Találatok a következő kifejezésre: Mi az homeopatias gyogyszer (2 db)

Mi az hogy homeopatias gyogyszer?

nemreg vettem egy ilyen homeopatias nyugtatot (csak ilyen stressz elleni ize) olvastam rola es eleg jo meg minden csak azt nemertem mi a kulombseg a rendes tabik es a homeopatias gyogyszer kozott.lehet hogy buta vagyok de ez van:S elore is koszi

Legjobb válasz: Végülis a lényege az, hogy természetes dologból állítják elõ. A nyugtatót nem tudom, hogyan, de öcsém allergiára szedi, és nekem azt mondták, hogy annak pont az a hatóanyaga, ami az allergiát kiváltja, csak legyengített formában, ami ellen a szervezet tud védekezni, így megtanulja kivédeni az allergiát is. Állítólag a többi is ilyen elven mûködik.

Végülis a lényege az, hogy természetes dologból állítják elõ. A nyugtatót nem tudom, hogyan, de öcsém allergiára szedi, és nekem azt mondták, hogy annak pont az a hatóanyaga, ami az allergiát kiváltja, csak legyengített formában, ami ellen a szervezet tud védekezni, így megtanulja kivédeni az allergiát is. Állítólag a többi is ilyen elven mûködik.
A homeopátia szó görög eredetû, jelentése: hasonló betegség, innen ered a magyar neve: hasonszenvi gyógymód. A terápia alapelve, hogy ha egy anyag nagyobb mennyiségben elõidéz bizonyos tüneteket, akkor kis mennyiségben alkalmazva mellékhatások nélkül gyógyítani képes az ugyanazokat a tüneteket kiváltó betegséget. A homeopátia vezérelve: hasonlót hasonlóval gyógyítunk. Ez a felfogás több ezer éves múltra tekint vissza, habár a módszer csak aránylag késõn, Samuel Hahnemann német orvos, vegyész és nyelvész (1755-1843) munkássága nyomán vált önálló terápiás ággá.
A homeopátiás szó jelentése, hogy emberbarát. Tehát természetes anyagokból csinálják, amihez nincs hozzászokás, meg ilyesmi. Semmi méregrõl nincs benne szó.
A homeopátiás gyógyszerek alapelve, hogy vesznek valamilyen erõs mérget, majd ezt addig higítják, amíg gyakorlatilag nem marad benne hatóanyag. Tehát ezeknek a gyógyszereknek ugyanaz a hatása, mint a placebónak. Vagyis csak a fejedben hat. Mondjuk ez nyugtatónál elég is. Engem csak egy dolog zavar: az ára. Az húzós - az önköltséghez képest. Ami gyakorlatilag nulla.

Elkaptam az influenzát. Semmilyen gyógyszer nem használ (homeopátiásokkal probálkoztam), sem a melegvizes só oldat, se tea. Dokihoz csak 2 nap múlva megyek vissza. Mit tehetek addig?

A lázam rendbejött, de elment a hangom. Nincs étvágyam és a torokfájdalom miatt alig alszom.

Legjobb válasz: A homeopátiásat 3 napig lehet szedni ha ddig ne használ orvos!Nekem az segített.oscillococcium(valahogy így írják)Stodal syrup,és homeogene9,rá van írva hogy kell szedni és mellette szadtem dupla adag magzatvédõt és 2000mg cvitamint,ca&magnéziumot(de ezeket mindig szedem)folsavat és vasat.tudom soknak hangzik de ezek vitaminok és sajna pláne így télvíz idején a gyümi meg a zöldség is kényszer érett,nem sok vitit tartalmaz.kell sajnos ilyen dolgokat szedni.Jah és egy félcitrom levébe kb 3ek mézet keverj el.Tömény de varázsszer a torkodra.És infra lámpázz,nem olyan drága az sem,és ez úgyis fog kellenni még.Remélem segíteni fog.Amúgy ezeket a homeopátiás szereket nyugodtan szedheted rá van írva,hogy terhesség alatt szedhetõ.

A homeopátiásat 3 napig lehet szedni ha ddig ne használ orvos!Nekem az segített.oscillococcium(valahogy így írják)Stodal syrup, és homeogene9, rá van írva hogy kell szedni és mellette szadtem dupla adag magzatvédõt és 2000mg cvitamint, ca&magnéziumot(de ezeket mindig szedem)folsavat és vasat.tudom soknak hangzik de ezek vitaminok és sajna pláne így télvíz idején a gyümi meg a zöldség is kényszer érett, nem sok vitit tartalmaz.kell sajnos ilyen dolgokat szedni.Jah és egy félcitrom levébe kb 3ek mézet keverj el.Tömény de varázsszer a torkodra.És infra lámpázz, nem olyan drága az sem, és ez úgyis fog kellenni még.Remélem segíteni fog.Amúgy ezeket a homeopátiás szereket nyugodtan szedheted rá van írva, hogy terhesség alatt szedhetõ.
Szerintem ne csinálj semmit, hanem menj el az ügyeletre!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: köszönöm a jó tanácsokat, a citromos méz tényleg bevált!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!