi problémátok a szerbekkel, szlávokkal, németekkel, románkkal, erdéyliekkel?
Ne csodálkozzatok ha külföldön utálnak minket!

17

Ha valaki pl egyik este meghal, azt mennyi idő után veszik észre?

Tegyük fel,van egy ember,aki váratlanul meghal egyik este az otthonában(öngyilkosság) és nem nagyon tartja senkivel a kapcsolatot,azt mennyi idő után tudnak róla,hogy már nem él?Tehát azok,akik ismerik,de nem járnak össze.KÖRÜLBELÜL mennyi idő után?

9

Te mit küldenél egy külföldinek?

Külföldi emberekkel (olasz, koreai, amerikai, lengyel) levelezek és szeretnék küldeni nekik valamit, ami náluk nincs, vagy tipikusan magyar. A lényeg, hogy beférjen a levél mellé, ne törjön össze és olcsó legyen.

A képeslap, kulcstartó, fűszerek, tea már kilőve.

Nagyon köszönöm az ötleteket!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!