Találatok a következő kifejezésre: Mi az jele ha a baba (10 db)

Mi az első jele ha a baba nem birja a tejpépet?

4 hos babaám Humana HA1 tápszert kap mert valoszinü tejalergoája van.Most probálkozunk a tejpéppel Milupa HAs rizspépet irtak fel.Ettöl is görcsölhet a pocija?Az elözö tápszerünkt?l 3 napig orditva sirt de csak 3 nap után.

Legjobb válasz: Leginkább kiütés, hasmenés a jele. Elõször csak kis adagot adjál neki, és meglátod, mit szól hozzá. És ha lehet, elõször reggel, hogyha esetleg rosszul reagál rá, ne éjszaka tegye. Sok sikert!

Leginkább kiütés, hasmenés a jele. Elõször csak kis adagot adjál neki, és meglátod, mit szól hozzá. És ha lehet, elõször reggel, hogyha esetleg rosszul reagál rá, ne éjszaka tegye. Sok sikert!

Ha a baba (10 hónapos) 1-2 hónapja vakargatja a bőrét (néha véresre), de a bőre nem száraz (zsíros babafürdetőt használunk + mandulaolajat), az minek lehet a jele?

A doki egyszerre ilyet kérdezett, hogy van-e lisztérzékeny vagy cukorbeteg a családban (nincs), és ezeknek a többi jelét sem fedezem fel a babán. Szerintetek? Másnál is volt ilyen?

Legjobb válasz: Erõs öblîtõ, mosószer, gyengébb minõségû bady. Mivel mosol? Én egy hétig mindenkitõl külön mosnám az összes ruháját, sensitive mosóporral vagy mosódióval, az öblítõ nagyon allergizál, próbáld ki helyette az enyhén ecetes vizet. Csak 100% pamut badyt adj rá. Mert ha nem kaja miatt viszket, akkor a közvetlen környezete miatt. Mert oka biztos van, ez nem valami rossz szokás.

Erõs öblîtõ, mosószer, gyengébb minõségû bady. Mivel mosol? Én egy hétig mindenkitõl külön mosnám az összes ruháját, sensitive mosóporral vagy mosódióval, az öblítõ nagyon allergizál, próbáld ki helyette az enyhén ecetes vizet. Csak 100% pamut badyt adj rá. Mert ha nem kaja miatt viszket, akkor a közvetlen környezete miatt. Mert oka biztos van, ez nem valami rossz szokás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Próbálok egy ideje átállni mosódióra, de egy-két dolgot (törölközõk, ruhapelus) sensitive mosószerrel is mostam (lehet, ez volt a baj.) Ezen kívül sokszor a pelussal fedett részen is vakarózik, oda pedig nem kerül ruha. Pamperst használunk az elejétõl fogva, a többi vacakabb volt (pl a Huggies oldalsó kék pántjától kiütései lettek.) Remélem beválik a mosódió + ecet.
A kérdező hozzászólása: Tej, tojás, banán és E621 allergiája van, kiderült.

Ha a html validator-nak baja van az oldal kódjában lévő & jelet tartalmazó url-ekkel, mit lehet tenni?

Ezt mondja rájuk: cannot generate system identifier for general entity "x", ahol x az & után lév? változó.

Legjobb válasz: a & jel a kódban: & a " jel a kódban: " Ha ezeket használod, valid lesz a kódod.

a & jel a kódban: & a " jel a kódban: " Ha ezeket használod, valid lesz a kódod.
Az elõttm szóló bemásolta a kódokat de az itt nem jelent meg, szóval erre cseréld az & jelet: & amp; Így írva, szóköz nélkül.

7 honaposom ma leesett az agybol. Latszolag nincs baja de mire figyeljek, ma ugye unnep ha nem muszaj nem mennek az ugyeletre vele. Hanyas vagy tul hosszas alvas? Mi a jele hogy baj van?

Legjobb válasz: A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....

A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....
Állandóan alszik, hányás jelezhet bajt. Vagy esetleg fáj a feje. De általában a leesésnek nincs semmi következménye.
Zörgess neki játékot, hogy követi-e a szemével. Felnõtteknél ugye ujjat szoktak végig vinni a szem elõtt, hogy tudod-e követni. Mindkét oldalt, lent , fent. Agyrázkódás miatt kell, ha nem követi, akkor lehet baj. Nézd meg, nem keményedett-e be a hasa, vagy nem kakil-e véreset, ezek belsõ vérzésre utalhatnak. Ha rögtön felsírt, az már jó jel. Nézd meg, nem huplis-e a feje valahol. Nyomogasd a testét óvatosan meg, persze ne fájjon neki, mert ha érintésre valahol fáj neki, akkor ott ütötte be. De általában nem szokott baj lenni.

Mára vagyok kírva. Persze a baba nem jött. Voltam orvosnál, semmi jele, hogy meg akarna születni még egy darabig. Azt mondta az orvos, hogy ha jövőhét hétfőig nem szülök meg akor megindítja a szülést (hétfőn). Mit tegyek?

Aminek nem örülök, hiszen még 1 héttel sem hordtam túl akkor (minden redben van áramlás és lepény ügyileg is). Persze már akkor sem korai. Ezt értem is, és nem is ezzel van igazából a gond.

Legjobb válasz: szerintem azért arra a napra gondolt mikor õ ügyel mert biztosítani akarja hogy mindenképp õ legyen ott veled.de az is lehet hogy tényleg kényelembõl is.biztos közre játszik ez is.lehet elutazik vagy valami dolga lesz és mindenképp õ akar veled foglalkozni mivel megfogadtad.ismer téged,a terhességed.nem azért fizetsz neki konkrétan mert ügyeleti idõben ott van hanem mert az egész terhességed alatt ott volt.és õ fejezi be.ha nem ügyelne akkor is bemenne biztos.ezt vállalta.én akkor is fizetnék neki.ha végig lelkiismeretes volt,megérdemli.fájdalommentes szülést és jó babázást neked!!!már csak pár nap!!!

szerintem azért arra a napra gondolt mikor õ ügyel mert biztosítani akarja hogy mindenképp õ legyen ott veled.de az is lehet hogy tényleg kényelembõl is.biztos közre játszik ez is.lehet elutazik vagy valami dolga lesz és mindenképp õ akar veled foglalkozni mivel megfogadtad.ismer téged, a terhességed.nem azért fizetsz neki konkrétan mert ügyeleti idõben ott van hanem mert az egész terhességed alatt ott volt.és õ fejezi be.ha nem ügyelne akkor is bemenne biztos.ezt vállalta.én akkor is fizetnék neki.ha végig lelkiismeretes volt, megérdemli.fájdalommentes szülést és jó babázást neked!!!már csak pár nap!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, lehet, hogy igazad van:) Majd meglátjuk mi lesz, lehet, hogy nem is kell addig várni. Köszönöm a jókívánságot.
Szia! Én nem vagyok hálapénz ellenes, én is mindig szoktam adni, de azt gondolom, hogy ez a doki nem szívjóságból akarja hétfõn megindítani a szülést. Én tuti nem engedném, ha amúgy a baba jól van odabent. Nagy divat ma Magyarországon, hogy mindent mesterségesen csinálnak és el se mondják a kismamáknak, hogy mi mivel jár. Ezért van sokkal több császármetszés kis hazánkban, mint a fejlettebb országokban. Azt biztos tudtad, hogy ugye indított szülésnél mindenképp kapni fogsz oxitocint. De azt vajon elmondták-e, hogy az oxitocint, ha kívülrõl viszik be a szervezetbe, az leállítja a saját oxitocin-termelésedet? És azt elmondták, hogy az oxitocin adása miatt nagyon gyakran elkezd romlani a kisbaba szívhangja, ezért végül a mûtõben köthetsz ki? Nem ijesztgetni akarlak, de ahelyet, hogy hagynák a természetet dolgozni, ami ugye a babának a legjobb, a dokik inkább beavatkoznak, mert úgy nekik könnyebb és gyorsabb. A baba pontosan tudja, mikor áll készen rá, hogy megszülessen. Ha kevesebb lenne a beavatkozás, sokkal kevesebb szülés végzõdne úgy, hogy valóban be kell avatkozni. Egy kedves barátnõm a doki szerinti 43. héten hozta világra a kibabáját, mindenféle beavatkozás nélkül, makkegészségesen, a kisbaba bõre nem volt felázva, bõven volt rajta magzatmáz, tehát nem volt túlhordott baba egyáltalán. Ha hallgat a dokira, lehet, hogy lettek volna komplikációk. Pedig az a 43. hét volt! Igaz, a barátnõm végig állította, hogy csak a 40., de senki se hitt neki. Nem szokás az amúgy tökéletesen mûködõ anyai érzéseknek hitelt adni.:-( Neked kell dönteni, neked kell tudni, mennyire bízol a dokidban. Ha neked megfelel a hétfõ, ám tedd. De ha nem érzed helyesnek, ne engedd. Majd jön az a babóka magától, ha akar. Bocsi, ha túl hosszú voltam. Szerintem hallgass a saját belsõ hangodra, nem fogsz csalódni. Könnyû szülést és sok boldogságot a kisbabádhoz!:-)
Szia! Én ellenzem a hálapénzt, de ezt most hagyjuk... Viszont van egy olyan érzésem, hogy tényleg nem szívjóságból fogja megindítani hétfõn.Múlt pénteken olyan kismamával voltam együtt NSTn, aki már majd két hete túlhordta.Mivel minden rendben volt vártak még.Azt mondta a betöltött 42.re fogják megindítani, ha nem akar jönni.Te meg még csak 40 hét meg 5napos leszel.Az elég messze van a 42tõl... Nem akarok rosszmájú lenni, de az a doki fog még ügyelni...igazából, ha fogadot orvosom lenne, akkor feltenném neki a kérdést, hogy miért szükséges ilyen korán beindítani.Hozzá jártál, gondolom vagytok ilyen viszonyban.Ha csak hebegne habogna, és nem tudna normális érvet felhozni azon kívül, hogy õ ügyel, akkor egy vasat sem látna tõlem, és a tudtán kívûl megkeresnék egy másik orvost, akitõl tanácsot kérnék.
Egyik barátnõmnél is beindították, a baba ugyan be volt fordulva, de még nem illeszkedett be a feje. Szépen ki is tágult a barátnõm, vajúdott kb. 8 órát, de mivel a feje még nem volt beilleszkedve, a baba egyszerûen nem volt hajlandó elindulni kifelé. Pedig 3 kilós volt a kisfia, szóval könnyedén meg tudta volna szülni, de így császár lett belõle. Mindezt a kedves és hozzáértõ doktorbácsi miatt, ugye. És õ is fogadott orvosnál szült! Én semmiképp se hagynám. A baba rendben volt nála is, a lepényi keringés is, a magzatvíz is... Talán a hónap végére a dokinak elfogyott a pénze és kellett gyorsan egy szülés, hogy újra tele legyen a pénztárcája.
Én biztos megmondanám a dokinak, hogy nem akarom, hogy indítsa, várjon még. 2 hetet lehet várni, ha minden eredmény jó, többet nem szoktak. Szerintem is azért hívott be akkor , mert akkor ügyel, könnyíteni akarja a dolgát. De elvégre fizetsz neki, fáradjon be, ha szülsz.
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem az egyik ismerõsömmel, Õ is nála szült. Azt mondja, mindig az ügyeleti napokra idõzíti a szülésindításokat. Mostmár tényleg nem tudom mit gondoljak:(
é n nem indíttatnám el, ha más oka nincs...baba méretei, diabétesz...akármi, ami miatt sürgõs lenne beindítani. Nekem diabéteszem volt, az én orvosom szintén az gyeleti napját tûzte ki, hogy majd beindítja két nappal a kiírt idõpont után (a diab miatt), hát én azt nagyon nem akartam, ezt a baba is megérezte, persze beszéltem is hozzá sokat és kibújt a várt idõpontban, de olyan gyorsan, hogy a fogadott dokim be sem ért, ügyeletesnél szültem :) igaz fogadott szülésznõmmel. Szóval ne hagyd! Várjon még... Legalább a következõ ügyeletig ;) SOK BOLDOGSÁGOT!!!

12-13 évesek is küzdhetnek identitás problémával? Ha nem, mik az első jelei annak, hogy felnőttkorában ez lesz a baja?

Legjobb válasz: Az identitás zavar szerintem pont hogy legjobban rájuk és a tinédzser korosztályra jellemzõ.

Az identitás zavar szerintem pont hogy legjobban rájuk és a tinédzser korosztályra jellemzõ.
Ha nem az majd a szülei kialakítják a folytonos túlaggódással. 12-13 évesen nem dõlnek el az ilyen problémák én velem mondjuk rengeteg esemény történt az életemben és szinte más ember lettem.
IGEN, küzdhetsz, kicsit késõre válaszolok, de én is pont igy voiltam és aztán rájöttem hogy meleg avgyok 13 évesen megtörtént az elsõ nemi kapcsolatom, ami azért nagyon korai volt és most pedig élek boldogan egy fiuval :) lehet ientászavarod már most is.Én most 17 éves vagyok :)
Veszel egy boxhoz gyártott wifi adaptert, mert másfajtával nem fog mûködni.
A kérdező hozzászólása: olyat hol tudok venni?
Konzolos boltokban személyesen vagy neten.
A kérdező hozzászólása: tatabányán kapható ilyen?
576-ban biztosan.
A kérdező hozzászólása: a honlapom nem találtam
A kérdező hozzászólása: Jah és még még annyi hogy win 7
A kérdező hozzászólása: van wifi mert másik géppel fogjuk csak az egyik gép nem látja és ez a baj.
Milyen op. rendszer van azon a gépen amelyik nem látja? A router admin felületén megnézted a beállításokat?
Talán elõször azt kellene kideríteni, hogy van e otthon wifi ;) Ne nézz csúnyán, nem elképzelhetetlen, hogy a router nem mûködik megfelelõen :)
Más gép látja a tied?
A kérdező hozzászólása: win 7 van rajta azon is ami nem látja meg azon is amelyik látja

Mit jelen az ha egy kutyafajta FCI-be beletartozik, de a CACIB-ba nem?

Legjobb válasz: Nem tudom biztosan, de szerintem: az FCI elfogadja a fajtát, tehát bejegyzett fajta, de kiállításokon nem vehet részt, legalábbis CACIB-on. De ez nem biztos. :)

Nem tudom biztosan, de szerintem: az FCI elfogadja a fajtát, tehát bejegyzett fajta, de kiállításokon nem vehet részt, legalábbis CACIB-on. De ez nem biztos. :)
még nem teljesen elfogadott a fajta, nemzeti kiállításon konkurálhat CACIB címet nem kaphat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Nem kap jelet a monditorom, ha videó kártyámba kötöm, de ha az integrált-ba kötöm akkor kap. Mi lehet a probléma?

A videó kártyám Ati radeon HD 5450.Csak azért írtam ki a kérédst mert már nagyon zavar, hogy most az a játék is akad legalacsonyabb grafikán ami régen maxon sem akadt.(pl. Counter Strike Source;Sims3;Call Of Duty 4,5,6)Ha valaki tud valami megoldást kérem írja le, el?re is kösz!Ja és még valami, nem tudom, hogy ez fontos-e, de msot emnt tönkre az alaplap a gépemben, de még azel?tt jelentkezett ez a probléma miel?tt tönkre ment volna az alaplap.Az alaplapot kicseréltem,d e a probléma továbbra is fent áll. :(

Legjobb válasz: Tilts le BIOS-ban az intergrált videókártyát, és akkor automatikusan át fog menni a másik VGA-ra, vagyis a HD 5450 re ha jól olvasom.

Tilts le BIOS-ban az intergrált videókártyát, és akkor automatikusan át fog menni a másik VGA-ra, vagyis a HD 5450 re ha jól olvasom.
Meg a monitort az új kártya csatlakozójára dugd rá.
A kérdező hozzászólása: Kösöznöm a segítséget, de leeht én vagyok nagyon béna, de nem találom a beállítást ami a képen van :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!