Találatok a következő kifejezésre: Mi az kémprogram (4 db)

Mi az a kémprogram?

Legjobb válasz: nem kell izgulni a winXP is köldi éjjel nappal az adatokat a cégnek, hogy mit csinálunk a gépen. de azért érdemes leszedni a kémprogikat.

nem kell izgulni a winXP is köldi éjjel nappal az adatokat a cégnek, hogy mit csinálunk a gépen. de azért érdemes leszedni a kémprogikat.
Olyan program, ami a hálózati kapcsolat igénybevételével, a felhasználó tudta nélkül adatokat továbbít a felhasználóról, és annak szokásairól, pl. a látogatott WWW-lapokról. Gyakran egyéb, reklámokkal támogatott programokkal érkezik a gépbe.
...feltéve ha ezt engedélyezi a felhasználó. De még szerence hogy nem Xp-t használok.
Ezek amikre gondolsz, konkrétan a keyloggerek. Bármelyik kémprogram irtó megtalálja õket :)
Malwarebytes' Anti-Malware (magyar) ezt töltsd le, telepítsd utánna FRISSÍTSD! majd Internet kapcsolat bontása után, csökkentett módban, Teljes vizsgálat bejelölése, és a Vizsgálat gombra klikk!. Ha talál valamit azt karanténba! http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/malwarebytes_anti-malwa..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én visszaforrasztanám...
Ha fontos és sürgõs, akkor bizonyára van róla másolat. Ha nincs, nem volt fontos. Mikor tanulják meg az emberek, hogy ami pendrive-on van meg egy példányban, az nincs meg. Az nem adattárolás, hanem orosz rulett 5 golyóval.
Forrasztás... A legvékonyabb pákaheggyel. És óvatosan, meg ne süsd az egészet. Ha nem bízol magadban, vidd el egy adatmentõ mûhelybe. De az drága lesz...


Kémprogram van a gépemen, ellopták az internetes sezmélyazonosságom, Steam profilom, mit tegyek?

Valamiért tegnap egyik pillanatról a másikra elkezdett nagyon akadni a gépem,5 percekig volt befagyva,és egész nap ez ment... Gondoltam,biztos valami program nagyban dolgozik(pl nod32 frissül,steam tölt le valamit...).. De amikor ma hazaértem,elindítottam a gépem,ugyan úgy akadt,erre már nagyon ideges voltam,de amikor a Steam kiírta hogy be kell jelentkeznem(általában automatikusan bejelentkezik..),próbáltam az összes létező jelszavam,de semmi eredménye nem volt... Rámentem az új jelszó kérésére,de ekkor fogadott a legnagyobb meglepetés.A több mint 1000 E-Mail-em egytől egyik eltűnt.. Gondolom átrakták a Steamemet másik e-mail-re,mert amikor e-mail alapján akarok jelszót kérni,kiírja,hogy hiba A gépem még most is akad,szerintem a program még mindig dolgozik... Hogy tudnám kideríteni,hogy hol van,és elpusztítani a vírust,vagy programot? Mit tudok tenni Steam accountom érdkében?(Mert nem túl kellemes,hogy több mint 10000Ft-nyi játékot loptak el,ráadásul ott van az összes bankszámlaadat,lakcím minden..) Valahogy le lehet nyomozni,hogy ki tette,és feljelentést tenni,vagy hasonló? Köszönöm a válaszokat előre is...

Legjobb válasz: Ja,és amit kihagytam,a Nod32 nem érzékelte,se a Windows Defenser,Se a Spywire Terminator

A kérdező hozzászólása: Ja, és amit kihagytam, a Nod32 nem érzékelte, se a Windows Defenser, Se a Spywire Terminator
Javaslom hogy fordulj szakemberhez ingyenesen tanácsot adnak neked Tel:+36 (06) 1 327 4541
A kérdező hozzászólása: A szakember ez esetben mit takar? Informatikus?
szerintem mindenképp windows újratelepítés legelõször is... utána lehet telefonálgatni/ e-mailezni a steam-mel stb....
A kérdező hozzászólása: Még 1 kérdés:Mielõtt újrarakom az egészet, van 1-2 fontos dolog a gépen, amit jó lenne lementeni... Ha rádugok a gépre egy külsõ HDD-t, és arra átrakom(a már jóval a promléma elõtt meglévõ)fájljaimat van rá esély, hogy valamilyen úton-módon rákerül a vírus/féreg/kémprogram vagy akármi is ez? Csak mert nem szeretnék kockáztatni egy külsõ HDD-t, amit hétköznapokban is használ az ember, viszont kisebb pendrive-al meg kicsit lassú lenne átmenteni 50gb fájl-t...
nagyon is sok esély van rá... :/
A kérdező hozzászólása: A szóban forgó videókat én vettem fel, 100%, hogy a vírus nem bennük van, így is rámászhat akármilyen csatlakoztatott ezközhöz?
Ja igen, a linux azért is lehet még jó választás, mert a videókat ha az alól másolod és ellenõrzöd, akkor minimális a kockázat. Ugyan is a kémprogram nem indul el a linux bootolásakor -> magától nem fogja megfertõzni a rákapcsolt pendriveot vagy akármit -> ha a videó maga nincs valahogy fertõzve (ami nem valószínû), akkor nincs gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!