Találatok a következő kifejezésre: Mi az lakáskassza szerződés (2 db)

Mi az a lakáskassza szerződés? Megéri ilyet csinálni?

és mi ez? valaki eltudná nekem részletesen mondani?mert ajánlották de még sose hallotam róla

Legjobb válasz: Törvény írja elõ, az 1996. évi CXIII. tv. Lakáscélú rendszeres havi megtakarításhoz 30% vissza nem térítendõ állami támogatás jár, és 1-3% betétkamat. 4-8 év között lehet szerzõdni, 8 év elteltével nem kell lakáscélt igazolni. Lejáratkor megkérdezik, mit szeretnél kezdeni a pénzeddel - kiveheted hozamokkal együtt, vagy kérhetsz hozzá lakáscélú kölcsönt is, mely elõre rögzített kedvezményes fix kamatozású, de folytathatod is, ha épp nem tudod felhasználni. Kb 2 millió lakáskassza szerzõdés van Magyarországon, nagyobb része a Fundamentánál, kisebb része az OTP-nél, ez a 2 lakástakarékpénztár van ma Magyarországon. Ha van valamilyen lakáscélod a jövõben (vásárlás, felújítás, korszerûsítés, meglévõ lakáshitel kiváltás), megéri, nincs olyan otthon, melyre ne kellene idõnként költeni.

Törvény írja elõ, az 1996. évi CXIII. tv. Lakáscélú rendszeres havi megtakarításhoz 30% vissza nem térítendõ állami támogatás jár, és 1-3% betétkamat. 4-8 év között lehet szerzõdni, 8 év elteltével nem kell lakáscélt igazolni. Lejáratkor megkérdezik, mit szeretnél kezdeni a pénzeddel - kiveheted hozamokkal együtt, vagy kérhetsz hozzá lakáscélú kölcsönt is, mely elõre rögzített kedvezményes fix kamatozású, de folytathatod is, ha épp nem tudod felhasználni. Kb 2 millió lakáskassza szerzõdés van Magyarországon, nagyobb része a Fundamentánál, kisebb része az OTP-nél, ez a 2 lakástakarékpénztár van ma Magyarországon. Ha van valamilyen lakáscélod a jövõben (vásárlás, felújítás, korszerûsítés, meglévõ lakáshitel kiváltás), megéri, nincs olyan otthon, melyre ne kellene idõnként költeni.
A kérdező hozzászólása: köszI!:)

Lakáskassza megtakarítást a szerződés lejárta előtt vennénk fel. Hogy működik ez, mi az az áthidaló kölcsön?

A megtakarítás+ némi készpénz jelentené az önerőt, lakáshitelt is vennénk fel.

Legjobb válasz: Én ugyanebbe a cipõbe vagyok,az a lényeg hogy legyen meg a 4éved legalább a Lakáskasszánál,és utána bonthatsz szerzõdést.Az áthidaló kölcsön az úgy mûködik hogy el kezdel egy új lakáskasszát fizetni és e melett fizetni fogsz egy kedvezõ kamatozású hitelt.Nekem az önerõ kizárólag a 4 év alatt felhalmozott lakástakarékba elhelyezett összeg lesz.

Én ugyanebbe a cipõbe vagyok, az a lényeg hogy legyen meg a 4éved legalább a Lakáskasszánál, és utána bonthatsz szerzõdést.Az áthidaló kölcsön az úgy mûködik hogy el kezdel egy új lakáskasszát fizetni és e melett fizetni fogsz egy kedvezõ kamatozású hitelt.Nekem az önerõ kizárólag a 4 év alatt felhalmozott lakástakarékba elhelyezett összeg lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!