Találatok a következő kifejezésre: Mi az hogy a (37032 db)

Mi az hogy a magyarban nincs szenvedõ szerkezet?

a magyarok is csomó mindent szenvedõben mondanak, pl a papír ki van töltve, a tv be van kapcsolva stb.

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, valóban sokszor használjuk. Kíváncsi vagyok, hogy az okosok mit mondanak erre :D

Ezen már én is gondolkoztam, valóban sokszor használjuk. Kíváncsi vagyok, hogy az okosok mit mondanak erre :D
Nem, tudatos nyelvirtás volt, a XX. század elején, mint most a "de viszont" vagy "médiák" ellen van :) Az volt a jelszavuk, hogy "-tatik, -tetik nem használtatik!"
nyelvi babona
Én se értettem soha, mi baja a magyarnak a szenvedõ szerkezettel, rengetegen használják, szinte mindenre...én egyáltalán nem érzem magyartalannak. De szerencsére még sose szólt rám senki érte :D Én elég sokat használom, fõleg mióta angolul és magyarul beszélek felváltva egész nap...
Ja, itt a link: [link]
A megszületik úgynevezett mediális ige, nem aktív, de nem is teljesen passzív, csak formailag. [link] A wikipédiának is nagyon tanulságos az ismertetése, de friss aggyal kell olvasni. (Elõttem lévõnek: "A kérdés eldöntetik" nem mûveltetõ, az a mûveltetõ, amikor mással csináltatom meg. Itt a kérdést eldöntik, tehát szenvedõ. Formailag lehet az eldöntetik mûveltetõ, de ott az -ik nem képzõ, hanem tb.3. igerag, pl A szervezõk a verseny elõtt eldöntetik a résztvevõkkel, hogy melyik versenyszámban indulnak.)
A megszülettem, az múltidõ, mert ragozod. Minden igét ragozol számban személyben, a szenvedõ szerkezet a magyarban egy létigébõl és egy ige -va/ve toldalékjából van, nem? "A kérdés eldöntetett." az meg mûveltetõben van, nem szenvedõben.
A kérdező hozzászólása: a megszulettemmel mi a helyzet? Az a meg vagyok szuletve leroviditve. A mondat le van roviditve.
És mi van azzal, hogy "A kérdés eldöntetett."? Ez egy gyönyörû szenvedõ szerkezet. Hallgassátok a politikusokat, rengeteget használna.
Nem mindegy, hogy állapotról vagy cselekvésrõl van szó. A példáidban állapotról, tehát pl a papír tele van, a tv szól, ez teljesen rendjén van. Az nem magyaros, amikor a cselekvésen és a cselekvõn van a hangsúly, pl a cikk meg van írva az újságíró által, bár ilyen esetben is elõfordulhat, hogy a tárgy állapotát akarjuk hangsúlyozni. Nem kell túlhasználni, más nyelvekre ez a szerkezet jellemzõbb, ott természetes, magyarul viszont sokszor nem hangzik jól, pl hogy a ház fel lett gyújtva, a tûzoltóság ki lett hívva, a tûz el lett oltva.
Németes a szenvedõ szerkezet.
Sokáig szenvedtem a nyelvtannal, mert mindig azt mondták, hogy "a magyarban nincs ilyen", pedig dehogynem. Nem a szenvedõ szerkezet az egyetlen ilyen.
A kérdező hozzászólása: miért helytelen? megis csomoszor VAN HASZNALVA AZ EMBEREK ALTAL a szenvedo
mert ez így helytelen Ki van töltve a papír. Be van kapcsolva a tv.
hát, ha annyira volt az "tudatos nyelvirtás", mint most a médiák vagy az éppen frissen szótározott deviszont* ellen, akkor nem volt az a tatik olyan nagy életveszélyben... :-) (* [link] )

Mi az, hogy a lányok olyanok, hogy egyik fiuval első randin lefekszenek, másik fiunak meg azt mondják, hogy ők csak kapcsolatban hajlandóak dugni?

Most a kevéssé vonzó himnemüeknek tényleg az az egyetlen út az alkalmi szexre, hogy beédesgetik magukat a n?nél mindenféle párkapcsolati igéretekkel?

Legjobb válasz: Az olyan csajokat hagyd.

Az olyan csajokat hagyd.
Ne általánosíts.

Mi az, hogy A flat major és c-sharp minor?

A major az dúr, a minor az moll és ezek valami fél hanggal való leszállítások ha jól sejtem. De hogy mondom ezt magyarul röviden? Van a flat-nak és sharp-nek zenei megfelelõje?

Legjobb válasz: Bé és kereszt. Itt Asz dúr és Cisz moll.

Bé és kereszt. Itt Asz dúr és Cisz moll.


Photoshop. Mi az, hogy a Dynamic Link nem elérhető?

Videót akarok importálni Photoshopra, de folyton azt írja ki, hogy a Dynamic Link nem elérhető... Mit tehetek?

Mi az, hogy a külső sávban lehagynak? Az oktatóm azt mondta nem arra való az!

Oktatóm azt mondta a belső arra van, aki gyorsan akarna menni. Na van egy út 70es tábla 2 sáv, pontosabban 2x2 sáv, de el van választva füves résszel. És a belsőben előttem mennek 50 körül, de mögöttem is jönnének gyorsan, attól nekem nem kell kimennem a külsőbe nem? Én is mennék, de előttem várost nézegetnek! Mégis hogy gondolják ezt? A külsőbe meg húznak el mellettem 60-70el... Ezeknek nem volt oktatójuk?

Legjobb válasz: ma 11:49 Jobbratartás

ma 11:49 Jobbratartás
imádom mikor a tanulóvezetõ 10 vezetett óra után megszakérti a dolgokat.
Némi kis kiegészítés az elõzõhöz: "Párhuzamos közlekedés 36. § (4)221 Lakott területen lévõ, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belsõ forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármû a mögötte gyorsabban haladó jármûvek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármû mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb elõrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevõit zavarni tilos."
Na akkor kinek volt szar oktatója? :D
Neked nem volt oktatód! Menj a külsõben, a többi nem rád tartozik. Javaslom többször elolvasni a párhuzamos közlekedést(is)
tudnám ezek az agresszív bolondok miért kerülnek elõ mindig :) na szal ... elõször is, a balra tartás alapszabálya oda is érvényes ám! azaz ha csak nem egy elõtted vánszorgót hagysz le, akkor párhuzamos üzemmódban is köteles vagy a balra tartás alapszabálya szerint közlekdeni. nem lehet csak úgy városnézés miatt a belsõben menni! másik dolog: párhuzamos esetén tök nyugodtan elmehet valaki melletted a külsõben is!
Azért hagynak le a külsõ sávban mert lassan mész a belsõ sávban, így lényegében te vagy szabálytalan mert veszélyezteted ezzel a forgalmat.
A kérdező hozzászólása: Én megyek lassan? Elõttem mennek 50el!!!
A kérdező hozzászólása: Az autópályán vajon miért a belsõben mennek gyorsan he???
megszakérti...ez jó... há' mer má tuggya...
Egyik ügyetlen vezetõ generálja a többi ügyetlent. Elõtted lassan mennek, mondod. Követed õt, hiszen jobbról elõzni tilos. De meddig? Ha az elõtted haladó - szabálytalanul - nem húzódik le jobbra, hanem 50 - nel kolbászol meddig követed? Ilyenkor jobb ha jobbról, fokozott figyelemmel persze lehagyjuk, esetleg észreveszi magát, de ha nem, akkor is letudtuk, nem kell többet foglalkozni vele. Akik jobbról leelõznek, tudják ezt, haladni akarnak, rutinosak, két perc múlva már nem is emlékeznek rá, ti pedig mazsolák ott görcsöltök egymás farában.
A szabályok szakszerû idézése mellett nem árt pár év gyakorlat sem. Más a vizsgán elvárt gépjármû vezetés és más a való élet. Azt is nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen környezetben vezetsz (nagyvárosi dugóban, falusi utcákon, esetleg eltérõ közlekedési kultúrájú országokban stb.) Mindegy mik a szabályok, ha nem ügyelsz a körülményekre hamar lehet egy rommá tört gépjármûved rommá tört utasokkal. Ha Nálad gyorsabban szeretne közlekedni valaki, akkor szépen húzódj le a szélsõ sávba elõle, különben meg fognak elõzni jobbról. Ez egy figyelmes autóvezetõnek megalázó. Egy olyannak, aki csak elõre mered többszáz kilométeren át és semmit sem észlel sem a mellette sem a mögötte történtekrõl, annak persze fel sem tûnik, ami szerintem katasztrófa.

Mi az hogy a Fideszes képviselők kétharmaddal többen vannak? Ez szabályos?

Legjobb válasz: fúúú, nem, jó hogy szólsz. ha hamarabb szóltál volna, már rég feloszlattuk volna az országgyûlést, de eddig senkinek nem tûnt fel :D másrészt, minél vannak többen kétharmaddal?

fúúú, nem, jó hogy szólsz. ha hamarabb szóltál volna, már rég feloszlattuk volna az országgyûlést, de eddig senkinek nem tûnt fel :D másrészt, minél vannak többen kétharmaddal?
öcsém, cirka 3 évet késtél, az az 1 év már meg sem fog kottyanni. Onnantól kezdve nem lesz kétharmad :D
Szabályos, bár elég drágák, épp most számoltam ki. Egy képviselõ havi nettó kb. 550 000-et visz haza, ugyanakkor ugyanezt a munkát (ti. elõre megadott utasítás szerint szavaz igennel, nemmel) egy jól beállított nyák + LED kombó is el tudná végezni, ami havi kb 500 Ft-ba se kerülne. Pazarlás! :( Legyen LEDokrácia :D
"A nép akarta így" Meg is cumizta a nép. Megjegyzem másoknak is volt már 2/3-a a parlamentben, de ennyire senki nem élt vissza vele, mint a hataloméhes Orbán és pénzéhes brigádja... És megjegyzem, hogy a havi fizetésük mellé, még van kb. 10 bizottsági melójuk és a milliós költségtérítésrõl már nem is beszélve. A "tolvaj" MSZP 8 éve alatt nem szedett fel annyi költségtérítést mint a Fideszesek most a 3 évben. Van olyan képviselõjük aki eddig 26 milliót kapott... gondolom a Hawaii szigetekrõl jár be mindennap.
mert az mivel jobb, hogy az mszp feles kormányban volt és mellette volt egy 5% szdsz és midnent az szdsz irányított ... Attól nem lesz valami demokratikusabb, hogy 20 szignóval jelzett összefogás pártokat kreálunk ... az a lényeg menyi ember van egy elképzelés egy gondolat mögött!
"Mi az hogy a Fideszes képviselõk kétharmaddal többen vannak? Ez szabályos?" A nép akarta így. Tudod voltak szabályos választások. Még az ellenzék se nagyon reklamált (hivatalosan). Persze magukban a mai napig fõnek, hogy micsoda egy választási rendszer... De ha nem ez a választási rendszer van, akkor õk nem nyernek sem 2002-ben, sem 2006-ban... Így hát Fidesz lett. 2/3-os többséggel. De nem 2/3-dal vannak többen. Így lett a Fideszes kéviselõk száma több, mint négyszerese az MSZP-s képviselõk számának, több mint ötszöröse a Jobbik képviselõk számának, és több mint tizenötszöröse az LMP-s képviselõk számánál (2010-es állapot, azóta az MSZP és LMP csökkent, van helyettük DK).
1, A kétharmados többséggel való visszaélés leállítására szólították fel a náluk civilizáltabb országok Viktor bátyánkat már többször is! Ha ezt így folytatja, sok jóra nem számíthat, de hogy felelõsségre vonás és elszámoltatás lesz arra már most ideje készülniük! 2, A Torgyán nélkül SOHA nem lett volna miniszterelnök a Vitya!...
Igen, a régi alkotmány és minden törvény meg rendelet lehetõséget adott erre. Ezzel sajnos keményen visszaélnek.

Mi az hogy a telóm tönkreteszi az összes aksit?

Bekapcsolni, tölteni se lehet ... -.-''

Legjobb válasz: Telefon típusa nélkül nem nagyon lehet válaszolni.

Telefon típusa nélkül nem nagyon lehet válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Nokia 6300 De már nem új, eleinte viszont nem csinált ilyet
Kezdi megadni magát a telefon, egy 3-4 éves készüléknél elõfordul :(

Mi az hogy: A szervezet tanúsítványa érvénytelen?

Nem enged be az oldalra ezzel az okkal!

Legjobb válasz: sajnos nekem valahogy nincs olyan opcióm hogy Speciális beállítások / HTTPS/SSL....nem értem miért...beállításoknál ilyen nincs

A kérdező hozzászólása: sajnos nekem valahogy nincs olyan opcióm hogy Speciális beállítások / HTTPS/SSL....nem értem miért...beállításoknál ilyen nincs

Az mi az, hogy a a mellbimbóm befele van és fáj is ha megnyomom?

15F vagyok és már kb fél éve (lehet több is) fáj a mellbimbóm de csak a bal és szintén csak a bal befele áll.A mellbimbóm nem folyamatosan fáj hanem csak akkor hogyha megnyomom nem annyira életveszélyesen de azért érezni a fájdalmat:) Arra lennék kíváncsi,hogy ez még a serdülőkor miatt van vagy valami betegség?Amúgy nemrég töltöttem 15-t!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!