Találatok a következő kifejezésre: Mi az joomla (9 db)

Mi az a joomla? Mire használható?

Legjobb válasz: A joomla egy tartalomkezelõ rendszer, amely segíteni fog neked weblapok és más erõteljes online programok elkészítésében! Nagyon egyszerû a használata nem kell hozzá nagy szaktudás

A joomla egy tartalomkezelõ rendszer, amely segíteni fog neked weblapok és más erõteljes online programok elkészítésében! Nagyon egyszerû a használata nem kell hozzá nagy szaktudás

Letöltöttem a joomla-t, telepítettem és van wampserverem is. Minden műdödik csak nem tudom mi az url címe. Hogy lehet megnézni?

Legjobb válasz: csak a te PC-den lehet megtekinteni azt a honlapot. ezt ird be a bongészobe: http://localhost/ és itt ki tudod valasztani... jah de ha mar mindent beallitottal, akk tudnod kéne. akk mi is a probléma? ez csak localhoston lesz elérheto.

csak a te PC-den lehet megtekinteni azt a honlapot. ezt ird be a bongészobe: http://localhost/ és itt ki tudod valasztani... jah de ha mar mindent beallitottal, akk tudnod kéne. akk mi is a probléma? ez csak localhoston lesz elérheto.
NEM OKOS!! ha a böngészõbe akárki beírja az ipcímedet, és be van kapcsolva a gép meg fut a wapserver akkor akárki
feltéve ha nincs routere vagy ha van akkor forwardolva van. bérelj egy tárhelyet és oda rakd fel
Kétlem, hogy fizetni akarna érte...

Joomla licence lejárt. Ezt írja ki az admin felület. Mi a megoldás?

Úgy tudom, hogy a joomla ingyenes, nem nagyon értek hozzá, egy srác készített nekem egy webshopot, de már nem tartom vele a kapcsolatot, és nem tudom, hogy most ezt a problémát hogyan tudom megoldani, ár 3hónapja áll a webshopom e-miatt.

Legjobb válasz: Ciki. Itt érdeklõdj: http://forum.joomla.org.hu/

Ciki. Itt érdeklõdj: http://forum.joomla.org.hu/


Joomla-ban készítettem egy weboldalt, nem raktam tárhelyre, a gépemen van, de nem tudom az elérési címet. Mit írjak a címsorba?

Még egy fél éve csináltam egy weboldalt Joomla-ban. Nem raktam fel sehova, csak a gépemen volt, de már az istenért se jut eszembe az elérési cím. Emlékszem, hogy az én IP címemet meg a localhostot bele kellett írnom, de hogy hogyan.. valaki tud nekem segíteni? Az adminisztrátori oldalra szeretnék eljutni.. Illetve hogy tudok új oldalt készíteni?

Legjobb válasz: Jó. Elõzõ kérdés kipipálva. Rájöttem :D localhost/oldalneve/administrator :) De hogy tudok neki kezdeni egy új oldalnak??

A kérdező hozzászólása: Jó. Elõzõ kérdés kipipálva. Rájöttem :D localhost/oldalneve/administrator :) De hogy tudok neki kezdeni egy új oldalnak??
Hát a webszerver mappájában a régi oldalt áthelyezed egy OLDAL-1 mappába, és az új oldalt egy OLDAL-2 mappába rakod... és a címsorból localhost/OLDAL-1 vagy localhost/OLDAL-2 címen éred el...
Akeeba Backup-ot rakd fel, exportáld ki, aztán importáld be a tárhelyen lévõ joomlába.
#2 meg el van tévedve
A kérdező hozzászólása: okkéé, asszem megvárom barátomat, hogy hazajöjjön és segítsen :D
Egyszerûbb:)

Egy vendégháznak a weboldalát szeretném elkészíteni, ahol online szállásfoglalási lehetőség lesz. Mit ajánlotok, csináljam joomla-val vagy pedig kézzel írjam meg az egészet?

Egy elég összetett és minőségi oldal kellene, mert szakdolgozathoz lesz. Adatbázis a háttérben, kereső optimalizálás, stb...

Legjobb válasz: Ha szakdolgozat lesz, akkor inkább a kézi megoldásra voksolnék (mert elvileg akkor ezt tanultad), esetleg pár php libet használva.

Ha szakdolgozat lesz, akkor inkább a kézi megoldásra voksolnék (mert elvileg akkor ezt tanultad), esetleg pár php libet használva.
A joomla-t mindenképpen kerüld! Ócska, lassú, átláthatatlan és Törökországból rendszeresen töri valaki.
Ha szakdolgozat akkor persze hogy a kézi!
Biztos nem egyetemi szakdolgozat... :D Ha igen ezt kérdezned kell? Esetleg a konzulenstõl kérdeznéd? Felhasználói igények? Szerver által nyújtott lehetõségek?
Kézzel írd meg, annyira nem nagy kaland úgy se! Sõt, ha a lehetõség adott én még azon is elgondolkodnék, hogy ASP.NET-et használjak.
Én nem, simán PHP-ban csinálnám, esetleg egy kis ajax-al megbolondítanám, de ennyi elég is.

Mi van akkor ha van egy adatbázisom és joomla azt írja ki, Hogy nem lehet hozzá kapcsolod ni akkor mittegyek?

Legjobb válasz: hol van az adatbázisod? localhost vagy valami tárhely? hoztál létre mysql felhasználót? hoztál létre táblát?

hol van az adatbázisod? localhost vagy valami tárhely? hoztál létre mysql felhasználót? hoztál létre táblát?
A kérdező hozzászólása: :)
:D akkor kezdd valami tutoriallal vagy leírással, és a mysql fogalmával, táblák fogalmával, phpmyadmin kezelésével. Nem bonyolult ilyen joomlához való alap szinten, de valamennyire képben kell lenni

Nekifogtam a Joomla-val, elolvastam minden tutorialt, követtem minden leírást, de nem bírom összehozni pl. a teamletcserét sem. Az 1.5-ös verzó meg sem jelenik az extra.hu-n. Mit tegyek?

Sürg?sen el kellene készüljek egy Publisherben készült weblappal,de az egy katasztrófa,ezért próbálnék hamar összedobni egyet a Joomla-val,de nem megy.

Legjobb válasz: nem is értem. Weblapot az ember notepad-dal (jegyzettömbbel) készít, nem szerkesztõkkel. Szerintem.

nem is értem. Weblapot az ember notepad-dal (jegyzettömbbel) készít, nem szerkesztõkkel. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Igen, aki megtanulta a html-t és társait. Én csak egy laikus.Azért ezeket a CMS rendszereket illik ismerni a programozóknak is.:)
ha ennyire nem erted a htmlt, akkor javaslom hasznalj NVU-t.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam az NVU-t is.Azért köszönöm, hasznos volt a válaszod!
mit akarsz kicserélni? template? azt letöltöd a gépedre, nem kell kitömöríteni, egyszerûen csak feltöltöd a joomla-n keresztül, és õ telepíti magának. az 1.5-ös joomla-hoz meg extra kiadott már egy patch-et, itt megtalálod: http://admin.blog.extra.hu/?p=36
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megpróbálom mert még mindig nem sikerült!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!