Találatok a következő kifejezésre: Mi az különbség a (3273 db)

Az Egészséges fejbőr mlyen stílushoz tartozik? és mi a különbség és mi az egyezés a punk, az oi a ska és a skinhead zenénél, öltözködésnél?

jó, sok kérdés, meg az utolsó nem igazán ide tartozik, de nincs kedvem 1 órát várni, meg stb... xD

Legjobb válasz: Nemzeti Rock. Hallgass bele a Fejbõr - Mai Honfoglalók albumba nagyon jó!

Nemzeti Rock. Hallgass bele a Fejbõr - Mai Honfoglalók albumba nagyon jó!
A történet nagyon hosszú, de a lényeg, hogy a múltjuk egy tõrõl fakad. Mégpedig az angol munkásosztály, és a jamaicai rude boy-ok kezdték el ezt a stílust. Az Oi és a skinhead eredetileg nem volt rasszista. A punk is elõször nem is politizált, hanem fel akarta rázni a fiatalokat. Zenében ezért is hasonlítanak egymáshoz, és öltözködésben is. Ennek kialakulását és történetét megtalálod a neten hosszabban, ha rákeresel. Azt nem tudom mennyire hitelesek, de nagyjából ez a lényeg. Az Oi-ról a wikipédia is ír egy jobb anyagot, ha jól emlékszem.


Infinitive/ Ing? Melyiket használjam, és ha azt használom miért azt? Különbségek a kettő között? Melyik mit jelent.

Szóban fogok belőllet felelni. Elkel magyaráznom , hogy mi a különbség a 2 között, és melyiket mikor használom (pl az elötte lévő szó). Elméletileg egy perc alatt kell elmondanom, de szerintem ezt csak úgy mondta. Segítenétek? Köszi előre is .

Legjobb válasz: Az "infinitive" ugye a "fõnévi igenév" (pl. to make) Vannak olyan igék, melyek után állhat -ing-es alak is és fõnévi igenév is. Pl. to begin (kezdeni), to forget (elfelejteni), to like (kedvelni), to love, to stop, to start. De ilyenkor a mondat jelentése nem azonos We stopped to talk (Megálltunk, hogy beszélgessünk) We stopped talking (Befejeztük a beszélgetést)

Az "infinitive" ugye a "fõnévi igenév" (pl. to make) Vannak olyan igék, melyek után állhat -ing-es alak is és fõnévi igenév is. Pl. to begin (kezdeni), to forget (elfelejteni), to like (kedvelni), to love, to stop, to start. De ilyenkor a mondat jelentése nem azonos We stopped to talk (Megálltunk, hogy beszélgessünk) We stopped talking (Befejeztük a beszélgetést)
Az "Infinitive" és a "Gerund" között sokszor csak árnyalati különbség van/ A fõnévi igenév inkább egy (bizonyos) alkalomra utal, míg a Gerund általánosságban nevezi meg a cselekvést
A kérdező hozzászólása: Köszi :D

Mi az oka a nagy különbségeknek a világon?

Pl: Amerikaiak, Kanadaiak, Japánok Más földrészre menek nyaralni és ez átlagos. És sok Afrikai országban annak is örülnek ha van víz.

Legjobb válasz: A politikai rendszerek miatt. Afrikában a vezetõk olyan szinten korruptak, hogy valódi istenként élnek, mindenki másnak a kárára, akiknek így, nem marad semi. Fúj, hirtelen de szörnyû az országunk -.-

A politikai rendszerek miatt. Afrikában a vezetõk olyan szinten korruptak, hogy valódi istenként élnek, mindenki másnak a kárára, akiknek így, nem marad semi. Fúj, hirtelen de szörnyû az országunk -.-
A kapitalizmus miatt. Az Afrikai országokban a munkások alig kapnak pénzt, ha egyáltalán van munka és anarchia van sok helyen. Az emberek elvesznek mindent egymástól. Az éghajlat is szerepet játszik ebben az esetben. Észak-Koreában ugyanez folyik, csak ott nem vallják be, hogy kapitalzmus van.
Kapitalizmus Észak-Koreában? Hát azt megnézném... Egyébként nagyon sok oka van. Még a legkeményvonalasabb kommunisták is körülnézhetnének, mielõtt mindenért a kapitalizmust vádolják. Legtriviálisabb a földrajzi-éghajlati ok: Közép-Afrika trópusi éghajlaton van, és a kontinens tekintélyes részét sivatag borítja, ahol tényleg nagy öröm vizet találni. És nyilván a kapitalizmus is ott van az okok között: kapitalizmus nélkül az USA nemigen lett volna szuperhatalom.
Nem is kell külföldre menni, ha nagy különbségekrõl van szó. Ha mész Budapesten az utcán és balra fordulsz, egy hajléktalan fekszik kis pénzgyûjtõ dobozzal a kezében, ha jobbra fordulsz audit meg merciket látsz. Biztos mind ezt érdemelte...
Ezt en nem tudom. Talan az orszagok politikaja miatt. Fogalmam sincs. En egyebkent Munchenben elek immaron 5. eve, de nem bantam meg, hogy kijottem. Ha a fiataloknak eszuk lesz kijonnek. Es itt is maradnak.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pareto-elv Érdekesség, hogy nemcsak az emberi társadalmakban, de az állatvilágban is megfigyelhetõ jelenségrõl van szó.
Mast nem tudsz tenni kedves kerdezo csak kimenni egy jobb orszagba hogy ne halj ehen. A szulofoldunk mar reg el van k..va - de ezt biztosan eszre veszed.

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.

Angolosok, mikor használjuk az EACH és mikor az EVERY kifejezést? Mi a nagy különbség köztük?

Ugyanez a kérdésem a MANY, MACH, SOME és ANY esetében...

Legjobb válasz: Each és every között szerintem nagyjából semmi különbség nincs. Many-t megszámlálható fõnevekkel, much-ot pedig nem megszámlálhatókkal használunk. Some-ot kijelentõ mondatban, any-t pedig kérdõben és tagadóban. Someone és somebody ugyanaz. Nobody és noone ugyanaz.

Each és every között szerintem nagyjából semmi különbség nincs. Many-t megszámlálható fõnevekkel, much-ot pedig nem megszámlálhatókkal használunk. Some-ot kijelentõ mondatban, any-t pedig kérdõben és tagadóban. Someone és somebody ugyanaz. Nobody és noone ugyanaz.
Még annyit tennék hozzá, (nyelvvizsgán szeretik kérdezni nyelvtani teszteknél)hogy EACH után többesszámba tesszük a fõnevet, viszont EVERY -nél nem.
2! Ha javasolhatom, ne menj nyelvvizsgázni ... A kérdezõnek itt egy link. http://www.sulinet.hu/nyelvek/?p=content&id=165 Each: minden egyes, every: minden, hát ember legyen a talpán, aki meg tudja magyarázni a különbséget.
Minõségi különbség van, mi is lecseréltük mindent Legrandra.
Tényleg sokkal minõségibb. A kínai vackok széteshetnek, az érintkezõik, vagy a burkolatuk a folyamatos használattól megéghet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Apukád esetleg Budapesten van? Szívesen meghallgatnám az õ véleményét is a házban lévõ dolgokról :)
A kérdező hozzászólása: Ok meggyõztetek, köszönöm Prodaxot fogok venni és azt hiszem meg is találtam már hozzá a megfelelõ szakembert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!