Találatok a következő kifejezésre: Mi az formázás (25 db)

Mi az a "lemezfoglalási egység méret"? (formázás)

8 GB-os pendrive-omat szeretném formázni.

Legjobb válasz: http://www.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/05_04.gif

A kérdező hozzászólása: http://www.akg.hu/info/erettsegi/szobeli/05_04.gif
A legkisebb terület, amit egységként kezel. Nem olyan nagy jelentõsége van, mit választasz. Ha például 32kbyte a mérete, akkor egy 10kbyte-os fájlnál is annyi lesz lefoglalva. Legyen kicsi, így kevesebb terület veszik el elméletileg. (Ezért van az hogy a fájl mérete illetve a lefoglalt helye nem egyezik meg, ha valaki megnézi.)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Melyik fájlrendszerre formázzam NTFS`; FAT32; exFAT ?
Ha 4 GB nál nagyobb fájlokat is akarsz másolni, akkor a Fat32 kiesik. Az NTFS már jó, de sokat naplózik, így az élettartama csökken. Ha vistád/7-ed van, akkor azt hiszem, alapból ki van kapcsolva az utolsó fájlhozzáférés naplózása, így ott ez nem gond. Ha xp-d van, akkor azt némi macerával valahol ki lehet kapcsolni, vagy marad az exFat. Az exFat egyébként jó, csak xp-vel nem biztos, hogy kompatibilis (elméletileg hivatalos javítás volt már régen, tehát ha valakinél nincs kikacsolva a win frissítés, akkor ez nem gond. Illetve külön is le lehet tölteni. Itt: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylan.. Talán vistánál is ez van az 1-es szervízpakk elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Win7-et hasznalok NTFS-re formazom.

Mi az a formázás? (memóriakártyáknál)

Legjobb válasz: A memóriakártya elõkészítése az adatok tárolására. Vagyis az adott készülék vagy program adattárolási rendszeréhez illeszkedõ formátum beállítása. Formázásnál a kártyán lévõ adatok elvesznek, és csak hozzáértõ személy tudja esetleg helyreállítani speciális program segítségével. De ez nem bizos, csak lehetséges!

A memóriakártya elõkészítése az adatok tárolására. Vagyis az adott készülék vagy program adattárolási rendszeréhez illeszkedõ formátum beállítása. Formázásnál a kártyán lévõ adatok elvesznek, és csak hozzáértõ személy tudja esetleg helyreállítani speciális program segítségével. De ez nem bizos, csak lehetséges!
az elõttem szólót kiegészitve, mielõtt formázol (és vannak a memókártyán elmentett dolgok), feltétlen mentsd el az adatokat egy másik hordozóra (tedd át a sz.gépre)
Formázásnál rögzítik fel a hordozóra (mindegy, hogy kártya, vagy más) azokat az adatokat, amelyek a hasznos adataidat rendszerezik. Valahogy úgy, mint amikor egy könyvben meghúzod a sorokat és sorszámozod a lapokat, valamint megjelölöd a cím és a tartalomjegyzék helyét.
Gyorsformázásnál valójában csak az adatok törlõdnek tényleges formázás nem történik azaz nem törli a fat táblát az elsõ szektorban teljes formázásnál pedig ez végigmegy ezért ez lassabb.

A windows-ban a sajátgébpen formázom a pl: e meghajtót ki irja hogy gyors formázás vagy formázás. Mi a külömbség köztük (az idön kivül) miben rosszab a /gyors/?

Legjobb válasz: Ha egy kötet hagyományos formázását választja, a rendszer eltávolítja a fájlokat a formázandó kötetrõl és merevlemezrõl, majd hibás szektorokat keres a lemezen. A kötetformázáshoz szükséges idõt a hibás szektorok keresése jelentõsen megnyújtja. Ha a gyorsformázás lehetõségével él, a formázási mûvelet eltávolítja a fájlokat a partícióról, de nem ellenõrzi a lemezt a hibás szektorok felderítése érdekében. Ezt a lehetõséget csak akkor használja, ha elõzõleg már formázta a merevlemezt, és biztos abban, hogy az nem sérült.

Ha egy kötet hagyományos formázását választja, a rendszer eltávolítja a fájlokat a formázandó kötetrõl és merevlemezrõl, majd hibás szektorokat keres a lemezen. A kötetformázáshoz szükséges idõt a hibás szektorok keresése jelentõsen megnyújtja. Ha a gyorsformázás lehetõségével él, a formázási mûvelet eltávolítja a fájlokat a partícióról, de nem ellenõrzi a lemezt a hibás szektorok felderítése érdekében. Ezt a lehetõséget csak akkor használja, ha elõzõleg már formázta a merevlemezt, és biztos abban, hogy az nem sérült.
A gyors formázás csak a file rendszert nullázza le, valójában fizikailag az adatok a partíción maradnak, késõbb felülíródnak. A normál formázásnál végigellenõrzi a szektorokat a formázóprogram, és üríti a tartalmukat, és a file renszert nullázza.
Még két dolgot tennék az elõbbiekhez. Manapság már teljesen jó gyors formázást alkalmazni, a teljesre csak akkor lehet szükség, ha gyaníthatóan hibás a lemez. A másik az, hogy azért egy anonim internetes oldalon ne magázódjunk már, ha nem muszáj. Ez nednananának szólt.
A magázódás oka, hogy elfelejtette idézõjelbe tenni az írását, ami illik minden oldalon... http://support.microsoft.com/kb/302686/hu


Mire jo az usb kulcs formázása? Hogyan kell csinálni, és milyen programmal?

Legjobb válasz: Szia! Mindent letöröl az kulcsról, helyrerakja a fájlrendszert. Gyakorlati haszna kb. annyi, hogy kevésbé rajta töredezett a fájlrendszer. Formázáshoz Sajátgépen belül kattints jobb egérrel az USB-kulcs ikonjára, majd 'Formázás'. Ha nagyobb az USB kulcs tárhelye, ez eltarthat akár néhány percig is.

Szia! Mindent letöröl az kulcsról, helyrerakja a fájlrendszert. Gyakorlati haszna kb. annyi, hogy kevésbé rajta töredezett a fájlrendszer. Formázáshoz Sajátgépen belül kattints jobb egérrel az USB-kulcs ikonjára, majd 'Formázás'. Ha nagyobb az USB kulcs tárhelye, ez eltarthat akár néhány percig is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ :)

Fel akartam rakni az xp-t, de az első telepitésnél hibát írt (formázás után) utána előkaptam egy másik cd-t, de a vinyómról eltünt 3 partició, 1 maradt, de azis 130giga a régi 45-50 helyett. Mit lehetne tenni?

A maradékra azt írja hogy nincs particiónálva.

Legjobb válasz: Vegyél érzékeny búcsút az eltûnt particióidtól. Telepítsd az XP-ét a teljes merevlemezre. lehet, hogy gyors formázással még menthetõ egy-két dolog. Ha kész a telepítés próbálj meg minél több eltûnt fájlt visszaszerezni (Recuva). Ezek után Partition Managerrel, vagy valami hasonló merevlemez megosztóval szedd szét a merevlemezt több particióra.

Vegyél érzékeny búcsút az eltûnt particióidtól. Telepítsd az XP-ét a teljes merevlemezre. lehet, hogy gyors formázással még menthetõ egy-két dolog. Ha kész a telepítés próbálj meg minél több eltûnt fájlt visszaszerezni (Recuva). Ezek után Partition Managerrel, vagy valami hasonló merevlemez megosztóval szedd szét a merevlemezt több particióra.

Adata Superior. SH93-as típusú külső vincseszterem, formázást kér. Nem merem megtenni, mert félek az adatvesztéstől. A vinyó egy éves. Szerintetek mit tegyek? Van lehetőség adatmentésre? Vagy eddig tartott a vinyó? Kérem segítsen aki ért hozzá!

Legjobb válasz: Szia! Dos, Windows: 1, Ha a meghajtó KAP BETÛJELET (pl. e: m: f: stb.) akkor adatmentést kell alkalmazni. Egy másik winchesterre átmásolni minden fontos anyagot. Utána FORMAT. 2,Ha nem kap betûjelet, akkor nem látja az oprendszer a partíciót. Feltétlenül egy adatvisszamentõ programra van szükséged, minek segítségével egy MÁSIK adathordozóra visszaállíthatod az adataid. (Tehát egy "Data Recovery" programmal) Ez feltérképezi a hibás winyót, és megkezdheted a több órás adatmentést, ami nekem 70-80%-ban sikeres szokott lenni. Ezután FORMAT. Formatáláskor minden adat elveszik.. Remélem segítettem, üdv! -= Elfi =-

Szia! Dos, Windows: 1, Ha a meghajtó KAP BETÛJELET (pl. e: m: f: stb.) akkor adatmentést kell alkalmazni. Egy másik winchesterre átmásolni minden fontos anyagot. Utána FORMAT. 2, Ha nem kap betûjelet, akkor nem látja az oprendszer a partíciót. Feltétlenül egy adatvisszamentõ programra van szükséged, minek segítségével egy MÁSIK adathordozóra visszaállíthatod az adataid. (Tehát egy "Data Recovery" programmal) Ez feltérképezi a hibás winyót, és megkezdheted a több órás adatmentést, ami nekem 70-80%-ban sikeres szokott lenni. Ezután FORMAT. Formatáláskor minden adat elveszik.. Remélem segítettem, üdv! -= Elfi =-

Mivel tudom láthatóvá tenni a meghajtót? Formázáson kívül, kellenek róla az adatok. Mivel tudom és hogyan lementeni? Acer aspire one netbook, amin csak usb-s telepítés lehetséges, lehet-e usb-s progival és egy külsővinyóval valahogyan ügyeskedni?

Telepítésnél látható D meghajtó, ami a partícionált vinyó egyik fele. Win7 starter újratelepítése után nem látható a sajátgépben csak a C, amin a win7 starter van.

Legjobb válasz: Nézd meg a Lemezkezelõt. Valószínûleg csak betûjelet kell adni neki.

Nézd meg a Lemezkezelõt. Valószínûleg csak betûjelet kell adni neki.
Ez inkább hardveres gond lehet. Alaplapi hibától kezdve a memóriáig... sok minden okozhatja.
mi a PC konfig-od?
A windowsnak már nagyon sok két hónap. Amikor még azt használtam, kb ennyi idõnként telepítettem újra :D
De azért amit a 17:43-as írt, azt ne vedd komolyan.

Hogyan tudom formázni a memoriakártyát (microsd)? A Gépem kártya olvasója ugy hajlandó fel ismerni hogy formázzam. Rá megyek a formázásra az a hiba üzenet hogy nem formázható mi tévő legyek?

Legjobb válasz: vagy irasvedett a kartya (van rajta kis 'kapcsolo'), ekkor kapcsold at, es formazhato, vagy siman tonkrement, es hiaba is akarod formazni, kuka.

vagy irasvedett a kartya (van rajta kis 'kapcsolo'), ekkor kapcsold at, es formazhato, vagy siman tonkrement, es hiaba is akarod formazni, kuka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!