Találatok a következő kifejezésre: Mi az gátvédelem (13 db)

Mi az a gátvédelem? Mikor ajánlatos az? A doki dönti el vagy én is kérhetem?

Els? babás vagyok nem tudom számít-e? 34 hetesek vagyunk :)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem elsõ szülésnél mindenkit vágnak, általában, mert a repedés rosszabb mint a gátvágás. Amugy én nem is éreztem, a kitolásnál vágott az orvos. Gátvédelmet kérhetsz, igaz egy ismerõsöm a 3. babájánál nem vágták, de azt mondta szörnyû volt, mert ott oda kellett nagyon figyelni, mikor nyomhat, mert csak igy tudták kiküszöbölni a vágást. De ugyis a doki dönti el, mikor a baba feje odaér, hogy vág-e, vagy sem. Én is megemlitem majd az orvosomnak, 2. szülésem, hátha sikerül vágás nélkül. 21 hetes kismama

Szia! Szerintem elsõ szülésnél mindenkit vágnak, általában, mert a repedés rosszabb mint a gátvágás. Amugy én nem is éreztem, a kitolásnál vágott az orvos. Gátvédelmet kérhetsz, igaz egy ismerõsöm a 3. babájánál nem vágták, de azt mondta szörnyû volt, mert ott oda kellett nagyon figyelni, mikor nyomhat, mert csak igy tudták kiküszöbölni a vágást. De ugyis a doki dönti el, mikor a baba feje odaér, hogy vág-e, vagy sem. Én is megemlitem majd az orvosomnak, 2. szülésem, hátha sikerül vágás nélkül. 21 hetes kismama
Szia! Nekem is törekedtek gátvédelemre, de a Te és a baba méretei határozzák meg, hogy kell e vágni vagy sem. Az elsõnél engem vágtak, de csak kb fél centit, úgyhogy miután összevarrtak, ugyanolyan volt, mint régen. Már aznap ültem rendesen, nem is fájt. A másodikat gátvédelemmel szültem, egy picit repedt a régi heg mentén, de csak 1 öltés kellett oda, és szintén, mintha semmi sem történt volna. Szóval tökre alkatfüggõ. Attól, hogy kéred, nem biztos hogy kibújik a baba vágás nélkül. És ha nagyon reped, akkor félõ, hogy végbélsérülés lesz, ezért jobb, ha vágnak ha szükséges. Hidd el, azt meg sem érzed, mert fájás közben vágnak, és fel sem tûnik :o) Szép szülést!! :o)
Nah most én olyan egy hete talákoztam egy kismamával, aki szintén elsõ babás volt és nem kellett vágni, mert szépen tágult, és be sem repedt. Tehát elsõ babásként is van esély a gátvádelemre. Napjainkban, ha nem muszáj nem vágnak az orvosok.Ha beütöd googleba, akkor rengeteg hasznos infót találsz róla.
A gátvédelem azt jelenti, hogy nem vágják a gátat, természetesen szülsz meg vágás nélkül. Kérheted te is, de orovosa is válogatja, hogy mennyire türelmes. Elsõ babánál általában vágni szoktak, de megpróbálhatod vágás nélkül is. Ha kell, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy nem tágulsz megfelelõen, akkor úgyis vágni fog a te érdekedben, mert ha repedsz, az sokkal nagyobb baj. És igen, számít, hisz akkor nem vágnak, annak nincs varrata, nem kell összegyógyuljon, szóval mindenképp jobb megoldás, persze csak a megfelelõ körülmények között. (ha kell, akkor kell..)
Elsõ babánál nekem volt metszés, a többinél nem. Ég és föld!!! Annyi különbésg volt, hogy a szülésznõ szólt, hogy most lihegjek és próbáljak nem nyomni, akkor éreztem, hogy olajjal simítja el a baba feje mellett a gátat, utána magától kicsúszott a baba, láttam is, életreszóló élmény volt!!! Szóval kb 2 perccfel tartott tovább, mintha nincs gátvédelem. A 2 óra megfigyelési idõ után felültem és saját lábamon mentem zuhanyozni, meg le az osztályra, nem fájt semmim, mintha nem is szültem volna.
Szia!Nekem ajánlották, hogy a 36dik héttõl kenegessm magamat Weleda gátmasszázs olajjal.Ezt teljesen bio és sokfajta értékes növényi olajat tartalmaz.Nem olcsó mert egy kis üveg -én 2600ft ért vettem, de ehhez sztem bõven elég.Azt mondták ez nagyon sokat segít.Sztem bármelyik bio boltban tudsz venni vagy a neten is lehet rendelni-már néztem.Sztem próbáld ki.Már én is csak azon izgulok, hogy beforduljon a babám, mert eddig nem akar..igaz van még ideje, de már császárral fenyegetnek-pedig tökre félek attól...Szval remélem, neked minden okés lesz és segíteni fog ez.30hetes kismama

Anyukák, Kismamik! Mi az, hogy gátvédelem? Terhesnek lenni milyen?

Milyen érzés terhesnek lenni? Miben változtatja meg az ember életét ez a pár hónap? Milyen a szex? Na és a szülés? Kinek milyen élménye van? Hogy zajlott? Milyen érzés? Mi az a gátvédelem? Ez miből áll? Szülés után mi változott? Szépen köszönöm akik leírják élményeiket, tapasztalataikat. :)

Legjobb válasz: A terhesség nagyon hosszú idõ, de nagyon hamar elmegy. amikor megtudod, hogy terhes vagy már el is telt a 9 hónapból egy. A rosszullétek van akinél egyáltalán nem is jelentkeznek, de van akit sajnos végigkísérnek. Nekem kijutott mindenbõl. Hányinger, émelygés, gyomorégés, hátfájás, vizesedés, álmatlanság, gyakori vizelés, fáradtság, de mindez kibírható. Az elején azt várod, hogy látszódjon már a pocid, aztán azt várod, hogy érezd ahogy rugdos. Várod, hogy megtudd a nemét, várod, hogy teljenek a hetek. Rengeteget olvasgatsz a neten, minden héttel van valami új a baba fejlõdésében. Aztán amikor megkapod a nagy pocakot, visszasírod azt, amikor még nem volt.:) Elkezdesz tartani a szüléstõl, de egyúttal várod is, hogy végre megláthasd a gyermeked. A terhesség maga nem változtatja meg az életed, viszont a testedet igen. Meghízhatsz, terhességi csíkjaid lehetnek mindenhol, amit semmi nem tüntet már el. A hasadon a bõr megnyúlik, és lehet, hogy már örökké lógni fog, mert nem mindenkinek húzódik vissza. Milyen a szex terhesen? Kényelmetlen. Az is lehet, hogy már az elején eltiltanak tõle. De ha nem, akkor végig csinálhatod, ha van hozzá kedved. De sokszor a férfi nem szeretné, mert szerinte ez olyan furcsa, és nem akarja bántani a babát, persze ez hülyeség. A szülés fáj, ezt senki nem tagadja. Életed legborzalmasabb és legszebb napja egyben. Errõl nem írnék bõvebben, mert mindenkinek más, ha magas a fájdalomküszöböd, akkor kibírható. Ha alacsony, akkor azt hiszed belehalsz. :) De megéri mindenképp. A gátvédelemhez találni kell egy jó dokit, szülésznõt, és már az elején megbeszélni, hogy te így szeretnéd. Érdemes a terhesség során masszírozni a gátat, különbözõ olajokkal. Ha kellõen rugalmas lesz, nem biztos, hogy szükség lesz a metszésre, de ez függ a baba méretétõl is, szóval lehet, hogy tök hiába masszírozod, és hiába nem akar majd vágni a doki, muszáj lesz. Még mindig jobb, mintha repednél. Szülés után mi változik? Minden. Már nem a párod, vagy te magad vagy a legfontosabb, hanem az a pici baba. Valahogy eltörpül az összes eddigi óriásinak hitt problémád.

A terhesség nagyon hosszú idõ, de nagyon hamar elmegy. amikor megtudod, hogy terhes vagy már el is telt a 9 hónapból egy. A rosszullétek van akinél egyáltalán nem is jelentkeznek, de van akit sajnos végigkísérnek. Nekem kijutott mindenbõl. Hányinger, émelygés, gyomorégés, hátfájás, vizesedés, álmatlanság, gyakori vizelés, fáradtság, de mindez kibírható. Az elején azt várod, hogy látszódjon már a pocid, aztán azt várod, hogy érezd ahogy rugdos. Várod, hogy megtudd a nemét, várod, hogy teljenek a hetek. Rengeteget olvasgatsz a neten, minden héttel van valami új a baba fejlõdésében. Aztán amikor megkapod a nagy pocakot, visszasírod azt, amikor még nem volt.:) Elkezdesz tartani a szüléstõl, de egyúttal várod is, hogy végre megláthasd a gyermeked. A terhesség maga nem változtatja meg az életed, viszont a testedet igen. Meghízhatsz, terhességi csíkjaid lehetnek mindenhol, amit semmi nem tüntet már el. A hasadon a bõr megnyúlik, és lehet, hogy már örökké lógni fog, mert nem mindenkinek húzódik vissza. Milyen a szex terhesen? Kényelmetlen. Az is lehet, hogy már az elején eltiltanak tõle. De ha nem, akkor végig csinálhatod, ha van hozzá kedved. De sokszor a férfi nem szeretné, mert szerinte ez olyan furcsa, és nem akarja bántani a babát, persze ez hülyeség. A szülés fáj, ezt senki nem tagadja. Életed legborzalmasabb és legszebb napja egyben. Errõl nem írnék bõvebben, mert mindenkinek más, ha magas a fájdalomküszöböd, akkor kibírható. Ha alacsony, akkor azt hiszed belehalsz. :) De megéri mindenképp. A gátvédelemhez találni kell egy jó dokit, szülésznõt, és már az elején megbeszélni, hogy te így szeretnéd. Érdemes a terhesség során masszírozni a gátat, különbözõ olajokkal. Ha kellõen rugalmas lesz, nem biztos, hogy szükség lesz a metszésre, de ez függ a baba méretétõl is, szóval lehet, hogy tök hiába masszírozod, és hiába nem akar majd vágni a doki, muszáj lesz. Még mindig jobb, mintha repednél. Szülés után mi változik? Minden. Már nem a párod, vagy te magad vagy a legfontosabb, hanem az a pici baba. Valahogy eltörpül az összes eddigi óriásinak hitt problémád.
Hát a terhesség tényleg elröpül, bár emlékszem akkor nagyon lassan ment az idõ. Én gátvédelemmel szültem (Szolnokon minden szülést így próbálnak levezetni), ez abból áll hogy a szülésznõ masszíroz és tágít a kitolás alatt (legalábbis ennyire emlékszem), hogy ne kelljen vágni. Nekem 2 apró repedésem lett , de hálát adtam az Istennek hogy nem vágtak mert a varrás is fájt, a helye is és a varratszedés is (pedig csak 2 apró varratom volt, bele se gondoltam milyen lehet akinek sok van.

Mi az a gátvédelem? Annyit olvasni róla, de nem tiszta. Talán azt jelenti, hogy nem vágnak, hanem hagyják, hogy repedjen a kismama? Értelmes és nem támadós válaszokat várok, mert még nem vagyok jártas a témában!

Legjobb válasz: szia éppen tegnap este elmélkedtem ezen :) a gátvédelem egyeseknek azt jelenti hogy nem vágnak hanem próbálják megvédeni a gátat hogy ne kelljen vágni. másoknak mint nekem meg azt jelenti, hogy igen vágnak, azért hogy ne repedjen az anyuka hiszen a vágásnál jobban összeforrik a bõr, mint ha repednél.. röviden ennyi :)

szia éppen tegnap este elmélkedtem ezen :) a gátvédelem egyeseknek azt jelenti hogy nem vágnak hanem próbálják megvédeni a gátat hogy ne kelljen vágni. másoknak mint nekem meg azt jelenti, hogy igen vágnak, azért hogy ne repedjen az anyuka hiszen a vágásnál jobban összeforrik a bõr, mint ha repednél.. röviden ennyi :)
Maszírozás és kenegetés már hetekkel a szülés elõtt. Ha reped, akkor reped, de nem vágnak.
A gátvédelem egész pontosan az, hogy nem vágnak, és megpróbálják a repedést is elkerülni.Én 2x szültem(Szt.István khz), gátvédelemmel(abszolút sikeres volt, se kívül, se belül nem repedtem).Ha repedsz, az nem gátvédelem.A profi szülésznõ/orvos ha úgy látja ez be fog következni, inkább gyorsan csinál egy kis metszést.Különben sok múlik a testeden, mennyire rugalmasak a szöveteid.Lehet rajta változtatni-gátmasszázsal, jógával-de a természetet nem lehet "megerõszakolni".Én nagyon rugalmas és tágulékony vagyok(ezt a szülésznõ mondta).
A kérdező hozzászólása: Értem.De mikor nõvérem szült, nála nem csináltak gátmetszést, és szanaszét szakadt, és hát ugye azt varrni sem lehetett szegénynek.Szóval akkor ebbõl a szempontból jobb a gátmetszés szerintem.És akkor ezekszerint nem a kórházon/orvoson múlik a gátvédelem, hanem a kismamán, hogy emmnyire rugalmasak a szövetek :) .
A gátvédelem elég összetett, valaki már jóval szülés elõtt elkezdi "edzeni" a gáttájékot, masszázzsal, olajjal, hogy rugalmas legyen a szülés idejére. A szülésnél igyekeznek nem vágni, de ha muszáj, és kell, akkor nem teketóriáznak, vágnak. A barátnõmnél nagyon sikeres volt, annyira picikét repedt, hogy egyetlen öltéssel kellett összefogni a sebet. Felkészüléssel és egy jó szülésznõvel nagyon sikeres lehet így a szülés, mindenféle vágás, repedés nélkül.
én gátvédelemmel szültem. elkezdtem nagyon csúnyán repedni így vágtak, nehogy átszakadjak. eszméletlen fájdalmaim voltak, 2 éve szültem, még mindig sajog ha jön a hideg. azért figyelnek, nem azt jelenti a gátvédelem, hogy nem vágnak, csak megpróbálják elkerülni :)
gátvédelemre készülni kell, mindkét félnek... (szakember, szûlõ)

Mi az a gátvédelem?

16 hetesen fogalmam sincs róla!

Legjobb válasz: szüléskor a gát vagy tágul, vagy vágják. (rossz esetben reped) elõtte lehet gátvédelmet "csinálni". ez masszíozásból áll. érdemes.

szüléskor a gát vagy tágul, vagy vágják. (rossz esetben reped) elõtte lehet gátvédelmet "csinálni". ez masszíozásból áll. érdemes.
Bocsi a rossz poénomért.
amikor arra készülsz fel, hogy szüléskor nem kell gátmetszést csinálnia majd a dokidnak, hanem gátvédelem mellett fogsz szülni, azaz a szülésznõd masszázsolajjal fog tágítani közben. A felkészülés áll egyrészt a gát masszírozásából, valamint homeopátiás bogyók szedésébõl, amik felpuhítják a gátadat. Az elsõ sikeres gátvédelem mellett szültem. Annyit érdemes tudni, hogy a gátvédelem miatt, a kitolási szakasz általában hosszabb szüléskor. (nekem 45 perces volt.)
amikor nem vágnak, nincs gátmetszés. a szülésznõ a kitolásnál meg elõtte több liter olajat beleken a hüvelybe, ezáltal jobban tágul, rugalmasabb lesz, és nem kell az orvosnak vágnia.
A kérdező hozzászólása: Te de h*lye vagy, de most nem értékelem a poénodat, bocsi, így, hogy a fél családomat evakuálták!
A kérdező hozzászólása: A hasznos válaszokat hálásan köszönöm Mindenkinek! Most már tudom.
Békés megyében szerencsére nem volt/nincs árvíz, így nem tapasztaltam, hogy mennyire rossz lehet az árvízsúlytotta településeken lakni. Bocsi a rossz "viccemért".
A kérdező hozzászólása: Nincs harag, elõször én is elröhögtem magam :) . Én Pest megyei vagyok, itt sincs gáz, de a nagypapám és az unokatesómék devecseriek (voltak).
Én békéscsabai vagyok. (Pontosítva. :) )
már teljesen eltérek a tárgytól (viszont hasznos választ is adtam) de nem tudok elmenni mellette anélkül, hogy ne emeljem meg a kalapom a "vicces" válaszoló elõtt, mert ritka az olyan ember aki utólag beismeri a tévedését és még bocsánatot is kér. fõleg egy ilyen anoním oldalon. szóval jó volt olvasni :) a kérdezõ családjának pedig a legjobbakat kívánom, remélem megoldódik a helyzetük.
favicc volt az árvízre asszociált
Arra utalt, hogy olyannyira unintelligens vagy, mint a Gátvéder. Miért nem lehet megkérdezni, hogy van-e nálad gumi? (ha már arra gondoltál). A "Van nálad védelem?" irgalmatlanul magyartalan...
A kérdező hozzászólása: mi az a Gátvéder? és világéletemben 3-as voltam magyarból, nem vagyok tökéletes, na :)
Gátvéder egy legenda, csajszi! :D keress rá a youtubeon, ha olyan a humorod, akkor talán jókat fogsz rajta kacagni! :) 17/L
Szegény csávó...
Copat a pasid-:)

Mi az a gátvédelem?

Legjobb válasz: Bába ott hon úgy csinálja hogy egy kislábast odaszorít, annak nyomsz, s így nem reped el a gát. Gondolom a kórházban van erre valami krómozott dolog. Esetleg a tenyerével ellentart.

Bába ott hon úgy csinálja hogy egy kislábast odaszorít, annak nyomsz, s így nem reped el a gát. Gondolom a kórházban van erre valami krómozott dolog. Esetleg a tenyerével ellentart.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
amikor nem vàgnak meg alul :) ami persze nem biztos hogy olyan jo... mert lehet hogy repedsz és akkor megint gàz van...

Mi az a gátvédelem pontosan? Hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Egyszerûen nem metszenek gátat szüléskor. ;)

Egyszerûen nem metszenek gátat szüléskor. ;)
Még kiegészíteném az elõttem szólót: nem csak a gátmetszés kihagyásáról van szó. A szülésznõ/bába/dúla stb. (attól függ, hol szülsz) olajokkal, gyógynövényes dolgokkal borogatja a gátat és a megfelelõ helyen "támasztja" ha kell a kitoláskor.
Szia. Az elsõ válaszoló nagyon nem volt pontos, de a második már igen. Nem metszik a gátat, hanem a szülésznõ borogatást tesz rá, masszírozza, kitoláskor megtámasztja, és egy kicsit türelmesebbnek kell lenni a kitoláskor, hogy nem legyen gond.
Na én még megfejelem az infókat :) Szülés elõtt már rá lehet készülni, a 36. héttõl minden este pár percig otthon masszírozni a gáttájékot búzacsíra v. másfajta olajjal, ettõl rugalmasabb lesz. Lehet még a gátizmokat tornáztatni. Ezek, meg a szülésznõ segítsége együttesen már esély arra, hogy ne kelljen vágni.
Nekem sokat mesélt a szülésznõ róla, de borogatásról masszázsról nem volt szó. Annyit mondott, hogy fájáskor nem nyomunk, hanem hagyjuk, hogy maga az összehúzódás nyomja ki a babát, ezáltal lassabban tágulnak a szövetek és ha sikerül, akkor nem kell vágni. De épp ezért el is húzódik többszörösére a kitolási szakasz.
Én ismerek egy szakértõt, õ majd felvilágosít: http://www.youtube.com/watch?v=ILNLzUD44jg

Az Uzsokiban fogok szülni, kinek mi a véleménye róla? Segítenek? Azt hallottam róla, hogy BABA barát korház, ez igaz? Lehet többféle képen szülni? Gátvédelem? Minden érdekel, amit tudtok róla!

Legjobb válasz: Szia, 9 hónapja szültem ott. A szobák többségében a babád veled lehet. Viszont most átalakítás van az osztályon, és az elsõre került a szülészet. A csecsemõs nõvérek segítettek mindenben, én még azt sem tudtam, hogy kell megfogni egy kisbabát, mert a környezetemben a kislányom az elsõ baba. :) Rendesek voltak. A gyerekorvosok is mindent elmagyaráztak. A szobák nem voltak épp korszerûek, de mivel nem a falat bámultam, hanem a babámban gyönyörködtem, nem is nagyon érdekelt, hogy milyen. Vajúdni engedtek sétálva, labdán, fekve (na az horror volt) guggolva, de szülni csak fekve lehetett. A szülésznõm mondta, hogy muszáj volt vágni úgyhogy nekem a gátvédelem nem jött össze. Ha kérdésed van, írj, szívesen válaszolok. üdv

Szia, 9 hónapja szültem ott. A szobák többségében a babád veled lehet. Viszont most átalakítás van az osztályon, és az elsõre került a szülészet. A csecsemõs nõvérek segítettek mindenben, én még azt sem tudtam, hogy kell megfogni egy kisbabát, mert a környezetemben a kislányom az elsõ baba. :) Rendesek voltak. A gyerekorvosok is mindent elmagyaráztak. A szobák nem voltak épp korszerûek, de mivel nem a falat bámultam, hanem a babámban gyönyörködtem, nem is nagyon érdekelt, hogy milyen. Vajúdni engedtek sétálva, labdán, fekve (na az horror volt) guggolva, de szülni csak fekve lehetett. A szülésznõm mondta, hogy muszáj volt vágni úgyhogy nekem a gátvédelem nem jött össze. Ha kérdésed van, írj, szívesen válaszolok. üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Gratulálok a babához! Szerintem foglak még kérdezgetni! Vigyázzatok magatokra

Olyan kismamákat szeretnék kérdezni, akik gátmetszés nélkül, azaz gátvédelemmel szültek, hogy mik voltak a tapasztalatok. Alternatív szülőszobában vajúdtak-e és milyen volt az orvos hozzáállása?

Legjobb válasz: Én nem kértem gátvédelmet,de a doki mégis bepróbálkozott!Csak utolsó pillanatokban vágott mert muszály volt.De ennek köszönhetõen(mármint azért mert nem akart vágni)2 óra volt míg kinyomtam a cseppem fejét és csúnyán fejezem ki magam de lyuktól-lyukig szakadtam!!!(Pedig átlagos méretû volt a babám 3.5kg)

Én nem kértem gátvédelmet, de a doki mégis bepróbálkozott!Csak utolsó pillanatokban vágott mert muszály volt.De ennek köszönhetõen(mármint azért mert nem akart vágni)2 óra volt míg kinyomtam a cseppem fejét és csúnyán fejezem ki magam de lyuktól-lyukig szakadtam!!!(Pedig átlagos méretû volt a babám 3.5kg)
Szia! Én midkétszer ugyanabban a kórházban, ügyeletesnél szültem. Elõszõr volt metszés, de csak minimális és szerencsére nem volt vele semmi problémám. Másodszorra olyan gyorsan jött a babám, hogy szinte be s tudtak öltözni, azt hittem szét fogok repedni, mert csak nyomni tudtam folyamatosan. Fél óra alatt megvolt a baba onnan, hogy elfolyt a magzatvizem (elõtte nem sokkal értünk a kórházba mert elment a nyákdugóm) Én voltam a legjobban meglepve, mikor kezembe adták a csöpséget és közölték, sikerült gátvédelemmel szülnöm, nem kellett vágni. :) Saját lábon mentem a kórterembe és utána pár órával már én is vígan üldögéltem. :)
Én kétszer szültem ügyeletesnél, alternatív szobában gátvédelemmel. Nagyon rendes volt mindkétszer az orvos, semmi problémám nem volt. A szülésznõ csinált szinte mindent. Mind a két alkalommal volt burokrepesztés de meg sem éreztem. Elõször a kádban vajúdtam, nagyon elhúzódott (26 óra) így a végén kimásztam az ágyra és ott lett meg a baba. Másodszor az elsõ fájástól kezdve 6 óra múlva lett meg a baba. Itt elõtte már csináltunk gátmasszázst otthon. Nyugodtan merj az ügyeletesnél szülni és bátran kérdezd meg hogy szabad -e az alternatív szoba mert maguktól nem ajánlják fel mert nem szeretnek utána takarítani a szülésznõk és az orvosnak is könnyebb a szülõágyon vizsgálni. De ha mondod hogy ott szeretnél szülni akkor megengedik és nagyon kedvesek. (Szent Imre) Nem vagyok annak a híve hogy százezreket fizessünk a dokinak a semmiért. A szülésznõ sokkal többet érdemelne hiszen õ csinál mindent (ha már itt tartunk) ORvoshoz is sztk-ba jártam pedig én is kórházban dolgozom/(dolgoztam) dolgozó vagyok.
Válasz az offra. Az alternatív szülõszobában ált. nem csak a hagyományos szülõágy, hanem más, a vajúdást, ill. alternatív kitolási pozíciókat lehetõvé tevõ eszközök (szülõszék, labda, bordásfal, kád, kötél...) is rendelkezésre állnak. A gátvédelemnél az a fontos, hogy ne hanyatt fekve, un. kõmetszõ pozícióban szülj, mert úgy a farok csont felfele kanyarodik, és a lehetõ legkisebb lesz a hely a kitolásra, így szinte automatikusan vágni kell. Ideális helyzet, amit jónak érzel, pl. térdeplés, guggolás, állás, ülés.
Én az Istvánban szültem, ahol teljesen természetes a gátvédelem. A fogadott szülésznõmnek is természetes volt, õ csinálta. Alternatív szobában szültem, de nem ezen múlott. A lényeg a testhelyzet, hogy kényelmes pozícióban, és ne háton fekve szülj, mert úgy értelmetlen. Nekem bejött, teljesen ép maradt a gát.
Én az elsõ babát gátmetszéssel (problémamentes gyógyulással) szültem, a másodikat sok év után gátvédelemmel. Nem beszéltem meg elõre a dokival, fogadott szülésznõm nem volt, mégis megpróbálták és sikerült vágás nélkül megúsznom. Pedig viszonylag gyorsan, 3, 5 óra alatt lezajlott a szülésem. Nekem sokkal jobb volt így gátvédelemmel utólag, 3 óra múlva már törökülésben ültem az ágyon, kicsit zsiborgott ugyan az altájék de egyáltalán nem fájt. Megúsztam a varrogatást és varratszedést is.
Offolok ne haragudjatok! Mit jelent hogy alternativ szülõszoba? Ha gátvédelemmel szülünk milyen testhelyzetben lehet szülni?
Köszi a választ:) !
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd anno én is így szeretnék szülni, csak mivel BAZ megyében élek, itt nem olyan gyakori a gátvédelmes szülés. Egyébként fogadott orvosom lesz. :)

Mit jelent az, hogy valaki gátvédelemmel szül?

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy nincs gátmetszés hanem a szülésznõ vagy dr maszírozza a gátat így segítve a tágulást a baba kibújását.elsõ szülésemnél nem volt gátvédelem a másodiknál volt.Így sokkal hamarabb felépültem és nem is fájt szülés után szinte semennyire.

Azt jelenti hogy nincs gátmetszés hanem a szülésznõ vagy dr maszírozza a gátat így segítve a tágulást a baba kibújását.elsõ szülésemnél nem volt gátvédelem a másodiknál volt.Így sokkal hamarabb felépültem és nem is fájt szülés után szinte semennyire.
még anyit az elõzõhöz hogy vannak erre a célra olajok is
IGEN VAN ERRE A DOLOGRA ALKALMAZHATÓ OLAJ ÉS 1 HÓNAPPAL A SZÜLÉS ELÕTT MINDEN ESTE BE KELL A GÁTAT SAJÁT MAGADNAK MASSZÍROZNI ÉS MIRE ODA JUTSZ ADDIGRA FELPUHUL TELJESEN AZ A RÉSZ.ÉN NAGYON TUDOM AJÁNLANI MINDENKINEK
A SZENT IMRE KÓRHÁZ ALAGSORÁBAN VAN EGY BIOBOLT ÉS OTT VETTÜK A GÁTMASSZÁZS NEVÛ OLAJAT.GONDOLOM MINDEN BIOBOLTBAN LEHET KAPNI
És nem tudod mi a neve ennek az olajnak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!