Találatok a következő kifejezésre: Mi az kelengyepénz (2 db)

Mi az a kelengyepénz? Az a szülési pénz? Hogy lehet igényelni? Mikor meddig?

Legjobb válasz: Talán az anyasági segélyt hívják így, azt az állam utalja, államkincstárnál kell igényelni mikor megszületett a baba, kb. 50-60 ezer Ft. Tulajdonképpen kelengyepénz,mert általában a babának vesznek cuccokat belõle.

Talán az anyasági segélyt hívják így, azt az állam utalja, államkincstárnál kell igényelni mikor megszületett a baba, kb. 50-60 ezer Ft. Tulajdonképpen kelengyepénz, mert általában a babának vesznek cuccokat belõle.
Az anyasági támogatást az igényelheti, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal részt vett terhes gondozáson. Igényelni lehet a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Család támogatási Irodájában a szüléstõl számított 180 napon belül. Mellékelni kell: - a terhes gondozást végzõ orvosi igazolását - a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és Taj számát https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu/index.php?pg=form_edit&..

Mi az a kelengyepénz?

Anyasági támogatásról tudok, ami egyszeri, kb. 65.000.ft összeg.

Legjobb válasz: a kelengye pénz is egyszeri és a baba holmikra adják

a kelengye pénz is egyszeri és a baba holmikra adják
Szia! Az anyasági támogatást szokták igy hivni még.
Kelengye pénz= anyasági támogatás A kelengye pénz a régies elnevezése, ez utal nagyjából arra, hogy sokan mire költik... (természetesen a babára).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!