Találatok a következő kifejezésre: Mi az felszívódás (11 db)

Mi az ami gyorsítja a felszívódást?

Hot Bloodban is van valami ilyesmi. Rá van írva, hogy gyógyszerrel ne használjuk mert felszívódás gyorsító van benne.

Legjobb válasz: A scitec termékekben ez általában a BioPerine

A scitec termékekben ez általában a BioPerine

Mi az a felszívódás?

Valaki megtudná nekem mondani latin szavak nélkül mi is az a felszívódás. Ma felhívott a nagynéném és közölte az orvos szerint 5 hetes terhesnek kell lennie ma a 4. ultrahang után közölte vele az orvos nincs szívhang nincs gyerek, lehet felszívodott. Most a kérdésem hogy tud egy magszat felszívódni ill. terhesség megállapítása után nem létezni. Elöre is köszi

Legjobb válasz: Vannak olyan esetek, amikor az állapotos nõ szervezete úgy reagál a babára, mintha az "egy idegen test" lenne, és egyszerûen elkezdi megsemmisíteni. A másik lehetõség, hogy a baba rosszul kezdett el fejlõdni, erre a szervezet mintegy válaszreakcióként az édesanya életének megmentése érdekében "megválik" a magzattól. Az állatvilágban is eldobja magától az anyaállat a beteg, nem kifejezetten életre való kölykét, valahogy így mûködik. Nem is olyan ritka ez az eset, mint gondolnád!

Vannak olyan esetek, amikor az állapotos nõ szervezete úgy reagál a babára, mintha az "egy idegen test" lenne, és egyszerûen elkezdi megsemmisíteni. A másik lehetõség, hogy a baba rosszul kezdett el fejlõdni, erre a szervezet mintegy válaszreakcióként az édesanya életének megmentése érdekében "megválik" a magzattól. Az állatvilágban is eldobja magától az anyaállat a beteg, nem kifejezetten életre való kölykét, valahogy így mûködik. Nem is olyan ritka ez az eset, mint gondolnád!

Mit jelent az, hogy a vastartalmú élelmiszereket C-vitaminnal együtt kell fogyasztani a felszívódás érdekében?

A válszokta előre is köszi! Vérszegény vagyok, és szeretnék változtatni rajta! 14L

Legjobb válasz: A C-vitamin segíti a vas felszívódását, így több vas jut a szervezetedbe, és kevesebb távozik felhasználatlanul.

A C-vitamin segíti a vas felszívódását, így több vas jut a szervezetedbe, és kevesebb távozik felhasználatlanul.


2napja megvertek, lila az arcom. Mivel gyorsíthatnám a véraláfutások felszívódását? (kínos már a napszemüveg mikor viszem a gyereket az oviba)

A duzzanatok már elmúltak mert jegeltem, de még annyira lila, majdnem fekete, hogy még az alapozó sem takarná el. Köszi ha van tippje valakinek.

Legjobb válasz: Fekete nadálytõvel. A tinktúrája lenne a legjobb, de ha nem kapsz, akkor a krém is megteszi.

Fekete nadálytõvel. A tinktúrája lenne a legjobb, de ha nem kapsz, akkor a krém is megteszi.
Miért nem akad azon fent senki, hogy egy nõt annyira megvertek hogy fekete az arca???
kicsit kend be fogkrémmel és ezt pár napig csináld.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tinktúrát nem kaptam, krémet vettem, remélem segít kicsit felgyorsítani a folyamatot.
A C vitamin gyorsítja a sebgyógyulást.

Mi lehet a magyarázata annak, hogy az Elevit néha feketére színezi a székletemet, máskor meg napokig nem? A felszívódás sikerességétől függ?

Napi egyet szedek.

Legjobb válasz: Nekem mindig feketére színezi, gondolom valamelyik ásványi anyag a ludas, hogy miért változó ez, azt nem tudom. Bár mikor iszonyatos hasmenésem van, na az nekem sem fekete :)

Nekem mindig feketére színezi, gondolom valamelyik ásványi anyag a ludas, hogy miért változó ez, azt nem tudom. Bár mikor iszonyatos hasmenésem van, na az nekem sem fekete :)
A vas színezi feketére a székletet. Én folyamatosan vasat szedek, és néha nagyon fekete, máskor meg nem én foglalkozom ezzel.
lehet, az étrendedben több volt a vas, ezért az Elevitbõl nem szívódott fel annyi és távozik. az biztos, h. a vas miatt van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tudom, hogy a vas színezi be, csak azt nem értem, hogy miért vannak olyan napok, mikor észre sem venni, hogy szedem. Arra gondoltam, lehet, valamit rosszul csinálok.
A vas felszívódásához kell C-vitamin is, gondolom ettõl is függ, mennyire szívódik fel, de ez csak ötlet :) .
A kérdező hozzászólása: Gondolok itt lenmagolajra stb de azt már van 10 gr ebbe az étkezésbe.
hát ez szar ügy. minden bizonnyal a fejlõdésednek annyi.
A kérdező hozzászólása: ok:)
rostok... fehérrizs helyett pl barnarizs, de tolhatsz mellé zabpelyhet is stb... Egyébként nem gond ha több egy órával, az azért nem fog meglátszani a végeredményen, a 3 óránkénti étkezés csak vázlat jellegû, nem jelenti azt, hogy kõbe van vésve, a leggyorsabb anyacseréjüek miatt lett kitalálva nagyrészt...
A kérdező hozzászólása: Okés köszi!:)
Ja, nem tragédia, ha néha 4 óra telik el két kaja között. Ehetsz kis túrót is, az is hosszabb felszívódású.

Mit tennél ha egy hosszú-hosszú betegség után a méreganyag felszívódása az agyból után olyan szinten okosabb lennél, mintha egy kutya megtanult volna 3 nyelven beszélni?

29 éves vagyok. Eddig rohadt nehezen vettem az akadályokat. Nyögve diplomáztam le (3,5 évből csináltam 6 évet), a munkahelyemen se ment minden simán. 2 éve egy genetika betegségem, amiről nem tudtam kijött rajtam. Megbutultam olyan szinten hogy nem tudtam kfejezni magam, csak néztem ki bambán a fejemből. Utána meg megőrűltem, ellenséges lettem s paranoiás. Mindez hirtelen történt. Aztán egyszer csak "kinyílt a szemem". Nekiálltam látni dolgokat, átláttam az embereken. Most már olyan szinten vagyok hogy egyidőben odatudok figyelni egyszerre 3 dologra is. Olyan logikám van, hogy magamtól rájövök technikai megoldásokra (smartphone, pc, tv...stb.) Most jön a probléma! Megjelent egy szakadék köztem s az eddig isnert pár ember közt (akik nem hagytak el a betegségem alatt), köztük a családom is. Olyan szinten 0 nagyképűség nélkül magasabb szinten állok agyilag, gondolkodásban, logikában, hogy degradálja őket hogy 29 évesen okosabbvagyok mint ők 53 évesen. Sok mindenre rjöttem (eddig naív voltam): az emberek sokszínűek, kígyók, érdekemberek, s idióták, mert cél nélkül másnak tesznek be. Meggyűlöltem az embereket. Betegségem révén megszűnt a külső világ számomra. Kapu a facebook lett más híjján. 2 szó: hogy vagy? se jött azoktól az emberektől akikért hajdanán mindent megtettem. Egyik szemem nevet az eszem miatt, a másik sír a nagysága végett. :) :(

Legjobb válasz: Ugyan ilyenrol meg nem hallottam , de orulj nek tok jo! En biztos nyelvet kezdenek tanulni. A hatrany pedig hogy a hajad fogod tepni a primitivsegtol. Keresd a menzasokat... :-) Valoszinu a tobbiek szemeben nagykepunek hatsz... pedig ez nem az. Ja... es hogy vagy ? :-)

Ugyan ilyenrol meg nem hallottam , de orulj nek tok jo! En biztos nyelvet kezdenek tanulni. A hatrany pedig hogy a hajad fogod tepni a primitivsegtol. Keresd a menzasokat... :-) Valoszinu a tobbiek szemeben nagykepunek hatsz... pedig ez nem az. Ja... es hogy vagy ? :-)
És ez csak úgy egyszercsak alakult ki? Nem vagy asperger?
A kérdező hozzászólása: 10:1000000-ból az elõfordulási esélye ennek. Rohadt ritka. Nem Nem asperger! Egy genetikai anyagcserezavarral járó idegbetegspég. 20 éve gyûlik bennem, majd apránként kezdett elromlani az agyi képességem, lásd fõiskola. Még mindig beteg vagyok, nem igen sikerült új ismerõsökre szert tenni. A megmaradt ismerõseimet degradálja az, hogy okosabb vagyok. Sajnos mellettem mindenki hülyének érzi magát 30 perc után. Az emberek nem szeretik ezt. Vágyok egy okos társaságra. Kik azok a menzások? Az itt leírt sztori a lerövidített, leegyszerûített sztori. A helyzet ennél sokkal bonyolultabb.
Róluk beszéltem, a magasabb iq-val rendelkezõk vannak itt, rengeteg iq tesztet töltenek, csomó logikai játékot ismernek: http://mensa.hu/

Egy kemény csomó van a jobb lábszáram belső felén, azt hiszem vérömleny. Mivel segíthetem a felszívódását?

Holnap lesz 4 hete, hogy megrúgtak véletlenül a folyosón.Eleinte bezöldült, az rendbe jött; a vérömleny maradt.Hiába borogattam.Fekete nadálytő krémet ajánlottak, más meg Lioton-t mondott, illetve említették a körömvirág krémet is. Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Borogasd hideg vizes ruhával, és kenegesd fekete nadálytõ krémmel.

Borogasd hideg vizes ruhával, és kenegesd fekete nadálytõ krémmel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Olyan, mintha betokosodott volna. Jól kitapintható csomó, nem olyan kicsi. Nem fáj, de szeretném, ha eltûnne. Futni lehet ettõl, ugye? (Csak 30-40 percet esténként)
Persze. Futhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A krónikus gasztritsz befolyásolhatja e az euthyrox felszívódását? Es ha igen, mi a teendo? Koszonom.

Legjobb válasz: Nem befolyásolhatja, de a chr. gastritised kezeltetni kell, mert a gyomorrák egyik rizikótényezõje.

Nem befolyásolhatja, de a chr. gastritised kezeltetni kell, mert a gyomorrák egyik rizikótényezõje.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!