Találatok a következő kifejezésre: Mi az homeopatias (18 db)

Mi az a homeopátiás keverék, ami megindítja a szülést (ha a baba már érett rá)? Állítólag a dúlák szokták ajánlani. Valaki már ivott ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom pontosan mire gondolsz mert mikor ér túlhordásban voltam a babámmal rákerestem ezekre és elég sokféle módszert találtam a szülés megindítására. 1. Tonik. Minél több annál jobb. 2. Hashajtó (nem próbáltam) 3. Málna levél tea a terhesség 36-37. hetétõl fokozatosan növelne a mennyiséges, a 40. héten már napi 1 litert ittam, de nem indult meg a szülésem. 4. Különbözõ homeopátiás bogyók. (cimicifuga, arnica, pulsatilla, stb) ezeknek meg tudod keresni az adagolását a neten. Én szedtem, de ezek sem használtak. DE! Nagyon sok pozitív tapasztalatot hallottam már róluk. Az tény, hogy nem csodaszer mert nem mindenkinél ha, de nem lehet tudni elõre, hogy nálad fog-e hatni úgyhogy szerintem érdemes kipróbálni. Nem kerülnek olyan nagyon sokba hogy ne érjen meg próbát. Én így álltam hozzá.

Szia! Nem tudom pontosan mire gondolsz mert mikor ér túlhordásban voltam a babámmal rákerestem ezekre és elég sokféle módszert találtam a szülés megindítására. 1. Tonik. Minél több annál jobb. 2. Hashajtó (nem próbáltam) 3. Málna levél tea a terhesség 36-37. hetétõl fokozatosan növelne a mennyiséges, a 40. héten már napi 1 litert ittam, de nem indult meg a szülésem. 4. Különbözõ homeopátiás bogyók. (cimicifuga, arnica, pulsatilla, stb) ezeknek meg tudod keresni az adagolását a neten. Én szedtem, de ezek sem használtak. DE! Nagyon sok pozitív tapasztalatot hallottam már róluk. Az tény, hogy nem csodaszer mert nem mindenkinél ha, de nem lehet tudni elõre, hogy nálad fog-e hatni úgyhogy szerintem érdemes kipróbálni. Nem kerülnek olyan nagyon sokba hogy ne érjen meg próbát. Én így álltam hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezt kipróbálom!
A málnalevél teáról tudok ami hamarabb megindíthatja és megkönnyítheti a szülést.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Az elsõ terhességemnél én is ittam a málnalevél teát és a 4. pontban leírt homeós bogyókat szedtem a 36. héttõl, de végül a 42. héten császároztak, mert nem indult be a szülés (nem tágultam). Azt hittem, van valami csodaszer, de lehet, hogy akkor nincs is? Azért a tonikot kipróbálom, köszönöm!
Atonikkal azért vigyzáni kell, mert kinint tartalmaz, ami nagyobb mennyiségben a felnõttekre is ártalmas! Viszont a sok mozgást tudom ajánlani, nem a durva ugrálást, de a folyamatos mozgolódást... Persze ezt is napokon keresztül, folyamatosan, és nem a lépcsõzésre gondolok, mert az fárasztó. Pl.folyamatos házimunka, ami mindent megmozgat. Nekem bejött!
Szerintem a bábakoktelra gondolsz. Keress ra itt is több kerdes volt mar rola! (bocs az ekezet hianyossaga miatt)

Mi az a Maca Vibe? Homeopátiás szer?

Legjobb válasz: http://www.herbariashop.com/index.php?s=zoom&i=189&sm=257

Mi az hogy homeopatias gyogyszer?

nemreg vettem egy ilyen homeopatias nyugtatot (csak ilyen stressz elleni ize) olvastam rola es eleg jo meg minden csak azt nemertem mi a kulombseg a rendes tabik es a homeopatias gyogyszer kozott.lehet hogy buta vagyok de ez van:S elore is koszi

Legjobb válasz: Végülis a lényege az, hogy természetes dologból állítják elõ. A nyugtatót nem tudom, hogyan, de öcsém allergiára szedi, és nekem azt mondták, hogy annak pont az a hatóanyaga, ami az allergiát kiváltja, csak legyengített formában, ami ellen a szervezet tud védekezni, így megtanulja kivédeni az allergiát is. Állítólag a többi is ilyen elven mûködik.

Végülis a lényege az, hogy természetes dologból állítják elõ. A nyugtatót nem tudom, hogyan, de öcsém allergiára szedi, és nekem azt mondták, hogy annak pont az a hatóanyaga, ami az allergiát kiváltja, csak legyengített formában, ami ellen a szervezet tud védekezni, így megtanulja kivédeni az allergiát is. Állítólag a többi is ilyen elven mûködik.
A homeopátia szó görög eredetû, jelentése: hasonló betegség, innen ered a magyar neve: hasonszenvi gyógymód. A terápia alapelve, hogy ha egy anyag nagyobb mennyiségben elõidéz bizonyos tüneteket, akkor kis mennyiségben alkalmazva mellékhatások nélkül gyógyítani képes az ugyanazokat a tüneteket kiváltó betegséget. A homeopátia vezérelve: hasonlót hasonlóval gyógyítunk. Ez a felfogás több ezer éves múltra tekint vissza, habár a módszer csak aránylag késõn, Samuel Hahnemann német orvos, vegyész és nyelvész (1755-1843) munkássága nyomán vált önálló terápiás ággá.
A homeopátiás szó jelentése, hogy emberbarát. Tehát természetes anyagokból csinálják, amihez nincs hozzászokás, meg ilyesmi. Semmi méregrõl nincs benne szó.
A homeopátiás gyógyszerek alapelve, hogy vesznek valamilyen erõs mérget, majd ezt addig higítják, amíg gyakorlatilag nem marad benne hatóanyag. Tehát ezeknek a gyógyszereknek ugyanaz a hatása, mint a placebónak. Vagyis csak a fejedben hat. Mondjuk ez nyugtatónál elég is. Engem csak egy dolog zavar: az ára. Az húzós - az önköltséghez képest. Ami gyakorlatilag nulla.


Elkaptam az influenzát. Semmilyen gyógyszer nem használ (homeopátiásokkal probálkoztam), sem a melegvizes só oldat, se tea. Dokihoz csak 2 nap múlva megyek vissza. Mit tehetek addig?

A lázam rendbejött, de elment a hangom. Nincs étvágyam és a torokfájdalom miatt alig alszom.

Legjobb válasz: A homeopátiásat 3 napig lehet szedni ha ddig ne használ orvos!Nekem az segített.oscillococcium(valahogy így írják)Stodal syrup,és homeogene9,rá van írva hogy kell szedni és mellette szadtem dupla adag magzatvédõt és 2000mg cvitamint,ca&magnéziumot(de ezeket mindig szedem)folsavat és vasat.tudom soknak hangzik de ezek vitaminok és sajna pláne így télvíz idején a gyümi meg a zöldség is kényszer érett,nem sok vitit tartalmaz.kell sajnos ilyen dolgokat szedni.Jah és egy félcitrom levébe kb 3ek mézet keverj el.Tömény de varázsszer a torkodra.És infra lámpázz,nem olyan drága az sem,és ez úgyis fog kellenni még.Remélem segíteni fog.Amúgy ezeket a homeopátiás szereket nyugodtan szedheted rá van írva,hogy terhesség alatt szedhetõ.

A homeopátiásat 3 napig lehet szedni ha ddig ne használ orvos!Nekem az segített.oscillococcium(valahogy így írják)Stodal syrup, és homeogene9, rá van írva hogy kell szedni és mellette szadtem dupla adag magzatvédõt és 2000mg cvitamint, ca&magnéziumot(de ezeket mindig szedem)folsavat és vasat.tudom soknak hangzik de ezek vitaminok és sajna pláne így télvíz idején a gyümi meg a zöldség is kényszer érett, nem sok vitit tartalmaz.kell sajnos ilyen dolgokat szedni.Jah és egy félcitrom levébe kb 3ek mézet keverj el.Tömény de varázsszer a torkodra.És infra lámpázz, nem olyan drága az sem, és ez úgyis fog kellenni még.Remélem segíteni fog.Amúgy ezeket a homeopátiás szereket nyugodtan szedheted rá van írva, hogy terhesség alatt szedhetõ.
Szerintem ne csinálj semmit, hanem menj el az ügyeletre!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: köszönöm a jó tanácsokat, a citromos méz tényleg bevált!

Mit jelent az, hogy homeopátiás gyógyszerkészítmény?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Itt van a legegyszerûbben leírva, ennél jobban elmagyarázni sem lehet: http://1023.hu/mi-a-homeopatia Még azt is említi, hogy milyen sokan hiszik azt, hogy valami gyógynövényes dolog, erre láttam az elsõ hozzászólást és ez eléggé megmosolyogtatott. :))))

Itt van a legegyszerûbben leírva, ennél jobban elmagyarázni sem lehet: http://1023.hu/mi-a-homeopatia Még azt is említi, hogy milyen sokan hiszik azt, hogy valami gyógynövényes dolog, erre láttam az elsõ hozzászólást és ez eléggé megmosolyogtatott. :) )))
"gyógynövényekbõl készült" Az eszed tokja készült gyógynövénybõl. A homeopátiás szereknek az az elve, hogy ami kiváltja a betegséget, azzal gyógyítani is lehet azt. Késõbb ezeket már higítva használták. A hatása nem bizonyított, de sokan hisznek benne, és úgyis ez a lényeg. Ha elhisszük, hogy úgy van, akkor úgy van.
A homeopátiás gyógyszerek az eredeti gyógyszerek ezerszeresére hígított változatai. Ezzel a gyógyszer mellékhatásai megszûnnek. Azt eddig nem sikerült bizonyítani h a hatásuk viszont megmaradna. Gyakorlatilag a placebo effektusra épül, azaz ha hiszel benne h meggyógyulsz, nagyobb eséllyel gyógyulsz meg. Lehet h ma már gyógynövényes készítményeket is hívnak így, de a fogalom a fent említetteket takarja.
gyógynövényekbõl készült
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ .Azt meg tudnád mondani, hogy az orvos írja fel vagy gyógynövény boltban lehet kapni?
Ezek placebo gyógyszerek. Mint például adna valaki lázra egy cukorkát és azt mondaná hogy lemegy a lázad te azt beképzeled mert azt hiszed hogy tényleg gyógyszer és tényleg le fog menni.
"Homeopatia" egy latin szo, kb azt jelenti magyarul hogy " ne erre koltsd a penzedet "
Panadolt is lehet bevenni terhesség alatt
a gyógszertárosok tapasztalatból mondom, h néha többet tudnak segíteni....egyébként meg amit már lehet kis gyermeknek is adni az valószínûleg nem árt néha....panadol Én jártam agykontrollra és 10-20 perc alatt teljesen el tudtam még anno mulasztani a fejfájást, ha hiszel benne lehet h érdemes....
Paramax
Énis így voltam, mint te. Nekem a 10.héttõl a 20.hétig iszonyat fájt a fejem. Én gyógyszerellenesség miatt nem vettem be semmit. Nekem a jégzselé használt. Bekentem vele a homlokom, halántékom, tarkóm és jobb lett. Naponta többször. Plusz a hidegvizes borogatás is bevált. No, meg a sok friss levegõ. Próbáld ki, hátha...
Ez komoly hogy Aspirint meg Algopyrint javasolt az orvosod??? Kb. pont ezeket NEM szokták terhesen ajánlani, inkább a paracetamolt (tehát a panadolt). Egy gyógyszerész-
Szerintem is a gyógyszertárban kérdezd meg, hogy mit lehet, õk tudni fogják. Nekem egy Ibumax nevû fájdalomcsillapítót javasoltak anno a patikában, addig nem is tudtam, hogy ilyen létezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Tényleg több orvos is javasolta az aszpirint meg az algopyrint.
A kérdező hozzászólása: Ibumax az ibuprofént tartalmaz ami nem javasolt a terhesség alatt.

Mit kezdjek azzal, hogy candida gyanú? Most akkor candidám van? Kérjek időpontot a nőgyógyászomtól, vagy komolyabb tünetek nélkül még lehet vele élni? Valakinek esetleg valami homeopátiás bevált gyógymódja?

B?vebben: a ráksz?rés eredményem annyi lett, hogy candida gyanú. De az asszisztens annyit mondott, hogyha konkrét tüneteim lesznek, csak akkor kell visszamenni és kezeltetni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha tényleg candidád van akkor máhogy kell étkezned.Cukrot semmiképp nem ehetsz mert az tálálja.Találsz a neten candida diétát.De azért érdemes lenne megtudni hogy tényleg azod van e!! Ha ilyen az orvos akkor válts orvost!!Én sem szeretem mikor csak találgatnak!És minden képpen szedj valami immuerõsítõt!!A kasvirágcseppet tudom ajánlani!

Ha tényleg candidád van akkor máhogy kell étkezned.Cukrot semmiképp nem ehetsz mert az tálálja.Találsz a neten candida diétát.De azért érdemes lenne megtudni hogy tényleg azod van e!! Ha ilyen az orvos akkor válts orvost!!Én sem szeretem mikor csak találgatnak!És minden képpen szedj valami immuerõsítõt!!A kasvirágcseppet tudom ajánlani!

Milyen homeopátiás szerek vannak a baba hasfájására? Az Infancolról mik a tapasztalataitok?

Sajna nekünk sem a Mecsek tea, sem az Espumisan emulzió nem vált be eddig. Borzasztóan hasfájósak vagyunk. Már nem tudom, mit adjak neki, hogy könnyítsek rajta...

Legjobb válasz: Nekünk abszolút bevált,kb.4 napos kora óta kapta.Altasd hason ill.Lehet kapni megymag párnát,az is használhat,de azt nem próbáltam.Gondolom szopizik.Mindenképpen megvárni a büfit(ne hagyd bealudni cicin)és 2-2.5 órát min várj 2 szopi között.

Nekünk abszolút bevált, kb.4 napos kora óta kapta.Altasd hason ill.Lehet kapni megymag párnát, az is használhat, de azt nem próbáltam.Gondolom szopizik.Mindenképpen megvárni a büfit(ne hagyd bealudni cicin)és 2-2.5 órát min várj 2 szopi között.
bocsi, meggymag
Infacolt használunk, de magában nem volt elég, éjjel sokat sírt. Chamomilla 15 CH-t adok csak este, fürdetés elõtt vagy után pici vízben feloldva és tök nyugodt azóta. Infacolt meg minden szopi elõtt. Írj ha bevált!
Szia! Nekünk is bevált az Infacol, de mellé még minden másnap kamillateát is fõzök neki. Segíti a székletét is a tea. Próbáld meg az Infacolt, szerintem be fog válni. Eleinte minden egyes evéshez adtam neki (mi tápszeresek vagyunk), mostmár csak reggeli-ebéd-vacsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megosztottátok tapasztalataitokat. Írok majd, milyen sikerrel jártunk.
Az Infacol nekünk is bevált. De van, akinek az Espumisan (gyermekeknek való változata) használt. Miután elmúlt a hasfájása, továbbra is adtam neki még egy jó 1, 5-2hónapig, jókat pukizott tõle. Hasfájás ellen jó még a tornázás (lábait behajlítva a hasához nyomkodod, talpát erõsen végigsimítod, pociját masszírozod...)Volt amikor a vasalóval felmelegített "rongypelenka borogatás" segített. De semmi estre ne hagyd sírni! Nyugtasd ahogy tudod!
Az elõzõ vagyok. És nekünk is azt javasolta az orvos, hogy amennyire csak lehet tartsuk be a 3órát az etetések között, hogy pihenjen a kis pocikája és a belei. Sajnos mi emiatt nem tudtunk igény szerint enni. Nagyon nagy türelmet és kitartást kívánok!!! (Nekünk 5hetesen múlott el a szörnyû hasfájás.)
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, ú gy néz ki, van amivel enyhíteni lehet a hasfájását!Kipróbáltuk az Infacolt is, úgy tûnt jó lesz, de az íze miat nem hajlandó lenyelni a ygerek. Viszont vettem édeskömény termést, s abból készítek neki forrázatot(teszek bele pár szem akmillát is), s ettõl akkorákat pukizik, és rotyizik is. Persze így is nyûgös egy kicsitm, de ha megkönnyebül, olyan, mint akit elvágtak. Este az ért a két etetéskor adok neki Esumisanból si, ha látom, hogy már a szopi elején tekeri magát. Mindenesetre köszi a tippeket mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a gépelési hibákért, de most nagyon sietek. Csak szerettem volna írni egy kommentet!
Elõször is te mire szeretnéd szedni??????
A kérdező hozzászólása: Tágulás elõsegítésére, ami segít a szülésnél. Bocs ha nem voltam elég világos.Köszi, hogy írtál.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&.. Ezt az oldalt találtam, nem tudom megtalálod e amit kerestél. 34 h km
Én a 37.héttõl szedem. 2 fajtát: Caulophyllum 9 ch, illetve Cimicifuga 9 ch. Mindkettõbõl napi 3x5 golyót. Nekem a szülésznõ javasolta, állítólag kedvezõen hat a vajúdáskor(fájdalom csökkentõ, tágulás gyorsító. A 36. hét elõtt semmiképpen nem ajánlatos. A dokim nem hisz a homeopátiában, de van olyan orvos ismerõsõm, aki igen. Így én inkább a szülésznõm véleményére/javaslatára támaszkodtam.

Hova vigyem el alvásproblémával? (Homeopátiás orvos is érdekel. ) Tapasztalatok? Mit csinálnak ott? Javult-e azt követően a helyzet? Stb.

Veszprém megye, Fejér megye, Somogy megye, Pest megye érdekel leginkább.

Legjobb válasz: A Madarászban van Alváslabor, Gál Éva a vezetõ fõorvos nagyon jó doki.

A Madarászban van Alváslabor, Gál Éva a vezetõ fõorvos nagyon jó doki.
Ahogy leírod ua mint nálunk. Pesten voltunk dr Horváth Katalinnál homeopatiás orvos. Amit leírsz azt tudnám én is ugyanígy leírni. Nálunk is volt tejallergia. Nem biztos, h egyik napról a másikra minden hapy lesz, de nálunk lett javulás. Bár azóta is tart az alkati kezelés, fél éve.
Bocs az off-ért, erre én is kíváncsi vagyok, mármint, hogy javul-e utána a helyzet és mit csinálnak ott? Nálunk 8 hónapja megy ez, most 1 éves a fiam. csak a különbség, hogy nálunk én rontottam el és várom a csodát! Csak cicivel alszik vissza majdnem minden alkalommal. Óránként kel, nagyon nagyon ritka, hogy 2-3 órát alszik egyhuzamban. Hulla vagyok, idegbeteg, türelmetlen.... Mondjuk nálunk annyival könnyebb, hogy a nappalok ritmusosak, evése rendbe van, de a rossz éjszakai alvás miatt õ is nyûgösebb baba mint az átlag. Együtt érzek veled, ez mindenre rányomja a bélyegét! Nálunk ez az én hibám, mert nem tudom elválasztani, nagyon megsajnálom amikor sír a ciciért úgyhogy magamat okolhatom! Csak kíváncsi vagyok ilyen helyen mit csinálnak a babákkal...
Lengyel Boglárka homeopata gyerekorvos, a Péterffy utcában rendel, ide hívja a magánbetegek is. Nekünk is segített, hiperérzkeny kislányomon.
Egyébként mennyi idõs a gyermeked?Biztos, hogy vinni kell valahova?Olyan nagy a gond?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Idõpont tuti kell, de hívd fel õket és elmondják, nekünk ilyen gondunk nincs szerencsére én máshonnan ismerem a dr-nõt.
Idõpont kell, beutaló nem biztos. Fel kell hívni õket és megmondják.
Madarászt mondanám én is!
A kérdező hozzászólása: És kell valami beutaló? Vagy csak idõpont és mehetünk?
Szia! Történt azóta valami javulás? Hova fordultatok végül?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!