Találatok a következő kifejezésre: Mi az féreglyuk (3 db)

Mi az a féreglyuk? ( csillagászati értelemben)

Egyáltalàn fogalmam sincs hogy mit jelent!létezik ilyen egyáltalán?mi az?

Legjobb válasz: hosszú...

hosszú...
Elméletben egy olyan nagy tömegû test körül alakul ki féreglyuk ahol gravitáció oly erõs hogy meghajlítja környezõ teret oly mértékben hogy 2 pont a 3d térben összekötõdik A tér elhajlás bebizonyított u nevezet einsten kereszt alapján ahol a nagy tömegû objektum a távolabbról érkezõ fény irányát meggörbíti..ezt azért mert a tér görbül itt ezt a csillagászok valóban tapasztalták. Az hogy egy féreglyuk ki is alakuljon a térben az nincs bebizonyítva tényként, pusztán elméletben magyarázzák az elméleti fizikusok, de természetesen nincs kizárva valóság tartalma.
Az Einstein-kereszt azt bizonyítja, hogy a világegyetem nem egy 3D-s euklideszi tér, annál jóval bonyolultabb modellek kellenek a leírásához. A féreglyukak létezése viszont csak fikció, messze túlmutat az eddigi megfigyeléseken.

Mi az a féreglyuk?

Legjobb válasz: Egy pusztán elméleti csillagászati jelenség (?). Összekötheti az univerzum két akár fényévmilliókra lévõ pontját. A tudomány jelenlegi állása nem zárja ki egyértelmûen a létezésüket, de bizonyíték sincs a létezésükre.

Egy pusztán elméleti csillagászati jelenség (?). Összekötheti az univerzum két akár fényévmilliókra lévõ pontját. A tudomány jelenlegi állása nem zárja ki egyértelmûen a létezésüket, de bizonyíték sincs a létezésükre.
A féregjárat (vagy féreglyuk) vékony, csõszerû képzõdmény, ami az Univerzum (vagy más univerzumok) két távoli, görbületmentes területét köti össze. A féreglyukról szóló elmélet a Világegyetem kialakulásának elméleteibõl született, közvetlen következménye annak a feltevésnek, hogy a tér pontjai kaotikusan összekötött állapotban vannak. Albert Einstein és Nathan Rosen már 1935-ben bebizonyították az egyirányú féreglyukak, a téridõ hídjainak lehetõségét. A jelenség neve azóta is Einstein-Rosen‑híd. Ezeknek kialakulása a fekete lyukakhoz kapcsolódik. A fekete lyuk szingularitása úgy viselkedik, mint egy féreglyuk egyik oldala, ezenkívül instabil, és gyorsan pontszerû szingularitássá válik. Az 1960-as években John Archibald Wheeler és Robert Fuller számításai szerint a féreglyuk olyan gyorsan omlik össze, hogy azon még a fénysugár sem hatolhatna át. A kétirányú féreglyukak elméleti alapjait Kip Thorne és diákjai dolgozták ki 1985-ben. A téridõ állapota a Nagy Bumm utáni 10−43 másodperccel (ezt nevezik Planck-idõnek, amikor a négy alapvetõ kölcsönhatás még nem különült el egymástól) egyfajta turbulens, felfújódásban lévõ habra hasonlított, amelyben a buborékokat kvantummechanikai bizonytalanságok uralták. Ebben az idõszakaszban az Univerzum négydimenziós gömbhöz hasonlított. A születõ féreglyukak a gömbfelszín különbözõ pontjait kötötték össze kitüremkedések formájában. Átmérõjük megegyezik azzal a távolsággal, amelyet a fény a Planck-idõig képes volt megtenni, ami 10−33 centiméter. A Világegyetem a tér buborékjaiból áll, amely buborékok felszínét önmagával és más buborékokkal féreglyukak kötnek össze.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!:)

Mi az a féreglyuk?

Legjobb válasz: Az egy olyan lyuk amiben a férgek mászkálnak

Az egy olyan lyuk amiben a férgek mászkálnak
Úgy képzeld el a féreglyukat, hogy ha egy papírlapott összehajtassz és teszel közé egy celux ragasztótekercset, és a tekersz kerek végein vágsz egy-egy lyukat. A papírlap külsõ oldala az univerzum, a celux meg a féreg a féreglyuk. Ha bedobsz valamit a celuxba, az a másik oldalon jön ki! Így van ez a féreglyuknál is!
Egy kicsit zavaros, amit irtál... a 'hajtogatás' itt azt jelenti, hogy a 3 dimenzió van összehajtogatva. Képzelj el egy leporellót: ha összehajtod, akkor az egyes lapok között VAN rövidebb út is, mint végigmenni rajtuk. Ezen alapulhat a mi világunkban egy féreglyuk.
A kérdező hozzászólása: de nem értem...ha össze van hajtogatva a világegyetem, akkor is az egyenes a legrövidebb út. próbálták már nem ezt elmagyarázni, és valami olyasmi volt, hogy a fényt eltéríti valami, és mi azt látjuk egyenesnek, amerre a fény megy, és lehet, hogy az kerülõvel megy, de akkor is az egyenes a legrövidebb út nem? csak a fény nem egyenesen megy...
Ez a helyes link.... ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
***** innen letölthetõ, 10-tõl este 10-ig seedelem 1 mbittel* Automatikusan eltávolított tartalom.
oké, még ma feltöltöm ha tudom valahova
Engem érdekelne ez a film :-)
Valamit keversz: - létezik fekete lyuk, - és LEHET, hogy létezik féregjárat. Utóbbi egy fekete lyuk és egy fehér lyuk (ha van olyan) együttese, öszekötve. Elvileg arra jó, hogy áthatadva rajta a világegyetem távoli részét elérd rövid idõ alatt. Persze ez csak akkor mûködhet, ha a világegyetem össze van hajtogatva, és VAN rövidebb út ezen két pontja között.
A féreglyuk az egy tudományos kifejezés, a Csillagkapu címû sorozat ezen alapul. Ha angol link is jó akkor tudok segíteni: http://en.wikipedia.org/wiki/Wormhole igazából ez a lyuk megtöri a teret és az idõt, ezáltal képes egy anyag nagy távolságot megtenni hihetetlenül kevés idõ alatt (akár többezer fényévet) Ha bõvebben érdekel csak szólj, van egy kis filmem ami direkt ezzel a témával foglalkozik. (Discovery Channel készítette)
Elsõ válaszadónak:Gondolom nem erre célzott.Hanem a dimenziókapura.
a féreglyuk egyfajta idõkapu. és szerintem a bejárata fekete, kijárata fehér lyuk. vagy a féreg és a fekete-fehér lyuk külön dolog


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!