Találatok a következő kifejezésre: Mi az különbség (3470 db)

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Mi a különbség egy 12 gigás és egy 1, 5 gigás film között, ha mind2 1080p? Van minõségbeli különbség? Ha nincs, akkor miért nem kerül a netre CSAK kis méretben? Mi a különbség az mp4 és az mkv között?

Legjobb válasz: Valószínûleg a tömörítési eljárás lehet a különbség, illetve a film nem csak sorokból áll, hanem lehet hozzá extra tartalom is (más nyelvek, plusz nézõpont).

Valószínûleg a tömörítési eljárás lehet a különbség, illetve a film nem csak sorokból áll, hanem lehet hozzá extra tartalom is (más nyelvek, plusz nézõpont).
Biztos vagy benne, hogy az 1, 5 gigás 1080p-s? Mert szerintem 1080p-bõl lett lecsökkentve, szerintem korántsem olyan minõségû, mint a 12 gigás A pudung próbája az evés; remélem, érted, mire céloztam mp4-et és mkv-t illetõen pedig nézz körül google-n
Nyilván van különbség, de az 1, 5GB-os szerintem sem 1080p csak arról lett tömörítve. Ez a kérdés kb olyan, hogy a 64kbps vagy a 320kbps mp3 között van-e különbség, ha mindkettõt CD-rõl rippelték. Persze, hogy van, hiszen a nagyobb bitráta több információ tárolását jelenti azaz a tömörítés során kevesebb adatot kell kikukázni! Én is legtöbbször 1, 5GB körüli filmeket nézek és nekem nincs vele bajom, de néhányszor rákukkantottam, hogy hogy fest egy 15GB-os...bizony látható, jó esetben hallható is a különbség, de ebben nincs semmi csoda (10x annyi adatban jóval több képi és hang információ tárolható, kérdés, hogy megéri-e valakinek a tárhely többlet a plusz minõséget).
Mp4 (pontosabban mpeg-4) - egy tömörítési algoritmus, kódolás. Mkv - egy konténer formátum, ami tartalmazhat filmet (akár mpeg4 vagy más kódolásút), hangot, feliratot, stb.

Mi a különbség az írható dvd-k között? Mármint dvd-r dvd+r -rw +rw stb. És a cd-k?

Legjobb válasz: A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...

A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...


Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.

Facebook-on mi a különbség az üzeneteknél az "add files" és a "fényképek hozzáadása" között? 24/L

Ha a fényképek hozzáadására mentem, nem látta a képet amit feltöltöttem, akinek küldtem. Lehet, hogy valami mappába töltöttem fel? Lehet valahogy törölni?

Legjobb válasz: Én nem vettem észre különbséget a 2 közt. Ugyanazt a képet csatoltam "add files"-szal és "fénykép hozzáadásá"-val és semmi különbség. Ha mondjuk mást akarsz csatolni (word file) akkor szerintem csak az elõbbivel megy, de fényképnél szerintem nincs különbség. Ez persze nem 100%, de én így vettem észre. Viszont ha a másik fél nem kapta meg vagy nem látja, az nem kizárt, hogy csak apró hiba. Tegnap én is jártam úgy. Kérdeztem mi a helyzet a képpel amit csatoltam, erre azt a választ kaptam, hogy "milyen képpel?" szóval én láttam, hogy biztosan csatoltam, a másik fél viszont semmit, de csatoltam újra és minden mûködött. Elõfordulhat ritkán. A küldött képet külön nem tudod szerintem törölni, csak az egész beszélgetéssel együtt az üzenetet megnyitva, a jobb felsõben "mûveletek" --> "beszélgetés törlése". :)

Én nem vettem észre különbséget a 2 közt. Ugyanazt a képet csatoltam "add files"-szal és "fénykép hozzáadásá"-val és semmi különbség. Ha mondjuk mást akarsz csatolni (word file) akkor szerintem csak az elõbbivel megy, de fényképnél szerintem nincs különbség. Ez persze nem 100%, de én így vettem észre. Viszont ha a másik fél nem kapta meg vagy nem látja, az nem kizárt, hogy csak apró hiba. Tegnap én is jártam úgy. Kérdeztem mi a helyzet a képpel amit csatoltam, erre azt a választ kaptam, hogy "milyen képpel?" szóval én láttam, hogy biztosan csatoltam, a másik fél viszont semmit, de csatoltam újra és minden mûködött. Elõfordulhat ritkán. A küldött képet külön nem tudod szerintem törölni, csak az egész beszélgetéssel együtt az üzenetet megnyitva, a jobb felsõben "mûveletek" --> "beszélgetés törlése". :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Mi a különbség az "on the street" és az "in the street" között?

Legjobb válasz: mindkettõ jó, Br ezt preferálja, Am azt... Egy brit pl így látja a különbséget: 'There were crowds of people on the streets.' 'In the street where I live there are speed bumps every fifty yards.' tehát perspektíva beli különbség van (messzirõl nézve:on, közelrõl nézve, ha te is ott vagy (legalább lélekben azonosulsz), akkor in) Az amerikaiak szerint: The kids are playing on the street. The kids are playing in the street. között annyi a különbség, hogy az "in"-nél a forgalom útjában vannak :-)))))) Ha a klasszikus Kossuth street-es példára vársz, akkor: Br: I live in Kossuth street. Am: I live on Kossuth street.

mindkettõ jó, Br ezt preferálja, Am azt... Egy brit pl így látja a különbséget: 'There were crowds of people on the streets.' 'In the street where I live there are speed bumps every fifty yards.' tehát perspektíva beli különbség van (messzirõl nézve:on, közelrõl nézve, ha te is ott vagy (legalább lélekben azonosulsz), akkor in) Az amerikaiak szerint: The kids are playing on the street. The kids are playing in the street. között annyi a különbség, hogy az "in"-nél a forgalom útjában vannak :-)))))) Ha a klasszikus Kossuth street-es példára vársz, akkor: Br: I live in Kossuth street. Am: I live on Kossuth street.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél most ezzel. :)

Kérdésem a következő:-Mi a különbség az 5W-30, és az 5W-40 motorolajok között? Melyikkel "lehet" elviekben több kilométert megtenni?

Legjobb válasz: Az 5W-30 és az 5W-40 között a melegoldali viszkozitásban van különbség. Az 5W-40 melegen "vékonyabb", könnyebben folyik, mint az 5W-30, hidegen meg mindkettõ ugyanolyan. Hogy melyikkel lehet elviekben több kilométert megtenni? Ugyanannyit megy el mindkettõvel a motor. Egy átlagos, nem versenycélra kihegyezett erõforrás olyan tûréssel épül, hogy az 5W-30 és az 5W-40 melegoldali viszkozitása közti különbség meg se kottyan neki, mindkettõvel jó a kenés (feltéve, hogy mindkettõ használható az adott motorban a gyári elõírás szerint). Az élettartamot tehát nem befolyásolja a viszkozitás. Az olajcsere-periódus is független a viszkozitástól, ugyanannyi idõ alatt savasodik el és telítõdik kosszal az olaj. Kopott motor esetén viszont lehet különbség az olajfogyasztásban: a melegen kisebb viszkozitású 5W-40-est egy kopott erõforrás jobban fogja fogyasztani, mint az 5W-30-ast. Illetve ha különbözõ az alapolaj (ásványi és szintetikus), illetve más az adalékolás, akkor az olajok nem mérhetõek össze, mert nem csak a viszkozitásuk tér el.

Az 5W-30 és az 5W-40 között a melegoldali viszkozitásban van különbség. Az 5W-40 melegen "vékonyabb", könnyebben folyik, mint az 5W-30, hidegen meg mindkettõ ugyanolyan. Hogy melyikkel lehet elviekben több kilométert megtenni? Ugyanannyit megy el mindkettõvel a motor. Egy átlagos, nem versenycélra kihegyezett erõforrás olyan tûréssel épül, hogy az 5W-30 és az 5W-40 melegoldali viszkozitása közti különbség meg se kottyan neki, mindkettõvel jó a kenés (feltéve, hogy mindkettõ használható az adott motorban a gyári elõírás szerint). Az élettartamot tehát nem befolyásolja a viszkozitás. Az olajcsere-periódus is független a viszkozitástól, ugyanannyi idõ alatt savasodik el és telítõdik kosszal az olaj. Kopott motor esetén viszont lehet különbség az olajfogyasztásban: a melegen kisebb viszkozitású 5W-40-est egy kopott erõforrás jobban fogja fogyasztani, mint az 5W-30-ast. Illetve ha különbözõ az alapolaj (ásványi és szintetikus), illetve más az adalékolás, akkor az olajok nem mérhetõek össze, mert nem csak a viszkozitásuk tér el.
Az edzõm és én is a 10W-40-t ajánljuk.Full synthetic az a legjobb :D
" Az edzõm és én is a 10W-40-t ajánljuk.Full synthetic az a legjobb :D" A 10w-s olaj biztosan nem fullszintetikus hanem rész-szintetikus. Sajnos még mindig nem kopott ki a köztudatból ez a 10w-s baromság. A legtöbb modern autónak 5w-kezdetû fullszintetikus olajra van szüksége!
Bocs, de a második válasz nem stimmel, mert a viszkozitás pont fordítva van. Tehát az 5w30-as olaj üzemmeleg álapotban "hígabb" mint az 5w40. A csereperiódust pedig általában a gyártói elõírás szabja meg, nem az olaj viszkozitása. Tudni kellene pontosan milyen autóról van szó.
már elõttem igen korrekten leírták a lényeget..talán annyit még, hogy a minõséget (általában) az API szabvánnyal jelölik(benzinesnél)most az API SN a legújabb..az olaj viszkozitását jelölik pl 5w30-al... magyarázat az elõzõekben.csak egy példa: a szuzuki swift gyári ajánlása a benzineshez 5w30, a dieselhez 0w30...mondjuk API SM, vagy SN. és 15000 km, vagy egy év..forszírozott üzemben 7500 km... van olyan márka amelyik 25-30 ezer kilométert is enged...részletesen gúgli

Mi a különbség sejtfal és a sejthártya közt? Sejtfal pl egy átlagos baktérium. Sejthártya pedig a papucsállatka. Na szval:Mi a különbség a sejtfal és a sejthártya közt? Miben jobb az egyik a másiktól? És ha nincs különbség mért nem hívják ugyanúgy?

Előre is köszönöm a választ!

Legjobb válasz: A sejthártya egy biológiai membrán (foszfolipid kettõsréteg), amely fenntartja az élõ sejt integritását. Minden élõ sejtnek van sejthártyája. A sejtfal a sejhártyán kívül található komplex réteg. Nem minden sejtnek van, és élõlénycsoportonként igen eltérõ összetételû. De neked sem tartott volna sokáig információt találni róla. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejth%C3%A1rtya http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejtfal

A sejthártya egy biológiai membrán (foszfolipid kettõsréteg), amely fenntartja az élõ sejt integritását. Minden élõ sejtnek van sejthártyája. A sejtfal a sejhártyán kívül található komplex réteg. Nem minden sejtnek van, és élõlénycsoportonként igen eltérõ összetételû. De neked sem tartott volna sokáig információt találni róla. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejth%C3%A1rtya http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejtfal
A sejtfal gombák, növények és prokarióta szervezetek jellemzõje. Ezeknél ugyanúgy van egyébként membrán is. A sejtfalat szénhidrátok alkotják javarészt. (baktériumoknál cukrok, gombáknál kitin (N-tartalmú szénhidrát), növényeknél cellulóz). A sejtfal nélküli sejt, csak sejtmembrán az állati sejtekre - így az emberre is - jellemzõ. A sejtmembrán alapját lipidek (foszfatidok) adják, melyekbe ágyazódnak fehérjék (csatornák, pumpák) vagy felületükön kötõdnek meg fehérjék (receptorfehérjék) és szénhidrátok is esetlegesen.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Köszönöm a válaszokat.Az 1.-nek üzenem:Azért írtam pontatlanul hogy pl:Papucsállatka sajhártya, mert 250 karaktert enged a kérdésbe beleeírni pontosabban fogalmaztam az elején de írta, hogy csak 250 karakter lehet tehát lekellett belõle csippentenem.Am bocsánatt tényleg pontatlan, de megvan az indok rá.

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.
a különbség elég nagy....az egyik egy természetes anyag, míg a másik 100% mûszál..
Két teljesen különbözõ anyagról van szó. A polieszter mûszál, és magasabb hõfokon is mosható. A gyapjú pedig még 40 fokon is elõfordulhat, hogy összemegy! Magasabb hõokon pedig biztosan! Próbáéj meg valahol a szélénél kihúzni belõle egy legalább 2 cm hosszú szálat. Gyútsd meg egy gyufával.. Ha a szál, amikor ég göndörödik, sodrott lesz, akkor gyapjú, ha egyenesen ég, akkor polieszter.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!