Találatok a következő kifejezésre: Mi az lumpenréteg Mit neveznek (1 db)

Mi az a lumpenréteg? Mit neveznek annak?

Legjobb válasz: A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.

A lumpenréteg a társadalom legalsóbb, lecsúszott rétege. Lumpen németül rongyot jelent. Marx és Engels definiálta elõször a Lumpenproleteriat kifejezést a "Die deutsche Ideologie" címû mûvükben. innen ered a lumpenproletariátus, majd lumpenréteg szavunk.
tudtommal a lumpenek az olyan nemtörõdöm emberek, akik nem vállalják a felelõsséget a tetteikért
Továbbá az ókorra vonatkoztatva a szintén marxitsa Lukács György a lumpenproletariátust olyan rétegként határozza meg, ahol a fogyasztási érdek elszakadt a termelésitõl. Gondoljunk pl. az antik római lumpenproletariátusra, amely abból élt, hogy gazdag politikusoknak eladta a szavazatait. Azt hiszem, ma is van ilyen réteg...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Segitenetek? Mondanatok olyan verseket, melyeknek a kozponti motivuma a haz, otthon, lakas, lakozas?

5

Jó iskola Szegeden az Eötvös József gimnázium?

2

Lányok/Nők! Voltatok már férfi WC-ben?

mit szóltak hozzá odabent? ismerek pár lányt akik "véletlenül" bejárnak néha oda hogy lássanak pár farkat...

2

Mi az a polimorf perverz állapot?

Kérem, csak azok segítsenek a válaszadással, akik tényleg tudják, nem csak találgatnak. Köszönöm!

4

Ez szerintetek internetes csaló?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

4

Milyen verset ajánlotok színházi felvételihez?

Hadilábon állok a versekkel. Olyan vers kell, aminek a nyelvezete olyan, hogy hétköznapi érzelmekkel, hanglejtéssel is elő lehet adni, nem ilyen shakespearei elvont. Ami egyértelműen érthető, talán humoros, 15 éves lánynak könnyű előadni.

2

Mit jelent az hogy 'lel'?

ilyen képregényekbe szoktam olvasni de nem tudom mit jelent lécci segítsetek :)

10

Mondana valaki még ilyeneket?

Elnézést előre, ha rossz kategóriába soroltam be, de nem tudtam pontosan, hogy hova is tegyek be. Szóval olyan élelmiszereket,tárgyakat akarok még amit egy helyszín vagy terület tud legjobban előállítani. Olyanra gondolok, mint például: Kínai selyem, Makói vörös hagyma, Finn szauna, Szegedi paprika, Olasz bor, Herendi porcelán, stb.

2

Arany János: Híd-avatás c versében SZERINTED szellemek vagy emberek ugranak a Dunába?

1

Vannak itt horvátországi magyarok? Mekkora ott a felhajtás a vasárnapi melegházasság elleni népszavazás körül? Szerintetek milyen a valószínű kimenetel, milyen a közhangulat e téren?

Van esély rá, hogy a nem szavazatok kerülnek többségbe (kérdés: Bekerüljön-e az alkotmányba a házasság férfi-nő definíciója)? Úgy tudom a horvát kormány is azt támogatja. Milyen ott a melegek élete és megítélése a magyarhoz képest?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!