Találatok a következő kifejezésre: Mi az környezeti (70 db)

Mi az oka, hogy a növények kedvező környezetben szaporodnak ivartalanul? Mi az összefüggés?

Legjobb válasz: Nem világos, hogy mit akarsz kérdezni. A növények alapesetben ivarosan szaporodnak, kivéve, ha valamiért nem elönyös: pl. nincs elegendö lehetöség megporzásra, az idöjárás/klima nem kedvezö a magok kikeléséhez, stb. Az ivartalan szaporodás arra van hivatva, hogy az ivaros szaporodási lehetöségek közti idötartamot áthidalja, és a növény addig is túléljen. Az ivartalan szaporodáshoz is szükségesek e megfelelö körülmények, ahol ezek nem adottak, ott a növény igy sem tud szaporodni. De a legtöbb növény az idök folyamán alkalmazkodott a környezethez, és azt a szaporodási módot használja, ami a legsikeresebb megoldás.

Nem világos, hogy mit akarsz kérdezni. A növények alapesetben ivarosan szaporodnak, kivéve, ha valamiért nem elönyös: pl. nincs elegendö lehetöség megporzásra, az idöjárás/klima nem kedvezö a magok kikeléséhez, stb. Az ivartalan szaporodás arra van hivatva, hogy az ivaros szaporodási lehetöségek közti idötartamot áthidalja, és a növény addig is túléljen. Az ivartalan szaporodáshoz is szükségesek e megfelelö körülmények, ahol ezek nem adottak, ott a növény igy sem tud szaporodni. De a legtöbb növény az idök folyamán alkalmazkodott a környezethez, és azt a szaporodási módot használja, ami a legsikeresebb megoldás.
A kérdező hozzászólása: Én azt írtam a füzetembe, hogy sok faj éppen a kedvezõ környezetben szaporodik ivartalanul, kedvezõtlen körülmények esetében ivarosan, és nem értettem az összefüggést. De ezt még most sem értem, de a választ köszönöm :D
"Én azt írtam a füzetembe, hogy sok faj éppen a kedvezõ környezetben szaporodik ivartalanul, kedvezõtlen körülmények esetében ivarosan, és nem értettem az összefüggést." Szerintem kérdezz meg valakit az osztályból, mert valószinüleg felcserélödött a kedvez/kedvezötlen szó.
Ivaros szaporodásnál van géncsere, tehát ellenállóbb lesz a környezettel szemben, ha minden megfelelõ akkor ivartalanul szaporodnak, mert gyorsabb.

Mi az igazság? Az élőlények alkalmazkodtak a környezethez és azért fejlesztettek különböző dolgokat, vagy pedig véletlen épp úgy mutálódtak hogy az megfelelő volt a környezethez?

Legjobb válasz: "Azóta nem keletkezett új faj,csak fejlõdik és mutálódik." Az evolúció nem ismeri a fejlõdés fogalmát. "De miért nem keletkeznek teljesen új fajok?" Mit neveznél "teljesen új" fajnak?

"Azóta nem keletkezett új faj, csak fejlõdik és mutálódik." Az evolúció nem ismeri a fejlõdés fogalmát. "De miért nem keletkeznek teljesen új fajok?" Mit neveznél "teljesen új" fajnak?
Elõbbi. A véletlen ráhibázásnak nagyon kicsi a valószínûsége.
Akkor fogalmazd már meg, legyél oly szíves, a nézeteid szerint mi számít új fajnak?
"De a legkezdetlegesebb alap/massza/sperma( amibõl kifejlõdött az élet a Földön)az sem keletkezik 2012-ben. Miért?" Honnan veszed, hogy nem keletkezik? Rendszeresen fedeznek fel újfajta baktériumokat, egysejtûeket, vírusokat (bár tudom, ez utóbbiak nem teljesen illenek az élõlény kategóriába).
A kérdező hozzászólása: Aminek a genomját nem lehet visszavezetni egyetlen meglévõ fajra sem, továbbá nem lehet besorolni egyetlen ismert ágba sem. Valami teljesen új. Lehet akár egy amõba is. Mint pl az Indiai vörös esõ. Valami hasonló.Bár azt meg nyilván kimagyaráznák azzal, hogy az ûrbõl jött cucc.
"Minden nonszensz amire nem tudjuk a választ." Értetted egyáltalán mirõl van szó? Én egy alternatívát kértem, ami a mutáció nélkül okozna genetikai változást. Erre jött ez a válasz. Magyarul bevallod, hogy nincs alternatíva, mégis kikéred magadnak, hogy ezt elfogadjuk. "Okozhat e genetikai változást a környezethez való erõteljes alkalmazkodás?Egyszerû példával élve; Vízhiány, erõs sugárzás(napfény), hideg, bármilyen nagyobb stresszhatás, növények mérgei stb stb stb. A fenti hatásoknak sûrûn kitéve, az egyed utóda képes e jobban alkalmazkodni a mostoha körülményekhez?" A választ megkaptad, nem. Vannak kutatási eredmények, miszerint a magzati korban kapott stresszhatás nyomai a kifejlett egyedeken is tapasztalhatók, de ezek nem genetikai változások, így nem öröklõdnek tovább, illetve kizárólag a már meglévõ magzatra hatnak, a jövõbelire nem. "Nem várok látványos fejlõdést, csak azt várnám el az evolúciótól, hogy a kedvezõ feltételek mellett mint amilyen jelenleg a Föld, új fajok keletkezzenek!" Csakhogy nem megy egyik pillanatról a másikra, több évezredes folyamatokról van szó. Amíg pedig a faj fogalmának sincs egy egyértelmûen körülhatárolt meghatározása, pontosan kijelölt fajhatárok, addig mindig le lehet söpörni az asztalról a bizonyítékokat. A tény az, hogy megszámlálhatatlan regisztrált genetikai változást tartunk nyilván és napi szinten jönnek létre új baktériumtörzsek. Ilyen rövid távon, amíg az ember képes valamit megfigyelni, ennél több nem várható el. "Egyszerûen fogalmazva azért, mert már meglévõ alapból fogantak." És miért nem építkezhet egy "teljesen új" faj meglévõ alapból? Miért nem teljesen új faj egy kacsa attól, hogy az õsei között szerepel a tyranosaurus rex? "De a legkezdetlegesebb alap/massza/sperma( amibõl kifejlõdött az élet a Földön)az sem keletkezik 2012-ben. Miért?" Például mert a már meglévõ és a Földön mindenütt jelenlévõ élet felhasználja az anyagokat, amibõl létrejöhetne, és egy olyan mezõnyben, ahol a meglévõ fajok már tökéletesen alkalmazkodtak az aktuális környezeti viszonyokhoz, az esetlegesen kialakuló új élõlény, ha létrejönne sem lenne versenyképes.
Is, is. Ha véletlenül jól sült el valami az fennmaradt, amit meggyakran csinálsz, ahhoz alkalmazkodsz.
"Aminek a genomját nem lehet visszavezetni egyetlen meglévõ fajra sem, továbbá nem lehet besorolni egyetlen ismert ágba sem. " Ilyen élõlény evolúcióval nem alakulhat ki. Az evolúció lényege, hogy a fajok egymásbõl származnak hosszú fejlõdés során. A mutációk felhalmozódva persze az élõlények köztik különbségeket okozzák, de mindig felismerhetõek maradnak azok a közös jegyek, amik alapján visszavezethetõek egymásra, ilyen alapon készülnek a molekuláris törzsfák. Az általad hiányolt élõlény megjelenése éppenséggel cáfolá az evolúciót, elvileg teremtés, intelligen dizájn esetén nem szükséges, hogy az élõlények egymásra visszavezethetõek legyenek, de mivel mégis ezt látjuk, és mivel ez az evolúciós modell predikciója, ezt elfogadjuk az evolúció mellett szóló erõs érvnek. Nagyon szeretném, ha az IDsek mutatnának valami olyan állatot, ami valami teljesen új, de ilyenek nem léteznek... bizony, ez az egyik olyan lehetõség, amivel az evolúciót falszifikálni lehet, de sajnos nem ez történik...
Az elsõ élõlények az õslevesben fejlõdtek ki. Azóta a környezet sokat változott és az alacsonyabb szintû organizmusok mindent elleptek a Földön, ami jelenlegi formájában nem hasonlít az õslevesre. Ahol még az õsleveshez hasonló állapotok uralkodnak ott a már x millió éve kifejlõdött élõlények õsei élnek. Nem vagyok róla szentül meggyõzõdve de szerintem az, hogy egy adott helyen már van élet kedvezõtlenül hathat a hasonló organizmusok kifejlõdésére. Egyébiránt a faj fogalma nem tisztázott mivel inkább filozófiai fogalom, a mutációval elõrehaladó evolúciót ettõl függetlenül is nap, mint nap megfigyelik.
A kérdező hozzászólása: A jegesmedvék NEM alkalmazkodtak a hideghez a vastag bundájukkal, mert az _alkalmazkodás_ szó ilyen értelemben használva egyfajta tudatosságot, egy meglévõ cél beteljesítését feltételezi ("gondoltak egyet, és növesztettek maguknak új bundát") Válasz erre. Nem tudom elfogadni hogy csak és kizárólag véletlen mutációval jöttek létre a különbözõ fajok és véletlen mutáció miatt lett jeges medve nagy bundával az É-sarkon és véletlen mutációnak köszönhetõ hogy a mérgezõ növények többnyire vörös színûek, ugyan így az állatok is melyek veszélyesek nagyrészt erõs színûek, büdösek stb.Mert akkor igen sok mutációnak kellett VÉLETLEN bekövetkeznie és ennyi véletlen pedig egyszerûen nem létezik szerintem. Továbbá a medveállatka genomja mely õsi fajra vezethetõ vissza?Tudja valaki?
A kérdező hozzászólása: Az alkalmazkodás képessége és a test ez irányú változása elég jól megfigyelhetõ a saját testünkön is, amikor a túl nagy hõmérséklethez kell pl alkalmazkodnia az embernek, akkor egy idõ után képes rá.Tehát a testünkön belül valami történik, ami elviselhetõvé teszi a rendkívüli hõingást.Tán mutálódtunk?Lótúrót!Egyszerûen a szervezetünk alkalmazkodik minden külsõ körülményhez. Vagy vegyük a svábbogakat példának.Tudtommal ha benyeli a mérget még is, akkor az utódja már immunis lesz és annak az utódja is immunis lesz a méregre, tehát alkalmazkodik a méreghez. Vagy azok a baktériumok, melyek megedzõdnek az antibiotikum hatására.Ebben az esetben sem történik mutáció, csak alkamlazkodás, nem?
"Továbbá a medveállatka genomja mely õsi fajra vezethetõ vissza?Tudja valaki?" A medveállatka genomja nem ismert jelenleg. (azaz még senki nem vette a fáradtságot, hogy meghatározza a DNS szekvenciát) Amennyiben ismert lenne, jól látható lenne a rokonsága a többi soklábú és ízeltlábú genommal. ".Tehát a testünkön belül valami történik, ami elviselhetõvé teszi a rendkívüli hõingást." Kevered a szezont a faszommal. Amirõl te beszélsz azt habituációnak nevezzük, semmi köze az evolúciós léptékben lezajló "alkalmazkodásnak". Ha valóban neked lenne igazad, mondd csak, miért nincs az eszkimóknak nagy bundája? Lett volna idejük alkalmazkodni nem? A választ az evolúciós gondolat adja meg: nem történtek meg olyan mutációk, amik nagy bundát okoznák. Ezért lassú az evolúció. Ritkán történnek olyan mutációk, amik valóban nagyban hozzájárulnak az evolúciós sikerhez. "Tudtommal ha benyeli a mérget még is, akkor az utódja már immunis lesz" Ha beveszi a mérget, és megdöglik, akkor nem lesz utódja. Ha nem döglik meg, akkor már õ is immunis volt. :-D "Vagy azok a baktériumok, melyek megedzõdnek az antibiotikum hatására.Ebben az esetben sem történik mutáció, csak alkamlazkodás, nem?" Nem. Az antibiotikum rezisztencia nagyon jól kimutathatóan mutációk hatására alakul ki. Meg lehet taáln azokat a géneket, amik megváltozva képesek lebontani az adott antibiotikumot. ".Mert akkor igen sok mutációnak kellett VÉLETLEN bekövetkeznie és ennyi véletlen pedig egyszerûen nem létezik szerintem. " Na, feltaláltad az evolúciót? :-D Egészen pontosan így történik, hiszed-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Tehát a "teljesen új" fajok azok lennének, amik újonnan keletkeznének? Miért? Amik más fajokból származnak miért nem lehetnek "teljesen újak"? Válasz erre; Egyszerûen fogalmazva azért, mert már meglévõ alapból fogantak. De a legkezdetlegesebb alap/massza/sperma( amibõl kifejlõdött az élet a Földön)az sem keletkezik 2012-ben. Miért?
A kérdező hozzászólása: Nem várok látványos fejlõdést, csak azt várnám el az evolúciótól, hogy a kedvezõ feltételek mellett mint amilyen jelenleg a Föld, új fajok keletkezzenek!
A kérdező hozzászólása: Minden nonszensz amire nem tudjuk a választ. Írtam feljebb. Okozhat e genetikai változást a környezethez való erõteljes alkalmazkodás?Egyszerû példával élve; Vízhiány, erõs sugárzás(napfény), hideg, bármilyen nagyobb stresszhatás, növények mérgei stb stb stb. A fenti hatásoknak sûrûn kitéve, az egyed utóda képes e jobban alkalmazkodni a mostoha körülményekhez?
A kérdező hozzászólása: Idézet egy cikkbõl; Az evolúciós változások forrása a véletlen mutáció, amely az élõlények genetikai szerkezetében következik be. A mutáció által kialakított tulajdonságok a természetes kiválasztódás révén maradnak meg vagy tûnnek el, és ez által fejlõdnek az élõlények." Link a cikkhez; http://totati.blogter.hu/tag/termeszetes_kivalasztodas
A kérdező hozzászólása: Nem értem, miért ragaszkodnak ennyire a mutációs fejlõdésfolyamathoz? Mi lehet az ok, mikor a környezethez való alkalmazkodás által létrejött tulajdonságok (vagy akár genetikai) változás is sokkal logikusabb lenne, mint a mutáció okozta változás?
A kérdező hozzászólása: Tehát a cikk és Darwin szerint, X idõvel ezelõtt keletkezett X mennyiségû faj, mely az idõk során megritkult, kiválasztódott és mutálódott. Azóta nem keletkezett új faj, csak fejlõdik és mutálódik. De miért nem keletkeznek teljesen új fajok?
Öm.. Megtennéd, hogy pontosabban megfogalmazod az utóbbi kérdéseidet? Így elég nehéz rájönni mire is akarsz kilyukadni. A genetikai változás A(!) mutáció. Hogy gondolod, hogy a mutáció sokkal logikusabb a mutációnál?
A mutációt nem lehet befolyásolni, egyszerûen csak azok az egyedek maradnak fenn, amelyek mutációja legjobban megfelel az adott életkörülményekhez, és így továbbörökítik a saját génjeiket a fajon belül.
A kérdező hozzászólása: Tehát arra akarok kilyukadni, hogy a környezethez való alkalmazkodás okozhat e genetikai változásokat, mint pl színváltozás, hosszabb csõr vagy hasonlók? A mutáció okoz ilyesmit, de vajh csak az okoz?
A kérdező hozzászólása: Mit neveznél "teljesen új" fajnak? Válasz erre. Olyan élõlényt, ami pl a múlt században keletkezett és még nagyon kezdetleges, továbbá a fejlõdése legelején tart. Tehát nem egy meglévõ faj valamilyen mellék ága.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg úgy néz ki a helyzet hogy X millió évvel ezelõtt keletkezett vagy keletkeztek valamilyen élõlények. És ezek továbbfejlõdtek. De újabb élõlények nem keletkeznek.Azaz teljesen új fajok nem!Csak a meglévõk fejlõdnek tovább.
"Jelenleg úgy néz ki a helyzet hogy X millió évvel ezelõtt keletkezett vagy keletkeztek valamilyen élõlények. És ezek továbbfejlõdtek." Az evolúció továbbra sem ismeri a fejlõdés fogalmát. "De újabb élõlények nem keletkeznek.Azaz teljesen új fajok nem!Csak a meglévõk fejlõdnek tovább." Tehát a "teljesen új" fajok azok lennének, amik újonnan keletkeznének? Miért? Amik más fajokból származnak miért nem lehetnek "teljesen újak"?
"Olyan élõlényt, ami pl a múlt században keletkezett és még nagyon kezdetleges, továbbá a fejlõdése legelején tart. Tehát nem egy meglévõ faj valamilyen mellék ága." Hm, és ez a kezdetleges élõlény pedig csak úgy itt terem a semmibõl, és elkezd fejlõdni? Már maga az is nonszensz, hogy száz év alatt látványos fejlõdést vársz valamilyen fajtól... Baktériumok esetében még elképzelhetõ, de alig hiszem, hogy ilyesmire gondoltál volna.
Kérdezõ, ritka egy makacs fajhoz tartozol. Arról nem beszélve, hogy tényeket nem hiszel el (ami a buta és erõszakos emberek tulajdonsága) - amit kérsz, az nem egy új faj, hanem az élettelenbõl az élõ kialakulása. Mivel azt mondtad, hogy nem lehet egyetlen mai faj utóda sem - akkor csak egy újfajta élet lehet. Errõl viszont nem árt, ha tudod: fél milliárd év kellett hozzá, és egy egész, élettelen Föld. Ha ezeket biztosítod, akkor ott az élet is meglesz. A mai Földön ez már esélytelen, mivel a kialakuló egyszerû életet a mai, modern élõlények egy perc alatt felzabálnák. Amúgy a mai Föld egyáltalán nem is hasonlít a régi õslevesre, ahol magától is megtermett minden, ami az élethez kellett.

Mi az a környezeti dohányfüst?

Legjobb válasz: A környezeti dohányfüst a mellékfüstbõl és a dohányzó által kilégzett, kifújt füstbõl tevõdik össze, tulajdonképpen a passzív dohányosok ezzel kerülnek kapcsolatba.

A környezeti dohányfüst a mellékfüstbõl és a dohányzó által kilégzett, kifújt füstbõl tevõdik össze, tulajdonképpen a passzív dohányosok ezzel kerülnek kapcsolatba.

C# Tcp mi az oka annak a hibának, hogy ezt a hibát írja? "A kért cím nem érvényes a hozzá tartozó környezetben"

A kód:

Legjobb válasz: Mi az a "helyesen leírva"? Honnan szedted az IP címet, és mi a formátuma?

Mi az a "helyesen leírva"? Honnan szedted az IP címet, és mi a formátuma?
A kérdező hozzászólása: formátum : 00.000.000.000 gondoltam nem írom le azért az IP címem hogy mindenki lássa :)
Mivel ez egy belsõ hálós cím, senki nem ér vele semmit. Legalábbis ha saját magadhoz akarsz csatlakozni, akkor érdemes az 127.0.0.1 címhez csatlakozni. Na mindegy, nem ez a lényeg, nem értek hozzá, jónak tûnik a cím.
Véletlenül nem asp, wpf vagy silverlight? Ott lesznek problémák a sandboxban.
Winform?
Talan szamoljak vissza a napokat a szulesig es mar nem sok napjuk van vissza.
Szia! Csak arra tudok gondolni, hogy a régi katona-szokást utánozzák, amikor a leszerelésig hátralevõ napokat számolták így. Õk valószínûleg a szülés kiírt napját nézik. Mondjuk nekem +8 centi kellett volna, 41+1-re szültem! :D Boldog babavárást!
Régen a katonaságnál így számolták a napokat vissza, amikor már csak 150 nap volt hátra, vettek egy mérõszalagot és minden nap levágtak belõle egyet. Ez azt jelenti, hogy már várják a szülést.
A kérdező hozzászólása: Ahhha...nagyon köszi :)

3 a Magyar igazság 1 a ráadás! 1:Mi az a tulajdonság, képesség, bármi, amivel szeretnél rendelkezni, de soha nem sikerülhet? 2:Kérdés ugyanaz, mint az első, csak a vége az, hogy sikerülhet? 3:Környezetedbe rendelkezel-e olyan

tulajdonsággal,bármivel,ami egyedi,nem átlagos? 1 a ráadás:Van-e olyan titkod,amit a sirba viszel,zavarna-e,hogy utána,ha meghalsz kiderülne?Ha feleltek írjátok le légyszi a kort,és a nemet.Minden kérdésre 1 választ várok,mert az a lényeg mit helyeznél az els? és egyetlen helyre.Fontos lenne,hogy önmagad legyen a válasz és ne az amit a közvélemény elvár,vagy a társadalom megszab.A Lotto 5-ös nem jó válasz,mert 1 tele a padlás válasszal 2 nem emberi valami,tehát itt rólad van szó,és nyugodtan elrugaszkodhatsz a valoságtól,de ugy felelj,hátha igaz lehetne.

Legjobb válasz: Mindig arra vágytam alsós koromban, hogy én természet feletti lény vagyok. Mikor bántanak, meg megaláznak, akkor csak becsukom a szememet, és szétreped rajtam az a csúnya test, és egy szépséges szép mágikus nõ lebeg a testmaradványom felett, lobog a hajam, energiasugarak vesznek körül, és akár gondolatra meg tudom õket büntetni (falnak röpiteni stb) 2. Senki 3. Nem

Mindig arra vágytam alsós koromban, hogy én természet feletti lény vagyok. Mikor bántanak, meg megaláznak, akkor csak becsukom a szememet, és szétreped rajtam az a csúnya test, és egy szépséges szép mágikus nõ lebeg a testmaradványom felett, lobog a hajam, energiasugarak vesznek körül, és akár gondolatra meg tudom õket büntetni (falnak röpiteni stb) 2. Senki 3. Nem
Ja, és a halhatatlanságért eladnám a termékenységemet.
1. bármilyen személyiséget, képességeket, személyazonosságot teremthessek magamnak, és úgy cserélgethessem õket, mint a ruháimat, minden egyes alkalomra a legmegfelelõbbet. Mint Az ötödik Sallyben. Halhatatlan is lennék, örökké 17 éves, mert az a kedvenc korom. 2. szeretnék írni, vagy fordítani 3. többen mondták már, hogy hihetetlenül jó a memóriám +1. talán gyorsan fejlõdik a személyiségem, mert mindig szégyellem azokat a gondolataimat, amikre pár hónapja még büszke voltam 24/l
A kérdező hozzászólása: Igen olyanra, amit soha nem mondanál el senkinek.Kedves Szamoca egyátalán nem kötekszem, miért tenném?Kiváncsi vagyok valamire, ezért tettem fel ezeket a kérdéseket.Köszi és bocsi.
hogy te mennyit kötözködsz :O :D
1.Szeretnék elégedett lenni, de ez sosem sikerülhet, mert ilyen típus vagyok.Örök elégedetlen. 2.Szeretnék lediplomázni, és könyvtáros lenni.Ez még sikerülhet, de ez is sok mindentõl függ, nem csak az én kitartásomtól. 3.Nem tudom, h.rendelkezem-e egyedi tulajdonságokkal.Szerintem ez relatív.Biztos mindenkiben van leg.egy olyan tulajdonság, ami más számára egyedi és csodálatos. +1.olyan titkom van amit bizonyos embereknek sosem mondanék el. Vagy olyan kell amit soha senkinek nem mondok el? 24/L.
A kérdező hozzászólása: Azt mondtam megmosolyogtam, ami azt jelenti nem vicces, hanem aranyos, de az nem a 4-es, hanem a 3-as.
hát igen, a kettesre visszatérve... de végülis te már elrontottad, én még nem, de még elronthatom:P :D na mindegy. a négyes pedig nem is vicces:P ma eggel is ugy kezdtem hogy az ölembeborítottam egy pohár vizet..:D
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó az 1-es tetszik nekem ua, de nekem azért, mert szerintem nagy az álszentség.A 3-asnál az elözõnél magyaráztam, hogy mire gondolok.A 4-es A titkod már most megosztod az nem titok.
bocsi ezt el felejtettem :D 16/L
1. Gondolat olvasás.mindíg is érdekelt hogy mások hogy gondolkodnak hogy következtetnek és borzalmasan kíváncsi lennék rá xD 2.Hát önbizalom ..szeretnék rendelkezni vele és egész jó úton haladok hogy egyre több legyen :D 3. ezt a kérdést nem igazán értem :D ha úgy érted hogy a környezetembe lévõ emberek közt valaki tud e gondolatolvasni akk a válasz nem. viszont önbizalma minden ismerõsömnek van bõven :D +1 nincs, mert minden titkomat megosztok a legjobb barátnõmmel.:)
A kérdező hozzászólása: A 2-est én szurtam el lehettem volna, de lusta voltam.Viszont az 1-es mint irtad "aranyhal" az nem rajtad mulik, bármit teszel sose lehetsz.Érted a különbséget? a 3-as válaszod aranyos, megmosolyogtam.
Mi az a tulajdonság, képesség, bármi, amivel szeretnél rendelkezni, és sikerülhet? : - Szerettem volna világhirü focista lenni - meg volt a lehetõségem, elszurtam. na márpedig ez így nem passzol... vagyis oké, ez is egy válasz, bár egyrészt az hogy már elszurtad kilövi a sikerülhet részt, másrészt pedig az én válaszom is megfelelt szerintem...leírtam valamit, amit el akarok érni és akár sikerühlet is :) mindegy. 3-as kérdés. értem. szóval abszolut bármi... hát. nem hiszem hogy van mégegy ember aki képes olyan bénaságokat elkövetni mint én. hasraesni napi szinten a saját lábába, vagy éppen orrvágni magát ugy hogy majdnem eltörik... esetleg nekimenni ugy a szekrényajtónak hogy elszédüljön... nem túl egyedi, de én nem ismerek mégegy ilyen balf*szt :) ))
A kérdező hozzászólása: Szamóca az 1-st értetted.A 2-est 3-ast nem.Picit segitek.2-es: Szerettem volna világhirü focista lenni - meg volt a lehetõségem, elszurtam. 3-as: Én 25 év alatt kb 10 liter vizet ittam csak (itt kimondottan csapvizre gondolok, na nem azért, mert mást iszom, pl nem iszom alkoholt, egyszerüen nem vagyok szomjas)gondolom ez nem átlagos.Örülök ha segithettem
A kérdező hozzászólása: Bocsesz nem értettétek a kérdést.Az elsõ 3 kérdésre nem az igen, vagy nem válasz kell, hanem, hogy mi az?Egyedül a (4.) 1 a ráadás kérdésre lehet igennel, vagy nemmel válaszolni, mert ugye az "titok"Olvasd el jobban a kérdést:Köszönöm
2. igen 3. nem igazàn
Bàrcsak mindig mindenben a jó dolgot làtnàm. Reggelente mosolyogva kelnék és ezt az érzést màsokra is àt tudnàm ragasztani :) 17/L
Ez de jó:) Akkor a válaszok: 1. láthatatlanná válni, amikor én akarom:D 2. kitartás, akarat, hogy le tudjak fogyni, ebben még bízom, hogy sikerülhet 3. nem hiszem, hogy van olyan tulajdonságom, ami nem átlagos ráadás: nincsen Nõ, 27 éves:)

Mi az oka, hogy sok idős teljesen igénytelenné válik önmagára és a környezetére?

Én csak ilyet látok mostanában a környezetemben sajnos, de nem akarok általánosítani, ezért írtam a "sok" szót. Ha valaki igényesebb élet mellett is félre tudna rakni, mert viszonylag jó nyugdíja van, akkor miért jár rongyban? Miért nem húzza le a WC-t? Miért nem ad a személyes higiéniára, miért nem tisztálkodik? Tudom nincs sokra válasz, de egyszer?en nem tudom felfogni (talán majd ha megöregszem)...

Legjobb válasz: Én inkább igényesebb öregeket ismerek, akikrõl te beszélsz, azok talán belefáradtak az életbe, vagy rossz életük volt.

Én inkább igényesebb öregeket ismerek, akikrõl te beszélsz, azok talán belefáradtak az életbe, vagy rossz életük volt.
kezdem a nagyszüleimmel: szegénységben nõttek fel, késõbb sokat dolgoztak, jó életük lett, és mindig igényesek voltak a házukra, és saját magukra is. kellett is, hiszen volt egy kis üzletünk, ami a ház egyik részében volt kialakítva. minden nap tiszta ruha, heti 1 nagytakarítás, az üzletet minden nap felmosni, stb. miután nyugdíjba mentek utána sem hagyták el magukat, rendben tartották a portát és tisztálkodtak rendszeresen. a másik véglet a párom nagymamája: egyrészt sajnálom, másrészt nem szívesen megyek a közelébe, mivel heti 1x vált ruhát, nem takarít, nem szellõztet, csak a kutyájával van elfoglalva. magányos, és kezd rohamosan leépülni. szerintem ez belülrõl jön, van aki régebben csak a társadalmi konvenciók, a munkahelye miatt tartotta rendben magát, a lakását. miután nyugdíjba ment, nem érdekelte, hiszen úgy gondolja, h most már senki nem szólja meg, h igénytelen. engem csak a villamoson bosszant, ha valami büdös öreg mellé kell állnom a nagy tömegben, és szagolnom. nekem eszembe nem jutna igénytelenül járkálni, megtisztelem annyival a körülöttem élõket, hogy fürdök, befújom magam dezodorral, hajat mosok, ruhát mosok. és persze én is jobban érzem magam tisztán, mint koszosan :)
Mert rájöttek nem ez számít. A kaszás eljön értük a kiporszívózott szobába is.
Nagyrészt ilyenek, nem tudom, miért.De ismertem pár olyat is, aki négykézláb csúszva is, de az utolsó porszemet is azonnal kiirtotta a házból.
Ezen én is szoktam gondolkodni. És végül én is mindig arra jutok, amit az utolsó, zárójeles mondatban írtál le. Nem szabad õket elitélnem, hiszen nem tudom, hogy mi játszódik bennük, miért van ez. Én a saját szüleimen látom ezt. Gyerekkoromban mindig tisztaság, rend volt a házban, kertben. Mostanában, 60 felett egyre igénytelenebbek. Simán elücsörögnek úgy a szobában, hogy közben tiszta por minden, meg koszos a kõ, nagy a fû, stb. Talán beleuntak? Vagy más dolgok foglalkoztatják õket? Nagy más az életfelfogásuk, nem olyan fontosak már a "külsõségek"? Vagy csak fáradtak? Nem tudom...
Én is észrevettem de nem mindenkin. Pl mamám 76 éves és ezerrel pörög. Tiszta a ház minden.Pedig elég nagy családi házban él egyedül. Úgy elcsodálkoztam a nyáron hogy patyolat volt a kertje ami elég nagy, és igazából nem is kellene csinálnia mert megtudná venni a krumplit stb.. A füvet apukám vágja.De a nagy udvar is rendben van, söpri õsszel a sok levelet. Nem bírja elnézni a koszt. Szerintem aki fiatalabb korban is lusta volt és igénytelen az öregkorára még rosszabb lesz.
Talán rossz helyen élsz. Én inkább olyankat ismerek, akik férj-feleségként élték le az életüket, ellentétben a mostanság divatos "összeállással", tiszták, rendesek, és még az unokájukra is rászolnak, hogy húrrák le a WC-t, aztán mossanak kezet. Javaslom ne kukásoktól vegyél példát.
Kedves kérdezõ! Te azért általánosítasz mert buta vagy. Talán nézesd meg magadat.
Sajnos az én 78 éves nagyapám is ilyen. 2 éve, mióta a mamám meghalt, rohamosan épül le szellemileg, és ez a "higiénián" is meglátszik. Az ebédlõ padlója mocskos, morzsás. Az edények, poharak zsírosak vagy foltosak, csak nagyjából vannak elmosva. A WC olyan, amilyen... Nem tudunk vele mit csinálni, volt hogy elmentünk takarítani, de 1 hét múlva ugyanúgy nézett ki minden. Pedig korábban úgy tudom, hogy pedáns volt.
Ez lehet idõskori depresszió is. Valaki írta, hogy magányos idõs embereknél alakul ki. A fiatalok közül is igénytelenebb az, aki depresszióban szenved.
Van egy ilyen betegség, magányos öregek egy részénél jelenik meg (bocs nem tudom a nevét, de próbálj rákeresni)
az idõsek visszatérnek a gyerekkorba
15:21 Talán elbutulás, demenciára gondolsz?
És ha megnézeti magát, okosabb lesz? Hülye utolsó. Nem általánosított, olvasd el a kérdést még párszor, lassan, értelmezve. Amúgy szerintem azoknak az idõseknek, akik igénytelenebbé válnak, elment a kedvük a hétköznapi teendõktõl, amiket újra meg újra meg kell csinálni, de hiába, mert akármilyen tisztaság van, ugyanolyan magányosak maradnak. (Direkt nem depressziót írok, mert az ennél komplexebb, és az idõsek mégkisebb részére jellemzõ.) Meg persze a fizikai leépülés is akadályozó tényezõ. (Bár aki a villamosra fel tud szállni, az a kádba is be tud lépni.) De általam ismert idõs embereknél én se tapasztaltam ezt.

Mi az a depresszió? Milyen tünetei vannak? Tehet kárt egy depressziós ember egy környezetében lévő emberben?

Legjobb válasz: A depressziós ember érdektelen letört inkább magába forduló, tehet kárt másokban és magában is.Elõfordul, hogy napokig nem eszik, iszik, tisztálkodik. Gyakran sír hangulata nyomott,feszült,szorong.

A depressziós ember érdektelen letört inkább magába forduló, tehet kárt másokban és magában is.Elõfordul, hogy napokig nem eszik, iszik, tisztálkodik. Gyakran sír hangulata nyomott, feszült, szorong.
Egyszerû depresszió esetén legfeljebb magában tehet kárt, másban nem. Ha azonban szenvedélybetegséggel párosul (gyógyszer-vagy alkoholfüggõség), akkor bármi megtörténhet.
Gyõr, Kossuth utca
Ennyire akarsz rongálni, szemetelni, hogy GyK-n megkérdezed? Enyje-benyje!
Én szerintem bármelyik roma negyedbe elmehetsz és szabadon rongálhatsz oda a rendõrök is félnek bemenni az önkormányzat meg úgysem törõdik velük. Esetleg békés megyében: Elek Békés Itt tuti nem fog senki rád szólni.
Budapest belvárosa, úgyis a sz.r kupac az egész.
Énis BP re szavazok. Ott aztán teli van az utca szarva. A kevés parkban meg a hajléktalanok heverõi. Amerre nézel csak kosz és szemét.
A kérdező hozzászólása: Azt gondoltam, mostanra vagy 1000 településnév fog itt sorakozni. Úgy látszik, a magyarok elégedettek lakhelyükkel és környezetükkel? Természetesen nem vandalizmus céljából tettem fel a kérdést. Azért gyanús, hogy csak 4 település van az országban, ahol kosz van.

Mi az, amit senki nem tud rólad a környezetedben, és téged mégis foglalkoztat?

Olyanra gondolok, hogy én imádok írni, mégsem tudja rólam szinte csak a testvérem! De, nálatok lehet ez egy eltitkolt szeret? a múltban vagy bármi! Írjatok!

Legjobb válasz: szeretek maszturbálni

szeretek maszturbálni
Verseket és meséket írok. Ezzel nem szoktam dicsekedni. Meg amikor a pici volt a kisfiam, leesett az ágyról. Semmi baja nem lett, de azóta sem gyóntam meg senkinek. Még ma is emészt.
19:16 vagyok. Meg az is, hogy mai napig nem tudom, valóban molesztált-e apám kiskoromban. Ez amolyan családi titok. Néha olyan, mintha csak én nem tudnám. Na ez is foglalkoztat idõnként és ezt sem szioktam más orrára kötni.
Azt hogy itt-ott megjátszom magam, szinte mki elõtt csak a számomra legfontosabb emberek között nem. Utolsó: és apukáddal jóban vagy? tartod vele a kapcsolatot?
Mi több, velünk él. A körülötte élõk többsége kihalt, vagy elköltözött. A párom és én gondoskodunk róla. Az igazság vele száll a sírba.
azt, hogy teljesen más ember vagyok, mint amilyennek a környezetem "ismer". nem ismernek igazábol. senki sem csak a barátaim és a családom azon belül apa. õk a legfontosabbak.
Többnyire félbehagyott gyónásokból tudom. Meg egyszer a testvérem ( õ nagyon utálja aput) amikor tök részeg volt beszélt arról, hogy régen volt egy ilyen mizéria nálunk. Én max 3 éves voltam. Még élt anyumnak is voltak ilyen félbehagyott beszélgetései velem. Ilyenkor úgy néztek néznek rám, hogy látszott a szemükben sajnálnak. Mintha nem mernék nekem elmondani, mert félnek, hogy fáj. Nem tudom van-e összefüggés eközött és a szexuális gátlásosságom között. Ám nagyon elementünk a témától. Olyan rendesek vagytok, hogy érdeklõdtök. S itt legalább senkinek sem kellemetlen, ha beszélek róla.
imádok ugymond filozofálni, rengeteget gondolkodni az élet értelmén, stb stb stb stb, szinte mindenen nagyon sokat, de senkinek nem mondom meg... amugy meg rengeteg dolog van amit az emberek nem tudnak rólam, pl hogy ide is feljárok néha, , , , , nagoyn sok, kicsit zárkózott vagyok egy ideje elkezdtem kinyilni az emberek felé, aztán valaki piszkosul átvert, azóta nem bizom meg senkiben...
én szeretem a kábítószereket. ugyanolyan, mintha meleg lennél, nem mondhatnád el, mert a társadalom 80%-a megvetendõnek találja. ha pedig megveted a társadalom 80%-át, amiért megvetnek, antiszociális leszel. jobb a békesség.
A kérdező hozzászólása: 19:16: Ha jól értem, még nagyon kicsi korodban lehetett, mert nem is emlékszel rá?! Elejtett mondatokból tudtad meg?
Az hogy érdekelnek és figyelem õket xD Mármint a környezetem. Mert az hiszik tök közömbösek számomra. Ja és hogy szeretem õket, pedig õk utálnak, és hiányozni fognak ha elballagok 2010-ben a gimibõl.:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!