Találatok a következő kifejezésre: Mi az korrigált (9 db)

Mi az a kreditindex és a korrigált kreditindex? Mit mutat, hogy számolják, mire jó?

Tudom, hogy benne van a tanulmányi- és vizsgaszabályzatban, de nem értem.

Legjobb válasz: az egyik a szakon elõírt félévi kreditmennyiségével osztja az elért kreditjeid. A másik pedig azzal a kreditszámmal,amennyit felvettél. ez egy hasonló kérdésre adott válasz volt itt az oldalon,én csak bemásoltam:-)

az egyik a szakon elõírt félévi kreditmennyiségével osztja az elért kreditjeid. A másik pedig azzal a kreditszámmal, amennyit felvettél. ez egy hasonló kérdésre adott válasz volt itt az oldalon, én csak bemásoltam:-)
Na szóval. ennek csak az ösztöndíj szempontjából van jelentõsége... (lehet másból is, de Te az ösztöndíjadon fogod megérezni...) Ez úgy van, minél több felvett és teljesített kredited van, annál jobb lesz az átlagod. Még asszem 3 éve kiszámoltuk, ha valaki felvesz és teljesít 50 kreditet és mindre 2-est kap, akkor is 5ös körüli lesz az átlaga. Ellenben felveszel kevés kreditet, mindet 5össel teljesíted sem lesz 5-ös átlagod... Tudom szemétség, de ez van. S ha valamit nem teljesítesz ez húzza az átlagod a mélybe. Pl: nekem volt 8 felvett tárgyam elõzõ félévben, ebbõl 5öt 5ösre teljesítettem, 3at nem teljesítettem és 0.88 lett az átlagom... Hülye gyerek Te meg szakadj meg... Na mindegy... szóval kb ennyi. A tanulmányi tájékoztatóban meg van egy képlet abba helyettesíts be, mint anno fizika vagy matek órán és megkapod az eredményt...

Mi az a korrigált kreditindex? Hogy számolják ki és miben más mint a kreditindex?

Legjobb válasz: ha jól tudom, az egyik a szakon elõírt félévi kreditmennyiségével osztja az elért krediteid. A másik pedig azzal a kreditszámmal,amennyit felvettél. De persze megint más,ha csúsztál vmelyik tárggyal,de ezen a téren nem vagyok tisztában nagyon. Remélem azért vmennyire hasznosat írtam:)

ha jól tudom, az egyik a szakon elõírt félévi kreditmennyiségével osztja az elért krediteid. A másik pedig azzal a kreditszámmal, amennyit felvettél. De persze megint más, ha csúsztál vmelyik tárggyal, de ezen a téren nem vagyok tisztában nagyon. Remélem azért vmennyire hasznosat írtam:)

Megfelelő ez az afp értékelés? Kétségbe vagyok esve! Az afp-m 0.59, a korrigált 21.51lett. Ez nem jó ugye? Mert azt olvastam valahol hogy a minimum határéték a 0.60. most mi az igazság? 18 hetes km

Legjobb válasz: szió! nálunk 0.4 az alsó határ. Van esetleg a papíron határérték neked? Nekem is 0.6 lett és azt mondta a doki, hogy tökéletes! Boldog babavárást! 19+5 km

szió! nálunk 0.4 az alsó határ. Van esetleg a papíron határérték neked? Nekem is 0.6 lett és azt mondta a doki, hogy tökéletes! Boldog babavárást! 19+5 km
A kérdező hozzászólása: annyi van a leletre irva hogy kóros tartomány 2.50-50.00. alsó határérték nincs irva.
nyugi! beszélj a dokiddal! majd õ megmondja, hogy jó az érték vagy sem. Figyeld meg, igazam lesz, tök egészséges ez a lurkó! :D Én is csak akkor nyugodtam meg a 0.6-tal, amikor beszéltem az orvosommal.
A kérdező hozzászólása: jövõ hét csütörtökön megyek ultrahangra, addig meg nem tudok menni orvoshoz, mert 23-ra vagyok berendelve, tudod nekem nincs fogadott dokim:(de köszönöm a bíztatást.remélem minden rendben lesz az uh-n.minden jót!
Szia! 0.5 -2.5 ig jó! Ne aggódj!!!!! :)
A kérdező hozzászólása: 0.5-tõl?remek!!!akkor pont beleférek!!!köszönöm!!!
Elõzõ vagyok! Nekem rajta van a papíromon hogy MoM érték : 0.5 - 2.5
Ne légy kétségbe esve!!!nekem ugyanennyi volt, de én tuti hamarabb mentem, még a doki is alig bírja kiszámítani a terhességi heteimet, mindig mást mond:( szerintem 16.hét elõtt voltam, most 28.vagyok. én is féltem, de minden leletem jó, múlthéten voltunk 4D-n, minden oké, gyönyörû lányom lesz!!!én tényleg gyönyörûnek látom:) ) Tiéd is tuti egészséges!!!és persze csodaszép!!


Az igazságügyi szakértö valótlan adatokkal állapitotta meg az ingatlanom értékét. Egy vert falu ingatlanból palotát varázsolt. Van rá esély hogy korrigálja? Ha nem, akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Nálunk egy per kapcsán az volt, hogy az egyik 2 millióra értékelte a másik meg 12 millióra. A bíróság végül 4 milliót hozott ki végösszegnek, és csak azért, mert nem akarta a szegény 12 milliósnak a hitelét rontani, pedig az meg lett kenve a kedves ellenfelek által. Igazságügyi szakértõvel nem tudom mi a helyzet, mert elméletben õ az a harmadik, akinek a szava dönt. Attól is függ, hogy mihez kell az ingatlanbecslés.

Nálunk egy per kapcsán az volt, hogy az egyik 2 millióra értékelte a másik meg 12 millióra. A bíróság végül 4 milliót hozott ki végösszegnek, és csak azért, mert nem akarta a szegény 12 milliósnak a hitelét rontani, pedig az meg lett kenve a kedves ellenfelek által. Igazságügyi szakértõvel nem tudom mi a helyzet, mert elméletben õ az a harmadik, akinek a szava dönt. Attól is függ, hogy mihez kell az ingatlanbecslés.
nem, ha te nem fogadod el hívhatsz sajátot, csak azt te fizeted ... természetesen neki is regisztrált igazságügyinek kell lenni
te meg viszel általad lefizetettet ... ha pénzben megéri az idõhúzás akkor érdemes
Hívsz egy másik szakértõt!!
A kérdező hozzászólása: Hát igen de az újabb hónapok sajna.Jobb lenne ha korrigálna.
A kérdező hozzászólása: Vagyonmegosztás, sajnos itt a birónak nincs beleszólása.A szakértõn múlik minden, de szerintem le lett fizetve a másik fél által
A kérdező hozzászólása: A biró választja ki a szakértõt
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt nem tudtam ez nagy elõre lépést jelent számomra

Elemezné valaki az írásom? Pusztán csak kíváncsi vagyok mit mond rá egy szakértő. (elnézést ha nem kivehető vagy ha rövid, csak mondjátok meg mit csináljak és korrigálom)

itt a link:

Legjobb válasz: "2. válaszoló: menj el egy grafológushoz, gyorselemzések rendezvényeken ingyen is vannak, és meg fogsz lepõdni." Min, a Barnum-hatáson? :))) "Gondolod, hogy nem ellenõrizték le a megfelelõségét már ezerszer vakpróbával?" Nem gondolom, hanem tudom. Azért nincs a grafológia a tudományok között, mert nincsen bizonyítva az érvényessége.

"2. válaszoló: menj el egy grafológushoz, gyorselemzések rendezvényeken ingyen is vannak, és meg fogsz lepõdni." Min, a Barnum-hatáson? :) )) "Gondolod, hogy nem ellenõrizték le a megfelelõségét már ezerszer vakpróbával?" Nem gondolom, hanem tudom. Azért nincs a grafológia a tudományok között, mert nincsen bizonyítva az érvényessége.
A grafológia áltudomány, lényegében semmi sem derül ki egy ember írásképébõl.
Második, : ebben nagyon tévedsz, a grafológia igenis komoly dolog, csak nem úgy, ahogy a legtöbben gondolják. Az alapja az egésznek az, hogy az irás az azt létrehozó mozgás jellemzöit tartalmazza - meg lehet állapitani, hogy gyorsan, lassan irta-e az illetö, lendületesen, vagy megfontoltan, stb. Ebböl lehet az egyénre és a jellemzöire következtetni, de ez nem úgy megy, hogy EGY jellemzöt kiragadok és ezt tartom igaznak. Egy irást elemezni több órás/napos munka, és nem egyszerü, mert a sok-sok jellemzöt együtt kell értékelni. Egy példa: általában ha a betük balra dölnek, az a magyar betükkel tanult irásnál (mert ha másmilyen betükkeltanul valaki irni, más vonatkozik az irására - Nyugaton sok országban erösen jobbra dölö betüket tanitanak), akkor az annyit jelent, hogy nagyon figyelt az irására, aminek lehet az oka az, hogy nagyon jó képet akar magáról közölni, lehet, hogy hazudik és nem akarja, hogy nyilvánvaló legyen - de éppen úgy lehet azért is, mert az illetö balkezes és amiatt dönti a betüket forditva. Ebböl is látható, hogy nem egyszerü egy elemzés, de létezö tényeken alapul. A grafológus (más néven irásszakértö) értékelését a bíróság is használja, ha áltudomány lenne, akkor viszont nem lenne ez lehetséges.
Már eleve rossz, mert nem csíkos papírra kell írni, hanem simára, hogy lássa a grafológus, lefelé, avagy felfelé tendál-e az írásod és általában egy teljes oldalt szoktak kérni.
Nem tudom, hogy ez a beyerstein kicsoda, a quackwatch címû silány amerikai magánoldal a legkevésbé sem meggyõzõ, különös tekintettel arra, hogy az olvasóktól kuncsorog pénzért. Nem fogok ennyit elolvasni angolul egy idegentõl. Még jó, hogy nincsenek klinikai vizsgálatok, hiszen egészséges emberekrõl van szó. Se a pszichiátria, se a neurológia nem adekvát terület, ez nem orvostudomány. Amit látatlanban írtam az írásodról, az nyilván talált, különben nem reagáltál volna rá ilyen hevesen. Ha csináltattál volna magadnak is egy elemzést vagy általad ismert emberek elemzését olvastad volna, meg lennél gyõzve. Engem is meggyõzött a tapasztalat, pedig nem 12 éves vagyok és jóval idõsebb és iskolázottabb, mint te. Szó nincs babonáról, olvass! Kiindulásképpen a grafológia.lap.hu-ból szemezgethetsz, számos dr kezdetû névvel fogsz találkozni, gondolom, te nem tartozol közéjük. Egyébként pedig nincs lelki szükségletem a meggyõzésed iránt, úgyhogy a továbbiakban nem is teszem.
ma 15:00-ös: ha magyar tasztaturád van, akkor megy, az enyémmel hiába próbálom, nem lehet. Éppen ezért ne akarj ennyire okos lenni, nem minden megy, ami a te gépeden lehetséges.
Amúgy ha kell tudósi vélemény a grafológiáról, akkor tessék: http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Tests/grap..
"Az írásunkat az agyunk alakítja ki, annak pedig van némi köze a jellemünkhöz." Épp csak következtetni nem lehet a jellemünkre az írásunkból. Legalábbis nincs rá bizonyíték, hogy lehet. De ha te bebizonyítod, hogy lehet, akkor esetleg kaphatsz néhány rangos tudományos kitüntetést. Állj neki még ma, elõtted a pálya :) )) "Ha valamit nem ismersz, arról ne beszélj, inkább tájékozódj." Ismerem a témát. "Szerinted úgy mégis mért írnak az egyes emberek másképp? Csak? És miért a személyiségünk kialakulásakor felnõttkorra alakul ki az írásunk stabil formája?" Engem nem az érdekel, hogy fel tudsz-e sorolni olyan dedós "érveket", amik egy tizenkét évest talán meggyõznek. Hanem az, hogy mûködik-e a grafológia vagy sem. Nos, nem mûködik, Klinikai tesztelés sosem igazolta. Innentõl kezdve minden "bölcselkedésed" mellébeszélés, a szаr cukrozása, demagógia. A kézírás vizsgálata alkalmas bizonyos mozgatóideg-betegségek, kisagybetegségek stb. diagnosztizálására, tehát a mozgáskoordinációval kapcsolatos problémák vizsgálatára. A személyiség vizsgálatára alkalmatlan. "Számos pszichológus és pedagógus akik pedig tanult emberek, is grafológus mellesleg." Elég nagy baj, ha ilyen babonákban hisznek. "Melyik tudós tollából olvastad te, hogy a grafológia áltudomány?" Nincs a tudományok közt a grafológia. Sem a pszichiátriában, sem a pszichológiában nem alkalmazzák a grafológiát. Vagyis mivel nincs a tudományok között a grafológia, ezért aki azt állítja róla, hogy tudomány, az hazudik. A grafológia áltudomány, mert egy olyan divat vagy babona, amit a hívei tudományként reklámoznak, miközben ilyen tudomány nincs. A grafológia ugyanolyan "tudomány", mint mondjuk a pálcás vízérkutatás vagy a kézrátétellel való gyógyítás. "A te írásod, már látatlanban mondom, hogy szöges, mert agresszív vagy. Ki van zárva, hogy telt kerekded ováljaid és girlandjaid legyenek." Nocsak, már olyan fejlett a grafológia, hogy írásminta sem kell hozzá? Esetleg látnoki képességek is járnak a grafológiatanfolyam mellé? Te tényleg észre se veszed, mekkora hülyét csinálsz magadból?
Nem tudom, mi az a Barnun hatás, ha te mondod, akkor nem is érdekel, de a grafológia nem jósol, semmi köze hozzá, az nem horoszkóp. Az írásunkat az agyunk alakítja ki, annak pedig van némi köze a jellemünkhöz. Ha valamit nem ismersz, arról ne beszélj, inkább tájékozódj. Szerinted úgy mégis mért írnak az egyes emberek másképp? Csak? És miért a személyiségünk kialakulásakor felnõttkorra alakul ki az írásunk stabil formája? Nem olyan értelemben tudomány, mint a kémia, mert annál egyszerûbben leírható, nem kell hozzá öt év egyetem. Számos pszichológus és pedagógus akik pedig tanult emberek, is grafológus mellesleg. Melyik tudós tollából olvastad te, hogy a grafológia áltudomány? A te írásod, már látatlanban mondom, hogy szöges, mert agresszív vagy. Ki van zárva, hogy telt kerekded ováljaid és girlandjaid legyenek.
utolsó: alt+j, alt+i. Mindent meg lehet oldani, ha akarod.
11:43-as: sok billentyüzeten nem lehet a hosszú i-t megoldani, pl. nálam se, mert nem magyar a billentüzet, van, amelyik betüre lehet vesszöt tenni, van amire meg nem.
Kíváncsi hosszú í :D
"A grafológus (más néven irásszakértö) értékelését a bíróság is használja, ha áltudomány lenne, akkor viszont nem lenne ez lehetséges." A grafológus és az írásszakértõ két különbözõ szakma. Az írásszakértõ elfogadott, hivatalos, a grafológia kóklerség. Az orvostudomány is vizsgálja a kézírást, de nem a személyiséget próbálja belõle kiolvasni (azt kb. annyira lehet belõle, mint a tenyér vonalaiból vagy kávézaccból), hanem a mozgatóidegek bizonyos betegségeire lehet ilyen módon következtetni. Nagyon káros téveszme az, hogy a grafológia tudomány. Nem az, hanem jóslás.
2. válaszoló: menj el egy grafológushoz, gyorselemzések rendezvényeken ingyen is vannak, és meg fogsz lepõdni. Gondolod, hogy nem ellenõrizték le a megfelelõségét már ezerszer vakpróbával? Ezek a megállapítások nem légbõl kapottak, hanem teljesen logikusak. Aki kis betûkkel ír, kis nyomatékkal, az önbizalomhiányos, aki óriás betûkkel úgy hogy átnyomódik a papír, annak meg túl nagy az egója. Ez persze csak egy leegyszerûsített példa volt, mert ahogy már mondták, rendszerben kell látni. Másik válaszoló: a bírósági írásszakértõ és a grafológus nem ugyanaz. A bíróságon nem jellemkép rajzolására használják azu írásszakértõt, hanem két írás írója azonosságának megállapítására illetve esetleg arra, hogy kényszer vagy drog hatására írt-e a vizsgált személy. A kérdezõ által lefényképezett minta, ahogy már írták, nagyon kevés, például a papíron való elhelyezkedés is számít, de annyi látszik, hogy még változóban lévõ kamaszjellem, vonalas papíron is hullámzó, és túlságosan önkorlátozó, össze vannak nõve a szûk betûk. Elég alapos, mert az ékezetek a helyükön vannak. Önértékelése a betûméretbõl ítélve elég helytálló, nem túl nagyok a betûk, inkább a kicsik felé húz. A normál betûméret egyébként 2-3 mm.
Még nem kerültem kapcsolatba grafológussal (ha leszámítjuk a közgazdaságtanáromat), de elemzésnél legalább egy teljes, de inkább több oldalnyi szöveget szoktak kérni.
14:09-es és 15:00-s: a kézírására írtam a beszólást :D (hosszú í)

Holnap lesz a forgalmi vizsgám. Mit tanácsoltok, mire figyeljek a legjobban? Ha parkolásnál rosszul számítom ki a parkolást, és korrigálok, az ugye nem probléma? Meg a sarok tolatásnál? B kategória.

Legjobb válasz: A legjobban arra figyelj hogy próbálj megnyugodni :) A táblákat figyeld, meg amit mond az oktató és a vizsgabiztos, nem lesz olyan vészes :)

A legjobban arra figyelj hogy próbálj megnyugodni :) A táblákat figyeld, meg amit mond az oktató és a vizsgabiztos, nem lesz olyan vészes :)
Parkolásnál az egyszeri korrigálás engedélyezett. Figyelj a sebességre, lámpákra, biciklisekre, egyirányú út végén ha balra kanyarodsz akkor balra kell sorolnod, vizsga elején a kocsi ellenõrzésre, táblákra, záróvonalakra. Igazából mindenre figyelned kell amire az oktató megtanított.
Még annyit hogy majd írd már meg hogy sikerült-e.
A kérdező hozzászólása: rendben, meg fogom írni
Az elhangzottak közül Én több dolgot is másképp tudok. Pl. parkolásnál háromszor lehet korrigálni, ha elsõre nem jön össze. De max. harmadszorra mennie kell. A sebességre meg valóban érdemes figyelni, de ha 10 km/h-val lassabban haladsz, az ugyanolyan hiba, mintha annyival gyorsabban mennél. Nem lehet indokolatlanul lassabban menni a megengedettnél. Fel kell venni az ott megengedett sebességet és azt a pedál állást megtartani. Fel kell venni a forgalom ritmusát, ez az elvárás. De a szabályos keretek között. Szóval ha valaki a városban elõtted 60-al megy pl. akkor nem mehetsz te is annyival, az nem baj ha leszakadsz, mert 50-el mész, de az már igen, ha követed, de gyorsabban... A tükrökre pedig figyelni. Sok oktatónak ez a mániája. Forogjon a fejed folyamatosan. Ne csak a szemeddel nézelõdj, lássa, hogy a fejed is mozog ! A két szélsõ tükröt és a belsõ, középsõ tükröt folyamatosan figyelni, néha rápillantani a km órára ! Vasúti átkelõk elõtt is látványosan körbenézni, illetve jobb kéz szabálynál, keresztezõdéseknél. Lássa a vizsgabiztos, hogy körülnézel, forgolódsz ! Illetve sávváltásnál elõzésnél mindig néz ki a vállad fölött oldalra, nem elég ha csak a tükörbe nézel, azt úgy nem fogadja el ! Indulásoknál pedig figyelni és megtartani az autót, nem gurulhat hátra... Sok sikert !
"A sebességre meg valóban érdemes figyelni, de ha 10 km/h-val lassabban haladsz, az ugyanolyan hiba, mintha annyival gyorsabban mennél. Nem lehet indokolatlanul lassabban menni a megengedettnél. Fel kell venni az ott megengedett sebességet és azt a pedál állást megtartani. Fel kell venni a forgalom ritmusát, ez az elvárás." Ezt rosszul tudod. Gyorshajtásért meg lehet bukni vizsgán, de lassú haladásrét csak egy hibapont jár. Ez is csak, ha a vizsgáztató úgy ítéli meg, hogy indokolatlan. Egy pont szerintem megéri az általa szerzett plusz felkészülési idõt. A forgalom ritmusát meg lehetetlen felvenni KRESZ szerint. Mindenki a megengedett felett halad 5-10-el legalább.
Meg amit elfelejtettünk, és mostanában rá vannak szállva az hogy a 30-as zónákban minden keresztezõdésben fékkészenlétet kell tartani.
Milyen lett?
Két komponensû ragasztó mindent összetart:-))))
Hát mivel nincs országos szervízhálózatuk ezért csak úgy szerezni nem fogsz. Az iskolatáskáknak meg ez a sorsa. :)
A kérdező hozzászólása: milyen azt a kétkomponensû ragasztó?:O:$:DDDD

Az Afp 2, 26 a korrigált pedig 2, 06 ezért elküldtek genetikára és ott pedig azt mondták hogy az átlagosnál több a magzatvizem és a jobb oldali OK a ( mellső szarv is 7 mm). Mi lehet a baj?

Jöv? héten pedig megyek magzatvíz mintavételre. Tud nekem ebben valaki segíteni hogy mire számíthatok? Nagyon megköszönném a válaszokat, tanácsokat. Iszonyúan félek hogy lesz valami baj.

Legjobb válasz: Valoszinu hogy minden rendben lesz,de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem,jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre,nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...

Valoszinu hogy minden rendben lesz, de a biztonsagert menj el mert inkabb idoben megtudni mint kinlodni egesz eletedben egy beteg gyerekkel.En majdnem 40 evesen szultem, jok voltak a leletek de a kor miatt el kellett volna mennem magzatvizvetelre, nem mentem igy vegigizgultam a terhesseget...
Szia! Nekem 22 hetes 5 naposan csinálták a SOTE 1-en a magzatvíz vizsgálatot. (UH lelet szerint 23 hetes 4 napos volt). Van egy gyorsított eljárás, amivel már 1-2 napon belül ki tudják mutatni a 3 fõ genetikai betegséget (Down, Patau és Edward kór). Nekem ott azt mondták, hogy ha valami gond van, akkor 2 héten belül telefonon hívnak, egyébként 4 hét múlva kell menni a leletért. Maga a beavatkozás egyébként nem fáj, egy pici csípéshez hasonlít. Nekem a köldököm alatt 5-6 cm-re szúrt a doki, mert hogy nézi, hogy hol fekszik a baba. Fõ a pozítiv gondolkodás. Én arra gondoltam, hogy ezt a betegség KIZÁRÁSA érdekében csinálják! Üdv. 33 hetes km
Most hívtam fel a Magzati Diagnosztikai Központot, és ott azt a felvilágosítást adták, hogy NEM CSINÁLJÁK KÖLDÖKÖN KERESZTÜL!!!!!!
Utolsó:aki azt írta, hogy köldökön keresztül, az általánosságban írta(elõször is nem a saját tapasztalata, másodszor én nem is tudom, hogy honnan vette ezt)!De ez nem így van.Azt, hogy ahány kismama, annyi helyen, azt jelenti, hogy van, akinek a jobb, van akinek a bal oldalon, lejjebb feljebb stb.DE NEM KÖLDÖKBE!!!!
Utolsonak:"ahany kismama annyi helyen szurnak", tehat valoszinu hogy a koldokenel szurtak, miert kell kioktatni valakit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! Mint írtam mindenféle képen megyek de engem leginkább az a másik három eltérés aggaszt nagyon, nem is a mintavétel. Ha megkapom az eredményt megírom de az nagyon sok idõ :(
Utolsó válaszolónak:mi van????Köldökön keresztül????Ne viccelj már!!!!Kérdezõnek:Azt nem tudom, hogy mi lehet a baj, de én biztos, hogy bevállalnám az amniot.Nekem is megcsinálták, a babám egészséges, azóta már meg is született.Maga a beavatkozás pár perc, és inkább kellemetlen, mint fájdalmas.UH kíséret mellett bevezetnek a pocidba egy tût(NEM a köldöködön keresztül)ott, ahol nem veszélyeztetik a babát(ezért nézik folyamatosan az UH-al, és ezért van az, hogy ahány kismama annyi helyen szúrják))és leszívnak a magzatvízbõl.Én érzéstelenítõt se kaptam, mert azt mondta a doki felesleges 2x szúrni(azt úgyis éreztem volna, amiben a fájd.csillapító van), mire az hatna, már kész is leszünk.Így is lett.Mondjuk szerintem kicsit késõn mész(addigra 21 hetes leszel), és legalább 3 hét, mire eredmény van.De mindenképpen csináltasd meg.A legjobbakat kívánom, és ha eszedbe jut írj, hogy mi van Veletek.Átérzem az aggodalmad, nekem a Down kockázat volt 1:120 arányszámú.
Szia, helyi érzéstelenítésben, vékony tûvel a köldökön keresztül veszik, a biztonság kedvéért csináltatják, engem is küldtek, Down gyanúval, de nem vállaltam, hanem 20 hetesen az Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp-ba csináltattunk vérvizsgálatot és genetikai uh-t, jó lett az eredmény, a kisfiam makk egészséges, ezt kívánom neked is, és ne izgulj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Mindenféle képen elmegyek de nagyon sok idõ az az 1 hónap mire megjön az eredmény addig megõrülök.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Milyen az AFP vizsgálatom eredménye, mit jelent ez? MoM érték:0.69 MoM korrigált:0.80 HBsAg kimutatás ext.1. 03 <0.9 nem reaktív 0.9-1. 0 Kétes >=1. 0 reaktív

Legjobb válasz: Szia. Az Afp határérték 0,7-2,5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0,79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama

Szia. Az Afp határérték 0, 7-2, 5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0, 79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama
Ja, és a korrigált MoM érték pedig 0, 8 ami tökéletes. Ezt a 0, 69-bõl számolják ki a testsúlyod és a magasságod alapján, tehát ez az eredmény amit figyelembe kell venni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!