Találatok a következő kifejezésre: Mi az hogy a menzesz (70 db)

Amikor rendesen meg kéne jönnie a menzeszemnek, akkor miért csak ilyen barna váladék jön? És mi az? Hogy lehetne megakadályozni? És mért nem rendesen jön meg akkor? Ez valamilyen alvadt vér lenne? O. O 18/L

Súly problémákkal küzdök és sokan mondják hogy ezért nem jön meg rendszeresen a menzeszem. Ehhez már hozzászoktam, hisz többször kimarad egy-egy hónap... De ez már nagyon zavaró és gazából az is nagyon rossz,hogy így sokkal több tisztasági betétet kell elhasználnom, ami elég költséges...

Legjobb válasz: Ez csak hormon problema, szules utan fog megszunni, addig viszont igy fog lenni tobbe kevesbe... ha van meg valami kerdesed ezzel kapcsolatban, nyugodtan lokhetsz egy e-mailt is....

Ez csak hormon problema, szules utan fog megszunni, addig viszont igy fog lenni tobbe kevesbe... ha van meg valami kerdesed ezzel kapcsolatban, nyugodtan lokhetsz egy e-mailt is....

Mi az oka, hogy a menzesz után 2-3 napig barna folyik?

Én 18 éves vagyok, és már 2 hónapja van igy.

Legjobb válasz: Ez vaklakinél ternmészetes valakinek ugy kezdõdik a mensese , hogy barnázás és után sima vér és ugy fejezõdik be , hogy barnázás !! de menses után illetve lehet h az mnég sa menses volt csak kissebb mennyiségben!!

Ez vaklakinél ternmészetes valakinek ugy kezdõdik a mensese , hogy barnázás és után sima vér és ugy fejezõdik be , hogy barnázás !! de menses után illetve lehet h az mnég sa menses volt csak kissebb mennyiségben!!
Szia.Én 21 éves vagyok, és nekem is ez van.Mensi után pár napig barnázok.De mások azt mondták hogy igy tisztulsz mensi után.Szerintem nincs mitõl tartanod.Ha félsz, akkor menny dokihoz, de ne aggódj;)szia

Mi az oka, hogy a menzesz után 2-3 napig barna folyadék van?

Legjobb válasz: szerintem meny el minél hamarab egy nögyogyászhoz rákszürésre ha ebben az évben még nem voltál,nem akarlak meg ilyeszteni de nekem is volt ilyen tünetem és méjszáj sebem lett amit megmütötek neked lehet ,hogy nem az van de menj orvoshoz nézzék meg.nekem sokáig kezelték gyogyszerrel meg kuppal is de nem segitetde ha nagyon ritkán van és kevés lehet hogy csak a menszesz végét jelzi.

szerintem meny el minél hamarab egy nögyogyászhoz rákszürésre ha ebben az évben még nem voltál, nem akarlak meg ilyeszteni de nekem is volt ilyen tünetem és méjszáj sebem lett amit megmütötek neked lehet , hogy nem az van de menj orvoshoz nézzék meg.nekem sokáig kezelték gyogyszerrel meg kuppal is de nem segitetde ha nagyon ritkán van és kevés lehet hogy csak a menszesz végét jelzi.

Belara fogamzásgátlót kezdenék el szedni. Az orvosom azt mondta, hogy a menzesz 5. napján kezdjem, viszont a gyógysser leírásában az áll, hogy a vérzés 1. napján kezdjem el szedni. Miben lesz más ha az 5. napon kezdem a szedést?

tudom h akkor gumizni kell egy ideig, de más nincs? kinek milyen tapasztalatai voltak a tabival kapcsolatban?

Legjobb válasz: Elvileg az elsõ napon kell beszedni, de 1-5-ik napokig be lehet. Az ötödik nap a határ, egyszer én is vettem be olyankor, védekezni kell de ennyi:) Hallgass az orvosodra, ne itt kérdezgess,õ szakember, mi nem vagyunk azok.

Elvileg az elsõ napon kell beszedni, de 1-5-ik napokig be lehet. Az ötödik nap a határ, egyszer én is vettem be olyankor, védekezni kell de ennyi:) Hallgass az orvosodra, ne itt kérdezgess, õ szakember, mi nem vagyunk azok.
akko minek szeded?
A kérdező hozzászólása: még nem szedem
Azért mondta a doki, mert akkor már alig egy héten belül hat, minél késõbb kezded, annál késõbb. De én sem nagyon értem, h miért kell neked fog.gátló. Komoly kapcsolatban élsz?
A kérdező hozzászólása: 2 éves kapcsolatom van, úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne...így jobb lesz :) (bár eddig sem volt rossz) :D
Én is volinát szedek és azért mondta a doki mert ha a menzesz 1. napjától szeded akkor már rögtön védettséget nyújt ha csak a 2.-5. napja közt akkor csak 1 hét után nyújt védettséget! Én is az 1. napon kezdtem el szedni bár azért vártunk 1 hetet és utána próbálkoztunk! pár hónapja szedem csak, de eddig még nincs gyerek! :D am én is 17 vagyok és szûz voltam mikor elkezdtem szedni:)

Ha a párom forróságot érez, mikor belém hatol, az lehetséges hogy a menzesz előjele?

Máskor nem szokott ilyet érezni, csak áltatlában mikor belém hatol még miel?tt megjött volna. Ez véletlen lehet vagy igazság?

Legjobb válasz: Saját magad érzed forrónak?? Azt hogyan..?

A kérdező hozzászólása: Saját magad érzed forrónak?? Azt hogyan..?
A kérdező hozzászólása: De Nekem nem a testhõmérsékletem melegszik fel hanem a hüvelyem.
Én is forróbnak érzem magam, mielõtt megjön. Lehet, hogy õ is ezt érzi meg. A menzesz sok mindent megváltoztat, a testhõmérsékletedet is.
hát... ez nem mindenkinél van igy kedves elsö válaszoló. én amikor terhes voltam, és épp a menzit "vártam", a férjem azt vette észre hogy nagyont felment a hömérsékletem. annyira meleg voltam, hogy nem tudott mellettem aludni. ugy hogy a hömérséklet nem csak a menzi jele...
Elsõ vagyok: nekem is a hüvelyem melegszik fel. Honnan tudom? Onnan, hogy érzem, mikor maszturbálok menzesz elõtt. És én nem mondtam, hogy csak ettõl lehet. A terhesség is sok változást idézhet elõ, de pl. nálam a terhesség ezt nem okozta ellentétben a menzesz elõjelével. De egyébként miért érdekel ez a téma? Nem múlik rajta semmi, ez természetes dolog.
A kérdező hozzászólása: Félek hogy terhes leszek, mert késik a menzeszem...
A terhességet nem ilyen kérdéssel lehet 100%-ra eldönteni. Ha már késik, vehetsz tesztet, mert most már ki fogja mutatni. Nekem miután késett 2 napot, már kimutatta.
Nekem azt mondták, a 2., vagy a 3., esetleg a 4. napon menjek. Szerintem hétfõn menj.
Nekem a menses alatt nem kellett mennem uh-ra! Csak a peteérés elõtt, hogy megnézze milyenek a tüszõim és hogy megállapítsa hogy mikor kell beadni a tüszõrepesztõt és melyik nap lesz az insem. Úgyhogy ehez a korai uh-hoz nem tudok tanácsot adni.
Én az ötödik napon mentem, mert kellett colstit szednem és megnézik ilyenkor, hogy nincs e ciszta, hogy az ne serkentsék. Sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem jött meg, holott már tegnap kellett volna. A mai a 35. napom, semmi jele, hogy meg akarna jönni, csak a hasam görcsöl.
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi. Amúgy beszéltem velük, mondták mehetek a 3-4. napon is, de minél elõbb, annál jobb. :)

Elfelejtettem bevenni a 19. szem fogamzásgátló tablettát. Mi a teendő? + Ez összefügghet azzal, hogy a kimaradt 19. tabletta utáni napon, mielőtt bevettem volna a 20. szemet 3 nappal előbb jött meg a menzeszem?

Elfelejtettem bevenni a 19. szem fogamzásgátló tablettát, amit csak a 20. tabletta bevételekor vettem észre, így a 12 óra bőven letelt. A 20. tablettát a megszokott időben vettem, de a 19. -et kihagytam. Már csak 1 tablettát kellene alapból be vennem, de nem tudom, hogy helyesen cselekszem e, ha kihagyom azt a 19. szemet és nem pótolom. Közben ma (a 20. szem tabletta beszedésének napján) reggel 3 nappal hamarabb meg jött a menzeszem . Ez össze függ azzal, hogy előző nap kimaradt 1 szem gyógyszer? Előre is köszönöm segítséget! :)

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló mellé tesznek a dobozva betegtájékoztatót. Ha kidobtad, akkor neten fent van. ("yx betegtájékoztató"). Úgy kell eljárni, ahogy a tájékoztató írja. A vérzés lehet a kiahyás miatt.

Minden fogamzásgátló mellé tesznek a dobozva betegtájékoztatót. Ha kidobtad, akkor neten fent van. ("yx betegtájékoztató"). Úgy kell eljárni, ahogy a tájékoztató írja. A vérzés lehet a kiahyás miatt.
Minden kimaradt szemet be kell pótolni. Ha letelt a 12 óra, akkor is pótolni kell, de onnantól fogva pedig kiegészítõ védekezés kell, különben így hatását vesztheti a gyógyszer és elõfordul, hogy nem véd és terhes leszel.
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy a 3. hétben 2 megoldás is van. 1: pótolom a kimaradt gyógyszert és beszedem ami még hátra van, ezután ne tartsak szünetet, hanem egybõl kezdjem a következõ levéllel. A 2: nem pótolom a kimaradt tablettát és ami még hátra van a levélbõl nem szedem be, 7napos szünetet tartok, utána pedig normálisan szedem tovább a gyógyszert, ahogy kell. Nekem az utóbbi lenne a jobb, mivel a menzeszem is megjött, de ezzel csak annyi a bajom, hogy ma bevettem a normális idõben a 20.tablettát, amit utólag tudom, hogy nem kellett volna... Szerintetek ha a 2.megoldást használom és az utolsó szemet meg ami kimaradt nem szedem be helyesen teszem? /vagy legalábbis mem csinálok e nagy hülyeséget/
A kérdező hozzászólása: *Mert ma vettem észre, mikor a mai gyógyszert szedtem be, hogy a tegnapi kimaradt. Mivel kirándulni voltunk nem volt nálam a betegtájékoztató és internet sem, ezért nem tudtam mi a teendõ, így bevettem.
Ha a 2. verzió mellett döntesz, akkor a 18. bevett szemtõl számítsd a 7 napos szünetet.

Barátnőmmel mennék szolizni, csak az a baj, hogy megjött a menzeszem és tampont még nem használtam. Szerintetek mit csináljak?

Tavaly januárba jött meg el?ször és az olvasottak alapján láttam, hogy a tampont csak akk ,,eredényes" felhelyezni amikor er?s a vérzés.

Legjobb válasz: Tán menj szolizni, ha elmúlik a menzeszed.

Tán menj szolizni, ha elmúlik a menzeszed.
Én elsõ naptól az utolsóig tampont használok, nem kell hozzá erõs vérzésnek lenni. De én úgy tudom, h ha megvan, akkor nem érdemes se hajat festeni, sem mûkörmöt rakatni, se szolizni. Nemtom miért van ez. De uncsim kipróbálta, és igaz. Szal várd meg a végét a menzidnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!