Találatok a következő kifejezésre: Mi az himnusz (14 db)

Mi az orosz himnusz neve?

Legjobb válasz: A "címe", és nincs neki konkrét. Hivatalos megnevezése az Oroszországi Föderáció állami himnusza.

A "címe", és nincs neki konkrét. Hivatalos megnevezése az Oroszországi Föderáció állami himnusza.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a helyesbitest, igazad van! Egyebkent koszonom a valaszt is! Esetleg tudja, hogy oroszul hogy hangzik ez a cim?
гимн России
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom!:)

Van a melegeknek "himnuszuk"? És mi az?

Legjobb válasz: I will survive.-Ez lett a himnuszuk

I will survive.-Ez lett a himnuszuk
Y.M.C.A.?
tényleg fun;)
bolond aki sír egy lány után...
Gloria Gaynor - I Will Survive Village People - Y.M.C.A. ... egy meleg:)
Ne talàlgassatok, ez az elismert http://www.youtube.com/watch?v=Tth-8wA3PdY
A kérdező hozzászólása: jajmár :D én komolyan kérdeztem :)
Szerintem ez elég meleg: http://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4

Nagyon kéne de nem találok a Himnuszban költői eszközöket, mik azok?

Persze, párat találtam, de annál biztos több van, légyszives, valaki írja le!

Legjobb válasz: hasonlet, metafora, megszemélyesítés, alliteráció

hasonlet, metafora, megszemélyesítés, alliteráció


Mi az UEFA himnuszának címe? (Zeneszerző + mű címe)

Legjobb válasz: George Frideric Handel : UEFA Champions League Theme Song http://kulfoldi.zeneszoveg.hu/dalszoveg/16515/george-frideri..

George Frideric Handel : UEFA Champions League Theme Song http://kulfoldi.zeneszoveg.hu/dalszoveg/16515/george-frideri..
azért ez így kicsit pontatlan, kedves 1. válaszoló.. Handel nem írt ilyen címen mûvet, h. UEFA Champ.Leage..:D...250-300 évvel az elsõ bl meccsek elõtt :D De a szerzõt eltaláltad...valóban Handel-nek van egy Koronázási Miséje, annak az egyik tétele a Zadok the Priest(Zadok a Fõpap) , és ennek a tételnek alapján komponálta valaki a Bl himnuszt, sokat nem tett hozzá, persze más a szöveg :D
itt egy link: http://www.youtube.com/watch?v=BgomX3qD-iA Tony Brittent dícséri az eredeti, Handel mû átdolgozása..
ezen a linken letudod tölteni a zenét: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Amikor Győzike show kezdődik, mi az a Halalsalalhallasala. Valamiféle himnusz?

Hányinger.

Legjobb válasz: Ezis csak figyelemfelkeltés. Hiszen ezek ebbõl élnek. Gyõzike abszolút nem gazdag. Az Rtl biztosítja neki a drága autókat meg egyebeket, hamár a tv-be rakját az mutasson valahogyan. (legalábbis én ezt olvastam)

Ezis csak figyelemfelkeltés. Hiszen ezek ebbõl élnek. Gyõzike abszolút nem gazdag. Az Rtl biztosítja neki a drága autókat meg egyebeket, hamár a tv-be rakját az mutasson valahogyan. (legalábbis én ezt olvastam)
hát én azért örülnék, ha annyira 'nem gazdag' lennék mint a gyõzike:D

Mi az olasz himnusz szavainak a helyes kiejtése?

Legjobb válasz: Fonetikusan kb így hangzik: Frátelli dítáliá, lítáliá sé desztá, dell elmo dí sípió szé csintá lá teszta,dové lá vittoriá, le porgá. lá kiomá, ke szkiává dí rómá, iddió la kreo,sztrindzsiámó csiákorte, sziam pronti állá morte, sziám pronti állá morte, litáliá kiamo sztrindzsiámó csiákorte, sziam pronti állá morte, sziám pronti állá morte, litáliá kiamo ,szí Én ennyit tudok a szövegbõl:)

Fonetikusan kb így hangzik: Frátelli dítáliá, lítáliá sé desztá, dell elmo dí sípió szé csintá lá teszta, dové lá vittoriá, le porgá. lá kiomá, ke szkiává dí rómá, iddió la kreo, sztrindzsiámó csiákorte, sziam pronti állá morte, sziám pronti állá morte, litáliá kiamo sztrindzsiámó csiákorte, sziam pronti állá morte, sziám pronti állá morte, litáliá kiamo , szí Én ennyit tudok a szövegbõl:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
kiejtve pedig igy hangzik: Fràtèlli diItàlià Itàlià szi è dèsztà Dèllèlmo di sìpiò szè csintà là tèsztà Dòvè là vittòrià? Lè porgà là kjòma Kè szkiàvà di Ròma Iddiò là krèò Sztrindzsiàmocsi à kòrtè Szijàm pronti àllà mortè Szijàm pronti àllà mortè L'itàlià kiàmò Sztrindzsiàmocsi à kòrtè Szijàm pronti àllà mortè Szijàm pronti àllà mortè L'itàlià kiàmo szì! Noj fùmo dà szèkoli Kàlpèszti dèrìzi pèrkè non szijàm pòpoli pèrkè sziàm divìzi Ràkòlgàcsi un unìkà bàndièrà unà szèmprè di fondèrcsi inszièmè dzsà l'òrà szuono unyiàmocsi, unyiàmocsi l'unyònè è l'àmòrè rivèlàno àj pòpoli Lè viè dèl szinyòrè dzsuriàmo fàr lìbèrò il szuolo nàtiò unìti pèr Dìo ki vincsèr csi può?
en irtam az utolso kettot: ez a teljes olasz himnusz :) )) csak neked csak itt ...Szia
Na azert csak összehoztuk :) )))) en az elejet te a veget :) )))
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm! :)

Mit szólnátok, ha az EU be akarná vezettetni azt, hogy minden olyan ünnepségen vagy eseménykor amikor eljátszák a magyar himnuszt, az EU-s himnuszt is kötelező lenne eljátszani?

Legjobb válasz: Nagyon nem szeretném, ha kötelezõvé tennék, de egyébként szívesen meghallgatnám. Elég sokáig vágytunk rá, hogy a nyugathoz tartozhassunk, és mi szavaztuk meg a belépést. Attól, hogy egy nagy civilizált közösséghez tartozunk, még nem leszünk kevésbé magyarok; különösen ha ápoljuk édes anyanyelvünket, "amikor" elé vesszõt teszünk, és az "eljátsszák" szótól nem sajnáljuk el a hosszú mássalhangzót. :)

Nagyon nem szeretném, ha kötelezõvé tennék, de egyébként szívesen meghallgatnám. Elég sokáig vágytunk rá, hogy a nyugathoz tartozhassunk, és mi szavaztuk meg a belépést. Attól, hogy egy nagy civilizált közösséghez tartozunk, még nem leszünk kevésbé magyarok; különösen ha ápoljuk édes anyanyelvünket, "amikor" elé vesszõt teszünk, és az "eljátsszák" szótól nem sajnáljuk el a hosszú mássalhangzót. :)
"Mit szólnátok, ha az EU be akarná vezettetni azt, hogy minden olyan ünnepségen vagy eseménykor amikor eljátszák a magyar himnuszt, az EU-s himnuszt is kötelezõ lenne eljátszani?" Teljesen értelmetlen. A magyar himnuszt vagy állami ünnepeken (közt elnök avatáskor is) , vagy versenyeken lehet hallani. Versenyeken is Magyarországot nem pedig az Uniót képviseljük így teljesen fölösleges az Örömódát iseljátszani.
Szerintem ezt egyik ország sem hagyná.A németek nem fognak a "Deutschland über alles" helyett mást énekelni.
A magyar himnusz mellé tényleg jól jönne valami kevésbé depresszív is.
"A németek nem fognak a "Deutschland über alles" helyett mást énekelni." Nem helyett, hanem mellett. Nem értetted meg a kérdést. Egyébként az Örömóda egy nagyon szép dal, mind magyarul, mind eredeti német szöveggel (bár ha jól tudom az EU-himnusz verzió hivatalosan szöveg nélküli pont az Európán belüli nyelvi sokszínûség miatt), Beethoven munkája pedig nem hagy kívánnivalót. Szóval itt nem az a kérdés, hogy az embereket mennyire érdekelné az EU-s himnusz, mert azzal semmi baj nincs, hanem az, hogy mennyire tolerálják az EU-t.
Szerintem ez már elvileg minimum ajánlott lenne. Amúgy, mivel az EU egyik tagállama vagyunk, logikus lépés, ezt kéne lejátszani, mindenféle népies mûdalocska helyett.
Szerintem meg az ilyen ötlet bármely országban kilépést eredményezne, szóval én sem örülnék.
Ezt:http://hossofsauce.files.wordpress.com/2012/03/angry-hobo2.jpg
"Szerintem ez már elvileg minimum ajánlott lenne. Amúgy, mivel az EU egyik tagállama vagyunk, logikus lépés, ezt kéne lejátszani, mindenféle népies mûdalocska helyett." Milyen ember aki ilyet mond??? A "népies mûdalocska"-n a Himnuszt érted?? A MAGYAR HIMNUSZT???? Milyen elvetemült ember fejébõl pattan ilyen ki?????
Szerintem nagyon jó ötlet lenne! De csak miután elénekeltük az internacionálét, a szovjet és az izraeli himnuszokat is! Ugyan már, pl. egy 56-os megemlékezéshez mi köze van az Uniónak? Engem az is zavar, hogy a villanyoszlopokra a magyar mellé az uniós zászlót is kiteszik..
Kedves utolsó: az lmp-ébõl. Mit vársz tõlük?:) Egyébként itt Kalergi a Székely Himnuszt fitymálta le, de azért is komikus, mivel a Himnusz szerzõjét is ismerjük, hiába alapul egykori templomi imádságokon, azaz - az õ logikájukkal - szintén le lehetne "mûdalocskázni". Ezt a megvetést, ezt a hangnemet egyszerûen nem tudom megérteni. Mi ez az áradozó gyûlölet és lekicsinylés mindennel, ami nemzeti...?
20-as vagyok: Én csak azt nem értem hogy ezek az emberek milyen nemzetiségûnek vallják magukat, mert egy magyar ember ilyet nem mondhat a saját Himnuszára, vagy bármilyen nemzeti kincsére.
Semmilyennek. Õk kozmopoliták, õk "felülemelkedtek az idejétmúlt nemzeteken".
Na igen... ezért tart itt a világ...
Elnézést a hibákért, a könyvtárbol, ahonnét irok, a betük lekoptak a billentyükröl.Deo gratias!
Az ba--na be! Ez olyan hurrikánt inditana el, ami miatt fejvestve meneküne a bevezetést kiváno!Nem volt eLÉG A KOMCSI URALOM ALATTA GYÜLÖLT NÓTÁJUKAT VÉGIGSZENVEDNI MINDEN ÜNNEPI ALKALOMKOR/fel fel.../most meg kizsákmányolink idegen ricsaját hallgassuk?Szttem ez egxy provokácios kérdés, föleg akkor , mikor jelentéktelen , kezdö bértollnokok a 168 óra nevü libsi kiadványíban fikázzák a népi lelkület legmélkyének kifejezöjét: A Székely Himhuszt. Ahhoz van közünk, az eu HEOZ NINCS, MERT FÉLREVEZETTETTT , HAZUG KAMPÁÕNNYAL TOLTAK BE MINKET, ÉS NÉPÜNKNEK CSAK 29% A SZAVAZTA MEG! 55% OTTHON MARADT! 16% ELLENE SZAVAZOTT! 29% BEDUGTA A FEJÉT A HUROKBA! Ha szlovák törvények lettek volna nálunk is érvényben, /50% +1 szavazat/ MA NEM VOLNÁNK EU TAGOK!
Azt, hogy a mi kultúránkat (aminek részét képezik az ünnepnapok, és a dalaink, zenéink is), mi alakítjuk, mi határozzuk meg, éppen ezért magyar kultúra. Ez akkor is sajátos, ha összességében az európai kultúrkörhöz tartozik. Az efféle egységesítés egyszerûen nem megengedhetõ. Semmivel sem lenne egyébként nagyobb összetartás attól esetünkben a románokkal, ha - kötelezõ elõírás okán - ugyanaz a dal (is) szólalna meg a nemzeti ünnepeinken. Ráadásul ezek - mint nevükben is benne van - nemzeti események, a mi nemzetünk pedig a magyar. Olyan nemzet nincs, hogy "európai". Hogyan venné ki magát például, ha március 15-én egy német kultúrához kötõdõ ének hangzana el a magyarok, a mi szánkból...? Ebbe bele gondoltak már a nagy globalisták, például a EU-himnuszt a Székely Himnusz elé helyezõ Kalergi?
Már így sincs sok értelme az EU-s tagságnak de így végképp ki kellene lépnünk. Sokkal tartozik nekünk Európa nem fogunk behódolni.
"ami valljuk be õszintén simán elmenne gyászindulónak is" Nem is a sétagalopp volt az országunk története. Mi békésen rendeztük le a Habsburgokat , oroszokat (a törököket meg a Habsburgok verték ki nem mi), valamint nem vérfürdõvel vezettük be a demokráciát ezért nem kellett nekünk egy forradalmi csatadala, mit a himnusznak tehetünk meg mint a franciák, románok. - "valami ünnepélyesebb, " A többi Európai országé fele olyan ünnepélyes és méltóságos nincs mint a miénk. "pozitívabb himnuszt is halljunk." Már mi a búbánatért kéne pozitívnak lennie? Amúgy a Himnusznak is pozitív része 2., 3. versszak . Mellesleg pozitívnak ott van a Szózat . "Emellett erõsítené az európai összetatozást" És ez például március 15-én olyan rohadtul fontos ám......
Szerintem jó ötlet lenne, márcsak abból a szempontból is, hogy a magyar Himnusz mellett - ami valljuk be õszintén simán elmenne gyászindulónak is - valami ünnepélyesebb, pozitívabb himnuszt is halljunk. Emellett erõsítené az európai összetatozást.
Ajánlott elõadási forma: http://www.youtube.com/watch?v=dQ2un5Q_sv0
Szerintem az ENSZ himnuszát kéne minden országban lejátszani.
Ezel az EU csak azt akarja elerni hogy osszetartsanak az EU-s tagok es masreszt azt h szerintem egyre tobbet dirigal az EU, mint az orszagoknak az elnokei szerintetek nem?

Mikor keletkeztek az elsõ nemzeti himnuszok, és mióta használják mai formájukban az egyes országok?

Legjobb válasz: Az elõzõt megerõsítem. A japán himnusznak a szövege nagyon régi (9-12. század). [link]

Az elõzõt megerõsítem. A japán himnusznak a szövege nagyon régi (9-12. század). [link]
A magyar Himnusznak az az érdekessége, hogy miért gyõzött a Szózattal szemben. Elõször is a Gotterrhaltéval és a többi monarchikus himnusszal szemben szintén az isten kellett szembeállítani. Másodszor is - magyarázza már meg valaki, miért - a Himnusz könnyebben megzenésíthetõ a Szózatnál. Nekem a legfurcsábbak a politikai széljárás szerint állandóan változó szövegû himnuszok, mint az orosz és a német.
Bo¾e pravde - nacijonalna himna Srbije Bo¾e pravde ti ¹to spase Od propasti dosad nas Èuj i odsad na¹e glase I od sad nam budi spas Moænom rukom vodi brani Buduænosti srpske brod Bo¾e spasi Bo¾e hrani Srpske zemlje srpski rod!
A fenti szerb himnusz eltér-e az elsõ világháború elõtti szerb himnusztól, illetve a jugoszláv himnusztól?
Igen, eltér

Mi lesz az új himnusznak a címe?

Legjobb válasz: NEM LESZ új himnusz

NEM LESZ új himnusz
Hétköznapi csalódások - Viktor
John Lennon - Imagine legalábbis ennek kellene legyen
Nem lesz más a címe csak egy pár dolgot változtatnak meg benne! Isten, áldd meg a Viktort Jó kedvvel, sok pénzzel, Nyújts feléje védõkart , Ha küzd az MSZP-vel; Balsors akit régen tép, Hozz rá víg esztendõt, Megszívta már e nép A 8 évet s jövendõt!
Himnusz marad, alatta zárójelben: (Éljen a nagy orbán-smitt-lázár trió, hazánk hõsei)
nem kell új himnusz jó a jelenlegi
2014-ben úgyis csak a jobbik és az lmp jut be a parlamentbe
Nem csak a címe változik... http://www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA
Induló!
Himn


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!