Találatok a következő kifejezésre: Mi az folsav (18 db)

Azt olvastam, hogy akismamáknak min.400mg. Folsavra van szükség. De az elvitben, csak 0, 80 van. Nem kevés? Szed még valaki külön folsavat is mellé?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 hónapban a dokim tanácsára az elevit mellé még folsavat is szedtem. Szedheted együtt nyugodtan.

Az elsõ 3 hónapban a dokim tanácsára az elevit mellé még folsavat is szedtem. Szedheted együtt nyugodtan.
Az orvosom tanácsára, már terhesség elõtt 1 hónappal elkezdtem szedni az elevitet és a folsavat együtt.Most derült ki, hogy babás vagyok és most egyik nap elevitet másik nap folsavat szedek.
0, 80mg van a dobozra írva.
Itt azt írja, hogy nem 400-800 milligramm, hanem mikrogramm, ami pontosan 0.4- 0.8 mg (milligramm)-nak felel meg. Nem szabad a kettõt keverni! http://www.folsav.hu/
Szia! Kérlek nézd meg a dobozát még egyszer. Én nem ilyet szedek, de az a gyanúm, hogy 0, 8 gramm van benne ami viszont 800mg, és úgy tudom ennyi egy terhes nõ napi adagja.
Az én orvosom napi két folsavat szedet velem az elevit és magne b6 mellett, mert 1 tablettában csak 3 mg-van, és minimum napi 4 mg szükséges.
A védõnõm tanácsára minden nap szedem a 3 mg-os Folsavat, és egy hete másnaponta szedem a Gravidát. Elõtte azt is mindennap szedtem, de mivel nincs panaszom, és már átlépek a 2. trimeszterbe, ezért azt lecsökkentettük a felére. Sõt azt mondta, hogy ha minden rendben lesz, a 3. trimeszterben már csak heti 2 tbl. Gravidát kell szednek, a Folsavat meg majd meglátjuk.

Mi az a folsav? Van valami rendes neve vagy így kell kérni gyógyszertárba? Ha ott lehet beszerezni?

Legjobb válasz: Folsavtabletta a neve, gyógyszertárban vény nélkül kapható. 1500 ft körül van. Fejlõdési rendellenességek megelõzésére szedjük, érdemes már a próbálkozások idején szedni, hogy fel legyen töltve a szervezet, mikor megfogan a babó!

Folsavtabletta a neve, gyógyszertárban vény nélkül kapható. 1500 ft körül van. Fejlõdési rendellenességek megelõzésére szedjük, érdemes már a próbálkozások idején szedni, hogy fel legyen töltve a szervezet, mikor megfogan a babó!
a folsavat igy ahogy van kérj a gyogyszertárba, mivel a dolbozra is csak enyi lesz ráirva: folsav!
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Ez lesz a harmadik hónapja hogy próbálkozunk. Ez segít teherbe esni vagy csak a rendellenességek ellen készítí fel a szervezetemet?
A teherbe esésnél nem segít, azonban a terhesség elõtt 1 hónappal már érdemes elkezdeni szedni terhesvitaminnal együtt, így a fejlõdési rendellenességek nagy mértékben kiszûrhetõek.
Folsav A folsav az anyagcsere szabályozásában vesz részt, és szükséges a vörösvérsejtek fejlõdéséhez is. Fõ forrásai: élesztõ, zöldségfélék, gyümölcsök, belsõségek. Ajánlott napi bevitel: 200 µg. http://www.hazipatika.com/topics/vitaminabc/vitamin?vid=9;HP.. A biológiailag aktív folsav pótlásának jelentõsége a gyermekvárás idõszakában http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=814 A folsavpótlás jelentõsége a genetikai rendellenességek kockázatának csökkentésében http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=813 További cikkek a témában: http://www.babaszoba.hu keresésbe írd be a folsav szót
én szedtem folsavat a terhesség elõtt, nem híztam tõle.
A folsav a legfontosabb. De nem ahhoz kell, hogy teherbe ess, hanem ahhoz, hogy ne legyen ilyen a gyerek: http://farm4.staticflickr.com/3560/3461465263_2c250b8dd2.jpg
Jesszusom, minek teszel fel ilyen képeket? Iszonyatos :( A folsav valóban ennek elkerüléséhez kell, nem hízlal egy cseppet sem. Nem vitamin, hanem a szedésével kikerülheted az ilyen fajta fejlõdési rendellenességeket.
A folsav nem hízlal, csak szorulást okoz :o, de a babának ez a legfontosabb az elsõ 12 hétben. Már akkor is rérdemes elkezdeni szedni, ha tervezitek a kicsit. A magnézium késõbb lesz fontos neked a hasfájás és keményedések megelõzésére. Én soha nem szerettem számolgatni mibõl, mikor, mennyit érdemes szedni. Ha tervezitek a babát az a legegyszerûbb, ha elkezded szedni vmelyik terhesvitamint :-)
De érdekes:-)Nekem meg pont hogy "hígabb lett" a székletem tõle (bocsi), én is szedem, orvosom szerint szedhetem, fontos is, és a felesleget kipisiled:-)

6 hetes vagyok, szedem az elevitet 8 hete, kedden elkezdtem a folsavat is szedni. Napi 2-t. Azóta szorulásom van. Az elevitnek is ez a mellékhatása, de semmi problámám nem volt vele. Mit szedhetnék, hogy ne legyen szorulásom?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!

Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!
Én is szedem az elevitet, nekem eddig semmi bajom tõle. Sokan nem bírják. Szerintem az egyiket abba kellene hagynod, vagy kevesebbet bevenned. Én kihagynék egy napot, ha helyreálla dolog, akkor velezném az adagot, és úgy folytatnám a vitaminok szedését. Nem minden kismama szervezete igényli szerintem a sok vitamint. Ha elég zöldet és gyümölcsöt eszel, akkor szerintem nem nagyon kell ilyeneket szedni. Ezt elméletileg egy sima vérvizsgálat meg tudja állapítani.
Elevitet is és folsavat is felesleges egyszerre szedni, még vészes vérszegénység kezelésére is sok. A kettõ együtt okoz szorulást. Jobb lenne ha csak az egyiket szednéd. Folsav mellé kellhet még más vitamin is, de az elevit mellé nem szükséges.
Az Elevit es a folsav nagyon jo, jo ha szeded es nem ettol van szorulas!ez nallam is elofordult igy az elejen en csak elevitet szedtem, a doktor is azt mondta hogy sok folyadek es ami fontos, nem lessz szekrekedes es konnyebben szulni is fogsz mindennapi seta, legalabb egy fel ora! nekem bejott!
Jól teszed, az én orvosom is pont így javasolta, napi 1 Elevit, 2 folsav. Mindenképpen mozogj, napi 1 óra séta kell, és egyél meg minden nap 1 almát. Ja, és próbálj meg sokszor keveset enni, én 1 nap 5x étkezem (a fõ étkezések közben gyümölcs, joghurt, könnyû saláta), semmi problémám nincs.
én elég szorulásos vagyok, ráadásul veszélyeztetett terhes, és egész nap feküdnöm kell, ami nem könnyíti meg a helyzetet. Nekem a sok folyadék és a sok gyümölcs, esténként egy-két szem aszalt szilva segít.

Akik nem tervezték a babát és az 5-8. héten jöttetek rá, hogy érkezik, mit kezdtetek el szedni? Folsav, terhesvitamin? Vagy más?

Legjobb válasz: Bár mi terveztük mindkettõt, de tudok válaszolni. Szóval a folsav elengedhetetlen, a terhesvitamin az elsõ 3-4 hónapban nem árt, valamint én kálciumot szedtem még pluszban, ami szintén elengedhetetlen mind a baba fejlõdése, mind a te szervezeted számára.

Bár mi terveztük mindkettõt, de tudok válaszolni. Szóval a folsav elengedhetetlen, a terhesvitamin az elsõ 3-4 hónapban nem árt, valamint én kálciumot szedtem még pluszban, ami szintén elengedhetetlen mind a baba fejlõdése, mind a te szervezeted számára.
Terhesvitamint, ha kevés, az orvos javasolni fog más kiegészítõket!
Magnéziumot és a 24.hétig terhesvitamint. Mást nem kell, hacsak az orvos nem javasolja.
a világon semmit még a végén vasat sem. nyári baba volt a dokim szerint fölösleges, nyáron sok vitamin van a zöldség gyümikben is.
Semmit. Az idegcsõ záródás (amihez jó a folsav) kb a 4-6 héten befejezõdik, szóval esõ után köpönyeg lenne.

Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni, de sajnos az első hét után valahogy mindig elmaradt, mikor eszembe jut beszedem. Ettől azért még lehet egészséges babám?

Legjobb válasz: "Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)" Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.

"Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :) " Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.
Ilyen kérdéseknél mindíg van valaki aki lepontozza az egyetlent aki normális tanácsot ad (6. válaszoló). Persze, lehet cigizni is terhesség közben, nagyanyáink is cigiztek, és lám, egészségesek vagyunk! Ez nem így mûködik. Az orvos nem viccbõl mondja hogy szedj folsavat. Nem neked szól a megrovás Kérdezõ, hanem azoknak akik azt javasolják hogy szard le az egészet. Õk ugyanis magasról tesznek rá hogy a Te gyereked egészséges lesz-e. Nekem is van barátnõm aki nem szedte és egészséges a gyerek, tényleg nem csak ezen múlik. De sok esetben igen. Biztos nem lesz baja a gyerekednek, ne idegeskedj, de állítsd be a telefonodat hogy jelezzen, és szerintem szedd a folsavat. Ja és nagyanyáink korában nem volt tévé, telefon stb, szerintem sok beteg gyerek volt akkor is csak nem reklámozták. A Petõ Intézet 1940-ben létesült, nem éppen a nagyanyáink által egészségesen megszült gyerekek részére. Jöhet a lepontozás.
Ne viccelj, akkor is egészséges lesz ha semmilyen vitamint nem szedsz, ha rendesen táplálkozol! Ne aggódj nem lesz semmi baj!
MI van??? Szerinted az elmúlt 6000 évben hány nõ szedett folsavat? Még se lett mindenki nyomorék. Természetesen nem ezen fog múlni, hogy egészséges lesz -e. Én se szedtem, hiába írták fel nem ment, bármit tettem kihánytam. A gyermek köszöni jól van.
Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)
Lehet persze, nem feltétlenül lesz baja, de azért én beállítanám az órámat a telefonomon, hogy jelezzen mindig, ha be kell venni a folsavat. Én a magnéziummal vagyok így és nem felejtem el :) Ismerõsöm végig szedte a folsavat, mégis nyitott maradt a velõcsõ és el kellett vetetni a babát. Nagyanyám meg anyám sem szedett és hál'Istennek egészségesek lettünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szem elé raktam, hogy mindig lássam, de most már a 11. hét vége felé járok. Azért szedem még
Nem hiszem, hogy gond lesz, ne aggódj miatta, én kikészítettem a konyhapultra a vitaminjaimat, és reggeli után, kávé elõtt beszedem minden reggel a napi rutin részeként. Iktasd be minden nap azonos idõbe vagy azonos tevékenységhez.

Kiderült, hogy 6hetes terhes vagyok mim a teendő? Ugyanis az orvos semmit nem mondott csak azt hogy terhes vagyok. Folsavat elkezdtem szedni más egyéb teendőm van-e?

Legjobb válasz: Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen,akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz,aki innentõl kezdve gondozásba vesz,és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni,majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida,Elevit)meg B6 vitamint,az jó hányinger,hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm

Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen, akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz, aki innentõl kezdve gondozásba vesz, és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni, majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida, Elevit)meg B6 vitamint, az jó hányinger, hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Nem volt még szívhang, jövõhéten kell visszamennem egy újabb uh vizsgálatra. Köszönöm a válaszod.
Folsavat nem nagyon muszáj szedni?? Most érdemes csak igazán...mivel mostanság záródik záródott a velõcsõ...pont hogy KÉSÕBB nem nagyon van értelme szedni, most szedjed csak ezerrel. Bocsi.
Nekem orvos mondta, hogy majd félidõtõl kell ezeket szedni, mert ezeknek a vérképzésben van jelentõségük.Na mindegy, egyébként én terhesvitamint már a velõcsõ lezárulása után kezdtem szedni.Mert beágyazódás után 15 nappal már lezárul.Sokak olyankor még nem is tudják, hogy terhesek, és már akkorra ez a fontos folyamat le is zárul. Elsõ voltam.
3 as vagyok, bocsi tényleg nem kötözködésbõl de http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/terhesvita.. a magzati fejlõdés 3-4.hetében megzavarja a homocisztein az agy és gerincvelõ kialakulását a magzatban. A kérdezõnél ha nem volt még szívhang akkor jó eséllyel nincs is 6 hetes sem még, csak 5 (5+ valamennyi) és akkor még (mivel a magzat ebben az esetben még csak 3-4 hetes) jó eséllyel hatásos a folsav. A vasban teljesen igazad van, hogy még most (ha alapban nem volt vérszegény) nem érdemes elkezdeni mert akkor csak végigszenved 8 hónapot székrekedéssel mondjuk. (ha hajlamos rá)
Az jó, ha szeded a folsavat (de szedhetsz komplex kismamavitamint is). Amikor meglesz az orvosi papír az élõ terhességrõl (azaz amikor lesz szívhang), akkor azzal kell elmenned a védõnõhöz. Gratulálok!
Szia, mostantól vigyázz jobban magadra, meg ne fázz, el ne essél, igyál sok folyadékot, vizet teát, semmi szénsavas, vagy cukrosat.. én elevitet szedek a 6. héttöl, nem csak a babának de nekem is segít, ugy vettem észre, a körmeim erösebbek, nem törnek le, a hajam jobban nö és fényesebb..
ja és még magneb6-ot is szedtem a 2. hónapban mert néha voltak görcseim. Boldog babavárást és könnyü terhességet kivánok, utolsó voltam. 22hkm

Milyen vitamint szedjek? 7 hetes vagyok. Az orvosom, csak folsavat mondott.172 cm magassághoz 82 kg vagyok. Ezért nem kell nekem vitamint szednem? Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Elég a folsav, ha kielégítõen, vegyesen táplálkozol, nem csak mûkaját eszel, hanem valódi alapanyagokból otthon készült fõtt ételt, gabonát(barna) zöldséget, gyümölcsöt , húst és tojást is, meg tejterméket is. Ha hiányosan táplálkozol, javulj meg, és terhesvitamint kaphatsz patikában.

Elég a folsav, ha kielégítõen, vegyesen táplálkozol, nem csak mûkaját eszel, hanem valódi alapanyagokból otthon készült fõtt ételt, gabonát(barna) zöldséget, gyümölcsöt , húst és tojást is, meg tejterméket is. Ha hiányosan táplálkozol, javulj meg, és terhesvitamint kaphatsz patikában.
Én csak folsavat szedtem az elején, és kb a 32. héttõl szedtem vitamint, mert addigra látszott a vérképemen, hogy kiürülni kezd a szervezetem. Táplálkozz változatosan, olvass utána, az normál esetben elég.
Eurovit kismamáknak Ezekben nincs hatvanöt mindenféle marhaság, csak ami kell.Szopi közben is szedd majd, csodákra képes ami a tej mennyiségét illeti! Ja, és nem méregdrága!
Én Elevitet szedek a kezdetektõl. Napi egyet kell. Viszont ha ezt választod szedned kell mellé a Jodid 200-at, mert nincs benne jód, ami viszont nagyon fontos a babának. Az emberek 80 százaléka nem visz be a szervezetébe elég jódot és terhesen még többet igényel a szervezet. Ez kb 5400Ft(100db). Ha Gravidát választasz akkor nem kell külön jód, abba van. Szerintem kell a vitaminkészítmény akár hogy is táplálkozol. Ártani nem ártasz vele. Boldog babavárást!
Én csak folsavat szedtem az elején, aztán a 12. héttõl Elevitet szedek, mert nem nagyon szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Én szeretem a gyümölcsöt, zöldséget, és minden egészséges kaját, de most általában csak a vajaspiritós és a krumpli, ami jól esik. El kezdtem az elevite és c vitamin szedését és azóta kevésbbé vagyok fáradékony, de ma vettem Vipp Natal, mert azt olvastam, hogy az természetes. Üdv. és boldog babavárást!

Mik a tapasztalatok a Centrum Maternáról? Kell mellé még folsavat szedni vagy elég az amit a tabletta tartalmaz?

Legjobb válasz: Én errõl a vitaminról hallottam,hogy nagy babák születnek tõle.Nem tudok róla véleményt alkotni,mert én most is és az elõzõ terhességemnél is az Elevitet szedtem,nekem az vált be és nem kell mellé folsavat szedni,mert elég az a mennyiség ami van benne.Kérd ki a védõnõ vagy az orvos véleményét!!!

Én errõl a vitaminról hallottam, hogy nagy babák születnek tõle.Nem tudok róla véleményt alkotni, mert én most is és az elõzõ terhességemnél is az Elevitet szedtem, nekem az vált be és nem kell mellé folsavat szedni, mert elég az a mennyiség ami van benne.Kérd ki a védõnõ vagy az orvos véleményét!!!
Barátcserje tinktura
Én is folsavat szedek, és most pár napja elkezdtem az Elevitet. 2 naponta veszek be egyez.
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves utolsó! Tényleg olyan borzalmas íze van az elevitnek?
Nem, én nem érzek semmit:) Nekem egy bajom van vele, hogy nagy:(
Én folsavat+E-vitamint szedtem.A következõ hónapban megfogant a baba.Most vagyok 19 hetes.
En 2 naponta szedek csak itteni (London) Pregnacaret, de elsovel is igy szedtem Elevitet/Pregnacaret. En azt hallottam, h a anagy baba a vitamin eredmenye is lehet. Ezert 2 naponta ajanlottak nekem, a fiam igy lett 3.4kilos. De sok ismerosmnel a mindennapos vitamin viszont tenyleg oriasi babat hozott. Vagy csak veletlen. Velemenyem szerint mindenkepp jo a vitamin szedese neha, mert meg tobb kell, ha terhes vagy, foleg folsav az elso par hoban nagyon fontos, meg en pl. a salikat, zoldlevelueket nem birtam enni a fiammal. Ha vki nagyon rosszul van, mindenkepp szedjen, hisz sok tavozik a rosszulletekkel, meg nem etkezik rendesen, nem visz be annyi vitamint sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!