Találatok a következő kifejezésre: Mi az flowmetria (8 db)

40hetes kismama vagyok és a 3. vizsgálat után sem tudott megnézni a doki! mi az a Flowmetria? És az Amnioscopia? Nagyon félek hogy vmi baj van!

Mi lehet a baj hogy egyáltalán nem vagyok nyitva sehol sem??Nem lessz baja a kicsimnek?És ha nem tudok tápulni akkor megcsászároznak majd,vagy várnak még pár napot hátha lessz valami??

Legjobb válasz: A flowmetria az áramlásvizsgálat.UH- nézik,hogy milyen a magzat és köldökzsínór vérellátása.Az amioscopia egy kicsit kellemetlen vizsgálat,de ki lehet bírni.A vizsgáló ágyon a doki beteszi a kacsát,majd egy mûszert helyez a méhszájba ezt lámpával megvilágítja és így nézi meg,hogy tiszta vagy zavaros a mvíz.Ha zavaros,azt azt jelenti a baba belecsinált a mvízbe és ilyenkor irány a szülõszoba.Túlhordásnál szokták csinálni.Nekem pl 3* volt.

A flowmetria az áramlásvizsgálat.UH- nézik, hogy milyen a magzat és köldökzsínór vérellátása.Az amioscopia egy kicsit kellemetlen vizsgálat, de ki lehet bírni.A vizsgáló ágyon a doki beteszi a kacsát, majd egy mûszert helyez a méhszájba ezt lámpával megvilágítja és így nézi meg, hogy tiszta vagy zavaros a mvíz.Ha zavaros, azt azt jelenti a baba belecsinált a mvízbe és ilyenkor irány a szülõszoba.Túlhordásnál szokták csinálni.Nekem pl 3* volt.
1.Ha a vizsgálat után vérezni fogsz ne ijedj meg.Sokszor ettõl megy el a nyákdugó.Én 11 napos túlhordással feküdtem a kórházban.A mvíz zavaros volt, így nem kaptam beöntést és mivel nem voltak fájásaim és a sok vizgálattól is csak szûk 1 ujjnyira tágultam megcsászároztak.Bár nekem elõtte volt 2 vetélésem és ez is hozzájárult a császárhoz.
Szia.Én jövõ héten lépek a 40.hétbe, és teljesen zárt vagyok, sõt jóslóim sem igazán vannak.Azt mondta a dokim, ez egyenlõre nem jelent semmit, ettõl függetlenül bármikor úgy dönthet a pindúr, hogy már érdekli a kinti világ.Van aki 1-2 hetet ráhúz, az sem probléma, csak sûrûn fognak vizsgálni és lehet be kell feküdni.Max.ha a dokid úgy látja, megindítja.Ne izgulj, nem császároznak rögtön, sõt ha olyan a doki, lehet inkább elkerüli ha van rá módja.39.hetes pocis
én se tágultam és tul is hordta 3 nappal.de a végén meginditotta a szülést.burkot repesztett és infuzioval hozta a fájásokat és 8 ora alatt meglett.azidö alatt tényleg voltak fájások ami nagyon fájdalmas volt.és lehet ad injekciot hogy tágulj

Mi az a flowmetria? Szerbiában élek, ez a fogalom itt ismeretlen.

Legjobb válasz: Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével.A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják,értékelik.Olyan esetekben javallott,mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja.A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik.

Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével.A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik.Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja.A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !

Mi az a flowmetria? HAnyadik héttől van?

Legjobb válasz: magyarul áramlás vizsgálat. a célja hogy a fõbb magzati erekben milyen a tápanyag vér áthaladás . 36. héttõl volt lehet amúgy hogy nem mindegyik kismamánál van.

magyarul áramlás vizsgálat. a célja hogy a fõbb magzati erekben milyen a tápanyag vér áthaladás . 36. héttõl volt lehet amúgy hogy nem mindegyik kismamánál van.
Pontosabban azt vizsgálja, h a 3 db magzati érben milyen az áramlás, úgy egészében :) És Mo-on 36.héttõl kötelezõ vizsgálat.
bocsánat én sem voltam egyértelmû, mármint ez a 3db ér a köldökzsinórban fut. Ezt tudják "nézni" uh-val, h egyenletes -e az áthaladás a zsinórban?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aranyosak vagytok :)


Mi az a flowmetria?

Legjobb válasz: Áramlásnak hívják,azt nézik h viszonyul a a magzati szívtevékenység és a méhlepény egymáshoz.Vagy valami ilyesmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.

Áramlásnak hívják, azt nézik h viszonyul a a magzati szívtevékenység és a méhlepény egymáshoz.Vagy valami ilyesmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.
szerintem az nst lesz az amit az elõzõ válaszadó mondott!
A köldökzsinór, az agyi aorta és a szív véráramlását mérik vele. Általában ha öregedik, meszesedik a lepény, vagy egyéb "zavaró" körülmény lép fel, akkor nézik. Nekem 36. héttõl folyamatosan nézik hetente, folyamatosan ugyanazokkal az értékekkel, általában határértéken van...

Mit jelent az, hogy flowmetria: negatív?

Azt tudom, hogy a flowmetria véráramlást jelent, de mit jelent az, hogy negatív. Tegnap voltam uh-n, azt mondta a doktornő minden rendben van. De kíváncsi vagyok, és nem találtam semmi választ erre. 32 hkm

Legjobb válasz: Azt, hogy a méhlepényben és a kzsinórban teljesen jó az áramlás:) Kétlányos 29hkm.

Azt, hogy a méhlepényben és a kzsinórban teljesen jó az áramlás:) Kétlányos 29hkm.
ja, bocsi megkérdezhetném a becsült súlyt? Köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sejtettem, hogy valami ilyesmit jelent, de így teljesen megnyugodtam. Nem számolt súlyt, de a neten találtam egy kalkulátort az alapján 1961 g. 26 hetesen voltunk 4D-s uh, akkor is 300 g-mal nagyobb volt mint ilyenkor szokott.
Köszi:) Szép nagy baba;)
A negatív azt jelenti, hogy nincs baj, tehát minden ok.

Milyen vizsgálat az a flowmetria? Fájdalmas? Mikor csinálnak olyat? 39+5 hetes km

Legjobb válasz: Szerintem már csináltak neked is, csak nem vetted észre. Ugyanis az UH-gal csinálják és semmit nem érzel, csak annyit mint máskor. A köldökzsinórban keringõ vér áramlását figyelik, ki is szokták hangosítani, susogás hallatszik.

Szerintem már csináltak neked is, csak nem vetted észre. Ugyanis az UH-gal csinálják és semmit nem érzel, csak annyit mint máskor. A köldökzsinórban keringõ vér áramlását figyelik, ki is szokták hangosítani, susogás hallatszik.
Akkor csinálják ha kíváncsiak a köldökzsinór áramlására. Ha ezek jók, akkor nincs veszélyben a baba. Uh-on csinálják, s csak annak, akinél valami gondot sejtenek.
Szia! Nálunk mindenkinél csináltak flowt a 36. héttõl. Az itteni kismamiknak nem kellett NSTre járniuk, és ehelyett volt a flow. A vizsgálat lényegét az elõzõ válaszolók leírták.
Elsõ vagyok. Nálunk Debrecenben mindenkinek csinálnak, nem tudom pontosan mikortól, de a 30 valahanyadik héttõl. De lehet észre sem veszed, mivel az UH vizsgálat keretein belül zajlik.

Ma rámijesztett a doki, 37 hetes vagyok, és azt mondta, ha nem érezném a baba mozgását, feltétlenül menjek be az ügyeletre, ne hogy baj legyen. Mire mondhatta, a flowmetriát nézte, az értéke 2.8. Emiatt?

Legjobb válasz: Csak azért, mert a végén már nagyon figyelik, hogy mozogjon, meg a szívhangját stb. Hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór.

Csak azért, mert a végén már nagyon figyelik, hogy mozogjon, meg a szívhangját stb. Hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór.
Ne aggódj, nekem is mondott ilyet a védõnénim. Ha probléma lett volna, akkor biztos szól. A szülés napján olyan is elhangzott egy orvos szájából, h indítsák el a szülésemet gyorsan, nehogy elhaljon a magzat, gondolhatod mit éreztem. De jelentem a babám egészésegesen született és már gyönyörû szép 3, 5 hós kicsi fiú.
Ha napi 4-5 érzed mozogni különbözõ idõpontokban az elég, most már pici a helye. Asszem ilyenkor már hetente menni kell babaszívhangra(ctg) ha ott nem mondanak semmit akkor OK!! Ha úgy érzed nem mocorog egész nap HÍVD FEL A DOKIDAT!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!