Találatok a következő kifejezésre: Mi az hogy a menzesz után (8 db)

Mi az oka, hogy a menzesz után 2-3 napig barna folyik?

Én 18 éves vagyok, és már 2 hónapja van igy.

Legjobb válasz: Ez vaklakinél ternmészetes valakinek ugy kezdõdik a mensese , hogy barnázás és után sima vér és ugy fejezõdik be , hogy barnázás !! de menses után illetve lehet h az mnég sa menses volt csak kissebb mennyiségben!!

Ez vaklakinél ternmészetes valakinek ugy kezdõdik a mensese , hogy barnázás és után sima vér és ugy fejezõdik be , hogy barnázás !! de menses után illetve lehet h az mnég sa menses volt csak kissebb mennyiségben!!
Szia.Én 21 éves vagyok, és nekem is ez van.Mensi után pár napig barnázok.De mások azt mondták hogy igy tisztulsz mensi után.Szerintem nincs mitõl tartanod.Ha félsz, akkor menny dokihoz, de ne aggódj;)szia

Mi az oka, hogy a menzesz után 2-3 napig barna folyadék van?

Legjobb válasz: szerintem meny el minél hamarab egy nögyogyászhoz rákszürésre ha ebben az évben még nem voltál,nem akarlak meg ilyeszteni de nekem is volt ilyen tünetem és méjszáj sebem lett amit megmütötek neked lehet ,hogy nem az van de menj orvoshoz nézzék meg.nekem sokáig kezelték gyogyszerrel meg kuppal is de nem segitetde ha nagyon ritkán van és kevés lehet hogy csak a menszesz végét jelzi.

szerintem meny el minél hamarab egy nögyogyászhoz rákszürésre ha ebben az évben még nem voltál, nem akarlak meg ilyeszteni de nekem is volt ilyen tünetem és méjszáj sebem lett amit megmütötek neked lehet , hogy nem az van de menj orvoshoz nézzék meg.nekem sokáig kezelték gyogyszerrel meg kuppal is de nem segitetde ha nagyon ritkán van és kevés lehet hogy csak a menszesz végét jelzi.
Miért nem rendszeres? (Mi az oka?)
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi lehet az oka
http://www.egeszsegbolt.hu/389-egeszsegugyi-tesztek/109-pg/5.. Nézd meg ezt! Nekem van ilyen. Kicsi mikroszkóp, rákened a nyálat a tárgylemezre, megvárod míg megszárad és belenézel. Megmutatja.
Hány éves vagy, és mióta menstruálsz?
Elsõ vagyok. Akkor eléggé gyorsan el kéne menni nõgyógyászhoz és kideríteni. Mert az is lehet, hogy egyáltalán nincs peteérésed, csak elöregszik a nyálkahártya és leválik. Ha hosszabb ciklusaid vannak, ez eléggé valószínû, és az életbe' nem esel teherbe.
A kérdező hozzászólása: 18, 4 éve
Ugy utalom , h lelektelenul ijesztegetik itt az embert!! elarulom, h nekem sose volt rendszeres. elmentem mindenhova, minden vizsgalatot csinaltak, es minden rendben volt. a hormon, a pajzsmirigy a terheles, nincs elvaltozas!es megis volt h 52 napig nem volt. es kepzeld a peteeresem meg nem is egyszer.. szoval... minden no mas es mas.. ne hagyd h ijesztegessenek, h nem lehet. menj el nezesd meg magad.. es ha akarsz egy jot ami nekem bevalt az az aviva torna :) sok sikert!

Mi lehet az oka, hogy 1 nap után elmúlt a menzeszem?

A barátommal el?z? nap voltam együtt, és másnapra meg is jött, de 1 napra rá már el is múlt. Nem szedek fogamzásgátlót, de védekeztünk. Korábban soha nem volt ilyenem.

Legjobb válasz: Most kellene megjönnie? mert szerintem ez nem menzesz, csak a barátod felsértett valamit odabent, és attól véreztél, mint egyeseknél a szüzesség elvesztése :)

Most kellene megjönnie? mert szerintem ez nem menzesz, csak a barátod felsértett valamit odabent, és attól véreztél, mint egyeseknél a szüzesség elvesztése :)
Szerintem semmi baj nincs, velem is volt már ilyen.. :) Ugyan így, hogy azután hogy együtt voltunk. És nem vagyok terhes. szerintem te sem
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi gyors válaszokat! :) Ezekszerint történhet vérzés kb az aktus után 5-6 órával is?
A kérdező hozzászólása: Ja és igen most kellene megjönnie.
Nyugodj meg! Nem vagy terhes, ez biztos, hisze akkor nem lenne menstruációd! Amíg van, addig nem kell aggódni. Meg egyik napról a másikra nem lehetnél terhes AZ ondók sem rakétával mûködnek... minimum 1 nap , amire elérnek a nõi petevezetékhez.Ott termékenyül meg. Nem kell aggódnod, szerintem csak a szûzhártyád szakadt el. De ha már többször szeretkeztél, és utána nem volt vérzésed, akkor egyértelmûen nem szakadt át a szûzhártyád. Mindenesetre is, ha gondolod csinálj meg egy terhességi tesztet, hogyha biztosra akarsz menni, de nyugi, semmi bajod sincs!=)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod és a segítséget! :)
A kérdező hozzászólása: Egyébként lehet már a terhességi teszt eredményében bízni 3-4 nap után?
En ugy tudom, hogy kb 10 nap-2 het a tuti az otthoni tesztnel. De erdemes kettot csinalni par nap elteressel, vagy elmenni dokihoz, aki vizeletminta/ultrahang komboval eldonti... de O se tudja azonnal eldonteni.

Tisztelt Doktor Úr! Symicia fogamzásgátlót kezdtem el szedni a menzeszem 2. napján. A 21 szem beszedése után 4. nap megjött a menzeszem, tehát 25 napra. Hagyjam ki a 7 nap szünetet és kezdjem újra a 21 szemet? És még annyit kérdeznék, hogy mi lehet az oka

Tisztelt Doktor Úr! Symicia fogamzásgátlót kezdtem el szedni a menzeszem 2. napján. A 21 szem beszedése után 4. nap megjött a menzeszem, tehát 25 napra. Hagyjam ki a 7 nap szünetet és kezdjem újra a 21 szemet? És még annyit kérdeznék, hogy mi lehet az oka, hogy 25 napra jött meg? Köszönettel, Sz.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez teljesen normális jelenség, a tablettát továbbra is az előírás szerint szedje. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez teljesen normális jelenség, a tablettát továbbra is az előírás szerint szedje. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Symicia fogamzásgátlót kezdtem el szedni a menzeszem 2. napján. A 21 szem beszedése után 4. nap megjött a menzeszem, tehát 25 napra. Hagyjam ki a 7 nap szünetet és kezdjem újra a 21 szemet? És még annyit kérdeznék, hogy mi lehet az oka

Tisztelt Doktor Úr! Symicia fogamzásgátlót kezdtem el szedni a menzeszem 2. napján. A 21 szem beszedése után 4. nap megjött a menzeszem, tehát 25 napra. Hagyjam ki a 7 nap szünetet és kezdjem újra a 21 szemet? És még annyit kérdeznék, hogy mi lehet az oka, hogy 25 napra jött meg? Köszönettel, Sz.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez teljesen normális jelenség, a tablettát továbbra is az előírás szerint szedje. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez teljesen normális jelenség, a tablettát továbbra is az előírás szerint szedje. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mi az oka annak, hogy minden sex után vérzek és késik a menzeszem, pedig védekeztünk?

Először voltam együtt barátommal,persze védekeztünk és utána is mindig védekeztünk de még mindig vérzek utána. Menzeszem pedig késik, májusban kétszer is meg volt,mert először ugye belecsúszott hónap elejébe utána ismét volt és júniusban nem jött meg sőt még azóta sem nagyon. Normális dolog,hogy ennyit késik?

Legjobb válasz: Anyuddal kozolted mar? Sokkal tobbet tudna segiteni:)

Anyuddal kozolted mar? Sokkal tobbet tudna segiteni:)
szerintem kezdhetsz aggódni...

Mi történik a peteérés után a menzesz első napjáig a petével normális esetben (tehát mikor nem próbálkozunk babával)? Hova lesz az érett pete? Vagy "túlérik", hogy nem lehet teherbe esni később? Hogy zajlik le a menstruációs ciklus?

Legjobb válasz: Hát én ezt a történetet úgy ismerem,hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl,és elkezd vándorolni a petevezetõben,ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés),bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik,hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.

Hát én ezt a történetet úgy ismerem, hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petevezetõben, ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés), bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik, hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.
A pete az ovuláció után 12-24 óráig életképes, addig fejlõdik és a petevezetõben vándorol, de egy bizonyos idõ elteltével már túlérik, ahogy Te is írtad, és elhal. Ezután a vérzéssel együtt távozik a testünkbõl. Röviden ennyi...
Nem érik túl. Mikor megérett kiszabadul a tüszõbõl, ezután kb. 12-24 óra áll rendelkezésre, hogy megtermékenyüljön, mert elöregszik. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor elhal és felszívódik. A visszamaradt tüszõ (amibõl az érett petesejt kilökõdött) sárgatestté alakul és progeszteront termel, ami a beágyazódást és a baba megmaradását segíti elõ. Ha nem történik meg a beágyazódás a peteérést követõ 7-10 nap múlva, akkor a sárgatest összeesik, lecsökken a progeszteron szint, és megjön a menzesz.
Nem akadtam fenn, írtam is, hogy igazából ez a része lényegtelen. Te kattogtál rajta azzal, hogy "kijavítottad" a felszívódik dolgot, egyrészt helytelenül, másrészt tényleg tök mindegy. Amúgy igen, nagyrészt elég lenne akkor védekezni. Csakhogy azért nem olyan egyszerû mindig belõni azt a napot, mikor tényleg az ovu van. Mert pár napokat indig tolódhat, és nem tudhatod, hogy nem lesz-e esetleg több peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én szeretnék gyereket, nem bánnám ha jönne, csak a párom miatt nem dolgozunk még rajta... Viszont múltkor úgy adódott, és nem akartam feleslegesen áltatni magam. De most már csak azt nem értem, hogyha ez ennyire "pontosan így történik", és ritka a többszöri peteérés (ami után nem értem miért nincs újabb menzesz), akkor elvileg csak 3-4 nap lenne, amikor mindenkinek védekeznie kellene...
Azt hittem kedves 5.válaszoló, hogy azért mert én azt írtam, hogy vérzéssel eltávozik az elöregedett petesejt meglincselsz!!Olyan de olyan kis hülyeségeken tudtok fennakadni, hogy el sem hiszem!Nem tök mind1 hogy mi lesz vele??A lényeg, hogy addig ne termékenyüljön meg, amíg a nõ nem szeretne gyereket!!Meg a másik, hogy mindig minden hónapban megjöjjön normálisan!ENNYI!!
Leírtam, hogy miért. Azért, mert ha meg is termékenyül, nem ágyazódik be rögtön, hanem jó még egy hetet vándorol lefelé, mire elkezd beágyazódni. És maga a nõi szervezet is csak a beágyazódás megtörténtétõl szerez tudomást a terhességrõl, a megtermékenyülést nem érzékeli. Röviden ennyi. De nálad aztán nagy hiányosságok vannak. Hol jártál a bioszórákon?
A kérdező hozzászólása: De akkor a pete elöregedése után miért telik még napokba (akár több mint 10 nap), hogy megjöjjön a menstruáció?
http://www.pecsimeddoseg.hu/noi-ciklus-attekintese Akkor ideje felfrissíteni az ismereteket. A meg nem termékenyült petesejt felszívódik... De igazából az lényegtelen is, hogy felszívódik, vagy esetlegesen a menzesszel távozik. A lényeg az, hogy 1 nap alatt elöregszik, azért nem lehet teherbe esni késõbb.
Szó szerint úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta :)
Nem lehet tudni valóban, hogy mikor is van peteérés, mert pl az orgazmus is kiválthat spontán peteérést!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!