Találatok a következő kifejezésre: Mi az fehéres (70 db)

Mi az oka, hogy a Nap mikor felkel, fehéres, kékes színűvé színezi, míg amikor lemegy piros színűvé színezi az égboltot?

Legjobb válasz: Itt arról van szó, hogy amikor a Nap a látóhatár közelében van, a fény sûrûbb légrétegen halad át, amíg a szemedbe jut. Ez a látható fény tartományában a vörös felé tolja el a színét.Ha még szél is fúj, ami felkavarja a homokot, az felerõsíti ezt a hatást, mivel a homokszemcséken még erõsebben szóródik a fény. Olyankor szokott vörösesben játszani a nyugati égbolt naplementekor. Napközben, mikor a Nap magasan jár, pedig azért kék az ég, mert a légkörön szóródó részecskék a kék irányába tolják el a színképet. A Holdon (és más légkör nélküli égitesteken)ezért fekete az égbolt, nincs mi szórja a fényt. Remélem érthetõ volt nagyjából.

Itt arról van szó, hogy amikor a Nap a látóhatár közelében van, a fény sûrûbb légrétegen halad át, amíg a szemedbe jut. Ez a látható fény tartományában a vörös felé tolja el a színét.Ha még szél is fúj, ami felkavarja a homokot, az felerõsíti ezt a hatást, mivel a homokszemcséken még erõsebben szóródik a fény. Olyankor szokott vörösesben játszani a nyugati égbolt naplementekor. Napközben, mikor a Nap magasan jár, pedig azért kék az ég, mert a légkörön szóródó részecskék a kék irányába tolják el a színképet. A Holdon (és más légkör nélküli égitesteken)ezért fekete az égbolt, nincs mi szórja a fényt. Remélem érthetõ volt nagyjából.
Elhalványultak már a fizikai ismereteim, de úgy gondolom a jelenség talán a nap fehér fényének felbontásával magyarázható. Hasonlóan a szivárványhoz, amit vízcseppek okoznak, a légkör is képes összetevõire bontani a fényt, prizmaként viselkedik. A szinek nem egyformán térülnek el, a kék kevésbé, a vörös jobban. Ezért napkeltekor elõbb a kéket pillantjuk meg, alkonyatkor viszont azt már nem látjuk, de a vörös jobban beszedi a kanyart, és még látható marad... Az égbolt szine meg attól függ, milyen színû fény esik rá.
de megintcsak nem ez volt a kérdés :D
Ha a kisebb hullámhosszúságú fény, jobban szóródik, mint a nagyobb, akkor könnyen belátható, hogy a naplemente irányában a vastagabb légkörön áthatolva energiáját is elvesztheti, egyszerûen elnyelõdik. A hosszabb hullámhosszúságúak viszont szinte szóródás és energiaveszteség nélkül áthaladnak még ezen a vastag légrétegen, és mivel csak a vöröshöz közeli színek képesek erre, ezek jutnak a szemünkbe. Tehát ezért vörös a lenyugvó, vagy kelõ Nap színe.
A kérdező hozzászólása: 10-es! Mi a gondod, nem értem! Akarsz róla beszélni? Tettem fel egy kérdést, mert ez az oldal erre való volna, nemde? Majd jössz te és leszólsz ezért. Hát... okos dolog lenne ez? Válaszolni nem tudsz, beszólni igen!
Minden mással tisztába vagy? Végre egy boldog, megelégedett ember.
A kérdező hozzászólása: Akkor ismételném magamat: "Tehát ez a színkülönbség pusztán pszichológia? Csak "úgy" látom? Elképzelhetõ..."
Amúgy maga a kérdés is rossz. Alapból nem tudsz megkülönböztetni egy napfelkeltét meg egy napnyugtát ha csak egy fényképet látsz róla. Ugyanolyan vörös mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Hát nem, de azért köszönöm!
Elõzõ válaszoló: nem ez volt a kérdés :D
A kérdező hozzászólása: Tehát ez a színkülönbség pusztán pszichológia? Csak "úgy" látom? Elképzelhetõ...
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, hogy aki ért hozzá, az elég intelligens ahhoz, hogy hozzá nem értõ embereknek e világi nyelven is el tudja magyarázni. Amúgy köszönöm a linket, de ez alapján egy kínai leírást is mellékelhettél volna hozzá, éppen úgy értettem volna...
Nem lehet, hogy bár a felkelõ és lenyugvó nap ugyan olyan (vagy legalábbis hasonló) vastagságú légkörön süt át, de hajnalban az éjszakai hidegebb, napnyugtakor pedig a nappali (melegebb) légkörön keresztül süt. Így a légréteg "vastagsága" ugyanakkora, de a sûrûsége más, tehát máshogy töri/szórja a fényt. Ez nem tudományos, csak elgondolkoztam rajta és ide jutottam.

Kijött valami fehéres dolog. Mi az? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Honnan? Mikor? Mitõl?

Honnan? Mikor? Mitõl?
Ektoplazma? :D
Elõváladéknak hívják.
Tedd át a kérdésedet a szexbe, mert itt törölni fogják, és elveszted a válaszokat.
Tajték
Kedves Fekete, egy költõ veszett el benned, Te vagy II. Petõfi!

Mi az oka? Ma reggel észrevettem a hörcsögömön hogy a szőrének egy kisebb része barna színű lett. Alapból fehéres szürke színe van meg eddig is olyan volt

Legjobb válasz: Nálam télen volt hasonló: a szürke hörcsögöm teljesen kifehéredett, aztán tavasszal meg visszaszürkült. Fogalmam sincs, hogy mitõl lehet, de az biztos, hogy nem betegség.

Nálam télen volt hasonló: a szürke hörcsögöm teljesen kifehéredett, aztán tavasszal meg visszaszürkült. Fogalmam sincs, hogy mitõl lehet, de az biztos, hogy nem betegség.
ezek kulonleges horik nincs bajuk csak ez a tulajdonsaguk
Ez az én hörcsögömnél is elõfordult, de nem lett semmi baja.Sõtt elég sokáig él (szült is-abban halt meg:()
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ugyan úgy cserélik a szõrüket mint a kutyák vagy a macskák csak ha hörcsögnek hullik nem lehet észrevenni:) nekem is szürke a hörcsögöm és ilyenkor majdnemm teljesen fehér lesz mert nem a téli bundájában van hanem a tavasziba:D

A csiklom melett vhonnan van 1kis seb bár az nem tom mitöl. Reggel mikor felébredtem fehéres-genny szerü vmi vt a seb környékén és nagyon fáj ülni is alig tok. Mi lehet ez? Honnan lehet seb ott?

tegnap a barátommal csak ugy ruhán keresztül probálkoztzunk.

Legjobb válasz: Esetleg- ha borotválod ott- szõrtüszõgyulladás??

Esetleg- ha borotválod ott- szõrtüszõgyulladás??
A kérdező hozzászólása: és ez lehet h gyennnyes?elmenjek vele orvoshoz?
Az a tuti! Így csak tippelni lehet, hogy mi is az...
Már nekem is volt ilyen! Nagyon kellemetlen tudom ! :( Ugye arra mirigyes. És lehet hogy begyulladt (mint egy pati), vagy szõrtüszõ ami befelé fordult az is lehet gennyes! És simán kinyomtam (bár irtóra fájt), addig hogy minden genny kijöjjön, lefertõtlenítettem. Aztán egyszer kétszer méeg megnyomtam (egyre kevesebb volt már), aztán már észre sem vettem és el is múlt. Ha nagyon nagy a bibi, akkor sebészet, és kivágják! (anyukámnak volt, szegényke nagyon rosszul érezte magát)

Mi az a sárgás fehéres valami ami folyamatosan folyik alólam?

Minden hónapban meg van a havim és mikor elmúlik egész 3-om hét alatt minden nap folyamatosan folyik alólam ez a sárgás-fehéres valami! Valami gond van velem? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem ez a fehérfolyás.

Szerintem ez a fehérfolyás.
Az már iszap.
nõgyógyászt kérdezd! Gyanús folyásokkal mást nem is kérdezünk csak szakorvost
valószínûleg normális (kivéve ha pl viszket vagy büdös) ezt olvasd el [link]
Ha sárga, akkor fertõzés vagy pisilés után nem használsz wc papírt... :D De egyébként az "egészséges" folyás, az fehér vagy átlátszó és nem kellemetlen szagú. Ha ettõl eltér vagy darabossá válik, akkor irány a nõgyógyász.
Persze. Több részben is szokott távozni. A színe sem mindig más. Kitartás, innen már kicsi van hátra!
Nekem is ilyen volt és aztán egy hét múlva megszültem.De mindenkinél változó.Az biztos hogy nyákdugó volt.
Már megszültél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 10.16-án megszületett a fiam:-) Szóval a nyákdugó volt:-)

Mi az a folyás? Amikor a huvelybol olyan feheres, kocsonyaszeruseg jon ki? miert van az nekem mindennap?

Legjobb válasz: fehérfolyásnak nevezik. menstruáció elött szokott jelentkezni. a manstruáció eljövetelét jelzi:)

fehérfolyásnak nevezik. menstruáció elött szokott jelentkezni. a manstruáció eljövetelét jelzi:)
Hány éves vagy? Nincs a folyásnak kellemetlen illata? Nem csíp vagy viszket a puncid?
A kérdező hozzászólása: hat kellemetlen illata egy kicsit van, de nem nem szokott.nalam nem csak a mestruacio elott jelentkezik, hanem szinte mindennap.amugy 15..:) elsõ kommentezõ, azert koszii..:)
Szerintem menj el nõgyógyászhoz, lehet, hogy valamilyen fertõzés. Amúgy nekem is ilyen van, minden egyes nap kb.5éves korom óta. De nem kocsonyás, meg nem kellemetlen szagú. Nõgyógyászom azt mondta, hogy van akinek több van az átlagnál. Szóval menj el nõgyógyászhoz!
elsõ vagyok. nekem is minden nap van:) szerintem ez csak sima fehér folyás
A kérdező hozzászólása: kösziii..:)

Mi az a feheres szinu hartya a ver mellett (ciklus idoszakaban)?

legutobbi verzesemkor az alvadt ver mellett egy feheres hartya szeru valami volt.. mi ez? normalis dolog?

Legjobb válasz: A menstruáció alatt a méh nyálkaHÁRTYÁJA lökõdik le és vérzés kíséretében kiürül a méhbõl. Ebbõl találhattál egy kis darabot. Semmi baj, normális :=)

A menstruáció alatt a méh nyálkaHÁRTYÁJA lökõdik le és vérzés kíséretében kiürül a méhbõl. Ebbõl találhattál egy kis darabot. Semmi baj, normális :=)
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom (K)

A makkom tövéban van egy csomó kis fehéres pont mi az?

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/Hirsuties_papillaris_genitalis Különbözõ kutatások szerint a férfiak 8-48%-ának vannak. Ártalmatlan kinövések, sebészetileg le lehet õket szedni (azt hiszem, lézerrel), de eléggé fáj és megvan az esélye, h visszanõ. Esztétikai problémán kívül mást nem okoz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hirsuties_papillaris_genitalis Különbözõ kutatások szerint a férfiak 8-48%-ának vannak. Ártalmatlan kinövések, sebészetileg le lehet õket szedni (azt hiszem, lézerrel), de eléggé fáj és megvan az esélye, h visszanõ. Esztétikai problémán kívül mást nem okoz.
Biztos, hogy születésedtõl? Mert akkor nem tudjuk. Csak találgatni tudunk: pl faggyumirigyek.
Úgy hívják hogy: Nem mostad meg!(viccen kívül)
pigmenthiány vagy nem tudom
íííj az szívás MAKKRÁK
Pattanás [email protected] nyomkod ki õket:) )
A kérdező hozzászólása: mosom meg minden de ez már születésemtöl ott van
Használd sokat a súrlódástól hátha kopik :) ) (viccen kívül ez elég durva lehet látványra)
Szerintem örülj neki:) Lehet puncimágnes van beültetve:D:D Bocsi amúgy nem tudom..De ha születésed óta ott van és eddig nem volt vele bajod akkor hagyd is úgy.
A HPV is okoz hasonló tüneteket. Vegyél Canestent és kenegesseg esténként. 2 hét múlva doki, ha nem múlik el.
NOOB! A HPV -ra nem jó a canesten! Nem kell túldimenzionálni a canestent, mert egy kalap kaki! Mycosyst na az a fain! (de az vényköteles, és nem is biztos, hogy gombád van) HPV -re meg nem tudom, hogy mi az orvosság, és hogy egyáltalán van-e mert az egy vírus. A vírusok meg szeretnek beülni az idegdúcokhoz. (lsd. pl.: övsömör a gyermekkori bárányhimlõ feltámadásából) F21
Szerintem mindenképpen megér egy látogatást az urológusnál. :)
Nem, nem urológushoz kell ezzel menni. AZ urológus a hugyszervi bajokkal foglalkozik. Ezzel a bõr- és nemibeteg gondozóba kell menni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!