Találatok a következő kifejezésre: Mi az lépés (290 db)

Mit lehetne tenni? Mi az első lépés? Hová forduljak?

A fiam apjával 4 évvel ezelőtt szét mentünk(1 éves volt akkor a kicsi,nem voltunk házasok).Nem fordultunk bírósághoz,magunk között megegyeztünk,hogy havi 20.000ft-ot ad.Mindössze 1 évig fizetett,3 éve viszonyt semmit nem adott.Annyit tudok ,hogy fél évet megelőlegez az állam.

Legjobb válasz: Teljesen rosszul tudod. 1. lépés : panasznap, bíróság, gyerektartás, gyerekelhelyezés, visszamenõleg fél évre kérheted 2. apuka fizet, ha nem, letiltják a fizetésébõl, vagy megpróbálják behajtani rajta 3. ha nem fizet, nem lehet behajtani, akkor kerül sor az állami megelõlegezésre, ami 3 év, és egyszer 3 évre meghosszabbítható De ahhoz, hogy idáig eljuss, kell bírói határozat, és nem fizetés is.

Teljesen rosszul tudod. 1. lépés : panasznap, bíróság, gyerektartás, gyerekelhelyezés, visszamenõleg fél évre kérheted 2. apuka fizet, ha nem, letiltják a fizetésébõl, vagy megpróbálják behajtani rajta 3. ha nem fizet, nem lehet behajtani, akkor kerül sor az állami megelõlegezésre, ami 3 év, és egyszer 3 évre meghosszabbítható De ahhoz, hogy idáig eljuss, kell bírói határozat, és nem fizetés is.
Bocs, a bíróságon belül találod a jogs.szolg-ot.
Szia!Én most intéztem és hasonló cipõben mint te...Negyed 9tõl fél 11-ig fogadnak az ingyenes jogsegélyszolgálaton, ahova a gyerek anyakönyvi másolatát kell csak vinni.Ott megfogalmazzák a gyerekelhelyezési kérelmet, mert az kell ahhoz, h gyerektartást igényelhess.A többit ott megkérdezed..
Vidd a személyidet, a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, esetleg a lakcímkártyáitokat. Arról, ami nem történt meg, nem tudsz igazolást vinni. Itt a pasinak kell(ene) bizonyítania, hogy fizetett. De ha nem fizetett, nincs róla papír, vagy bankszámlakivonat, akkor õ sem tudja bizonyítani.
Arról hogy vinnél papírt, hogy nem fizet? Egy üres átutalási összesítést? :)
A gyereket a nevére vette? Ha igen, akkor egybõl mehet a gyerektartási igény beadása, ha nem, akkor meg elõbb az apaság megállapítására kell pert indítani.
A kérdező hozzászólása: gyermek a nevén van
A kérdező hozzászólása: és a panasznapra kell vinni valami papírt, íratott azzal kapcsolatban , hogy nem fizet
Írsz a bíróságra egy gy.tartás megállapítása kérelmet.Be írod az adataitokat"apukáét"is.csatolod a gyerek anyakönyvi kivonatának másolatát.nem kell itt semmi gyerek elhelyezés egyéb baromság.Eddig is nálad volt, gondolom apuka nem csak nem fizet nem is érdekli.Meg irod mióta nem fizet .és kéred a bíróságot részedre a jövedelme 20%át de legkevesebb 10ezer ft-ot állapítson meg.Ez azt jelenti ha nincs vagy nem lesz valamikor is munkahelye, a 10ezret mindenkép fizetnie kell.Ha dolgozik, mire oda értek az a levéltõl számítva 1hónap.A munkáltatójától már ott lesz a bérpapirja.6hónapot fizetnek vissza menöleg azt 5ezer ft-jával fogják pluszba levonni tõle.ja és tértivevényesen add fel a levelet.Valamint ha jót akarsz magadnak letíltással kérd!Igy tuti minden hónapban megkapod!!
kedves utolsó! Már miért ne kellene gyerekelhelyezés? Akkor ki fizetne kinek gyerektartást?
"viszonyt nem adott" Freudi elírás.

Mi az első lépés ha elhatároztuk hogy szeretnénk örökbefogadni egy babát?

Hova kell mennem legel?ször?Mi az amit a környezettanulmánykor mindenképp vizsgálnak?Úgy értem folyamatos felújítás alatt van a házunk.

Legjobb válasz: Szia!Nem tudom a lépéseket ,de a Bölcsõ Alapítványnál segíteni fognak.Sok szerencsét! Itt éred el õket: http://www.bolcso.hu/hasznos.html

Szia!Nem tudom a lépéseket , de a Bölcsõ Alapítványnál segíteni fognak.Sok szerencsét! Itt éred el õket: http://www.bolcso.hu/hasznos.html

Ha eldöntöttük a férjemmel, hogy meddőségibe megyünk, mi az első lépés? Mikor érdemes időpontot kérni, ha csak nyéron tudnánk belevágni?

Legjobb válasz: 11:49-es, hogy te milyen nemnormális vagy? Minek kell itt böfögni, amikor semmi közöd a dolgokhoz???? Mi a BMC-be járunk. És nekünk nem volt olyan sok idõ az elsõ bejelentkezéstõl az elsõ konzultációig. De mi az, amibe nyáron tudtok belefogni? A vizsgálatokba? vagy nyáron már szeretnétek esetleg inszemet? Mert nagyon sok vizsgálat van. Több hónap eltelik addig, amíg mindent végignéznek, szóval azt kalkuláljátok be.

11:49-es, hogy te milyen nemnormális vagy? Minek kell itt böfögni, amikor semmi közöd a dolgokhoz???? Mi a BMC-be járunk. És nekünk nem volt olyan sok idõ az elsõ bejelentkezéstõl az elsõ konzultációig. De mi az, amibe nyáron tudtok belefogni? A vizsgálatokba? vagy nyáron már szeretnétek esetleg inszemet? Mert nagyon sok vizsgálat van. Több hónap eltelik addig, amíg mindent végignéznek, szóval azt kalkuláljátok be.
Szia! Mi most január 31-én kértünk idõpontot 1. konzultációra, és március 27-re tudtak adni legkorábban. De sok olyat olvastam, hogy a konzultáció után kb. fél év múlva tudták csak õket beírni kezelésre. Mindenhol azt írják, hogy nagyon sokan vannak, és bár idõpontra kell menni, mégis rengeteget kell várni, hogy sorra kerüljünk...
Eldöntöttük?? nem a sors (természet)hozta így? vagy papok vagytok és no sex? akkor az más...
A kérdező hozzászólása: Köszi 11.49-es a jóindulatodat. 2 éve szeretnénk gyereket. Endokrinológushoz járok kb. 1 éve, de semmi javulást nem eredményez. Ezért döntöttük el, hogy inkább a meddõségibe járunk innentõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bõ választ! Épp ma telefonáltam, azt mondták vizsgáltassam ki magam a nõdokival és ha kész az összes vizsgálat és diagnózis kérjek idõpontot.
Szia! Had javasoljak valamit : a hormonvizsgálatot ne nõdokival csináltasd, hanem endokrinológussal, õ több mindent meg tud nézetni, és csak utána menj a nõdokihoz a többi vizsgálatért.
A kérdező hozzászólása: Járok endokrinológushoz, volt hormonvizsgálat, szedem a metet 1 éve, de semmi. Elmegyek a nõdokihoz is és az endokrinológushoz is, az a biztos.
Ha már szeded a metet, akkor valószínûleg úgyis kérik majd a meddõségiben a friss eredményeket. Nekem legalábbis kérték.

Mivel kell kezdeni egy esküvő megszervezését? Mik az első lépések?

Kis esküvő max 40 fő. Templomi (református) és polgári szertartás. Szombati napra tervezzük délután 2 óra körül. Majd 4 körül egy vacsora egy bérelt teremben, ahová étteremből rendeljük az ételt. Legkésőbb este 10-ig tartana. Ez így a kettőnk közös gondolatmenete. De az egészet nekem kell leszervezni, párom azt mondta "Én majd megveszem az italokat." és vigyorgott egy nagyot. De kivel kezdjem? Anyakönyvvezető? Lelkész? Terembérlet?

Legjobb válasz: és mikor lesz? mivel csak kis esküvõtök lesz,nem jár nagy rákészüléssel. azt nem írtad mikor lesz pontosan.de a teremfoglalás után anyakönyvezetõ aztán a lelkész (vagy fordítva)

és mikor lesz? mivel csak kis esküvõtök lesz, nem jár nagy rákészüléssel. azt nem írtad mikor lesz pontosan.de a teremfoglalás után anyakönyvezetõ aztán a lelkész (vagy fordítva)
persze, hogy sok felesleges dolgot ír, ez alapján 1 fullos eskuvôt is meg tudsz szervezni. arra jo, h ne maradjon ki semmi és kb tudd, h melyik honapban mit intézz.
Akkor nem kell sokat szervezni :) Anyakönyvvezetõ+templom+terem, aztán csinálhatod a meghívókat, mert akkor már idõpontokat tudsz. Igazából ennyi. Éttermet keress akkor, velük beszéld meg a részleteket a kaja ügyében. :)
A kérdező hozzászólása: Regisztráltam erre az álompárra, de szerintem sok felesleges dolgot ír.
A kérdező hozzászólása: Meghívókat én csinálom. Zenekar, fotós, nászút ilyenek nem lesznek. Virágok is max 1-2 csokor a teremdíszítéshez és egy kis menyasszonyi csokrocska. Autó nem lesz, így nem is kell rá díszítés. Gyalog szerrel közlekedünk. Esküvõi ruhámat keresztanyám varrja. Fodrászhoz nem megyek, a ballagások elõtt is mindig magamnak készítettem frizurát, most se lesz másként.
Annyira belelendültem, hogy most látom, az bérlet teremben lesz. Akkor is hasonló, csak anyakönyvvezetõ+templom+teremfoglalás. Után a meghívók. És még 1-2 cuki ajánlata a torta miatt. Sok sikert!
Ja, és még fotós, abból is kérj 3-4 ajánlatot, meg az étteremnél azt is nézd, hogy van, aki olcsóbban biztosítja a zenészét, mintha te hívnál mást. Lehet, ha a kaját tõlük hozzátok, küldenek zenészt is.
Bementek az anyakönyvi hivatalba, kértek idõpontot. Utána elmentek a templomba, ott is kértek, kicsit késõbbre, hogy átérjetek. Aztán nekiállsz éttermet nézni, többet is, elõször is megkérded, van-e szabad idõpont arra a napra, ha nincs, mész tovább. legalább 3-4 étterem ajánlatát gyûjtsd össze, aztán ahol jobb a kaja, vagy kedvezõbb az ár. Ne felejtsd ki, hogy ha hoztok italt, akkor mennyit számolnak fel arra is. (így is olcsóbb, mintha az étteremét fogyasztjátok). Aztán ha ezek megvannak, akkor mehet a meghívó, mert már tudod az éttermet is. Közben nézzél ruhát, meg kérj -1-2 ajánlatot virágkötõktõl. Igazából nagyvonalakban ennyi.
6 hónappal korábban: határozd meg a szertartás, és a vacsora idõpontját, és a helyét.Rendeld meg a meghívókat, állítsd össze a meghívandók névsorát. Döntsd el, kik lesznek az esküvõi tanuk. Fogadd fel a zenekart, és a fotóst. Rendeld meg az esküvõi ruhádat. 3 hónappal korábban:Rendeld meg a virágokat, szervezd meg a nászutat, a võlegény rendelje meg az esküvõi ruháját. Rendeld meg az esküvõi tortát. 2 hónappal korábban: add postára a meghívókat. 2 héttel korábban: Jelentkezz be a fodrászhoz. Az ételek szállítójának add meg a vendégek végleges létszámát.Esküvõ napján: a násznagy vigyen adományt a lelkésznek. PIHENJ!
A kérdező hozzászólása: Igazából csak annyi biztos, hogy augusztus vége, szeptember eleje. Augusztus 25, szeptember 1 vagy 15.
- Szerintem az elsõ az idõpont kiválasztása - Aztán a vendégek száma alapján a helyszín (étterem, templom, anyakönyvi hivatal) vagy lehet kihelyezett esküvõ is, ha az étterem vállalja. - 6 hónappal korábban már be tudtok jelentkezni a polgárira. - Ha ezek mind megvannak, akkor jöhet a fotós/videós, ruhád és a többi... Én így utólag a polgárira fektetném a legkisebb hangsúlyt, mert azt 2 tanuval is el lehet intézni, akár keddi napon is :) A templomi az sokkal meghittebb szokott lenni... (persze ha vallásosok vagytok) Remélem segítettem: K.

Mit tennétek hasonló helyzetben? Mi az a lépés, ami nem fordul át a primitívségbe, de elég erőteljes ahhoz, hogy a másik fél végre megértse, hogy mit akarsz?

5 évig teng?dtem egy kapcsolatban, ami a végére már borzasztóan rossz lett. Még mindig együtt élünk. Mindketten tudjuk már, hogy nincs jöv?nk és talán már nem is akarjuk, hogy legyen, mégsem vagyunk képesek elszakadni egymástól. Jobban mondva, inkább ? nem képes, t?lem... Az okokat és történéseket most nem részletezném, a verésen keresztül a legcsúnyább megbántásokon át, nálunk már minden megtörtént, pedig valaha nagyon szerettük egymást. Az utolsó cseppet a pohárban az töltötte be nálam, hogy nemrég új albérletbe költöztünk, mondván, az mennyire jó lesz és biztos helyre tudjuk hozni a kapcsolatunkat is. Id?közben kiderült, hogy nem. És én már nem is akarom, annak ellenére, hogy borzasztó gyengének érzem magam, és mindezek ellenére is tudom, hogy egy részem belerokkanna a szakításba. De elhatároztam magam. Az albérletben az án bútoraim vannak egyt?l egyig, én fizettem ki a kauciót, fizetem a rezsit, és minden, ami a pénzzel és megélhetéssel kapcsolatos. Talán kicsinyesen hangzik, hogy ez az a szituáció amin végleg kiborultam, de jelenleg majdnem 300 ezer forintom van benne a költözésben, mondván, ? majd oda adja a felét, ha tudja.. Belementem, nem vagyok normális, tudom... Ma reggel egy olyan veszekedésünk volt, mint még eddig soha, a végén miután lehiggadtam megkértem, hogy mire hazaérek a munkából, már ne legyen ott. Nem képes megérteni és kijelentette, hogy ? bizony nem hajlandó onnan sehova elmenni és ezt felejtsem is el, pedig tényleg semmi joga nincsen ott élni, hiszen 3 hónapja én tartom el.. Mit tegyek? Egyszer?en tehetetlennek érzem magam, nem tudom mit kezdjek.. Már nem érdekel, hogy mindig csak én fektettem a kapcsolatunkba, már nem foglalkozom ezzel.. Csak t?njön el az életemb?l. De kirugdosni nem tudom. Soha nem gondoltam volna, hogy feln?tt, er?s n? létemre el fogok követni egy ekkora marhaságot, hogy eltartsak valakit és még "megszabadulni" sem tudok t?le. Mi lenne a helyes megoldás?

Legjobb válasz: Voltam hasonló helyzetben, mint te. Költöznék, mert hiába fizettem mindent akkoriban én, a párom abszolút jogosnak érezte az ott lakást. Ha nem akarsz állandóan veszekedni, ne adj' Isten verekedni, akkor neked kell lépni. Tõle megértést, belátást ne várj, hiszen akkor szégyenében -hogy te tartod el- már rég lépett volna.

Voltam hasonló helyzetben, mint te. Költöznék, mert hiába fizettem mindent akkoriban én, a párom abszolút jogosnak érezte az ott lakást. Ha nem akarsz állandóan veszekedni, ne adj' Isten verekedni, akkor neked kell lépni. Tõle megértést, belátást ne várj, hiszen akkor szégyenében -hogy te tartod el- már rég lépett volna.
Amikor te otthon vagy, Õ pedig nincs, összecsomagolod a holmiját szépen, és kiteszed az ajtó elé. Ha ebbõl sem érte, akkor semmibõl. Nagyon ügyelj arra, hogy tényleg minden holmiját csomagold össze, ne vádolhasson semmivel! Miközben te csomagolsz, egy ügyes kezû mesterember lecseréli a zárat. (Amihez viszont a fõbérlõnek kell majd adnod egy kulcsot, hiszen a lakás az övé, joga van hozzá, hogy bejuthasson. Nem szégyen, nyugodtan meséld el neki, hogy miért volt szükség erre a drasztikus lépésre, én pl. biztosan megérteném, ha én lennék a fõbérlõd.)
Beszéld meg a fõbérlõvel, hogy lecseréled a zárat, és keress valami erõsebb pasit aki megvéd egy ideig töle, mert ilyen bántalmazó selejtnek tünik. Ja, és érzelmi zsarolásnak ne dõlj be! És költözz olyan helyre amit nem ismer, minél hamarabb.
a) lehetõség (ez az egyszerûbb): amíg elmegy otthonról (haverokkal, vagy a boltba cigiért), zárcsere. Biztonság kedvéért pár napig egy férfi családtag vagy barát nálad alszik. b) lehetõség: felmondod a szerzõdést és elköltözöl. Csak a saját cuccaidat viszed, az övét otthagyod és majd kidobják. *Jobban mondva, inkább õ nem képes, tõlem... És ez hol érdekel téged? Mert ha érdekel, akkor te sem vagy képes. (Õszinteség magaddal szemben!!) Engem egyszer ütne meg a párom, 5 perc múlva szedegethetné a holmiját az ablak alól.
A rendõrök sem rugdosnák ki, ha hívnád õket?
Ha a te neveden van a lakás szerzõdése, és csak a tiéden, jogilag neki semmi keresnivalója nincs ott. Ezt a kapcsolatot már nem lehet megmenteni, és ezt te is tudod. Tehát vagy kizárod, és ha balhézik, kihívod a rendõrséget, vagy felmondod a szerzõdést, keresel egy másik lakást. Én az utóbbit ajánlanám inkább, még akkor is, ha egy csomó pénz van benne. Amíg nem képes megérteni, hogy vége, kerülném, ahogy csak tudom, mert meg is verhet akár. Ezért ajánlanám inkább a költözést. Kolléganõm ugyanígy járt, csak ott van gyerek is. A hapsi nem akart elköltözni, 2 éve nem dolgozott. Õ felmondta a szerzõdést, és elköltözött a gyerekekkel.
Költözz el te, rakasd ki a fõbérlõvel, rakasd ki rokonokkal, szólj a családjának, ilyesmik. És NE tartsd el!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az én nevemen van a bérleti szerzõdés és minden más.
Nem irigyellek! Tulajdonképpen mire adjunk tanácsot? Hogyan távolítsd el a lakásból?

Mik az első lépések a hozzátápláláskor? Miket lehet a babának adni? Mikor váltja fel a cicit valamilyen gyümölcs? Hogyan készítsem a főzeléket?

Legjobb válasz: http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek itt elég jól össze van szedve minden. mi is lassan elkezdjük a hozzátáplálást, mi banánnal fogjuk kezdeni (biobanánnal), mert nem íhzik eléggé a lányom. amúgy almát adnék neki.

http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek itt elég jól össze van szedve minden. mi is lassan elkezdjük a hozzátáplálást, mi banánnal fogjuk kezdeni (biobanánnal), mert nem íhzik eléggé a lányom. amúgy almát adnék neki.
Nem kötekedni szeretnék, de, hogy lehet egy banán bio?
Ugyanúgy, ahogy a bioalma vagy a bipoamut. Járj utána, van neted.
De azt is muszály befújni valami bigyóval, hogy mire ideér ne rohadjon el.Vagy nem?Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem.
én sem tudom pontosan, kezelik-e a biobabnánt, de az biztos, hogy jobb, mint a sima tesco-s.
jah adja gyerekednek bio dolgokat és ha egy normális kertbõl leszedett almát adsz neki midnen baja lesz, mert a szervezete nem tanul meg védekezni az olyan bacik, dolgok ellen....

Mennyire nehéz otthon kicserélni az ac pumpát a 2000 évjáratú 2000ccm-is Ford Focusomban? Hogy lehet kicserélni? Mik a lépései pontosan? Mit tanácsoltok? Stb.

Legjobb válasz: a Fordokhoz nem értek annyira, de az biztos hogy a hátsó ülést mindenképp ki kel szedned mert ott van alatta a benzintank és az AC pumpához csak az ülés alól férsz hozzá. de van egy másik is ha van rámpád vagy csápos emelõd emeld meg a kocsit és szedd le a benzintankot (de ez egy nagyon nagy szívás) úgyhogy inkább az elsõt válazd. simán kikapod belõle az ülést és szteem látni fogsz egy kis tetõ az kipantítod és ott alatta lesz a szivatyú azt meg hogy kiszedd úgyis látni fogod mi kell hozzá. remélem tudtam segíteni 17/f

a Fordokhoz nem értek annyira, de az biztos hogy a hátsó ülést mindenképp ki kel szedned mert ott van alatta a benzintank és az AC pumpához csak az ülés alól férsz hozzá. de van egy másik is ha van rámpád vagy csápos emelõd emeld meg a kocsit és szedd le a benzintankot (de ez egy nagyon nagy szívás) úgyhogy inkább az elsõt válazd. simán kikapod belõle az ülést és szteem látni fogsz egy kis tetõ az kipantítod és ott alatta lesz a szivatyú azt meg hogy kiszedd úgyis látni fogod mi kell hozzá. remélem tudtam segíteni 17/f

Hogyan lehet egy fogorvost feljelenteni? Mi az első lépés? Kihez forduljak?

Kedden voltam fogorvosnál a bölcsességfogam miatt, ahol igencsak nagyon tévedett az orvos, ebb?l adódóan kedd óta iszonyatosan nagy fájdalmaim vannak. Csütörtökön voltam egy másik orvosnál, ahol kiderült, hogy krónikus gyulladás alakult ki a számban, ill. elfert?z?dött az ínyem, amibe a keddi fogorvos belevágott.

Legjobb válasz: Orvosi kamara, illetve a rendõrség, ha a veszélyeztetés esete fennállt. Amúgy mit szól a fogorvos az adott helyzet kialakulásához? Mit mond, miért jöhetett ez a helyzet létre?

Orvosi kamara, illetve a rendõrség, ha a veszélyeztetés esete fennállt. Amúgy mit szól a fogorvos az adott helyzet kialakulásához? Mit mond, miért jöhetett ez a helyzet létre?
Nem világos az általad leírtak alapján, hogy a kezelés velejárója volt-e a seb, vagy valós mûhiba! milyen kezelés kellett a fogorvosnak végrehajtania nálad? ha pl húzták vagy vésték a bölcsességfogad (ezekkel általában ezt csinálják) akkor az ínyed felvágása a kezelés velejárója lehet. ha begyulladt, hát begyulladt, ez elõfordul sajnos, nem az orvos hibája.
Igazából nem értem hogyan tévedett az orvos.... Ha semmi baja nem volt a fogadnak akkor maksz te nem egészen figyeltél rá, mert az se mind1 hogy mit csinálsz foghúzás után.... Vagy rossz volt a fogad nagyon és az idegre ment/bele került azelõtt valamennyi baci mielött elmentél hozzá és utólag gyulladt be.../ Elsõnek szerintem biztosra mennyél és utána.
Jessszusom, szegény hát én nagyon sajnállak részvétem.uhh hát én szerintem depreszios lennék nekemcsak tömték érzéstelenit nélkül a fogam és az annyira fájt h azt hittem h meghalok.téged megkell becsülni szerintem állj ki magadért és menj el egy ügyvédhez kérdezd meg mit lehet ilyenkor tenni vagy nem tudom én 13 éves vagyok szóval sok okosat nem tudok mondani.de az biztos h én nekimennék annak az orvosnak XD.Amikor olvastam h mi történt veled hát még esküszöm h nekem is fájt ugy fáj a fogam pedig én csak elolvastam.Majd megírod h mi let végül ??Hát minden elismerésem h még egyáltalán tudsz gépezni :D . Jobbulást kivánok én és kutyám :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: köszönöm szépen, aranyos vagy! :)
Részvétem ...Nagyon Fájhat. Ölelés Kapsz tölem.Azota már hálla Jól vagy Igaz. A fogfájásal lehet a Legtöbbet szenvedni.

Mik az első lépések munkanélküliként? Annyit már tudok, hogy az első 3 napon passzív táppénzre kell vetetnem magam. Mikor megyek a munkaügyi hivatalba? Máshova is kell mennem? Mi lesz a nyugdíj-és eüjárulék fizetésemmel?

Ha valaki tudd, kérem segítsen. Köszönöm.

Legjobb válasz: A dolog azért nem annyira egyszerû. A passzív táppénz intézménye létezik, de ez nem automatikusan jár. Szakorvosi javaslat nélkül a háziorvos nem fog pusztán azért táppénzen tartani mert nincs munkád. Egyszerre két ellátás nem jár, a munkaügyi központba csak a táppénz letelte után kell csak jelentkezni. A TB-éd bármilyen jogviszony (munkaviszony, táppénz, munkanélküli) megszûnése után 45 napig még él, ez az úgynevezett türelmi idõ. ha megszûnt jogviszony rövidebb volt 45 nap, akkor addig él ahány napig tartott a megszûnt viszony.

A dolog azért nem annyira egyszerû. A passzív táppénz intézménye létezik, de ez nem automatikusan jár. Szakorvosi javaslat nélkül a háziorvos nem fog pusztán azért táppénzen tartani mert nincs munkád. Egyszerre két ellátás nem jár, a munkaügyi központba csak a táppénz letelte után kell csak jelentkezni. A TB-éd bármilyen jogviszony (munkaviszony, táppénz, munkanélküli) megszûnése után 45 napig még él, ez az úgynevezett türelmi idõ. ha megszûnt jogviszony rövidebb volt 45 nap, akkor addig él ahány napig tartott a megszûnt viszony.
A kérdező hozzászólása: Valójában nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a témában, de olyasmit hallottam, hogy a polgármesteri hivatalba is menni kell, nem csak a munkaügyibe.Vagy ez nem igaz?
A Polgármesteri Hivatal illetve az ott kapott szociális segély csak azután jön szóba, ha voltál a munkaügyön. (egy évig regisztráltnak kell lenni hozzá)

Mi az elsõ lépés hogy tenyésztõ lehessen valaki?

Vettünk egy gyonyoru 1,5éves bernáthegyi kan kutyust. Torzskonyve van, kotelezo oltasai,chip stb vannak. Mivel nagy rajongoi vagyunk a fajtanak, szeretnénk ha lenne hivatalos papirja arrol hogy tenyesztesre is alkalmas kutya.Mik ennek a feltételei?Milyen papirok vizsgaltok szükségesek?Tenyészszemle hogy mûkodik? Ha már ennyi pénzt áldoztunk erre a kuytára akit imádunk, szeretnénk ha haszon is lenne belõle, amelett hogy gyonyoru kiskutyak szuletnenek tole. Egészséges, jo kiállású, minket nagyon gyorsan megszeretett. Valamint azt is szeretném tudni hogy mennyiert vallalnak fedeztetést egy ilyen kannal?Koszonom a válaszokat elõre is!

Legjobb válasz: tenyészszemle és csípõ/könyök röntgen a minimum de ha nincsenek kiállítási eredményei akkor nem nagyon fog vele senki fedeztetni... és had keserítselek el: ha sokat beleölsz a kutyába (rengeteg kiállítás) és még a törzskönyve is jó akkor max fedez 1-2-3 szintén jó szukát kölyök árért ami messze nem fogja fedezni a költségeidet. B verzióként fogod megcsináltatod az alap dolgokat felteszed expresszre a kant és reménykedsz, hogy valami szaporító fedeztet vele ekkor egyrészt hozzájárulsz a szaporításhoz másrészt piti összeget fogsz kapni amik szintén közel se fedezik a költségeket amiket bele ölsz... Ha a kan kimagasló minõség mind küllemben mind jellemben mind a törzskönyvét tekintve és elviszed nagy európai kiállításokra és speciál showkra akkor talán van esély, hogy többen fedeztessenek vele

tenyészszemle és csípõ/könyök röntgen a minimum de ha nincsenek kiállítási eredményei akkor nem nagyon fog vele senki fedeztetni... és had keserítselek el: ha sokat beleölsz a kutyába (rengeteg kiállítás) és még a törzskönyve is jó akkor max fedez 1-2-3 szintén jó szukát kölyök árért ami messze nem fogja fedezni a költségeidet. B verzióként fogod megcsináltatod az alap dolgokat felteszed expresszre a kant és reménykedsz, hogy valami szaporító fedeztet vele ekkor egyrészt hozzájárulsz a szaporításhoz másrészt piti összeget fogsz kapni amik szintén közel se fedezik a költségeket amiket bele ölsz... Ha a kan kimagasló minõség mind küllemben mind jellemben mind a törzskönyvét tekintve és elviszed nagy európai kiállításokra és speciál showkra akkor talán van esély, hogy többen fedeztessenek vele
Hát ez még nem tenyésztés, ez csak szaporítás, amit ti akartok tenni. Egy tenyésztõ tenyészcélként kitûz maga elé egy megálmodott típusú kutyát.Vérvonalat megnézi, egyezteti, tisztában van a genetikai háttérrel, tudja mik az õ kutyájának gyengeségei és tudja milyen szuka kell hozzá, hogy kompenzálják egymást és az általa megálmodott kölykök szülessenek. 1, 5 éves a kutya, már lehetett volna vele menni kiállításra, ha semmilyen címe nincs, csak egy törzskönyve meg oltások, az egy kicsit sántít, mert lehetséges, hogy alkalmatlan tenyésztésre. Lépjetek kapcsolatba a bernáthegyi fajtaklubbal, érdeklõdjetek mit tudtok tenni, de ne csodálkozz, ha lebeszélnek róla. A kutyának szüksége van elõszûrésekre (ezek egy bernáthegyinél komoly pénzek 30-40-50 ezer ft) ha ezek megvannak, elmentek egy tenyészszemlére, ott elbírálják a szakértõk, alkalmas-e a kutyád tenyésztésre. Amennyiben igen, akkor járhattok vele pár kiállításra, ez is mind jó pénz és pár cím után, ha VALÓBAN JÓ a kutya, akkor titeket keresnek meg a tenyésztõk, hogy szeretnének a kutyátoktól kölyköt.Ezért már akár fizethetnek is, de ez minimális összeg ahhoz képest, mennyibe van alapból a kutya, plusz az orvosi szûrések, a tenyészszemle és a kiállítások. A tenyésztés, a kiállítási dolgok soha nem hozzák vissza a pénzt, nem lehet belõle megélni.Ez egy HOBBI.Egy iszonyat költséges hobbi, ami csak azoknak ad örömet, akik szerelmesek egy adott fajtába, és MINDEN PÉNZÜKET a kutyáira költik.Mellette mindenkinek polgári állása van, és a fizetését is a kutyákra költi. Több éves tenyész munka után talán kijön az ember 0-ra, de hasznot soha nem fog termelni a kutya és nem is az a dolga. Az egészséget pedig az orvosi szûrések fogják igazolni, ez elõfeltétele a tenyészszemlének, és a végén a tenyészszemlén döntenek arról, hogy alkalmas-e.És ha nem alkalmas (benne van a pakliban) akkor nem lehet tõle almot lehozni.És akkor hiába a befektetett pénz.Mármint, amúgy is hiába, mert mondom, visszahozni soha nem fogja az árát, sem az orvosi pénzt, sem a kiállítási pénzt. Õ csak vinni fogja a pénzt, és nem hozni.
a szukát ivartalanítsátok, az a legegyszerûbb!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!Ahonnan hoztuk a kutyust, azok is tanacsoltak hogy vigyuk tenyeszszemlere, mert hogy biztos megkapna a szukseges papirokat.Nem volt idejuk eleget foglalkozni a kutyaval ezert is adtak el.En valahol azt hittem hogy a tenyesztes egyarant jo dolog az adott fajtanak, es ugyanugy penz keresesi lehetoseg is...De koszonom hogy leirtad az igazat hogy hogy is van ez..
Elsõ lépés a koncepció. A többi részletkérdés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!